طرز تهیه کلوچه خرمایی (شیرینی خرمایی)
کلوچه خرمایی یکی از شیرینی های محبوب میان ایرانیان به حساب می آید. گاهی به عنوان میان وعدۀ غذایی و خوراکی مورد قبول کودکان، تهیه و مصرف می شود. در این مقاله از اسنپ فود طرز تهیۀ شیرینی خرمایی را به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه کلوچه خرمایی در منزل
برای درست کردن کلوچه خرمایی دو گروه از مواد اولیه استفاده می شود. دستۀ اول مواد برای تهیۀ نان این شیرینی استفاده می شود. با کمک دستۀ دوم مواد هم مغز خرمایی آن را آماده می کنیم.
مواد لازم برای تهیه نان کلوچه خرمایی
- ۲ عدد تخم مرغ
- ۴/۱ قاشق چایخوری وانیل
- نصف پیمانه شکر
- ۱ پیمانه روغن مایع
- ۳٫۵ پیمانه آرد
- ۱ قاشق مرباخوری بکینگ پودر
- ۲ قاشق غذاخوری نشاستۀ ذرت
- ۲ قاشق غذاخوری شیر خشک
- نصف پیمانه شیر
مواد لازم برای تهیۀ خرمای داخل کلوچه خرمایی
- ۳۰۰ گرم خرما
- ۲۰ گرم کره
- نصف قاشق چایخوری دارچین
- ۱ قاشق چایخوری پودر هل
طرز تهیه کلوچه خرمایی
- تخم مرغ ها را شکسته و با هم مخلوط کنید.
- هم زمان با مخلوط کردن تخم مرغ ها، وانیل، روغن مایع و شکر را به آن مخلوط اضافه کرده و کامل مخلوط کنید. مخلوط باید یکدست بشود.
- ترکیب آرد، نشاستۀ ذرت، شیر خشک و بکینگ پودر را دو بار الک کرده و به مخلوط خود اضافه کنید
- ابتدا با قاشق مقدار هم بزنید تا خمیر اولیه به دست آید. سپس با دست کامل ورز بدهید. این کار تا زمانی ادامه داشته باشد که خمیر جمع شود. دقت کنید که نباید آنقدر ورز دهید که خمیر به روغن بیفتد. زیرا در این صورت شیرینی خرمایی کیفیت خوبی نخواهد داشت.
- شیر را آرام آرام به خمیر خود اضافه کرده و هم بزنید. دقت کنید که در دستور پخت نصف پیمانه شیر را اعلام کردیم. اما به حد بریزید که جذب خمیر شما شود. نباید شیر در ظرف اضافه بیاید.
- در واقع هنگامی که شیر را به خمیر اضافه می کنید، خمیر را ورز دهید. این کار تا زمانی ادامه دارد که خمیر نرم و یکدستی به وجود آید و به دست شما نچسبد.
- روی ظرف خمیر را با سلفون بپوشانید و حداکثر ۱۵ دقیقه در کناری قرار دهید.
- برای تهیۀ خرمای میانی شیرینی، هستۀ خرماها را خارج کرده و پوستشان را جدا کنید.
- می توانید با چنگال آنها را له کنید یا با مخلوط کن میکس کنید.
- اکنون نوبت افزودن کره، پودر هل و دارچین به خرماها و مخلوط کردن کامل آنهاست.
- خرمای آماده شده را درون قیف پلاستیکی یکبار مصرف بریزید.
- خمیر اولیه را چند تکه کنید. هر قطعۀ خمیر را به شکل استوانه در آورید.
- اکنون با کمک وردنه خمیر را به لایه ای با ضخامت چند میلیمتر پهن کنید.
- برای آن که شیرینی خرمایی مستطیلی شکل باشد، قطعات خمیر را مستطیلی برش بزنید. اضافات خمیر را کنار بگذارید.
- با همان قیفی که نوکش را بریده اید، خرما را در میانۀ خمیر بریزید. سپس مواد را با دست کمی مسطح کنید.
- لبه های خمیر را از هر دو طرف بلند کنید و با دو انگشت به هم بچسبانید. سپس خمیر را به آرامی برگردانید.
- می توانید روی خمیر را با کمک چنگال طرح بیندازید.
- اکنون نوبت آن رسیده که با چاقویی تیز آن را به اندازۀ دلخواه برش بزنید.
