طرز تهیه چلوگوشت خوشمزه به سبکی فوق‌العاده

طرز تهیه چلوگوشت
5/5 - (2 امتیاز)

چلوگوشت از جمله غذاهای مجلسی و اعیانی ما ایرانی‌ها است که به علت ویژگی لذیذ بودن فراوان، افراد زیادی از سرتاسر جهان جز طرفداران آن هستند. چلوگوشت با هر نوع گوشتی که طبخ شود، اغلب در منوی رستوران‌ها جز گران‌ترین غذاها بوده و در گذشته نیز بیشتر آن را در ولیمه‌ها و عروسی‌ها سرو می‌کردند. این غذا به سبب داشتن مواد مغذی مختلف، بسیار مقوی بوده و خوردن آن را به شما توصیه می‌کنیم. بنابراین تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا با طرز تهیه چلوگوشتی دلپذیر آشنا شوید.

طرز تهیه چلوگوشت
تعداد نفرات 6
زمان آماده‌سازی 30 دقیقه
زمان پخت 3 ساعت
درجه سختی متوسط

چلوگوشت خوشمزه و مجلسی

چندین شیوه برای طبخ چلوگوشت وجود دارد که این امر به تنوع در نوع پخت برنج (ساده، باقالی‌پلو، شویدپلو) و گوشت (گوسفندی یا گوساله) منجر می‌شود. همچنین می‌توانید از سبزیجات و مواد اولیه مختلف برای مزه‌دار کردن و پخت بهتر گوشت بهره ببرید. همه این موارد باعث افزوده شدن خاصیت‌های بیشتر به این غذای مجلسی شده‌اند. البته این غذا تا حدودی چرب می‌باشد و توصیه می‌شود که همراه آن از خوردن ماست خودداری کرده و به سالاد و سبزی روی آورید. در هر حال اگر شما هم مثل ما خیلی وقت است چلوگوشت درست نکرده‌اید اکنون زمان آن فرارسیده است تا این رسپی را امتحان نمایید. بدین منظور، مواد و نسبت‌های زیر برای طرز تهیه چلو گوشت با گردن گوسفندی برای 6 نفر نیاز است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گردن گوسفندی 1 عدد
برنج ایرانی 7 پیمانه
پیاز 3 عدد بزرگ
هویج 3 عدد متوسط
فلفل دلمه‌ای 2 عدد
سیر 3 حبه
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
برگ بو 3 عدد
زعفران دم‌کرده 1 فنجان
چوب دارچین 3 عدد
سیب‌زمینی 2 عدد متوسط
زرشک 1 پیمانه
شکر به مقدار دلخواه
خلال بادام و خلال پسته نصف پیمانه
روغن، کره، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا به میزان لازم

طرز تهیه چلوگوشت

طرز تهیه چلوگوشت مجلسی

طرز تهیه چلوگوشت لعاب‌دار و خوشمزه دارای مراحلی به قرار زیر می‌باشد:

