خواص لوبیا؛ خانوادهی پرجمعیت و پرخاصیت حبوبات.
حبوبات یکی از متنوعترین گروههای مواد غذایی هستند که ما به طور روزانه از انواع مختلف آنها بهره میبریم. بخش زیادی از نیاز ما به مواد مغذی و مواد معدنی از طریق همین حبوبات تأمین میشود. یکی از اعضای خانواده حبوبات لوبیاها هستند.
لوبیاها در میان همه مردم جهان از محبوبیت خاصی برخوردار هستند و در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. خود لوبیا خانوادهای متشکل از اعضای مختلف با خاصیتهای متنوع است. در ادامه این مقاله قصد داریم تا بعضی از اعضای این خانواده را به شما معرفی کنیم و درباره ویژگیهای هرکدام از آنها توضیح مختصری بدهیم.
لوبیا چیتی برای جبران کمبود مواد مغذی و معدنی
لوبیا چیتی یکی از انواع پرخاصیت و مفید خانواده لوبیاهاست و طرفداران زیادی هم دارد. از فواید لوبیا میتوان درمان یبوست را نام برد. این نوع لوبیا به دلیل داشتن فیبر نامحلول فراوان در جلوگیری از بروز یبوست و درمان آن بسیار مؤثر است. وجود فیبر باعث شده تا لوبیا چیتی در کنترل و تنظیم میزان کلسترول خون تاثیر گذار باشد و از بروز مشکلات قلبی پیشگیری کند.
وجود لوبیا چیتی در رژیم غذایی شما باعث جبران کمبود پتاسیم در بدن شما میشود. این موضوع باعث میشود تا موهای شما تقویت شود و ریزش آنها کاهش یابد. این مقادیر بالای پتاسیم و مقدار کم سدیم همچنین باعث میشود تا فشار خون شما به خوبی تنظیم شود.
یکی از مزیتهای دیگر لوبیا چیتی کمک به حفظ سلامتی پوست است. لوبیا چینی به دلیل وجود ویتامینهای گروه ب، از خشکی و سوزش پوست جلوگیری میکند. همچنین این ویتامینها میتوانند اثرات سودمندی را در زنان باردار ایجاد کنند. این ویتامینها احتمال بروز نقصهای جنینی را کاهش میدهد و همچنین باعث وزنگیری بهتر آنها میشود.
وجود مواد معدنی و آمینو اسید در لوبیا چیتی از گسترش بیماریهایی مثل پارکینسون و آلزایمر ممانعت میکند.
لوبیا چیتی منبع غنی از آهن، فسفر، مس، پتاسیم، منیزیم و آنتیاکسیدانها است که باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد میشود و از تخریب سلولهای سالم و رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند. به همین دلیل وجود لوبیا چیتی در رژیم غذایی شما باعث جلوگیری از بروز سرطان میشود.
خواص لوبیا چیتی در لاغری
اگر به فکر یک خوراکی مفید در رژیم غذایی خود هستید تا میزان انرژی و وزنتان را کنترل کنید، ما به شما لوبیا چیتی را پیشنهاد میکنیم. لوبیا چیتی به دلیل وجود منابع غنی فیبر و عدم وجود چربی در آن، میتواند تعادل رژیم غذایی شما را حفظ کند و از بالا رفتن وزنتان جلوگیری نماید.
خواص لوبیا چیتی برای مردان
منابع غنی از روی در لوبیا چیتی باعث شده تا این ماده غذایی در تقویت اسپرمها و افزایش باروری تأثیرگذار باشد.
همچنین وجود فولیک اسید در این نوع لوبیا باعث جلوگیری از بروز اختلالات کروموزومی میشود.
مضرات لوبیا چیتی
۱. لوبیا چیتی، به دلیل وجود منابع غنی از کلسیم و پتاسیم ممکن است باعث شدت گرفتن بیماری سنگ کلیه میشود.
۲. لوبیا چیتی مقادیری از سدیم دارد، این روزها افراد ترجیح میدهند که از نوع کنسروی لوبیا استفاده کنند. این کنسروها درصد سدیم بیشتری دارند که ممکن است باعث به هم خوردن تنظیم فشار خون شود.
