لیستی جامع از انواع غذا با کتف مرغ
قسمت کتف و بال مرغ ، گوشت نرم و لطیفی دارد، لذیذ است و به راحتی پخته و سرخ میشود. کتف و بال مرغ را میتوانید به روشهای گوناگونی تهیه و نوش جان کنید. این قسمت از مرغ به صورت خورشتی، ته نداز برنج، سوخاری، سرخ شده، گریل شده ،کبابی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. ما در این مطلب قصد داریم تا انواع غذا با کتف مرغ و بال آن را برای شما شرح دهیم. تمامی این دستور تهیهها به شما کمک میکنند تا غذاهای بینظیری را آماده کنید.
کتف و بال برای عاشقان مرغ
برخی از افراد علاقهای به سینه مرغ ندارند و عاشق قسمت ران مرغ هستند، اما برخی دیگر از سایر قسمتهای مرغ چندان دل خوشی ندارند و فقط قسمت سینه را بصورت کبابی و خورشتی تهیه میکنند. اما بطور حتم کمتر کسی را میتوان یافت که بال و کتف مرغ را دوست نداشته باشد. به همین منظور، ما در ادامه با انواع غذاهای تهیه شده با بال و کتف مرغ با شما هستیم. با ما همراه شوید تا خواص گوشت مرغ را به بدنتان تزریق کنید.
پاچینی کتف مرغ
پاچینی کتف و بال یکی از انواع غذا با کتف مرغ و از غذاهای مورد علاقه تمام افراد است. طرز تهیه پاچینی ابتدا با مرینت کردن کتف مرغ آغاز میشود. در این طرز تهیه شما کتف را با نمک، پیاز و ادویه استراحت داده و در ادامه به آن آبلیمو و فلفل دلمهای اضافه خواهید کرد. فلفل سیاه، پودر زیره و پودر سیر و زنجبیل نیز ادویهجات خوب و معطری برای این غذا هستند. این ترکیب باید ۲ ساعت در یخچال بماند. سپس تمام مواد را از مخلفات جدا کرده، با آرد سوخاری مخلوط و در تابه پر روغن سرخ میکنیم. این غذا در کنار سس چیلی و سس کچاپ طعم بینظیری دارد.
کتف مرغ سوخاری
برای تهیه کتف مرغ سوخاری کافیست که اول بال و کتفها را شسته و آنها را خشک کنید. سپس در ظرفی جداگانه آرد سفید، فلفل سیاه، نمک، فلفل قرمز، پودر آویشن، پودر زنجبیل و دارچین را ریخته و با هم مخلوط کنید. سپس در ظرفی دیگر نیز شیر، تخم مرغ، فلفل سیاه و نمک را ترکیب کرده و هم بزنید تا مایه یکدستی به شما بدهد. حالا طی ۲ مرحله اول کتف و بالها را در آرد و ادویهجات غلتانده و سپس به شیر و تخم مرغ آغشته کنید. مجدداً کتف و بالها را در آرد و ادویهجات قرار داده و باز هم در شیر و تخم مرغ بگذارید. بعد از آن که این دو مرحله انجام شد، حالا بال و کتفها را در آرد سوخاری بغلتانید و در روغن زیاد سرخ کنید. این غذا در کنار سیب زمینی سرخ شده خلالی، لذیذ و دلچسب است و حتی کودکان نیز عاشق آن هستند.
طرز تهیه کتف و بال در ماهیتابه
طرز تهیه کتف و بال در ماهیتابه آسان است. برای این منظور اول باید کتف و بالها را تمیز کرده، شسته و سپس در یک قابلمه به اندازه حجم کتف و بالها آب ریخته و اجازه دهید به جوش آید. حالا یک پیاز را به ۴ یا ۶ قسمت تقسیم کنید و درون آب جوش بیندازید. بعد از آن کتف و بالها را به آب در حال جوشیدن اضافه کنید. میتوانید کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه نیز به آنها اضافه کنید. ۴۵ دقیقه الی ۵۰ دقیقه کافیست تا کتف و بالها به سرعت پخته و آبپز شوند. حالا میتوانید از این آبگوشت به عنوان یک سوپ استفاده کنید. در ادامه یک تابه را بر روی حرارت قرار داده و در آن روغن بریزید. بعد از داغ شدن روغن کتف و بالها را در آن سرخ کنید. به این کتف و بالها میتوانید نمک و فلفل سیاه، پودر آویشن و پودر زنجبیل، پودر سیر و فلفل قرمز اضافه کرده و در نهایت آنها را با پلو یا نان نوش جان کنید. اگر عاشق این غذا شدید، مرغ و کتف و بال آن را همین الان با سفارش آنلاین محصولات پروتئینی از اسنپ فود خریداری کنید.
