آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه کباب حسینی
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه کباب حسینی با 5 رسپی جذاب و ساده

مینا اسماعیل بیگی 15 اسفند 1402 10 دقیقه

اصالت کباب حسینی مربوط به شهر اصفهان است و به روش‌های مختلفی می‌توان آن را طبخ کرد. در طرز تهیه کباب حسینی با گوشت گوسفندی، ابتدا گوشت و دنبه را شسته و به قطعات کوچک خرد کنید. سپس، روی سیخ‌های چوبی به ترتیب، تکه‌های گوشت، دنبه، پیاز و فلفل سبز را قرار دهید. در ادامه، کف یک تابه یا قابلمه بزرگ را با برش‌های گوجه‌فرنگی و پیاز حلقه‌ای پوشانده و سیخ‌های چوبی را روی آن‌ها بچینید. به همین ترتیب لایه‌ها را تا تمام شدن سیخ‌ها ادامه دهید. درب تابه را ببندید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کباب بپزد. بعد از پخت کامل، نمک و فلفل کباب را اندازه کرده و مقداری کره آب شده روی آن‌ها بریزید.البته کباب حسینی را با انواع گوشت‌های دیگر هم می‌توان تهیه کرد که مراحل و جزئیات آن‌ها در این مقاله از اسنپ فود آمده است.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی کباب حسینی با گوشت گوسفندی را با هم می‌بینیم:

کباب حسینی با گوشت گوسفند

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی حدود 30 دقیقه
زمان پخت غذا حدود 1 ساعت
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر 100 گرم 288 کیلوکالری

طرز تهیه کباب حسینی با گوشت گوسفند

اگر می‌خواهید لذیذترین طعم کباب حسینی را تجربه کنید، از گوشت بره استفاده کنید. این کباب خوش‌پخت، نیازی به استفاده از فر یا زغال ندارد و به‌راحتی می‌توانید آن را داخل تابه روی گاز تهیه کنید. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل طرز تهیه کباب حسینی با گوشت گوسفند را با هم می‌بینیم:

طرز تهیه کباب حسینی با گوشت گوسفند

مواد لازم برای تهیه کباب حسینی

مواد اولیه برای تهیه این کباب لذیذ سنتی به صورت جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفند 800 گرم
دنبه 250 گرم
پیاز 500 گرم
کره 100 گرم
گوجه فرنگی 5 عدد
فلفل سبز 200 گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
سیخ چوبی به مقدار لازم

مراحل دستور پخت کباب حسینی با گوشت گوسفند

برای تهیه این کباب لذیذ و خوش‌خوراک، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا گوشت را تمیز کرده و خوب بشویید. سپس آن را به صورت قطعاتی یکدست به طول 4 سانت و قطر 2 سانت برش بزنید.
  • مرحله دوم: دنبه را هم بشویید و تقریبا هم اندازه گوشت‌ها خرد کنید. پیازها را هم بشویید و پوست بگیرید.

نکته: دقت کنید که پیازهای مورد استفاده برای تهیه کباب حسینی باید اندازه کوچکی داشته باشند.

  • مرحله سوم: برای به سیخ کشیدن کباب‌ها، یک قطعه گوشت، یک تکه دنبه، یک پیاز کوچک و یک قطعه فلفل سبز را به ترتیب به سیخ بکشید.
  • مرحله چهارم: حالا گوجه‌ها را شسته و به صورت ورقه‌ای خرد کنید. در ادامه، برش‌های گوجه فرنگی را کف قابلمه‌ای جادار بچینید و روی آن‌ها یک لایه پیاز حلقه‌ای قرار دهید.
  • مرحله پنجم: در ادامه، روی مواد گفته شده، یک ردیف سیخ چوبی بچینید. دوباره همین روند را تکرار کنید تا تمام سیخ‌های کباب تمام شوند.
  • مرحله ششم: درب قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت کاملا بپزد و آب گوجه‌ها هم کشیده شود.
  • مرحله هفتم: بعد از پخت کامل گوشت، نمک و فلفل آن را اندازه کرده و کمی کره آب شده روی کباب‌ها بریزید تا لذیذتر شوند.

