طرز تهیه شامی کباب لرستان با عطر و طعمی به یادماندنی
شامی کباب لرستان یا شامی کوو یکی از غذاهای خوشمزه این استان است که طرفداران زیادی دارد. در طرز تهیه شامی کباب لرستان ، ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز رندهشده مخلوط کنید. سپس، مغز گردوی خردشده، آرد نخودچی، تخم مرغ، نمک و ادویهها را هم به مخلوط بیفزایید و در نهایت، سبزی معطر خردشده را اضافه کنید. پس از ورز دادن و استراحت 1 ساعته مواد داخل یخچال، شامیها را در روغن سرخ کرده و کنار بگذارید. برای تهیه سس شامی، پیاز نگینیشده را با ادویه در روغن تفت داده و سبزی معطر را به آنها اضافه کنید. سپس، گردوی خردشده را در تابه بریزید و کمی بعد، آب سرد را اضافه کنید تا سس بجوشد و به روغن بیفتد. در نهایت، شامیها را برای یک ساعت در این سس روی حرارت قرار دهید تا طعمدار شوند.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی شامی کباب لرستان را با هم میبینیم:
شامی کباب لرستان |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | با در نظر گرفتن زمان استراحت مایه شامی، کمی بیشتر از 1 ساعت |
زمان پخت غذا | حدود 2 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه شامی کباب لرستان
احتمالا رنگ و لعاب این غذا شما را به یاد خورش فسنجان بیندازد که البته حق دارید؛ زیرا سس گردویی که کاملا روغن پس داده بیشباهت به این خورشت پرطرفدار نیست. بااینحال، عطر سبزیجات معطر به شما میگوید که باید منتظر چشیدن یک غذای نسبتا متفاوت باشید. این شامیهای لذیذ هم به صورت یک غذای نونی و هم با برنج قابل سرو هستند و میتوانید تجربه پخت آن را بهعنوان یک تجربه جدید در پخت انواع شامی، امتحان کنید. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل دستور پخت آمده است:
مواد لازم در طرز تهیه شامی کوو لرستان
مواد اولیه برای تهیه این شامی لذیذ به صورت جدول زیر است. اضافه میکنیم که سبزیجات معطر شامل مخلوطی از گشنیز، جعفری، نعنا، ترخون و ریحان هستند.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
مغز گردو | 50 گرم |
سبزی معطر | 100 گرم |
آرد نخودچی | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مواد لازم برای تهیه سس شامی کباب لرستان
برای تهیه سس شامی کباب لرستان، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پیاز متوسط | 4 عدد |
مغز گردو | 100 گرم |
سبزی معطر | 50 گرم |
رب انار | 4 قاشق غذاخوری |
آب سرد | 2 لیوان |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت شامی کباب لرستانی
در طرز تهیه شامی کباب لرستان ، ابتدا باید شامیها را سرخ کرده و بعد به سراغ درست کردن سس شامی بروید. برای این منظور، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا پیاز را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را با اندازه متوسط رنده کرده و کمی فشار دهید تا آب اضافی پیاز گرفته شود.
- مرحله دوم: گوشت چرخکرده را با پیاز رندهشده در کاسهای مناسب بریزید و مغز گردوی خردشده را به آنها اضافه کنید.
- مرحله سوم: در ادامه، آرد نخودچی، تخممرغ، نمک و ادویهها را هم داخل کاسه بریزید و سبزیجات معطری را که به صورت ریز خرد کردهاید، به مواد اضافه کنید.
- مرحله چهارم: همه مواد را بهخوبی با هم ورز دهید. سپس، روی کاسه را با سلفون بپوشانید و شبیه شامی لبنانی ، آن را به مدت 1 ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند.
- مرحله پنجم: پس از گذشت زمان کافی، تابهای مناسب را روی حرارت قرار داده و داخل آن مقداری روغن بریزید تا داغ شود.
- مرحله ششم: دستتان را کمی خیس کنید. سپس از مایه شامی به اندازه یک نارنگی بردارید و آن را به صورت دلخواه با دست شکل داده و در روغن بیندازید.
- مرحله هفتم: تمام مواد شامی را به همین ترتیب سرخ کرده و کنار بگذارید. در ادامه، تابه را با یک دستمال حولهای تمیز کنید و مجددا داخل آن روغن بریزید تا به سراغ تهیه سس برویم.
- مرحله هشتم: در این مرحله پیازها را پس از شستن و پوست گرفتن، به صورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
- مرحله نهم: سپس ادویهها و نمک را اضافه کنید. کمی بعد، سبزی معطر که به صورت ریز خرد کردهاید را هم در تابه بریزید و به تفت دادن ادامه دهید تا سبزی کاملا سرخ شود.
- مرحله دهم: در ادامه، مغز گردوی خردشده را اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن، آب سرد را روی آن بریزید.
- مرحله یازدهم: اجازه دهید سس به مدت 1 ساعت روی حرارت ملایم بجوشد و به روغن بیفتد. سپس شامیها را داخل سس بچینید و یک ساعت دیگر زمان دهید تا طعم سس به خورد شامیها برود.