ته انداز کتف مرغ
ته انداز کتف مرغ یکی از انواع غذا با کتف مرغ است که هم میتواند مجلسی باشد و هم میتواند در یک روز کاملا معمولی برای افراد خانواده تهیه شود. برای این غذا شما باید کتف و بال مرغ را به همراه فلفل سیاه، زردچوبه و نمک در آب جوش بپزید. سپس یک طرف کتف و بالهای پخته شده را با کمی روغن در یک تابه داغ سرخ کنید. حالا کتف و بالهای سرخ شده را با زعفران رومال کنید. بعد از این مرحله برنج خود را پخته و آبکش کنید.
ته قابلمه کمی روغن بریزید و کتف و بالها را در کف قابلمه قرار دهید. بهتر است کتف و بالها از سمتی که سرخ نشده ند در کف قابلمه قرار بگیرند. حالا برنج زعفرانی را در قابلمه ریخته و خوب با پشت قاشق فشار دهید تا فشرده شده و بین کتف و بالها فرو رود. بعد از اینکه تمام برنج را بر روی کتف و بالها ریختید یک ساعت تا یک ساعت و نیم قابلمه را بر روی شعله پخش کن بگذارید و اجازه دهید تا برنج شما با حرارت و شعله کم دم بکشد. در پایان پخت نیز چند دقیقه به غذای خود استراحت دهید تا خنک شود و سپس آن را بر روی دیس برنج برگردانید.
بال و کتف مرغ زعفرانی بریان
برای تهیه بال و کتف مرغ زعفرانی بریان ابتدا باید پیازها را رنده کرده، زعفران را دم کنید و زعفران را با ادویه جات به ماست یونانی و پیاز رنده شده اضافه کنید. حالا بال و کتفها را به مدت ۲ ساعت در این مخلوط قرار دهید تا مزه گرفته و طعمشان تغییر کند. البته بهتر است که از شب قبل مرغها را به این روش مزه دار کنید. بعد از آن بال و کتفهای مزهدار شده را از طعم دهندههایی که در آنها قرار گرفتهاند خارج کرده و مواد را از آنها جدا کنید. حالا تمام بال و کتفها را بر روی توری چیده و با منقل و ذغال آنها را کباب کنید. در کنار این غذای لذیذ میتوانید از گوجه فرنگی، قارچ و فلفل سبز نیز به صورت کبابی استفاده کرده و طعم بینظیر کتف و بال کبابی و بریانی خود را صد برابر کنید.
بال و کتف سوخاری مرغ
برای تهیه کردن بال و کتف سوخاری مرغ نیز باید مانند طرز تهیه کتف مرغ سوخاری عمل کرده و مرغها را بعد از غلتاندن در ترکیب آرد، ادویهجات، شیر و تخم مرغ، به آرد سوخاری آغشته کرده و در روغن سرخ کنید. این طرز تهیه هم در کنار سیب زمینیهای سرخ شده طعمی جادویی دارد.
سوپ پرک با کتف مرغ
سوپ پرک با کتف مرغ یکی از انواع غذا با کتف مرغ میباشد که برای تمام فصول خصوصاً برای فصل سرد پاییز و زمستان بسیار مفید است. برای تهیه این سوپ پیاز را خرد کرده و در روغن تفت بدهید. همین که پیازها سبک شدند کتف و بال را به پیازها اضافه کنید. بعد از آن رب گوجه فرنگی و ادویه را به آنها اضافه کرده و خوب هم بزنید. در مرحله آخر نیز جو دوسر یا جو پرک را به این ترکیب اضافه کنید و با جعفریهای ساطوری خرد شده به خوبی تمام مواد را با هم تفت بدهید. در نهایت به این ترکیب آب اضافه کنید و اجازه دهید تا بجوشد. بعد از اینکه مواد شروع به جوشیدن کرد، شعله زیر قابلمه را کم کرده و درب آن را ببندید. در نهایت بعد از ۱ ساعت، سوپ پرک با کتف و بال مرغ شما آماده است. این سوپ را با جعفریهای ساطوری شده و آبلیموی تازه مزهدار و تزیین کرده و نوش جان کنید.
کتف مرغ گریل شده
گریل کردن کتف و بال مرغ یک غذای لذیذ و پرطرفدار را برای شما آماده میکند. برای تهیه این غذا در ابتدا پیازها را خلال کرده و به همراه فلفل سیاه، نمک، آویشن و لیموترش در یک کاسه مناسب بریزید. حال کتف و بال مرغ را به این ترکیب اضافه کنید و درب آن را ببندید. ۴ ساعت الی ۵ ساعت اجازه بدهید تا مرغها در این ترکیب استراحت کنند. اگر از شب قبل این کار را انجام بدهید طعم دلچسبی به مرغهای شما داده و آنها را حسابی ترد میکند.