- اگر که شیرینی خرمایی را با کمک فر دست می کنید، در ابتدای کار آن را در دمای ۱۹۰ درجه روشن کرده تا فر خوب داغ باشد. قطعات کلوچه خرمایی را در روی کاغذ روغنی درون سینی قرار دهید.
- ۱۵ دقیقه کافی است که شیرینی ها آماده شود. اگر فرتان گریل دار است، می توانید ۵ دقیقه هم گریل را روشن کنید که روی شیرینی طلایی رنگ شود.
طرز تهیۀ شیرینی خرمایی بدون فر
برای اینکه بتوانید بدون استفاده از فر کلوچه خرمایی خود را درست کنید، بهتر است از روش زیر استفاده کنید.
مواد اولیه شیرینی خرمایی
- ۲ لیوان آرد
- ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع
- ۲ قاشق غذاخوری ماست
- ۳/۱ لیوان آب یا شیر
- ۱ عدد تخم مرغ
- ۱ قاشق مرباخوری بکینگ پودر
- نوک قاشق سوپخوری وانیل
مواد اولیه خرمای داخل شیرینی
- ۱ لیوان ترکیب خرمای هل دار با طعم دارچین
- ۱ عدد زردۀ تخم مرغ
- نصف قاشق زعفران دم کرده
- مقداری کنجد
طرز تهیۀ شیرینی خرمایی
- بخش اول تهیۀ نان کلوچه خرمایی است. ابتدا تخم مرغ هایی که به خوبی هم زده اید با شکر، روغن، وانیل و آب یا شیر کامل مخلوط می کنید.
- وقتی مخلوط یکدستی به دست آمد، آرد و بکینگ پودر را ترکیب و الک کنید. سپس به مخلوط اضافه کنید.
- خمیر را آنقدر با دست ورز دهید که نرم، لطیف و یک دست شود.
- ۱۵ دقیقه کنار بگذارید.
- بعد از ۱۵ دقیقه خمیر را با برش بزنید. برش ها را با وردنه پهن کنید.
- روی هر قطعه خمیر مقداری خرمایی که از قبل با پودر هل و دارچین طعم دار کرده ای، بریزید. با انگشت لبه های خمیر را جمع کنید.
- روی هر کلوچه را زردۀ تخم مرغ بمالید و مقداری کنجد بریزید.
- برای اینکه بدون فر آماده کنید. ابتدا تابه را با حرارتی کم داغ کنید.
- می توانید کاغذ روغن داخلش بگذارید و کلوچه های خرمایی را درون تابه بگذارید. در تابه را ببندید.
- بعد از ۱۵ دقیقه و با حرارت کم آماده می شوند.
نکات مهم در تهیه کلوچه خرمایی
- درون کلوچه خرمایی را می توانید گردو هم قرار دهید.
- اگر شیر خشک استفاده کنید، شیرینی خوش رنگ تر می شود. در ضمن شیرین مرطوب تر خواهد بود.
- استفاده از نشاستۀ ذرت هم در حالی که طعم و رنگ خاصی ندارد، باعث لطیف شدن شیرینی می شود.
- در تهیۀ شیرینی خرمایی بهتر است از مخلوط کن استفاده کنید. اگر هم مخلوط کن ندارید، همزن می تواند جایگزین مناسبی باشد.
- اگر شیر خشک استفاده می کنید و گلوله گلوله شد، حتماً آن را الک کنید.
- در صورت استفاده از فر برقی دمای فر باید ۲۰ تا ۳۰ درجه کمتر باشد. یعنی در دمای ۱۵۰-۱۶۰ درجه قرار دهید.
- برای خوش طعم شدن کلوچه خرمایی، حتماً هل تازه را پودر و استفاده کنید.
- در استفاده از شیر یا آبی که به خمیر اضافه می کنید، دقت داشته باشید. مخلوط نباید شل یا چسبنده در بیاید.
- بعد از ۱۵ دقیقه که خمیر استراحت کرد، باید داخل خمیر لانه زنبوری شده باشد و اثر انگشت روی خمیر باقی بماند.
جمع بندی
برای تهیۀ شیرینی خرمایی از مواد اولیه و دستور گفته شده در این مقالۀ اسنپ فود باید استفاده کنید. رعایت نکات ذکر شده نیز می تواند کیفیت، ظاهر و طعم شیرینی شما را ارتقا دهد. این کلوچه می تواند در میان وعده های غذایی استفاده شود. همچنین اگر دوست دارید مدل های دیگری از انواع شیرینی را هم تجربه کنید با شیرینی برنجی و دستور تهیه آن نیز آشنا شوید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402