شیرینی چورچخلا
گرجستان، کشوری با فرهنگ و تاریخ غنی که در کنار جاذبههای گردشگری و طبیعت چشمنوازش به دلیل خوراکیهای منحصربهفردی که دارد نیز شناخته میشود. در میان این خوراکیها، چورچخلا سوغاتی اصیل گرجستان است که از محبوبیت و جایگاهی ویژه برخوردار است.
سفر به گرجستان بدون چشیدن طعم چورچخلا، سفری ناتمام است. این شیرینی اصیل و خوشمزه با ظاهری خاص و طعم دلچسب، هر کسی را عاشق خود میکند.
در این مقاله شما را به گرجستان خواهیم برد و طرز تهیه چورچخلا را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید تا در دنیای طعم و رنگ چورچخلا غرق شوید و طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را بیاموزید و بهراحتی در خانه درستش کنید.
میزان کالری در هر 100 گرم | 300 کالری |
زمان لازم برای آمادهسازی | 2 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 10 الی 15 دقیقه |
تعداد نفرات | 8 نفر |
درجه سختی | متوسط |
شیرینی چورچخلا
چورچخلا نوعی شیرینی سنتی و محبوب گرجستان است که به دلیل طعم دلچسب و ظاهری منحصربهفرد بهعنوان سوغاتی محبوب این کشور شناخته میشود.
شیرینی چورچخلا ترکیبی از مغز گردو، فندق یا بادام است که در سس غلیظی از آب انگور و شکر غوطهور شده و بهصورت رشتهای در میآید. این شیرینی ظاهری شبیه به شمع دارد و رنگارنگ است.
این شیرینی لذیذ را میتوان بهعنوان یک میانوعده خورد یا بهعنوان دسر سرو کرد. در ادامه ما را همراهی کنید تا با رازهای خوشمزگی چورچخلا آشنا شوید.
اگر به تنوع غذایی گرجیها علاقه دارید و دوست دارید طعم غذاهای محلی آنها را بچشید با مراجعه به بلاگ اسنپ فود میتوانید طرز تهیه خاچاپوری را یاد بگیرید و از خوردن این غذای سنتی گرجی لذت ببرید.
برای درستکردن این شیرینی به مواد زیر احتیاج دارید:
گردو | 50 عدد |
فندق | 100 عدد |
آب انگور | 1 لیتر و نیم |
شیر انگور یا عسل (بهدلخواه میتوانید از شکر نیز استفاده کنید) | 3 قاشقق غذاخوری |
آرد ذرت | 300 گرم |
نخ و سوزن | برای نخکردن گردو و فندق |
طرز تهیه چورچخلا بهصورت مرحلهبهمرحله:
مرحله اول: در ابتدای کار باید آجیلها را آماده کنید. برای این کار گردوها را شکسته و پوست آنها را جدا کنید. هر گردو باید به دو یا چهار قسمت تقسیم شود. سپس فندقها را بشکنید و پوستشان را جدا نمایید.
مرحله دوم: در قدم بعدی باید آجیلها را نخ کرد. این کار خیلی ساده، اما زمانبر است. شما باید سوزن نخ شده از سطح صاف گردوها رد کرده و همه گردوها را نخ کنید. دقت داشته باشید که گردوها باید پشتسرهم نخ شوند و به هم بچسبند.
همین کار را برای نخکردن فندقها نیز انجام دهید.
مرحله سوم: درستکردن شربت باداگی است. در این مرحله ابتدا آرد ذرت را الک کرده و سپس شکر یا شیره انگور یا عسل (به ذائقه شما بستگی دارد) را به آرد اضافه کنید و در یککاسه خوب هم بزنید تا کامل با هم مخلوط شوند.
سپس 500 میلیلیتر آب انگور را به این ترکیب بیفزاید. دقت داشته باشید که آب انگور را باید به تدریج به ترکیب آرد و شکر اضافه کرد. حالا مخلوط را هم بزنید برای این که مخلوط شما صاف و یکدست شود بهتر است که با استفاده از مخلوطکن برقی مواد را با هم میکس کنید.
مرحله چهارم: در ادامه نوبت تهیه تاتارا است. اکنون 1 لیتر باقیمانده از آب انگور را در یک قابلمه چدنی بریزید و شربت باداگی را به آن بیفزایید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و به طور مداوم مواد را هم بزنید تا مخلوط به جوش آید.
پس از جوشآمدن مخلوط، حرارت را کم کنید و 8 تا 10 دقیقه دیگر مواد را هم بزنید تا غلیظ شود. دقت داشته باشید که قوام تاتارا باید شبیه کاچی باشد.