بعد از آن، یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده در آن روغن بریزید. حالا که کتف و بالهای طعمدار شده در تابه در حال پخت هستند، شعله را کم کنید تا مرغها به خوبی مغزپخت شوند. در ادامه وقتی مرغها در حال پختن هستند سینی فر را آماده کرده و کمی کره کف آن بمالید. کتف و بالهای سرخ شده را به همراه سیب زمینیهای حلقه شده و قارچهای برش داده شده درون سینی فر بگذارید. حالا فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. بعد از تقریباً ۲۰ دقیقه الی ۳۰ دقیقه همین که سطح روی کتف و بالهای مرغ شما برشته و طلایی شد، یعنی غذای شما آماده است.
خورش کتف مرغ و بادمجان
خورش کتف مرغ و بادمجان از انواع غذا با کتف مرغ است. طرز تهیه خورش کتف مرغ و بادمجان راحت است و یکی از غذاهای پرطرفدار بین ما ایرانیها محسوب میشود. برای تهیه این غذای لذیذ کافیست که کتف و بالهای مرغ را با نمک و ادویه سرخ کنید. سپس پیاز خود را نگینی خرد کنید و تفت بدهید. همین که پیاز طلایی شد فلفل دلمهای را خرد کرده و هویجها را رنده کرده و به پیاز اضافه کنید. حالا تمام مواد را خوب با هم ترکیب کنید تا پخته شده و در نهایت سرخ شوند. بعد از آن رب گوجه فرنگی، آلو بخارا و زعفران را به این ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی از بین برود.
سپس کمی آب و لیمو عمانی را به همراه بال و کتفهای سرخ شده به این مخلوط اضافه کنید و حرارت را کم کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید تا تمام مواد به خوبی با هم ترکیب شده و مغزپز شوند. در حین پختن این غذا، به سراغ بادمجانها بروید. آنها را پوست گرفته و با یک برش عمودی به ۲ قسمت تقسیم کنید. تقریباً ۱ ساعت در ترکیب آب و نمک استراحت دهید. بعد از آن بادمجانها را در روغن سرخ کرده و تقریباً در ۱۰ دقیقه نهایی پخت خورشت، بادمجانها را به خورشت لذیذ خود اضافه کنید. در نهایت بعد از ۱۰ دقیقه خورشت بادمجان کتف و بال مرغ شما آماده است.
خوراک کتف مرغ و قارچ و سیب زمینی
تهیه این غذا کمی زمانبر است اما در نهایت لذیذ و دوست داشتنی خواهد بود. در ابتدا کتف و بالها را شسته به همراه سیب زمینیهای خرد شده، قارچهای برش داده شده، فلفل سیاه، نمک، فلفل قرمز و روغن زیتون در ظرفی قرار داده و روی ظرف را بپوشانید. ۱ ساعت ظرف خود را در یخچال قرار دهید تا مرغها مزهدار شوند. بعد از آن ادویه زیره را در یک تابه بدون روغن تفت بدهید. در حین مزهدار شدن مرغ و مخلفات، سس را تهیه کنید. برای سس یک حبه سیر را رنده کرده با کمی روغن زیتون، فلفل سیاه و نمک به همراه زیره و کمی فلفل قرمز و برگ رزماری با هم به خوبی مخلوط کنید.
بعد از یک ساعت ظرف مرغ مزهدار شده را از یخچال خارج کرده و کف سینی فرکاغذ روغنی یا فویل قرار دهید. مرغهای مزهدار شده به علاوه مخلفات را به مدت ۲۵ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه فر قرار داده و اجازه دهید که به خوبی پخته شوند. بعد از آن سینی فر را خارج کرده و آبی که در کف سینی جمع شده را با برس بر روی مواد بمالید. سپس سس را بر روی مواد ریخته و اجازه بدهید که ۲۰ دقیقه الی ۳۰ دقیقه دیگر این مواد با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر پخته شده و با سس ترکیب شوند. بعد از آن خوراک کتف مرغ و قارچ و سیب زمینی شما آماده است. این خوراک در تابه چدنی نیز تهیه میشود.
