طرز تهیه مربا انار با هسته و بدون هسته
مربا انار؛ یکی از انواع مرباهای لذیذ ایرانی است که در فصل پاییز تهیه میشود. همچنین این مربا جزو مرباهای خوشرنگ ایرانی است که طعم آن نسبت به نوع اناری که استفاده میشود، شیرین، ملس و ترش میباشد.
انار میوهای با طبع سرد و خشک است که در فصول سرد سال به رشد میرسد. میوه انار طعمی ترش دارد و به صورت پخته شده در پلوها و خورشتها نیز استفاده میشود. علاوه بر این، انار را به صورت مارمالاد و مربا نیز میتوان میل کرد. انار به جهت داشتن فیبر، پتاسیم و پروتئین مناسبی که دارد، دارای ارزش خوراکی و دارویی فراوانی میباشد. جالب است بدانید در برخی مناطق، از پوست انار نیز مربا تهیه میکنند.
مربای انار چگونه درست میشود؟ در اد امه مطلب پاسخ این سوال را خواهیم داد.
طرز تهیه مربای انار | |
میزان مربا | 1 شیشه |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 1 ساعت |
درجه سختی | کم |
میزان کالری در هر قاشق غذاخوری | ۳۰ کیلو کلری |
مربای انار با هسته
شما میتوانید این مربا را هم به صورت با هسته و هم بدون هسته تهیه کنید. در ابتدا طرز تهیه مربا با هسته را برایتان توضیح میدهیم و سپس به سراغ نو بدون هسته میرویم.
مواد لازم برای تهیه مربا انار
با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است، میتوانید یک شیشه مربای انار تهیه کنید. در صورتی که میخواهید کمتر یا بیشتر از یک شیشه، مربای انار شیرین تهیه کنید، کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
دانه انار | 1 پیمانه |
آب انار | 3 پیمانه |
شکر | 6 پیمانه |
آبلیمو | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه مربای انار با هسته
برای آنکه یک مرباانار خوشمزه و خوش رنگ داشته باشید، کافیست مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:
- مرحله اول: برای تهیه آب انار، دانههای انار را داخل چرخ گوشت یا غذاساز بریزید. همچنین شما میتوانید از دستگاه مخصوص آب انارگیری استفاده کنید. توجه داشته باشید که میزان دانههای انار باید به اندازهای باشد که از آن 3 پیمانه آب به دست آورید. پس از آماده شدن آب انار، داخل آن شکر بریزید و خوب هم بزنید تا شکر حل شود.
- مرحله دوم: ترکیب آب انار و شکر را روی حرارت قرار دهید. نیم ساعت صبر کنید و سپس دانههای انار را به قابلمه اضافه کنید. برای اینکه مربای شما غلیظ شود، باید اجازه دهید تا قابلمه نیم ساعت دیگر بر روی حرارت باقی بماند. توجه داشته باشید که برای خوشرنگ شدن مربای انار با هسته باید درب قابلمه را باز بگذارید؛ چرا که بستن درب آن باعث سفید شدن دانههای انار میشود.
- مرحله سوم: برای اضافه کردن آبلیمو باید از غلظت مربای انار، اطمینان حاصل کنید. برای این منظور یک قاشق غذاخوری از مربا را بردارید و اجازه دهید خنک شود. بعد میزان غلظت مربا به سادگی مشخص میشود. حالا میتوانید آبلیمو را هم به مربای انار اضافه و بعد از ۵ دقیقه شعله را خاموش کنید. در واقع هدف از اضافه کردن آبلیمو به مربا این است که مربا شکرک نزند. درست کردن مربای انار بسیار ساده است، در پایان این مطلب، پیشنهاد میکنیم که طرز تهیه مربای کامکوات که یکی از مرباهای لاکچری و مجلسی است را نیز مطالعه کنید.
در ادامه مطلب آموزش مربای انار بدون هسته را خواهیم، همراه ما باشید.
مربای انار بدون هسته
یک روش دیگر برای طرز تهیه مربای انار شیرین، استفاده از آب انار است که به مربای انار بدون هسته شهرت دارد. در ادامه مواد موردنیاز و مراحل تهیه آن آماده است.
مواد لازم برای مربا انار بدون هسته
برای درست کردن این نوع از مربای انار، به مواد لازم زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آب انار | 3 لیوان |
شکر | 4 لیوان |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه مربا انار بدون هسته
برای تهیه مربای انار بدون هسته، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:
- مرحله اول: در ابتدا آب انار را به روش دستی یا با استفاده از چرخ گوشت بگیرید. بهتر است از دستگاه آب انارگیری استفاده کنید تا راحتتر آب انار را بگیرید.
- مرحله دوم: شکر را با آب انار ترکیب کنید و بعد روی شعله قرار دهید.
- مرحله سوم: صبر کنید تا شربت غلیظ شود و بعد آبلیمو را اضافه کنید.
- مرحله چهارم: 5 دقیقه بعد شعله را خاموش کرده و مربای انار را داخل ظرف مخصوص بریزید. طرز تهیه مربا انار به پایان رسید.
اگر شما هم از علاقهمندان به مربا هستید حتما از مربای به هم استقبال خواهیم کرد برای درست کردن این مربا کافی است طرز تهیه مربای به با گردو را مطالعه کنید.
فوت و فن های تهیه مربای انار
طرز تهیه مربای انار را به شما آموزش دادیم، برای اینکه مربای خوشمزهتر و باکیفیت بهتری داشته باشید، حتما نکات زیر را در هنگام پخت و نگهداری آن مدنظر داشته باشید:
- در موقع دان کردن انارها دقت کنید قسمت سفید رنگ انار داخل دانههای انار نباشد.
