آموزش آشپزی
بدون نظر
انواع ترشی تابستانی، برای روزهای گرم تابستان
مینا اسماعیل بیگی
23 اردیبهشت 1401
6 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت
در این مقاله انواع ترشی تابستانی، برای روزهای گرم تابستان را معرفی کرده و طرز تهیه آنها را توضیح خواهیم داد، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید و با توجه به طرز تهیه انواع ترشی تابستانی، این ترشی های خوشمزه و لذت بخش را در منزل تهیه کرده و نوش جان کنید.
معرفی انواع ترشی تابستانی
انواع ترشی تابستانی، برای روزهای گرم تابستان عبارتند از:
ترشی لذیذ سبزیجات شور
- گل کلم
- هویج
- کرفس
- خیار
- کلم برگ
- خیار ریز
- شوید
- ترخون
- برگ مو
- فلفل سبز
- چند حبه سیر
- نمک به مقدار لازم
- سرکه نصف پیمانه
دستور تهیه ترشی سبزیجات شور خوش طعم
- برای تهیه این ترشی خوشمزه ابتدا سبزیجات را به خوبی شسته و خشک کنید.
- سبزیجات را در شیشه قرار داده و در لابه لای آنها برگ های معطری نظیر شوید، ترخون، برگ مو، فلفل سبز و چند حبه سیر قرار دهید.
- سپس برای هر لیتر آب 2 قاشق غذاخوری نمک درون آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانید.
- بعد از اینکه آب بجوش آمد، نصف لیوان سرکه به آب و نمک اضافه کرده و بلافاصله روی سبزیجات بریزید و در شیشه را محکم ببندید.
- ترشی سبزیجات شور بعد از یک ماه آماده و قابل استفاده است.
- بعد از باز شدن ترشی، آن را در یخچال نگهداری کنید.
ترشی ذرت
- فلفل تند 2 عدد
- فلفل هالاپینو 1 عدد
- پیاز قرمز 1 عدد خرد شده
- بلال دانه شده 3 عدد
- گشنیز تازه چند برگ
- آب لیموی تازه 2 قاشق غذاخوری
- شکر 1 قاشق چای خوری
- سرکه 500 میلی لیتر
طرز تهیه ترشی ذرت برای روزهای گرم تابستانی
- برای تهیه ترشی تابستانی خوشمزه و لذیذ، همه مواد را به غیر از سرکه و شکر به خوبی با هم ترکیب کرده و در شیشه تمیز بریزید.
- در ادامه سرکه و شکر را بجوشانید و روی ذرت ها بریزید، در حدی که کاملاً ذرت ها را بپوشاند.
- سپس در شیشه را محکم ببندید.
- بعد از یک ماه ترشی ذرت آماده سرو است.
ترشی فوق العاده خوشمزه گیلاس
- گیلاس 2 کیلوگرم
- فلفل سبز 200 گرم
- سرکه به مقدار لازم
- ترخون به مقدار لازم
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه ترشی گیلاس
- گیلاس ها را شسته و اجازه دهید کاملاً خشک شوند.
- سپس در ظرف مورد نظر برای ترشی گیلاس ابتدا ترخون و مقداری فلفل سبز قرار دهید.
- گیلاس ها را داخل ظرف بریزید و باز هم لابه لای گیلاس ها فلفل سبز و ترخون قرار دهید.
- سرکه و نمک را به خوبی با هم حل کرده و به آنها اضافه کنید.
- ترشی را در جای خنک قرار دهید تا آماده شود.
ترشی هلو
- هلو زعفرانی به مقدار لازم
- سرکه به مقدار لازم
- نمک به میزان لازم
- ادویه جات نظیر سیاه دانه، تخم گشنیز، هل، زیره سیاه، دارچین و میخک به مقدار لازم
دستور تهیه ترشی هلو خوشمزه
- ادویه جات نظیر سیاه دانه، هل و دارچین و بقیه را آسیاب کرده و مقداری نمک به آنها اضافه کنید.
- هلوها را از وسط نصف کرده هسته آنها را جدا کنید.
- 2 قاشق چای خوری از ادویه جات آسیاب شده را روی همه قسمت های هلو ریخته دو بخش هلو را روی هم قرار دهید و در یک ظرف شیشه ای به شکل مرتب بچینید.
- مقداری سرکه و نمک را روی هلوها ریخته و در جای مناسب قرار دهید تا ترشی هلو آماده شود.
- این ترشی بعد از دو هفته قابل استفاده است.
ترشی شگفت انگیز آلبالو
- سرکه به مقدار لازم
- شکر 2 پیمانه
- دانه فلفل سیاه به مقدار لازم
- نمک نصف قاشق چای خوری
- آلبالو تازه 500 گرم
- زنجبیل به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی آلبالو
- برای تهیه ترشی آلبالو ابتدا در یک قابلمه سرکه، شکر، زنجبیل، دانه های فلفل سیاه و نمک را بجوشانید.
- سپس مواد جوش آمده را کنار قرار دهید.
- آلبالوها را درون یک بطری شیشهای تمیز ریخته و مخلوط سرکه داغ را روی آلبالوها بریزید تا روی آنها را بپوشاند.
- اجازه دهید مواد ترشی کاملاً خنک شود.
- ترشی آلبالو بعد از 8 هفته در یخچال نگهداری کنید.