۳. پورین یکی از موادی است که در لوبیا چیتی وجود دارد که ممکن است برای برخی از افراد حساسیتزا باشد؛ بنابراین باید در مصرف آن احتیاط کنند.
لوبیا چیتی پخته | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 143 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 26.22گرم |
فیبر غذایی | 9گرم |
پروتئین | 9.01 گرم |
چربی کل | 0.65گرم |
قند | 0.34گرم |
آب | 62.95گرم |
نیاسین | 0.32 میلیگرم |
منگنز | 0.45میلیگرم |
پتاسیم | 436 میلیگرم |
کلسیم | 46 میلیگرم |
منیزیم | 50.00 میلیگرم |
ویتامین C | 0.8میلیگرم |
سدیم | 1 میلیگرم |
فسفر | 147 میلی گرم |
زینک (روی) | 0.98 میلیگرم |
آهن | 2.09میلیگرم |
کولین | 35.30 میلیگرم |
ریبوفلاوین | 0.06 میلیگرم |
پانتوتنییک اسید | 0.21 میلی گرم |
ویتامین K | 3.5میکرو گرم |
مس | 0.22میلی گرم |
فولات | 172 میکروگرم |
تیامین | 0.19 میلی گرم |
ویتامین A | 00.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.94میلی گرم |
سلنیوم | 6.20میکروگرم |
لوبیا سفید دشمن فقر آهن و کم خونی
لوبیا سفید نیز مثل لوبیا چیتی و سایر انواع لوبیا خواص بسیار زیادی دارد. این نوع لوبیا به دلیل وجود منابع غنی از مس باعث بازسازی سلولهای پوستی میشود و از این طریق از پیری زودرس جلوگیری میکند. مصرف لوبیا سفید، آنزیمهای سازنده کلاژن را بازسازی میکند. کلاژن از چروک شدن و افتادگی پوست جلوگیری میکند و باعث جوان ماندن پوست میشود.
لوبیا سفید میتواند در نقش یک سمزدای قوی ظاهر شود. این نوع لوبیا، کبد را سمزدایی و تقویت میکند و باعث خروج مواد سمی از بدن میشود.
لوبیا سفید دشمن کمخونی است. آهن موجود در لوبیا سفید از مشکلات فقر آهن و کمخونی جلوگیری میکند.
لوبیا سفید مقادیر زیادی پتاسیم و سدیم دارد که ضربان قلب و فشار خون را تنظیم میکند و احتمال بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
مبتلایان به بیماری دیابت پس از مصرف هر وعده غذایی دچار افت شدید قند خون میشوند. تحقیقات نشان داده که لوبیا سفید باعث تعادل و تنظیم قند خون در این افراد میشود.
جدول ارزش غذایی لوبیا سفید
جدول ارزش غذایی لوبیا سفید را ملاحظه می کنید:
لوبیا سفید پخته | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 143 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 25.09گرم |
فیبر غذایی | 6.3گرم |
پروتئین | 9.73گرم |
چربی کل | 0.35گرم |
قند | 0.34گرم |
آب | 63.08گرم |
نیاسین | 0.14 میلیگرم |
منگنز | 0.64میلیگرم |
پتاسیم | 561میلیگرم |
کلسیم | 90 میلیگرم |
منیزیم | 63.00 میلیگرم |
ویتامین C | 0.0میلیگرم |
سدیم | 6 میلیگرم |
فسفر | 113 میلی گرم |
زینک (روی) | 1.38میلیگرم |
آهن | 3.7میلیگرم |
کولین | 35.10 میلیگرم |
ریبوفلاوین | 0.05 میلیگرم |
پانتوتنییک اسید | 0.23 میلی گرم |
ویتامین K | 3.5میکرو گرم |
مس | 0.29میلی گرم |
فولات | 81 میکروگرم |
تیامین | 0.12 میلی گرم |
ویتامین A | 00.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.94میلی گرم |
سلنیوم | 1.30میکروگرم |
لوبیا قرمز؛ضد التهاب و ضد میگرن
لوبیا قرمز خواص گوناگونی دارد. برای مثال منابع غنی ویتامین ب۱ باعث تقویت عملکرد مغز و سیستم عصبی میشود؛ بنابراین در بهبود حافظه و افزایش تمرکز نقش اساسی دارد. این نوع لوبیا با تأثیراتی که روی مغز میگذارد میتواند سرعت پیشرفت بیماری آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهد.
لوبیا قرمز دارای منگنز و کلسیم فراوان است، این موضوع باعث شده تا این نوع لوبیا تأثیر چشمگیری در تقویت و حفظ سلامت استخوانها داشته باشد و خطر ابتلا به بیماریها و شکستگیهای استخوانی را کاهش دهد.
همچنین خاصیت ضد التهابی لوبیا قرمز که به دلیل منابع غنی از مس موجود در آن است سبب شده تا مصرف آن باعث افزایش انعطافپذیری مفاصل و رباطها شود و از بروز روماتیسم مفصلی جلوگیری کند.
از فواید دیگر لوبیا قرمز میتوان تأثیر آن در جلوگیری از سردردهای میگرنی نام برد.
جدول ارزش غذایی لوبیا قرمز
جدول ارزش غذایی لوبیا قرمز را ملاحظه می کنید:
لوبیا قرمز پخته | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 127 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 22.80گرم |
فیبر غذایی | 6.4گرم |
پروتئین | 9.73گرم |
چربی کل | 0.50گرم |
قند | 0.32گرم |
آب | 63.08گرم |
نیاسین | 0.58 میلیگرم |
منگنز | 0.43میلیگرم |
پتاسیم | 405میلیگرم |
کلسیم | 35 میلیگرم |
منیزیم | 42.00 میلیگرم |
ویتامین C | 1.20میلیگرم |
سدیم | 1 میلیگرم |
فسفر | 138 میلی گرم |
زینک (روی) | 1.00میلیگرم |
آهن | 2.22میلیگرم |
کولین | 35.50 میلیگرم |
ریبوفلاوین | 0.06 میلیگرم |
پانتوتنییک اسید | 0.22 میلی گرم |
ویتامین K | 8.40میکرو گرم |
مس | 0.22میلی گرم |
فولات | 130 میکروگرم |
تیامین | 0.16 میلی گرم |
ویتامین A | 00.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.3میلی گرم |
سلنیوم | 1.10میکروگرم |
لوبیا سبز؛ منبعی سرشار از فیبر
لوبیا سبز به دلیل داشتن فیبر فراوان باعث بهبود حرکات روده میشود و سلامت دستگاه گوارش را به همراه دارد. این نوع لوبیا به دلیل کالری کمی که دارد برای کاهش وزن و لاغری بسیار مؤثر است.
لوبیا سبز کلسترول خون را کاهش میدهد و باعث کم شدن خطر بیماریهای قلبی و عروقی میگردد. البته مصرف این خوراکی به صورت کنسروی، به دلیل وجود مقادیر بالای سدیم در آن، نه تنها مفید نیست، بلکه باعث افزایش فشار خون و آسیب به قلب و کلیهها میشود.
جدول ارزش غذایی لوبیا سبز
لوبیا سبز پخته | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 35کیلوکالری |
کربوهیدرات | 7.88گرم |
فیبر غذایی | 3.20گرم |
پروتئین | 1.89گرم |
چربی کل | 0.28گرم |
قند | 1.55گرم |
آب | 89.22گرم |
نیاسین | 0.61 میلیگرم |
منگنز | 0.29میلیگرم |
پتاسیم | 146میلیگرم |
کلسیم | 44 میلیگرم |
منیزیم | 18میلیگرم |
ویتامین C | 1.20میلیگرم |
سدیم | 239 میلیگرم |
فسفر | 29 میلی گرم |
زینک (روی) | 0.25میلیگرم |
آهن | 0.65میلیگرم |
کولین | 16.9 میلیگرم |
ریبوفلاوین | 0.1 میلیگرم |
پانتوتنییک اسید | 0.07 میلی گرم |
ویتامین K | 16میکرو گرم |
مس | 0.06میلی گرم |
فولات | 33 میکروگرم |
تیامین | 0.07 میلی گرم |
ویتامین ب6 | 0.06 میلیگرم |
ویتامین A | 35 میکروگرم |
ویتامین E | 0.45میلی گرم |
سلنیوم | 0.2میکروگرم |
لوبیا سیاه؛ موثر در بهبود عملکرد رودهها
لوبیای سیاه یکی دیگر از اعضای فوقالعاده پرخاصیت و مفید خانواده لوبیاها است. این نوع لوبیا به دلیل داشتن سلنیوم و فولات خاصیت ضد التهابی قوی دارد و خطر ابتلا به تومور و سرطان را کاهش میدهد.
لوبیا سیاه سرشار از فیبر است که باعث کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری میشود و از طرفی به دلیل کالری پایینی که دارد در کاهش وزن بسیار مؤثر است. این منبع سرشار از فیبر در بهبود هضم غذا و عملکرد سیستم گوارش تأثیر بسزایی دارد. همچنین مصرف آن باعث بهبود عملکرد رودهها و پیشگیری
از مشکلاتی نظیر یبوست و اسهال میشود.
بد نیست بدانید که لوبیا سیاه منبعی سرشار از پروتئین است و میتواند گزینه مناسبی برای گیاهخواران باشد.
جدول ارزش غذایی لوبیا سیاه
جدول ارزش غذایی لوبیا سیاه را ملاحظه می کنید:
لوبیا سیاه پخته | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 132 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 23.71گرم |
فیبر غذایی | 8.70گرم |
پروتئین | 8.86گرم |
چربی کل | 0.54گرم |
قند | 0.00گرم |
آب | 65.74گرم |
نیاسین | 0.51 میلیگرم |
منگنز | 0.44میلیگرم |
پتاسیم | 355میلیگرم |
کلسیم | 27 میلیگرم |
منیزیم | 70.00میلیگرم |
ویتامین C | 0.0میلیگرم |
سدیم | 1 میلیگرم |
فسفر | 140 میلی گرم |
زینک (روی) | 1.12میلیگرم |
آهن | 2.10میلیگرم |
کولین | 0.0میلیگرم |
ریبوفلاوین | 0.06 میلیگرم |
پانتوتنیک اسید | 0.24 میلی گرم |
ویتامین K | 0میکرو گرم |
مس | 0.21میلی گرم |
فولات | 149 میکروگرم |
تیامین | 0.24 میلی گرم |
ویتامین ب6 | 0.07 میلی گرم |
ویتامین A | 00.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.00میلی گرم |
سلنیوم | 1.20میکروگرم |
لوبیا چشمبلبلی برای تقویت سیستم ایمنی
لوبیای چشمبلبلی منبعی سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است. این نوع لوبیا به دلیل داشتن منابع غنی از منیزیم و تریپتوفان، باعث افزایش احساس آرامش و بهبود اختلال بیخوابی میشود.
لیگنین یکی دیگر از موادی است که در لوبیا چشمبلبلی وجود دارد و مصرف آن باعث میشود تا سیستم ایمنی بدن شما تقویت شود و همچنین مانع از بروز برخی بیماریها مانند پوکی استخوان، عفونت و مشکلات قلبی میشود.
جدول ارزش غذایی لوبیا چشم بلبلی
لوبیا چشم بلبلی پخته | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 116 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 20.76گرم |
فیبر غذایی | 10.60گرم |
پروتئین | 6.50گرم |
چربی کل | 0.53گرم |
قند | 3.30گرم |
آب | 70.04گرم |
نیاسین | 0.50 میلیگرم |
منگنز | 0.48میلیگرم |
پتاسیم | 278میلیگرم |
کلسیم | 24 میلیگرم |
منیزیم | 53.00 میلیگرم |
ویتامین C | 0.40میلیگرم |
سدیم | 4 میلیگرم |
فسفر | 156 میلی گرم |
زینک (روی) | 1.29میلیگرم |
آهن | 2.51میلیگرم |
کولین | 32.20 میلیگرم |
ریبوفلاوین | 0.06 میلیگرم |
پانتوتنییک اسید | 0.41 میلی گرم |
ویتامین K | 8.40میکرو گرم |
مس | 0.27میلی گرم |
فولات | 208میکروگرم |
تیامین | 0.20 میلی گرم |
ویتامین ب6 | 0.1 میلی گرم |
ویتامین A | 1.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.28میلی گرم |
سلنیوم | 2.5میکروگرم |
لوبیا لیما؛ عروس خانواده لوبیاها
یکی از جذابیتهای خانواده لوبیاها، لوبیای عروس یا لوبیای کریسمس است. این نوع لوبیا ظاهری درشتتر از سایر لوبیاها دارد و بافت داخلی آن نرم و شبیه به سیبزمینی پخته است. طعم آن هم چیزی شبیه به مزه میوه شاهبلوط است. این لوبیا با نام لوبیا لیما نیز شناخته می شود.
این نوع لوبیا هم مقادیر فیبر بالایی دارد و همین باعث میشود تا هضم غذا بهتر صورت گیرد و خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر سندرم روده تحریکپذیر کاهش یابد.
بر اساس تحقیقاتی که دانشمندان انجام دادهاند مصرف حبوبات باعث کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی میشود. آهن موجود در لوبیای عروس باعث افزایش میزان تولید هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون میشود که به خودی خود باعث پیشگیری از بروز کمخونی میگردد. این لوبیا میتواند آهن مورد نیاز خانمهای باردار یا شیرده و همچنین کودکان را تأمین کند.
جدول ارزش غذایی لوبیا عروس
جدول ارزش غذایی لوبیا عروس را ملاحظه می کنید:
لوبیا عروس پخته | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 115 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 20.88گرم |
فیبر غذایی | 6.4گرم |
پروتئین | 7.80گرم |
چربی کل | 0.38گرم |
قند | 2.9گرم |
آب | 63.08گرم |
نیاسین | 0.42 میلیگرم |
منگنز | 0.52میلیگرم |
پتاسیم | 508میلیگرم |
کلسیم | 17 میلیگرم |
منیزیم | 43.00 میلیگرم |
ویتامین C | 0میلیگرم |
سدیم | 2 میلیگرم |
فسفر | 111 میلی گرم |
زینک (روی) | 0.95میلیگرم |
آهن | 2.39میلیگرم |
کولین | 32.50 میلیگرم |
ریبوفلاوین | 0.06 میلیگرم |
پانتوتنییک اسید | 0.42 میلی گرم |
ویتامین K | 2میکرو گرم |
مس | 0.24میلی گرم |
فولات | 83میکروگرم |
تیامین | 0.16 میلی گرم |
ویتامین ب6 | 00.16 میکروگرم |
ویتامین E | 0.18میلی گرم |
سلنیوم | 4.5میکروگرم |
هر عضو، یک خاصیت شگفت انگیز
در این مطلب، به بخشی از خواص اعضای خانواده پرجمعیت لوبیاها اشاره کردیم. هرکدام از این لوبیاها میتوانند نقش مهمی را در رژیم غذایی شما ایفا کنند و بخشی از سلامتی شما را تضمین کنند. همچنین شما میتوانید انواع مختلف آن را در رژیم غذایی خود به کار ببرید و از خواص شگفتانگیز آنها بهرهمند شوید.
اگر قصد دارید از قیمت انواع لوبیا و در کل از قیمت میوه آنلاین با خبر باشید میتوانید به راحتی از سرویسهای مختلفی در این باره استفاده کنید.
البته توجه کنید که همانقدر که این خوراکیها مفید هستند، مصرف بیرویه آنها میتواند مشکلاتی مثل نفخ را برای شما به همراه داشته باشد. پس بهتر است در مصرف این نوع از حبوبات میانهرو باشید.
شما میتوانید خواص گیاهان دیگر را نیز مورد مطالعه قرار دهید و از ویژگیهای آنها مطلع شوید تا یک رژیم غذای متنوع و سودمند را برای خود و خانوادهتان مهیا کنید. برای مثال شما میتوانید در اینجا خواص مارچوبه و خواص خرفه را مشاهده کنید و از اطلاعاتی که در اختیار شما قرار میدهد لذت ببرید.
امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب آن برایتان مفید واقع شده باشد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402