  • مرحله اول: در مرحله اول پیازها را بصورت خلالی خرد کرده و درون قابلمه‌ای بزرگ با روغن تفت دهید. این کار را تا زمانیکه پیازها سبک، نرم و شیشه‌ای شدند ادامه دهید.
  • مرحله دوم: سپس گوشت گردن گوسفندی را شسته و خشک کنید و آن را به پیازها اضافه نمایید. بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، زردچوبه را نیز به مجموعه قبلی بیفزایید. (برای طرز تهیه چلو گوشت با گوشت گوساله به جای گردن گوسفندی از 700 الی 800 گرم گوشت گوساله تازه استفاده نمایید.)
  • مرحله سوم: پس از اینکه اندکی گوشت‌ سرخ شد، نوبت اضافه کردن سیر رنده شده و رب گوجه‌فرنگی است. رب را به همراه 1 قاشق چای‌خوری پاپریکا به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت دهید. (در طرز تهیه چلو گوشت ساده خانگی معمولا نیاز به اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی نیست.)
  • مرحله چهارم: اکنون زمان اضافه کردن آب به قابلمه است. آب را تا جایی که تمام گوشت گردن را بپوشاند به قابلمه اضافه می‌کنیم. فلفل سیاه، نمک و قدری زردچوبه نیز به آن اضافه کرده و حرارت زیر قابلمه را زیاد می‌کنیم. (در طرز تهیه چلوگوشت با گوشت گوساله می‌توانید به همراه آب از مقداری آب قلم نیز استفاده نمایید.)
  • مرحله پنجم: وقتی قابلمه شروع به جوشیدن کرد، هویج‌های پوست کنده و اسلایس شده را به آن افزوده و زیر قابلمه را کم می‌کنیم. سپس چوب دارچین و برگ بو را به محتویات داخل قابلمه اضافه نمایید.
  • مرحله ششم: اکنون می‌بایست فلفل‌های دلمه‌ای را بصورت درشت خرد کرده و درون تابه‌ای اندکی تفت دهید. سپس این فلفل‌ها را به قابلمه اضافه کرده و اجازه می‌دهیم تا همه مواد به آرامی و با شعله ملایم به مدت 2 الی 3 ساعت بپزند.
  • مرحله هفتم: زمانیکه گوشت به مرز پختگی رسید، زعفرانی که از قبل دم کرده‌ایم را به دو قسمت تقسیم کرده و نصف آن را به قابلمه اضافه می‌کنیم. با این کار عطر و طعم غذا به یکباره دگرگون و فوق‌العاده می‌شود. همچنین از غذا مزه می‌گیریم و در صورت کم ‌بودن نمک یا فلفل، آنها را تنظیم می‌کنیم.مراحل طرز تهیه چلوگوشت
  • مرحله هشتم: اکنون به سراغ برنج چلوگوشت می‌رویم. برنج را در قابلمه‌ای در حال جوشیدن با مقداری روغن و نمک نیم‌پز کرده و سپس آبکش می‌نماییم. بعد از اینکه مقداری آب سرد از روی برنج رد دادیم آن را کنار می‌گذاریم و به سراغ ته دیگ می‌رویم. برای این کار سیب‌زمینی ورقه‌ورقه شده را در کف قابلمه‌ای چرب می‌چینیم. سپس برنج را در قابلمه ریخته و می‌گذاریم تا دم بکشد.
  • مرحله نهم: زرشک‌ها را تمیز کرده و در آب برای مدتی خیس می‌کنیم. سپس آنها را آبکش کرده و با کره و مقداری شکر تفت می‌دهیم. سپس مخلوط خلال بادام و پسته را روی آنها ریخته و به مدت 1 دقیقه دیگر آنها را تفت می‌دهیم.
  • مرحله دهم: در گام آخر دو کفگیر برنج را برداشته و با باقیمانده زعفران دم‌کرده ترکیب می‌نماییم. در ظرف سرو برنج، گوشت و ته دیگ سیب‌زمینی را قرار داده و با برنج زعفرانی‌شده، خلال بادام و پسته و زرشک آن را تزیین می‌کنیم. همچنین یادتان باشد قدری از آب گوشت را به همراه پیاز روی گوشت ریخته و در ظرف کوچکی دوباره عصاره غلیظ شده گوشت را سرو نمایید. (برای طرز تهیه چلو گوشت لای برنج به سادگی می‌توانید دو کفگیر برنج را در ظرف سرو ریخته و سپس گوشت را به همراه پیاز و زرشک روی آن قرار داده و دوباره با یک کفگیر برنج سفید و زعفرانی‌شده و مقداری زرشک، روی همه مواد را بپوشانید.)

نکات طرز تهیه چلوگوشت

برای مجلسی‌ شدن و جاافتادن بیشتر انواع چلوگوشت بهتر است از مجموعه نکات زیر که حاصل تجربیات افراد مختلف است پیروی نمایید:

  1. از مهمترین ویژگی‌های یک چلوگوشت خوشمزه، مقدار زیاد پیاز بکار رفته در آن است. بنابراین در استفاده از پیاز سرخ‌شده صرفه‌جویی نکرده و در صورت تمایل از پیاز بیشتری استفاده نمایید.
  2. توجه داشته باشید که زمان تفت دادن گوشت طولانی نشود، زیرا با این کار گوشت سفت خواهد شد.نکات طرز تهیه چلوگوشت
  3. شما می‌توانید برای طبخ چلوگوشت از رب گوجه‌فرنگی استفاده کرده و یا از آن صرفنظر نمایید. با اینکه هر دو روش چلوگوشت خوشمزه‌ای را بدست می‌دهند اما ما پیشنهاد می‌کنیم به آن رب گوجه‌فرنگی اضافه نمایید.
  4. برای اضافه کردن سیر، هم می‌توانید آن را رنده کنید و هم یک بوته از آن را بصورت درسته در تابه تفت داده سپس به قابلمه بیفزایید.
  5. در صورتی که نوع برنج شما خشک است سعی کنید قبل از پخت، آن را به مدت 30 الی 45 دقیقه در آب بخیسانید.
  6. حتما برای شیرین شدن و خوشمزه‌تر شدن چلوگوشت، پوست هویج‌ها را جدا کنید.
  7. برای اضافه کردن برگ بو و چوب دارچین می‌توانید از کیسه توری مخصوص این کار استفاده نمایید. با این کار زمانی که کارتان با این مواد تمام شد، بدون نیاز به هم زدن اضافه، براحتی می‌توانید فقط کیسه را از قابلمه خارج کنید.
  8. هر چند سیر تازه از ملزومات این غذای لذیذ بوده و ما استفاده از آن را اکیدا به شما توصیه می‌کنیم، با این حال شما می‌توانید از پودر سیر بعنوان جایگزین سیر تازه استفاده نمایید.
  9. توجه داشته باشید که عطر دارچین و طعم زعفران، بخش قابل‌توجهی از بوی ناخوشایند سیر را خنثی می‌کنند.
  10. برای طعم بهتر می‌توانید فلفل‌های دلمه‌ای را با کره تفت داده و در انتها با قدری آبلیمو آن را به قابلمه اصلی اضافه نمایید.
  11. از رازهای طبخ چلوگوشت مجلسی و جاافتاده، حرارت ملایم و آرام پخته شدن آن است. بنابراین در پخت آن عجله نکنید.
  12. ابدا به جای زعفران از گزینه‌های دیگری مانند پودر زعفران ناخالص یا پودرهای رنگی مصنوعی استفاده نکنید.
  13. در طرز تهیه چلوگوشت می‌توانید از هل نیز برای افزودن طعم بهتر به گوشت استفاده نمایید.طرز تهیه چلوگوشت خوشمزه و مجلسی
  14. نباید آب گوشت یا گردن در قابلمه به مقدار فراوان و بصورت رقیق باقی بماند. در واقع آب گوشت باید بصورت سس غلیظی درآید که وقتی روی گوشت آن را می‌ریزید مقداری از آن روی گوشت باقی بماند.
  15. در صورت استفاده از زرشک، از تمیز بودن آن اطمینان حاصل کرده و قبل از سرخ کردن آن را 20 دقیقه بخیسانید.
  16. در صورت تمایل می‌توانید هویج، سیر و فلفل دلمه‌ای را از قابلمه خارج کرده و عصاره یکدستی را میل نمایید.
  17. شما می‌توانید از عصاره‌های آماده گوشت یا قرص‌های استاک، جهت عطر و طعم بهتر چلوگوشت بهره ببرید.
  18. اگر برای مهمانی وقت کمی دارید، بدانید که یکی از راه‌هایی که باعث کوتاه شدن زمان پخت چلوگوشت می‌شود استفاده از زودپز است.

چلوگوشت، غذایی با دستور پخت ساده اما ظاهری اعیانی و مجلسی!

اکنون که با طرز تهیه چلوگوشت به شیوه‌ای دیگر آشنا شدید، وقت آن است تا برای طبخ آن همت کنید. البته اگر به گوشت قرمز علاقه زیادی دارید، در مطلب دیگری درباره طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه نیز سخن گفته‌ایم که همه این غذاها ارزش تست‌کردن را دارند. اما همانطور که می‌دانید این غذاها به زمان زیادی برای جاافتادن و لعاب پس‌ دادن نیاز دارند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم با سفارش انلاین غذا از اسنپ‌فود، هم‌اکنون این غذاهای مقوی و دلپذیر را در چشم ‌بر‌هم‌‌‌زدنی جلوی درب منزل تحویل بگیرید.

نظرات کاربران