- مرحله دوازدهم: پس از اینکه سس کاملا غلیظ شد، شامی کباب لذیذ آماده سرو است. آنها را داخل ظرفی مناسب چیده و سس باقیمانده را روی آنها بریزید. نوش جان
نکات مهم در طرز تهیه شامی کباب لرستان
برای تهیه شومی کوو، نکات زیر را هم مد نظر داشته باشید:
- شما میتوانید این غذا را به صورت آبدارتر بردارید که در این صورت آن را با نان و به صورت تلیت میخورند؛ اما اگر شامیها را خشکتر بردارید، میتوانید آن را با برنج سرو کنید.
- شامی کوو به طور معمول طعمی ترش یا ملس دارد، اما اگر طعم شیرینتری را میپسندید، باید از رب انار شیرین یا شکر استفاده کنید.
- قوامدهنده مایه شامی در اینجا هم مثل شامی هویج ، آرد نخودچی است؛ منتها مقدار دقیق آرد نخودچی باید بهحدی باشد که مایه شامی بافت منسجمی پیدا کند.
- بنا به سلیقه خود میتوانید برای تزئین غذا از مقداری مغز گردوی درسته یا دانههای انار استفاده کنید.
- اگر بخواهید در میان شامیها بهدنبال همخانوادهای برای این غذا بگردید، شامی ترش گیلانی نزدیکترین گزینهای است که به ذهن میرسد.
- بهتر است برای گوشت این شامی از مخلوط گوشت گوساله و گوسفند استفاده کنید.
- در صورت استفاده از گوشت گوسفند خالص، اندازه شامیها را کمی بزرگتر از حد معمول در نظر بگیرید، زیرا گوشت گوسفند بر اثر حرارت جمع شده و اندازه شامیها پس از سرخ شدن، خیلی کوچک خواهد شد.
- گوشت چرخکرده از مواد اصلی شامی کباب لرستانی است و نمیتوان شبیه شامی قارچ ، آن را به صورت گیاهی و بدون گوشت طبخ کرد.
اصول نگهداری از شامی کباب لرستان
شامی کباب بافت نسبتا آبداری دارد و بنابراین مدت نگهداری آن حتی در یخچال طولانی نیست. به علاوه، وجود تخممرغ و گوشت، این محدودیت زمانی را بیشتر هم میکند. لذا بهتر است این غذای لذیذ را حداکثر تا 3 روز آینده مصرف کرده و بیش از این مقدار داخل یخچال نگهداری نکنید. همچنین باقیمانده غذا حتما باید داخل ظرفی دربدار قرار گیرد.
روش جلوگیری از خراب شدن شامی کباب لرستان
شامی کباب لرستانی را به صورت طولانیمدت روی میز آشپزخانه رها نکنید. همچنین آن را در مکانهای گرم قرار ندهید و باقیمانده غذا را حتما در ظرفهای تمیز و خشک بریزید.
بهترین جایگزین ها در دستور پخت شامی کباب لرستان
همانطور که گفتیم، میتوانید در طرز تهیه شامی کباب لرستان، گوشت چرخکرده گوسفند را جایگزین گوشت چرخکرده مخلوط گوسفندی و گوساله کنید، اما در این صورت اندازه شامیها را باید بزرگتر در نظر بگیرید تا پس از سرخ شدن اندازه مناسبی داشته باشند.
خواص رب انار
در رابطه با خواص رب انار باید بگوییم که سرشار از انواع آنتیاکسیدانها و ویتامین C است و به همین دلیل مصرف آن برای تقویت سیستم ایمنی بدن به شدت توصیه میشود. علاوه بر این، رب انار میتواند میزان کلسترول بد خون یا LDL را کاهش دهد و به بهترین شکل ممکن بافت کبد را سمزدایی کند. این ماده غذایی مفید در طول رژیمهای لاغری و برای کاهش وزن هم خیلی به کارتان میآید و مصرف آن برای تقویت بانوان باردار و رشد ذهن جنین بسیار عالی است.
شامی کباب لرستانی؛ پیشنهادی ویژه برای مهمانی ها
همانطور که دیدید، طرز تهیه شامی کباب لرستان پیچیدگی خاصی ندارد و تنها کمی وقتگیر است. بنابراین اگر یک مهمانی در پیش دارید و دوست دارید چند نوع غذا سرو کنید، بخشی از کارها را به عهده اسنپ فود بگذارید. شما میتوانید با سفارش آنلاین غذا ، غذاهای دلخواه خود را به صورت اینترنتی سفارش دهید و با خیال راحت مشغول درست کردن شامی کبابهای خوشمزه لرستانی شوید.
سوالات متداول
مناسبترین گوشت برای تهیه شامی کباب لرستانی چیست؟
برای این منظور، گوشت چرخکردهای که مخلوط گوشت گوساله و گوسفند باشد مناسبتر است.
سس شامی کوو شامل چه موادی است؟
سس شامی کوو شامل پیاز، مغز گردو، رب انار، سبزیجات معطر، آب، نمک و مقداری ادویه است.
شامی کباب لرستان به چه صورتی سرو میشود؟
میتوان این شامیهای لذیذ را به صورت خشکتر و با سس غلیظتر برداشت و با برنج سرو کرد یا آن را به صورت آبدارتر پخت و با مقداری نان به صورت تلیتشده میل کرد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402