کتف مرغ عسلی، سس انار
در میان انواع غذا با کتف مرغ ،کتف مرغ عسلی با رب انار بسیار لذیذ و پرطرفدار است. برای تهیه این غذا ابتدا باید کتف و بالها را شسته و در سطح آنها چند برش ایجاد کنید. سپس آنها را درون ظرفی قرار داده و با فلفل سیاه، نمک، سویا سس، سیر رنده شده و عسل ترکیب و به خوبی با دست ورز بدهید تا تمام کتف و بالها به این سس آغشته شوند. سطح ظرف خود را با سلفون بپوشانید و ۱ ساعت آن را در یخچال استراحت دهید. فر را روشن کنید و آن را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس کتف و بالهای استراحت کرده را بعد از 1 ساعت در کف سینی بچینید و در فر قرار دهید. ۲۰ دقیقه زمان کافی است تا کتف و بالها کاملا طلایی شوند. بعد از آن گریل را روشن کنید و اجازه بدهید تا کتف و بالها کاملاً پخته شوند. در نهایت کتف و بالهای پخته شده را در ظرف سرو نهایی ریخته، با یک سس ترکیبی از رب انار و عسل به همراه کنجد تزیین کرده و نوش جان کنید.
بال و کتف در توستر
یکی از انواع غذا با کتف و بال که سریع آماده میشود، طبخ بال و کتف در توستر است. برای تهیه این غذا ابتدا باید بالها و کتفها را شسته و در ظرفی دیگر زعفران، ماست، رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، نمک و آویشن را با هم مخلوط کنید. حالا به این ترکیب سیر رنده شده و پیاز خرد شده را اضافه کرده و بالها و کتفها را در آن قرار دهید. این ظرف باید با سلیفون پوشانده شده و ۱۲ ساعت در یخچال استراحت کند.
بعد از این مدت زمان، توستر یا فر خود را روشن کنید. حالا کف سینی کاغذ روغنی یا کاغذ آلومینیوم انداخته و بال و کتفها را در سینی بچینید. دقت کنید که بهتر است پیازها از کتف و بالها جدا شوند. چون سریع سوخته میشوند و غذای شما را بد مزه میکنند. سینی را در طبقه وسط توستر قرار دهید و هر دو المنت بالا و پایین توستر را روشن کنید. درجه شما باید بین ۱۰۰ درجه تا ۱۲۰ درجه سانتیگراد باشد و بعد از گذشت ۲ ساعت مرغهای شما آماده هستند. در آخر گریل را روشن کنید تا سطح مرغها کاملا طلایی شود.
کتف و بال اسپایسی
برای تهیه کتف و بال اسپایسی در میان انواع غذا با کتف مرغ ، باید کمی صبور باشید و خلاقیت به خرج دهید. مواد اولیه شامل بال و کتف مرغ، سس کچاپ، خردل، فلفل تند، سویا سس، باربیکیو، پاپریکا و روغن زیتون است. در این ترکیب باید بالها را شسته و بعد از اینکه آب آنها گرفته شد چند شیار بر روی بالها و کتفها ایجاد کنید. بعد از این مرحله در یک کاسه تمام سسها را با هم مخلوط کنید. حالا در سینی فر کاغذ روغنی یا کاغذ آلومینیوم قرار داده و بالها و کتفها را بر روی آن بچینید.
نیمی از سس را بر روی آنها ریخته و تمام سطح مرغها را به سس آغشته کنید. سپس فر را روشن کنید و با دمای ۲۳۰ درجه سانتی گراد به مدت زمان ۳۰ دقیقه اجازه بدهید تا بالها و کتفهای آغشته به سس در فر به خوبی مغزپز شوند. بعد از آن سینی را خارج کرده و بقیه سس را بر روی مرغها ریخته و مجدداً ۱۵ دقیقه آن را درون فر قرار دهید. بعد از ۱۵ دقیقه بالها و کتفهای آغشته به سس اسپایسی کاملا مغز پخته شده و یک وعده غذایی لذیذ در کنار سیب زمینی بخارپز یا سرخ شده به همراه سبزیجات به حساب میآیند.
کتف و بال مرغ، لذیذ و پرطرفدار
در این مطلب انواع غذا با کتف مرغ و همچنین بال مرغ را با هم مرور کردیم. نکتهای که باید به آن دقت کنید این است که این غذاها هرکدام به مواد اولیه، ادویه جات و سسهای خاصی نیاز دارند. اگر تمایل داشتید میتوانید مقدار ادویهجات و سسها را کم یا زیاد کنید، اما توصیه میکنیم برای حفظ طعم اصلی هر کدام از این غذاها هیچکدام از ادویه جات و سسها را حذف کنید. در پایان، اگرهوس این غذاهای خوشمزه را کردهاید اما کتف یا بال در خانه ندارید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، لازم است به قسمت قصابی آنلاین بروید و مواد موردنیاز خود را آنلاین سفارش دهید.