طرز تهیه کباب حسینی با گوشت گوساله

کباب حسینی با گوشت گوساله هم بسیار لذیذ است و اگر زمان استراحت گوشت برای مزه‌دار شدن را به درستی رعایت کنید، در نهایت کبابی بسیار خوش‌پخت و لطیف خواهید داشت. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم می‌بینیم:

طرز تهیه کباب حسینی با گوشت گوساله

مواد لازم برای تهیه کباب حسینی با گوشت گوساله

مواد مورد نیاز در این دستور به صورت جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گوساله 600 گرم
پیاز 2 عدد
فلفل‌دلمه‌ای 1 عدد
گوجه‌فرنگی 2 عدد
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری سرپر
غوره نصف لیوان
نمک، فلفل و پودر کاری به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل طرز پخت کباب حسینی با گوشت گوساله

طرز تهیه کباب حسینی با گوشت گوساله را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

  • مرحله اول: گوشت را پس از تمیز کردن و شستن، به صورت تکه‌های مکعبی یکدست خرد کرده و در ظرفی مناسب بریزید.
  • مرحله دوم: پیازها را هم شسته، پوست بگیرید و به صورت درشت خرد کنید. سپس، پیاز خرد‌ شده را روی تکه‌های گوشت بریزید و خوب با هم مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: فلفل‌دلمه‌ای را به صورت درشت برش زده و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. سپس ادویه‌ها را هم داخل ظرف ریخته و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت 3 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
  • مرحله پنجم: بعد از گذشت زمان لازم، روی هر سیخ چوبی، یک تکه گوشت، یک تکه پیاز، یک تکه گوشت و یک تکه فلفل‌دلمه‌ای قرار داده و به همین ترتیب تمام سیخ‌ها را پر کنید.
  • مرحله ششم: داخل تابه‌ای مناسب یک لایه پیاز حلقه‌ای و لابه‌لای آن‌ها برش‌های گوجه‌فرنگی را بچینید و سیخ‌های چوبی را روی آن‌ها قرار دهید.
  • مرحله هفتم: در تابه‌ای دیگر مقداری روغن ریخته و رب گوجه فرنگی را با مقداری پودر کاری داخل روغن تفت دهید. سپس مقداری غوره اضافه کرده و با افزودن 1 لیوان آب، سس گوجه را رقیق‌تر کنید.
  • مرحله هشتم: حالا سس گوجه را روی سیخ‌های کباب بریزید و درب تابه را بگذارید. کباب حسینی برای پخت کامل به 3 تا 4 ساعت زمان و حرارتی ملایم نیاز دارد.
  • مرحله نهم: در 10 دقیقه پایانی پخت، نمک کباب را اندازه کرده و در نهایت آن را کنار پلوی زعفرانی یا نان همراه با مخلفات دلخواه سرو کنید.

طرز تهیه کباب حسینی با گوشت چرخ کرده

اگر به یاد داشته باشید، طرز تهیه کباب مشتی اصفهانی هم با گوشت چرخ‌کرده بود. البته این دو کباب تفاوت کاملی در مزه و ظاهر خود دارند و اگر بخواهیم مقایسه کنیم، باید بگوییم که کباب حسینی با گوشت چرخ کرده، خیلی سریع‌تر و آسان‌تر پخته می‌شود. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل طرز تهیه کباب حسینی با گوشت چرخ کرده را با هم می‌بینیم:

طرز تهیه کباب حسینی با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای تهیه کباب حسینی با گوشت چرخ کرده

با مقدار مواد اولیه زیر می‌توان برای 2 نفر کباب حسینی آماده کرد:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ‌کرده 300 گرم
پیاز 2 عدد
سیر 3 حبه
فلفل‌دلمه‌ای 1 عدد
گوجه‌فرنگی 4 عدد
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
سیخ کوتاه به مقدار لازم

مراحل طرز پخت کباب حسینی با گوشت چرخ کرده

این کباب خوشمزه را مطابق دستور زیر آماده کنید:

  • مرحله اول: ابتدا یکی از پیاز را پس از شستن و پوست گرفتن رنده کرده و آب آن را بگیرید. سپس پیاز رنده شده را با گوشت چرخ‌کرده در ظرفی مناسب ریخته و مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: در ادامه، مقداری نمک و ادویه به مخلوط گوشت افزوده و تمام مواد را چند دقیقه با دست ورز دهید.
  • مرحله سوم: در ادامه، روی ظرف را با یک سلفون پوشانده و آن را به مدت 1 ساعت در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله چهارم: حالا حبه‌های سیر را همراه با گوجه‌فرنگی و فلفل‌دلمه‌ای خرد شده در مخلوط‌کن ریخته و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید. سپس مخلوط‌کن را چند پالس بزنید تا مواد به شکل پوره درآیند.
  • مرحله پنجم: پیاز دوم را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، آن را همراه مقداری روغن در تابه‌ای مناسب با حرارت ملایم تفت دهید. پس از اینکه پیازها سبک شدند، مواد پوره را هم به آن اضافه کنید.
  • مرحله ششم: پس از کمی تفت دادن، یک فضای خالی در وسط تابه ایجاد کرده و رب گوجه را در آن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  • مرحله هفتم: سپس محتویات داخل تابه را مخلوط کرده و حرارت شعله را ملایم کنید تا سس به غلظت مناسب برسد.
  • مرحله هشتم: ظرف حاوی مایه کباب را از یخچال خارج کرده و به اندازه یک نارنگی از مواد آن جدا کرده و مثل طرز تهیه کباب کوبیده به سیخ بکشید. به همین ترتیب ادامه دهید تا مایه کباب تمام شود.
  • مرحله نهم: در ادامه، تابه‌ای مناسب را روی حرارت ملایم قرار داده و داخل آن مقداری روغن بریزید تا داغ شود.
  • مرحله دهم: سپس، سیخ‌ها را داخل تابه بچینید و اجازه دهید هر سمت کباب‌ها حدود 5 دقیقه حرارت ببند و طلایی شود.
  • مرحله یازدهم: در نهایت، کباب‌های سرخ شده را داخل تابه حاوی سس بچینید و اجازه دهید طعم سس کاملا به خورد کباب‌ها برود.