ترشی انگور
- انگور قرمز 500 گرم
- سرکه سیب 1 پیمانه
- آب نصف پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- دانه خردل 1 قاشق چای خوری
- دانه فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
- نمک نصف قاشق چای خوری
- برگ بو 3 عدد
- چوب دارچین 1 عدد
طرز تهیه ترشی انگور خوشمزه
- برای تهیه ترشی انگور برای روزهای گرم تابستانی، ابتدا انگورها را شسته و از ساقه جدا کنید.
- انگورهای بزرگ را از وسط نصف کنید.
- انگورهای خرد شده و آماده را در یک ظرف شیشه ای تمیز بریزید.
- سرکه سیب، نمک، شکر، دانه فلفل سیاه، دانه خردل و آب را درون یک قابلمه کوچک بریزید و اجازه دهید روی شعله ملایم جوش آید و حدود 1 دقیقه بجوشد.
- سپس از روی حرارت برداشته و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه در محیط خنک شود.
- چوب دارچین و برگ بوها را داخل شیشه انگور قرار داده و مایع ترشی خنک شده را داخل ظرف شیشهای بریزید.
- قبل از اینکه در شیشه را بگذارید، اجازه دهید در دمای محیط خنک شود، سپس ترشی انگور را در یخچال نگهداری کنید.
ترشی گوجه سبز
- گوجه سبز 1 کیلوگرم
- شکر 250 گرم
- سرکه 2 پیمانه
- دارچین 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه ترشی گوجه سبز برای تابستان
- برای تهیه ترشی گوجه سبز ابتدا سرکه، دارچین و شکر را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
- بعد از به جوش آمدن مواد، گوجه سبز را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تا 1 دقیقه بجوشد.
- سپس مواد ترشی را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا خنک شود.
- مواد ترشی گوجه سبز را درون ظرف شیشه ای ریخته و در آن را محکم ببندید و در جای خنک قرار دهید.
- ترشی خوشمزه گوجه سبز بعد از چند روز قابل استفاده است.
ترشی انجیر
- انجیر 2 کیلوگرم
- شکر 750 گرم
- آب 1 پیمانه
- دارچین 1 قاشق غذاخوری
- سرکه به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی انجیر
- ابتدا شکر، سرکه، آب و دارچین را در قابلمه ای بجوشانید.
- انجیرهای شسته شده را به مواد درون قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید مواد بجوشند.
- سپس مواد ترشی انجیر را از روی حرارت برداشته و به مدت 24 ساعت کنار قرار دهید.
- سپس مواد ترشی را داخل ظرف شیشه ای تمیز ریخته و در جای خنک قرار دهید تا ترشی انجیر حاضر شود.
ترشی گوجه گیلاسی
- گوجه گیلاسی 250 گرم
- سیر 2 حبه
- دانه فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
- سرکه سیب 1 پیمانه
- نمک به مقدار لازم
- شکر 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی
- گوجه ها را شسته و کاملاً خشک کنید.
- در ادامه بعد از خشک شدن گوجه ها، آنها را با استفاده از سیخ چوبی، سوراخ کنید.
- سیر و فلفل سیاه را داخل شیشه بریزید.
- گوجه ها را نیز داخل شیشه بریزید.
- در این مرحله آب، نمک، سرکه و شکر را داخل قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت زیاد قرار دهید.
- اجازه دهید مواد به جوش آید تا نمک و شکر به خوبی با هم حل شود.
- مایع ترشی را روی گوجه ها بریزید تا کاملاً گوجه ها را بپوشاند.
- سپس در شیشه را محکم ببندید.
- اجازه دهید تا کمی در محیط خنک شده، در یخچال نگهداری کرده تا قابل استفاده شود.
ترشی کدو سبز
- کدو سبز 4 عدد
- شوید تازه چند شاخه به اندازه دلخواه
مواد ادویه ترشی
- سیر 3 حبه
- فلفل سیاه 2 قاشق چای خوری
- دانه خردل 2 قاشق چای خوری
- تخم شوید نصف قاشق چای خوری
مایع ترشی کدو سبز برای روزهای گرم تابستان
- آب 3 پیمانه
- سرکه سفید 1 پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- نمک دریایی 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی کدو سبز
- برای تهیه ترشی کدو سبز ابتدا کدو سبز را شسته و به شکل ورقه ای برش بزنید، سپس کنار بگذارید.
- سرکه، آب، شکر و نمک دریایی را درون قابلمه کوچکی بریزید و به خوبی آنها را با هم ترکیب کرده، روی شعله متوسط قرار دهید تا به دمای جوشیدن برسد.
- پس از جوش آمدن مایع ترشی، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
- کدو سبز برش زده و شویدها را داخل ظرف شیشه ای تمیز قرار داده و ادویه ترشی را به آنها اضافه کنید.
- مایع ترشی به جوش آمده را روی کدو سبز و شوید تازه بریزید.
- در شیشه را محکم بسته و اجازه دهید تا کمی خنک شود.
- سپس ترشی کدو سبز را در یخچال قرار داده و بعد از 24 ساعت مصرف کنید.
کلام آخر
بنا بر آنچه در مقاله بیان شد، انواع ترشی تابستانی، برای روزهای گرم تابستان را با توجه به دستور تهیه آنها در منزل تهیه کرده و نوش جان کنید. خوشحال می شویم نظراتتان را در مورد این ترشی های خوشمزه و طرز تهیه آنها با ما به اشتراک بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات