مضرات و فواید پوست مرغ که باید بدانید
یکی از سوالات پرتکرار برای بسیاری از افراد این است که آیا باید پوست مرغ را مصرف کنند یا دور بریزند؟ احتمالا شما هم در خانه دوستان و اقوام شاهد این موضوع بودهاید که بعضی افراد پوست مرغ را با غذای خود میل میکنند و برخی دیگر ترجیح میدهند آن را نخورند. با توجه به این که شیوع بیماریها در جهان سرعت چشمگیری پیدا کرده است و یکی از دلایل اصلی این اتفاق به رژیم غذایی ناسالم باز میگردد، در این مطلب قصد داریم شما را با مضرات و فواید پوست مرغ آشنا کنیم و نظرات متخصص تغذیه را در این باره با شما به اشتراک بگذاریم. پس تا انتها این مقاله با اسنپ فود همراه باشید.
چرا بیشتر مردم پوست مرغ را مضر می دانند؟
تصور بیشتر مردم این است که تركيباتی در پوست مرغ انباشته است كه منجر به بيماریها میشود و اختلالات هورمونی در زنان و دختران را به وجود میآورد. همچنین بعضی افراد بر این باورند که مصرف پوست مرغ در دراز مدت میتواند سرطان زا باشد.
این تصور و باور، زمانی میتواند درست باشد که یک مرغداری از هورمون به منظور رشد جوجههایش استفاده کند. این در حالی است که هورمون یا هر وسیله و روش دیگری که سرعت رشد را افزایش دهد؛ کمکی به مرغدار نخواهد نمود؛ چرا که این ماده به قدری سرعت رشد جوجههای گوشتی را بالا میبرد که پرورش دهنده مجبور است با رقیق کردن جیره یا به کار بردن برنامه نور، سرعت رشد را کاهش دهد تا از به وجود آمدن مشکلاتی مانند مشکلات اسکلتی و مشکلات تنفسی- قلبی جلوگیری کند.
نظر متخصصان تغذیه درباره پوست مرغ
یکی از متخصصان تغذیه در این رابطه میگوید طبعا توصیهها بر این است که در طبخ، پوست مرغ مصرف نشود، چرا که از نظر تغذیهای، پوست دارای چربی بالایی است و اسید چرب اشباع و کلسترول بالایی دارد؛ به همین جهت میزان کالری بیشتری را نیز ایجاد میکند. همچنین به گفتهی دانشکده سلامت عمومی هاروارد، گرچه بسیاری اوقات چربی موجود در غذاهای حیوانی، چربی اشباع شده است که میتواند در صورت زیادهروی کلسترول و خطر بیماریهای قلبی را افزایش دهد؛ اما اکثر چربی موجود در پوست مرغ، چربیهای غیر اشباع مفید برای قلب است و نگرانی از بابت مصرف آن وجود ندارد که این از جمله خواص گوشت مرغ به حساب میآید.
طبق آمار دقیقتر، یک فنجان سینه مرغ پخته شده بدون پوست دارای ۲۳۱ کالری و یک فنجان سینه مرغ پخته شده با پوست حاوی ۲۷۶ کالری است. اگرچه بیشتر چربی پوست آن از نوع غیر اشباع میباشد؛ اما در هر اونس آن ۳ گرم چربی اشباع وجود دارد. این در حالی است که میزان مصرف چربی اشباع در رژیم غذایی افراد باید تا ۵ یا ۶ درصد کل کالری دریافتی روزانه کاهش پیدا کند. با وجود تمام نکات گفته شده، توصیه میکنیم در صورتی که از مشکلاتی نظیر چربی رنج میبرید، حتما با پزشک خود مشورت کنید تا او شما را بیشتر در جریان مضرات و فواید پوست مرغ قرار دهد.
فواید پوست مرغ
حال که مضرات و فواید پوست مرغ را از دیدگاه کارشناسان بررسی کردیم، در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با فواید آن آشنا کنیم. یکی از مهمترین خواص پوست مرغ، ارضای اشتهای شماست که مصرف آن باعث میشود دیگر هوس شیرینیجات و غذاهای ناسالم، کمتر به سراغ شما بیاید و شما از رژیم غذایی سالمتری بهره ببرید. همچنین چربی موجود در پوست مرغ، عمدتا اسیداولئیک است. گفته میشود که سطوح متوسط از این نوع چربی، میتواند در تنظیم هورمونها کمک کند و این نکته دقیقا مخالف چیزی است که ما درباره مضرات پوست مرغ میشنیدیم.
علاوه بر موارد گفته شده، هنگامی که شما مرغ را با پوست میپزید، غذای شما طعم بیشتری خواهد داشت. این امر، سبب میشود که از نمک کمتری در غذا استفاده کنید. طبق تحقیقات انجام شده، مصرف بیش از حد نمک، ممکن است مسئول تقریباً نیمی از بار بیماریها باشد که به فشارخون بالا نسبت داده میشود و با بیماریهای کلیوی، افزایش خطر چاقی، پوکی استخوان، سنگ کلیه و سرطان معده در ارتباط است.
همچنین علیرغم تمام مضرات و فواید پوست مرغ، در صورتی که شما در حین پختن گوشت مرغ، پوست آن را نگه دارید، پوست مرغ به عنوان مانعی در برابر روغن عمل میکند؛ زیرا رطوبت داخل را جذب میکند و به این صورت مانع از جذب روغن اضافی در مرغ میشود. بنابراین توصیه ما به شما این است که حتی اگر قصد خوردن پوست مرغ را ندارید، قبل از پخت آن را جدا نکنید تا از این طریق مصرف روغن و نمک غذا را کاهش دهید. برای خرید مرغ و پخت غذا با آن نیز میتوانید روی سفارش آنلاین محصولات پروتئینی حساب کنید.
خواص روغن مرغ برای پوست صورت
در ادامه مضرات و فواید پوست مرغ، قصد داریم از خواص روغن مرغ که از پوست آن تهیه میشود، برای شما صحبت کنیم. وقتی مرغ درسته را با پوست میپزید، مشاهده میکنید که غذا غلظت بیشتری دارد و چربی غذا بیشتر است که این چربی همان روغن پوست مرغ است. در واقع پوست مرغ با پخته شدن مقدار قابل توجهی روغن پس میدهد.
برای تهیه این روغن، ابتدا پوست مرغ را از مرغ جدا میکنیم و در قابلمهای با اندازه مناسب قرار میدهیم. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا زمانی که روغنش به صورت کامل از آن خارج شود. برای یک پوست کامل مرغ از یک حبه سیر نیز میتوانید استفاده کنید که هم اثربخشی آن را افزایش دهد و هم جلوی فاسد شدن آن را بگیرد. اگر ریزش مو و ابرو دارید میتوانید این روغن را بر روی مو و ابروی خود بمالید و از خواص آن شگفت زده شوید. همچنین استفاده از روغن مرغ برای شفافیت پوست صورت نیز توصیه میشود.
یکی دیگر از روشهای تهیه کردن این روغن این است که در یک ظرف مقداری آب ریخته و روی شعله قرار دهید. سپس پوست مرغ را تکه تکه کرده و در ظرف کوچکتری ریخته و درون ظرف آب قرار دهید تا با جوشیدن و حرارت آن، آب روغن مرغ گرفته شود. روغنی که از این روش گرفته میشود سالمتر است و برای خوشبو شدنش میتوان کمی هل به آن اضافه کرد.
عوارض پوست مرغ
چنانچه قصد دارید از مضرات پوست مرغ کاملا در امان باشید، بهتر است مراقب نسوختن پوست آن باشید. در نظر داشته باشید که بهترین زمان برای سرو مرغ با پوست، زمانی است که پوست آن ترد و طلایی شده باشد. پوستی که زغالی شده یا بیش از حد پخته شده است، ارزش غذایی کمی دارد و حتی میتواند برای سلامت شما مضر باشد.
در ادامه مضرات و فواید پوست مرغ باید بگوییم این ماده غذایی کالری غذای شما را بالاتر میبرد. هرچند این کالری خیلی زیاد نیست که سبب ایجاد نگرانی خاصی برای شما شود؛ اما اگر از رژیم غذایی منظمی پیروی میکنید و به دنبال لاغر شدن هستید، بهتر است از خوردن مرغ با پوست پرهیز کنید. در این باره بهتر است بدانید هر ۲۸ گرم از پوست مرغ، دارای ۴ گرم پروتئین و ۹۰ کالری است.
هر آنچه باید درباره فواید و مضرات پوست مرغ بدانید…
احتمالا بعد از خواندن مضرات و فواید پوست مرغ، شما هم به این نتیجه رسیدهاید که مصرف پوست مرغ مانند بسیاری از مواد غذایی، برای همه افراد مناسب نیست. با این حال عوارض پوست مرغ آنقدر که سالیان سال، آن را بزرگ کرده بودند، نیست و حتی میتواند خواص و فوایدی را برای سلامتی شما به همراه داشته باشد؛ به شرطی که در مصرف آن جانب اعتدال رعایت شود. پیشنهاد میکنیم اگر به دنبال قصابی آنلاین هستید، این محصول را با بهترین کیفیت و به صورت تازه از اسنپ فود سفارش دهید. علاوه بر گوشت مرغ، سفارش سایر محصولات پروتئینی نظیر گوشت گوسفند، گوساله، استیک، جوجه کباب آماده، سوسیس، کالباس و… نیز از اسنپ فود امکان پذیر است.