- از اضافه کردن آب به مربا خودداری کنید. همچنین به اندازه کافی آن را بجوشانید تا مربای شما کپک نزند.
- میزان شکر مربا به ترش یا ملس بودن دانههای انار بستگی دارد. اگر انار بیش از حد ترش بود، شکر بیشتری به آن اضافه کنید.
- مربا را در ظرف سربسته و در محیط یخچال نگهداری کنید. این مورد را در تهیه انواع مربا همچون طرز تهیه مربای کدو حلوایی نیز رعایت کنید. این کار از کپک زدن مربا جلوگیری خواهد کرد.
- برای متوجه شدن میزان غلظت مربا میتوانید قاشق را در مربا داخل قابلمه بزنید و چند قطره از ان را روی بشقابی که از ابتدا در یخچال گذاشته بودید و اکنون سرد شده است بریزید و بشقاب را سرازیر کنید. اگر مربا به سختی روان شد، مشخص است که آماده شده است.
- اگر مربای انار شما شکرک زد یک راهحل وجود دارد. مقداری آب جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
- بهترین ظرف برای نگهداری طولانی مدت مرباها ظرفهای شیشهای هستند.
- توجه داشته باشید که تمیز بودن ظرفی که مربا را در آن میریزید، بسیار مهم است. قابلمهای که مربا را در آن میپزید، باید کاملا تمیز و عاری از هر گونه چربی و نم و رطوبت باشد. شیشههایی که برای نگهداری مربا در نظر میگیرید هم باید کاملا تمیز و خشک باشند.
- برای جلوگیری از کپک زدن مربا، هیچ وقت از قاشق مرطوب برای برداشتن مربا استفاده نکنید.
- هرگز مربا را به صورت گرم داخل شیشه نریزید و اجازه دهید تا کاملا خنک شود؛ چون گرما باعث ایجاد رطوبت در ظرف میشود که این موضوع به کپک زدن مربا میانجامد.
نکته: جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، درمان آفت دهان، بهبود بوی بد دهان، بهبود آبسه دندان، درمان گلو درد، بهبود زخم شانکر، مبارزه با کرمهای روده و معده، درمان بواسیر، قطع ترشحات رحم در دوره عادات ماهانه و غیره از خواص پوست انار هستند.
خواص مربا انار
برخی از مهمترین خواص این مربای خوشمزه که آن را از سایر مرباها متمایز میکند، به شرح زیر است:
- طی تحقیقات انجام شده محققان به این نتیجه رسیدهاند که مربای انار به دلیل خواص ضدالتهابی میتواند عوارض ناشی از التهاب در دستگاه گوارش، سرطان سینه و سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
- اسید پونیکیک موجود در هسته انار در گروه خانواده اسیدهای چرب امگا 5 قرار دارد که خاصیت آنتی اکسیدانی داراست. علاوه برآن اسیدپونیکیک از پوست در برابر اشعهی مضر آفتاب نیز محافظت میکند.
- مصرف انار میتواند رشد سلولهای سرطانی را کاهش دهد و در برخی موارد به مرگ سلولهای سرطانی نیز منجر شود. پس یکی از بینظیرترین خواص انار تأثیر آن بر سلامت بدن و مقابله با موارد آسیبرسان در آن است.
- فیبر موجود در مربای انار باعث میشود که فرایند هضم غذا با سرعت کمتری صورت گیرد. همچنین فیبر باعث بهبود در عملکرد رودهها میشود. بهبود عملکرد رودهها فرایند دفع مواد اضافی و چربیها بهصورت قابلتوجهی بهتر میکند.
- ازآنجاییکه انار حاوی ویتامینهایی است که پوست را محافظت میکند، دور از انتظار نیست که تأثیر خوبی نیز بر پوست داشته باشد. بهطور مثال ویتامین C موجود در انار عامل مؤثر بازسازی و شاداب بودن پوست است.
- انار حاوی ویتامینهای B6 و B12 است که نقش مؤثری در داشتن موهایی سالم و زیبا دارند. علاوه برآن از آنجاییکه انار محافظ پوست سر شما نیز هست، میتواند به داشتن موهایی مقاوم و زیبا کمک کند.
- غلظت آنتی اکسیدانهای انار و تأثیر آن در کاهش استرس اکسیداتیو، انار و مربای آن را تبدیل به میوهای مفید برای تقویت عملکرد جنسی و قدرت باروری کرده است.
مربای انار ترش و ملس برای شروع یک روز پرنشاط
مربای انار یکی از خوش رنگترین مرباها در سراسر دنیا است که طرز تهیه آسانی دارد و شما در فصل پاییز همزمان با فصل رسیدن انار میتوانید این مربا انار خوشمزه را تهیه کنید. ما نیز در این مطلب تلاش کردیم دو روش تهیه این مربا را به طور کامل به شما آموزش دهیم و همچنین از خواص مربای انار برایتان گفتیم. طرزتهیه مربای انار بسیار ساده است، تنها کافی است مراحل گفته شده را با دقت دنبال کنید. . در صورتی که زمان و حوصله تهیه این مربای خوشمزه را ندارید، میتوانید به راحتی آن را از اسنپ فود سفارش دهید. اسنپ فود، امکانات بسیاری برای سفارش آنلاین شیرینی و انواع خوراکی مانند خشکبار، آجیل و … برای مشتریان عزیز خود فراهم کرده است.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402