مرحله پنجم: در نهایت که سس تاتارا آماده شد نوبت آغشته کردن آجیل به تاتارا میرسد. رشتههای گردو و فندقی که آماده کردهاید را در سس تاتارا فرو کنید. با قاشق چوبی همه رشته را به تاتارا آغشته نمایید. پس از آغشته شدن همه رشتهها به تاتارا، چورچخلا را از تاتارا خارج کنید.
اگر تاتارا به طور کامل جذب چورچخلا شده باشد، چکه نخواهد کرد.
مرحله ششم: در نهایت باید چورچخلا را خشک کرد. چورچخلا را به مدت 3 الی 4 روز در آفتاب قرار دهید تا خشک شوند و چسبندگی آن از بین برود.
طرز تهیه چورچخلا کمی زمانبر است، اما درستکردنش به همین سادگی است که در بالا خواندید.
فوت کوزهگری یک شیرینیپز گرجی را بیاموزید!
- قوام شربت باداگی بسیار مهم است. شربت باید غلیظ باشد تا بهخوبی به آجیلها بچسبد. برای تست قوام شربت، یک قاشق از آن را در یخچال قرار دهید. اگر شربت بعد از خنکشدن سفت شد، قوام آن مناسب است.
- برای ایجاد طعمی قویتر بهتر است از شربت باداگی غلیظتر در تهیه چورچخلا استفاده کنید. چورچخلا را در زیر آفتاب و البته در مکانی خنک، خشک کنید.
- این شیرینی را در ظرفی دربدار و در یخچال نگهداری کنید به این صورت برای چند ماه قابل نگهداری است.
- میتوانید از طعمدهندههای مختلف مانند دارچین، وانیل و زعفران برای طعمدهی به چورچخلا استفاده کنید.
- برای درست کردن چورچخلا در رنگهای متنوع میتوانید به تاتارا رنگهای خوراکی اضافه کنید.
خواص چورچخلا
چورچخلا به دلیل داشتن شکر، یک منبع خوب انرژی است که میتواند خستگی را رفع کند و انرژی لازم برای بدن را تأمین کند.
چورچخلا به دلیل داشتن مغزیجات مغذی مانند گردو و فندق، منبع خوبی از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی است. به همین سبب تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت قلب و عروق و تقویت و بهبود عملکرد سیستم گوارش کمک میکند. علاوه بر این ضدالتهاب و ضد پیری بوده و سلامت پوست و مو را نیز تأمین خواهد کرد.
تاریخچه چورچخلا
چورچخلا، شیرینی سنتی و محبوب گرجستان، قدمتی دیرینه دارد. تاریخچه این شیرینی به قرنها پیش باز میگردد. در آن زمان مردم گرجستان برای نگهداری از انگور، آن را به شربت تبدیل میکردند و سپس مغزیجات مختلف را در آن غوطهور میکردند. این روش به حفظ مغزیها برای مدت طولانیتر کمک میکرد.
باگذشت زمان مردم گرجستان روش تهیه چورچخلا را بهبود بخشیدند و آن را به یک شیرینی خوشمزه و محبوب تبدیل کردند.
برخی از روایتها حاکی از آن است که چورچخلا در ابتدا توسط سربازان گرجستانی تهیه میشد. سربازان برای حملونقل آسان غذا و مغزیجات مختلف، آنها را در شربت انگور غوطهور میکردند. این روش به آنها کمک میکرد تا غذای خود را برای مدت طولانیتر سالم نگه دارند.
چورچخلا در حال حاضر بهعنوان سوغات اصیل گرجستان به سایر نقاط دنیا صادر میشود.
در آخر…
در این مقاله طرز تهیه چورچخلا را به شما آموزش دادیم و رازهای خوشمزگی آن را برای شما فاش کردیم. چورچخلا شیرینی لذیذی است که بهعنوان سوغات اصیل گرجستان شناخته میشود و طعم و عطری خاص و ظاهری منحصربهفرد دارد.
این شیرینی مغذی و خوشمزه، فواید بسیاری برای سلامتی دارد به همین سبب گزینه مناسبی برای میانوعده روزهای سخت و پرمشغله است.
با کمی حوصله و دقت میتوانید این سوغاتی اصیل گرجی را در منزل خود تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید و از خواص آن بهرهمند شوید.
جدیدترین ها
آبان 29, 1403
آبان 29, 1403
آبان 28, 1403
آبان 28, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402