طرز تهیه یوان آش البرز به صورت مرحله به مرحله + نکات تهیه
کرج در استان البرز و نزدیکی تهران قرار گرفته و اغلب افراد آن را جزئی از تهران میدانند. این منطقه داری غذاهای محلی مختلفی است که یکی از آنها را با نام یوان آش میشناسند. یوان آش معمولا به عنوان پیش غذا در رستورانهای کرج سرو میشود و طرفداران زیادی هم دارد، اما در این مطلب میخواهیم طرز تهیه یوان آش البرز را به سادهترین شکل ممکن به شما آموزش دهیم. جدول زیر کلیه اطلاعاتی است که در مورد این آش وجود دارد.
یوان آش | |
4 نفر | تعداد نفرات |
30 دقیقه | زمان آماده سازی |
60 دقیقه | زمان پخت غذا |
متوسط | میزان سختی |
طرز تهیه یوان آش البرز
یوان آش، یکی از خوشمزهترین غذاهای محلی کرج بوده و البته در شهرهای دیگر ایران نیز طبخ میشود. ترکیب اصلی یوان آش، برنج، گوشت و عدس است. همچنین دیگر مواد اولیهای که برای درست کردن آن استفاده میشود، باعث شده تا به یکی از مقویترین غذاهای سنتی ایرانی تبدیل شود. این آش را میتوانید در روزهای سرد پاییز و زمستان به عنوان عصرانه میل کنید و بدن خود را در برابر بسیاری از بیماریهای ویروسی تقویت کنید.
مواد لازم برای تهیه یوان آش
جدول زیر شامل کلیه مواد مورد نیاز برای درست کردن یوان آش، غذای محلی کرج است:
مقدار مورد نیاز | مواد لازم |
1 عدد متوسط | پیاز |
نصف پیمانه | برنج |
1 پیمانه | عدس |
نیم کیلو | سبزی آش |
چند عدد | شلغم |
نیم کیلو | گوشت چرخکرده مخلوط گوسفندی و گوساله |
250 گرم | پیاز رنده شده |
به میزان لازم | نمک، فلفل و زردچوبه |
مراحل طرز تهیه آش یوان کرج و البرز
روش طبخ این غذای محلی کرج بسییار آسان است. کافی است در طرز تهیه یوان آش البرز ، مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:
- مرحله اول: برنج و عدس را از شب قبل درون آب ریخته و اجازه دهید تا خیس بخورد.
- مرحله دوم: صبح روز بعد عدس و برنج خیس خورده را همراه با هم درون یک قابلمه بریزید و یک لیتر آب را نیز به آن اضافه کنید. ظرف حاوی این مواد را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید بپزد.
- مرحله سوم: سبزیها و شلغم را کاملا خرد کنید و درون ظرفی قرار دهید.
- مرحله چهارم: پیاز را خرد کرده و آن را سرخ کنید تا سبک و طلایی شود.
- مرحله پنجم: سبزی خرد شده و پیاز را به برنج و شلغمی که اکنون پخته شدهاند، اضافه کنید.
- مرحله ششم: به گوشت چرخ کرده نمک و پیاز رنده شده را اضافه کنید. آن را کاملا ورز دهید تا ترکیبات به خوبی به خورد هم بروند.
- مرحله هفتم: گوشت چرخ کرده را به صورت گلولههای کوچکی در بیاورید و سپس آنها را به آرامی به قابلمه در حال جوش اضافه کنید.
- مرحله هشتم: اجازه دهید تا آش برای نیم تا یک ساعت روی حرارت باقی بماند و تمام مواد آن کاملا پخته شده و جا بیفتد. اکنون آش شما آماده سرو است.
نکته مهم: برای اطمینان از پخت آش یکی از گوشتها را تست کنید، در صورتی که پخته بود، میتوانید آن را سرو کنید.
چند نکته مهم و کاربردی در طرز یوان آش
همانطور که مشاهده کردید، طرز تهیه یوان آش البرز بسیار آسان است، اما چند نکته مهم و کاربردی برای درست کردن این غذای محلی کرج وجود دارد که بهتر است آنها را به ذهن خود بسپارید:
- وجود شلغم در این آش باعث شده تا به یک غذای مقوی تبدیل شود. به همین دلیل بهتر است آن را در روزهای سرد یا برای بیماران نیز درست کنید.
- در عدس مقدار زیادی پروتئین، پتاسیم، فیبر، ویتامین و مواد معدنی قرار گرفته و باعث شده تا آش خواص زیادی را داشته باشد.
- از آنجایی که عدس یک پروتئین گیاهی است، میتوانید با حذف گوشت این آش را به غذای مخصوص گیاهخواران تبدیل کنید.
- میتوانید یوان آش را با کشک نیز میل کنید. این کار باعث طعم متفاوتتری در آن خواهد شد.
- روی آش را در هنگام سرو کردن با پیاز داغ و نعناع تزئین کنید.
یوان آش، غذای مناسب برای فصول سرد سال
یوان آش غذای مخصوص کرج است و همانطور که مشاهده کردید، روش درست کردن آن بسیار آسان است. این آش در اغلب رستورانهای کرج به عنوان پیش غذا سرو شده و البته طرفداران زیادی هم دارد. پیشنهاد میکنیم این غذا را تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر تمایلی به درست کردن آن ندارید، پیشنهاد میکنیم سفارش آنلاین غذا کرج را برای چشیدن طعم این غذا یا دیگر غذاها انتخاب کنید. به این شکل، در سریعترین زمان ممکن غذای خود را درب منزل دریافت میکنید.
در پایان، اگر شما هم تجربه چشیدن طعم یوان آش را داشتهاید، یا دستورالعمل متفاوتی را برای آن در نظر دارید، نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402