طرز تهیه کباب حسینی با مرغ

پخت کباب حسینی با مرغ زمان کمتری می‌طلبد. به‌علاوه، در اینجا هم مثل طرز تهیه جوجه کباب فیله مرغ ، باید تکه‌های مرغ را مزه‌دار کرده و چند ساعتی در یخچال استراحت دهید تا هم بوی زهم مرغ گرفته شود و هم هنگام پخت، تردتر و لطیف‌تر باشد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه کباب حسینی با مرغ را با هم می‌خوانیم:

طرز تهیه کباب حسینی با مرغ

مواد لازم برای تهیه کباب حسینی با مرغ

مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سینه مرغ 800 گرم
پیاز 500 گرم
کره 100 گرم
گوجه‌فرنگی 5 عدد
فلفل‌دلمه‌ای 200 گرم
زعفران آب کرده به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
آبلیمو به مقدار لازم
رب گوجه‌فرنگی به مقدار لازم
سیخ چوبی به مقدار لازم

مراحل طرز پخت کباب حسینی با مرغ

در صورت استفاده از مرغ برای تهیه کباب حسینی، مراحل کار به صورت زیر خواهد بود:

  • مرحله اول: سینه مرغ را بشویید و به صورت تکه‌های یکدست؛ کمی کوچک‌تر از جوجه کباب، خرد کنید.
  • مرحله دوم: در ادامه، پیازها را شسته، پوست بگیرید و به صورت حلقه‌ای خرد کنید. پیازهای حلقه‌ای را با تکه‌های مرغ، آبلیمو، روغن مایع، زعفران و نمک و فلفل داخل کاسه‌ای مناسب بریزید.
  • مرحله سوم: مواد داخل کاسه را خوب با هم مخلوط کرده و روی ظرف را با سلفون بپوشانید. سپس آن را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت کاملا طعم‌دار شود.
  • مرحله چهارم: فلفل‌دلمه‌ای‌ها را هم بشویید و آن‌ها را به صورت تکه‌های مربعی یکدست و کوچک خرد کنید.
  • مرحله پنجم: سیخ‌های چوبی را با مقداری کمی روغن چرب کنید. سپس، مرغ‌هایی را که طعم‌دار شده‌اند از یخچال خارج کرده و به صورت یکی در میان با فلفل‌دلمه‌ای به سیخ بکشید.
  • مرحله ششم: حالا تابه‌ای مناسب را روی حرارت قرار داده و داخل آن یک لیوان آب، 2 قاشق غذاخوری آبلیمو و 2 قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید.
  • مرحله هفتم: مقداری رب گوجه‌فرنگی را در نصف لیوان آب جوش رقیق کرده و به محتویات داخل تابه اضافه کنید. در ادامه، حرارت زیر تابه را زیاد کنید تا آب به جوش آید.
  • مرحله هشتم: سپس، حرارت شعله را ملایم کرده و سیخ‌های چوبی را داخل تابه بچینید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید کباب‌ها با حرارت ملایم به طور کامل مغزپخت شوند.
  • مرحله نهم: در اواسط پخت کباب، گوجه فرنگی‌ها را هم شسته، از وسط نصف کنید و در کنار سیخ‌های چوبی بچینید تا در کنار هم بپزند. آب اضافی داخل تابه باید کشیده شود.

طرز تهیه کباب حسینی با رب انار

این کباب به کباب حسینی مجلسی نیز معروف است و برای تجربه طعم آن باید مطابق دستور زیر عمل کنید:

طرز تهیه کباب حسینی با رب انار

  • مرحله اول: گوشت و روغن زیتون را با 1 حبه سیر و مقداری نمک و فلفل داخل مخلوط‌کن ریخته و کاملا میکس کنید.
  • مرحله دوم: در ادامه طرز تهیه کباب حسینی با رب انار، رب انار را به مواد داخل مخلوط‌کن بیفزایید و دوباره چند پالس بزنید تا مواد حالت یکدستی پیدا کنند.
  • مرحله سوم: در نهایت، مخلوط گوشت را همراه با پیاز حلقه‌ای به سیخ کشیده و در تابه بپزید.

نکات مهم در طرز تهیه کباب حسینی با گوشت و مرغ

در طرز تهیه کباب حسینی نکات زیر را هم به خاطر داشته باشید:

  • طرز تهیه کباب حسینی با گوشت بوقلمون هم شبیه درست کردن این کباب با گوشت مرغ است.
  • اگر گوشت کباب حسینی را امتحان کردید و متوجه شدید که هنوز به طور کامل نپخته، مقداری آب در قابلمه ریخته و درب آن را بگذارید تا برای مدت طولانی‌تری بپزد.

نکات مهم در طرز تهیه کباب حسینی با گوشت و مرغ

  • پیش از استفاده از سیخ‌های چوبی، آن‌ها را به مدت 2 تا 3 ساعت در آب بخیسانید. این کار باعث می‌شود که سیخ‌های چوبی آب کباب را به خود نکشند و موقع حرارت دیدن نسوزند. به‌علاوه، به این ترتیب، رنگ کباب‌ها سیاه نمی‌شود و طعم و ظاهر بهتری پیدا می‌کنند.
  • برای طرز تهیه کباب حسینی با مرغ و قارچ، حدود 200 گرم قارچ هم به بقیه مواد اضافه کرده و آن‌ها را همراه با فلفل‌دلمه‌ای‌های خرد‌شده و سینه مرغ به سیخ بکشید و در تابه بپزید.

اصول نگهداری از کباب حسینی

باقیمانده غذا را در ظرفی درب‌دار و محفوظ ریخته و داخل یخچال قرار دهید. دقت کنید که گوشت یا مرغ پخته، نهایتا باید ظرف 3 تا 4 روز آینده مصرف شود و نگهداری از چنین موادی در یخچال بیشتر از این مدت، مجاز نیست.

روش جلوگیری از خراب شدن کباب حسینی

از قرار دادن کباب در معرض گرما یا رطوبت خودداری کنید. به‌علاوه، برای نگهداری این مواد غذایی دقت کنید که ظروف نگهداری، حتما کاملا تمیز و خشک باشند.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه کباب حسینی

اگر برای تهیه این کباب لذیذ، پیاز کوچک در اختیار نداشتید، پیاز درشت را به 4 قسمت تقسیم کرده و در کنار گوشت و بقیه مواد کباب به سیخ بکشید. به‌جای سیخ چوبی هم می‌توانید از سیخ‌های کوچک فلزی استفاده کنید.

خواص کباب

گوشت گوسفند طبیعت گرمی دارد و یکی از بهترین و لطیف‌ترین گوشت‌ها برای طرز تهیه کباب حسینی محسوب می‌شود. مصرف گوشت گوسفند سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و بسیار انرژی‌زا است. کلسیم موجود در گوشت گوسفند، به سلامت بیشتر دندان‌ها و استخوان‌ها کمک می‌کند. به‌علاوه، این گوشت، سرشار از پروتئین، آهن و ویتامین B است و با افزایش گلبول‌های قرمز خون، جلوی ابتلا به کم خونی را می‌گیرد. خواص گوشت گوسفند برای مادران باردار هم قابل‌توجه است و می‌توان با تقویت بنیه بدن، به سلامت بیشتر مادر و جنین کمک کند.

خواص کباب

طعم کباب های لذیذ را با اسنپ فود تجربه کنید…

طرز تهیه انواع کباب ، قلق‌های خاص خود را دارد و اگر می‌خواهید حاصل کار شما چیزی شبیه کباب‌های رستورانی شود، باید کمی حوصله به خرج دهید. با‌این‌حال، گاهی لذت سفارش آنلاین غذا بر هر چیزی می‌چربد، در این گونه موارد روی اسنپ فود حساب کنید و قدری در کار آشپزی به خودتان استراحت بدهید. امیدواریم خرید اینترنتی از اسنپ فود، تجربه‌ای خوب و به‌یادماندنی برایتان رقم بزند.

سوالات متداول

برای تهیه کباب حسینی از چه گوشتی استفاده کنیم؟

این کباب لذیذ را می‌توان با گوشت گوسفند، گوساله، گوشت چرخ‌کرده، مرغ یا بوقلمون طبخ کرد.

تفاوت کباب حسینی و کباب چنجه در چیست؟

تفاوت این دو کباب در نحوه پخت آن‌ها است. کباب حسینی داخل قابلمه و روی گاز تهیه می‌شود، اما کباب چنجه را باید روی زغال پخت.

چه موادی گوشت کباب حسینی را نرم می‌کنند؟

اگر در مرحله آماده کردن گوشت، مقداری ماست و سس مایونز به آن اضافه کنید، کباب نرم‌تری خواهید داشت. همچنین ریختن مقداری کیوی رنده‌شده روی گوشت هم باعث نرم شدن بافت آن می‌شود.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود