طرز تهیه دسر بلالیت با تمام ریزه کاری های سنتی آن
طرز تهیه دسر بلالیت، ریشهای عربی و به اعتقاد برخی، ریشهای هندی دارد. این دسر خوشمزه از زمانهای قدیم، در شهرستان بوشهر، جایگاه خاصی داشته است و هنوز هم میتوان رد پای آن را در سفرههای صبحانه یا ناهار و یا افطاریهای ماه مبارک رمضان، پیدا کرد. البته بلالیت، فقط مختص بوشهر نیست و میتوان از آن به عنوان یک غذای محلی بندرعباس هم نام برد.
اگر شما هم کنجکاوید بدانید که این غذای جنوبی اصیل، چطور درست میشود، با این مطلب از اسنپ فود همراه باشید.
دسر بلالیت | |
تعداد نفرات | بین 10 تا 12 نفر |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان پخت غذا | 20 دقیقه |
میزان سختی | سختی کم |
طرز تهیه دسر بلالیت
بوشهریها دسر بلالیت را همراه با تخم مرغ زده شده در وعده صبحانه یا به عنوان میانوعده میل میکنند. اما سرو این دسر، شکل مفصلتری هم دارد و میتوان با اضافه کردن مقداری مرغ یا ماهی سرخ شده در کنار آن، یک ناهار خوشمزه و مقوی، تدارک دید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه بلالیت بوشهری را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه دسر بلالیت
در طرز تهیه بلالیت عربی، مواد اولیه، مطابق جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
رشته ورمیشل | 1 بسته |
شکر | 1 پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
هل | 4/1 قاشق چایخوری |
کره | به مقدار لازم |
زعفران | به مقدار لازم |
مراحل تهیه دسر بلالیت
طرز تهیه دسر بلالیت بسیار ساده است و در زمانی کوتاه آماده میشود. کافیست مراحل طرز تهیه بلالیت زعفرانی را مطابق دستورالعمل زیر، پیش ببرید:
- مرحله اول: قابلمهای را پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سپس، رشتههای ورمیشل را داخل قابلمه بریزید. با گذشت چند دقیقه، رشتهها کمی نرم میشوند. در این زمان، آنها را آبکش کنید.
نکته مهم: دقت کنید که رشتهها بیش از اندازه نرم نشوند، زیرا در بقیه مراحل پخت، دسر بلالیت فرم خمیری شکلی پیدا میکند که مطلوب نیست.
- مرحله دوم: در کاسهای جداگانه، شکر، هل و زعفران را با هم مخلوط کرده و گلاب را به آنها اضافه کنید. ترکیب مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
- مرحله سوم: یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و داخل آن کمی کره را ذوب کنید. حالا، نیمی از رشتههای ورمیشل را داخل قابلمه ریخته و روی آنها، مقداری شهد بریزید.
- مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه دسر بلالیت، بقیه ورمیشل و شهد را به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و اجازه دهید این دسر خوشمزه عربی، به مدت 20 دقیقه، دم بکشد.
به همین سادگی، طرز تهیه بلالیت بندری یا همان بلالیت بوشهری، به پایان میرسد و شما میتوانید این رشتههای مزهدار شده را در ظرفی مناسب کشیده و با مقداری گل محمدی و خلال پسته تزئین کنید. ترکیب رنگ زرد دسر بلالیت زعفرانی در کنار سبزی خلال پسته و سرخی گل محمدی، اشتهای هر بینندهای را تحریک میکند. نوش جان
چند نکته تکمیلی در طرز تهیه بلالیت عربی
توجه به این نکات، نتیجه کار شما را بهتر میکند:
- حدود 2تا 3 دقیقه برای جوشاندن رشتههای ورمیشل کافیست و رشتهها حتما باید به صورت زنده و نسبتا سفت، آبکش شوند.
- حتما موقع دم گذاشتن دسر بلالیت، حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید، زیرا حرارت زیاد باعث ته گرفتن دسر و سوختن شکر میشود.
- اگر میخواهید بلایت مقویتری داشته باشید، میتوانید مقداری شیره خرما را جایگزین شکر کنید.
- طرز تهیه بلالیت ساده هم مشابه دستور بالا است، با این تفاوت که در این رسپی، زعفران حذف میشود.
- در بعضی رسپیها، مقداری آب هم به مواد شهد اضافه میکنند تا شکر در آب حل شود. اما دقت کنید که مقدار آب، زیاد نباشد، زیرا آب زیاد، باعث خمیر شدن بلالیت میشود.
- میتوانید در دستور بالا، به جای زعفران، از زردچوبه هم استفاده کنید.
- اگر طعم کره را دوست ندارید، به جای آن از روغن استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید مقدار شکر را کم یا زیاد کنید.
- اگر میخواهید ورمیشل خوشرنگتری داشته باشید، میتوانید پیش از جوشاندن رشتهها، کمی آنها را در تابه، تفت دهید.
با سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود، طعم بلالیت عربی را تجربه کنید
مراحل طرز تهیه دسر بلالیت را با هم دیدیم، اما اگر ترجیح میدهید این دسر را به صورت آماده تهیه کنید، سری به سایت اسنپ فود بزنید. سفارش آنلاین غذا بندرعباس، در کوتاهترین زمان ممکن، خواسته شما را برآورده میکند و میتوانید به راحتی، طعم این غذای جنوبی خوشمزه و قدیمی را بچشید. نوش جان
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402