طرز تهیه شش انداز بادمجان ؛ غذای محبوب گیلانیها
شش انداز بادمجان غذای اصیل گیلان است و برای طعم دادن به آن از رب انار استفاده میشود. این غذا در مناطق مختلف ایران تهیه میشود؛ در روش اصلی طرز تهیه شش انداز بادمجان ، باید بادمجانها را پس از خرد کردن درون تابه سرخ کنید. سپس پیازها را هم به همراه مغز گردو تفت دهید. رب انار را روی این ترکیبات بریزید و درنهایت آنها را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزهدار کنید. اکنون کمی آب ولرم را در قابلمه بریزید و روغن خورش را به آن اضافه کنید. در آخر هم بعد از اضافه کردن بادمجانهای سرخشده به خورش، اجازه دهید تا پخت آنها برای 15 دقیقه دیگر نیز کامل شود. این خورش را باید با کته سرو کنید.
جدول زیر مربوط به اطلاعات این غذا است:
شش انداز بادمجان |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 40 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه شش انداز بادمجان گیلانی
شش انداز بادمجان گیلانی غذای اصیل ایرانی شبیه به فسنجان است، اما در آن از بادمجان استفاده میشود. برای طعم بهتر این غذا معمولا از رب انار استفاده میکنند. در ادامه جدول ترکیبات مورد نیاز و همچنین مراحل پخت غذا را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه شش انداز بادمجان گیلانی
طرز تهیه شش انداز بادمجان باید با استفاده از مواد اولیه زیر انجام شود:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
بادمجان قلمی | 6 عدد |
پیاز | 2 عدد |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
مغز گردو | 300 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت شش انداز بادمجان
برای شش انداز بادمجان گیلانی باید مراحل زیر را گام به گام انجام دهید:
- مرحله اول: بادمجانها را پوست بگیرید و آنها را به شکل حلقهای خرد کنید.
- مرحله دوم: تابهای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید.
- مرحله سوم: بادمجانها را درون تابه بریزید و آنها را سرخ کنید.
- مرحله چهارم: پس از آنکه پیاز را به شکل نگینی خرد کردید، آن را درون تابه تفت دهید. رنگ پیازها باید طلایی شود.
- مرحله پنجم: مغز گردوی سابیده را روی پیازهای تفتدادهشده بریزید و آنها را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- مرحله ششم: رب انار را به تابه اضافه کنید و آنها را کمی تفت دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
- مرحله هفتم: نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به این مواد اضافه کنید و تفت دادن را برای دقایقی دیگر ادامه دهید.
- مرحله هشتم: 3 پیمانه آب ولرم را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا روغن خورش به خوبی نمایان شود.
- مرحله نهم: زمانی که خورش کمی غلیظ شد، بادمجانهایی را که سرخ کردهاید، به قابلمه خورش اضافه کنید و اجازه دهید 15 دقیقه دیگر کاملا حرارت ببینند.
نکته: همانند طرز تهیه بادمجان پلو ، در این غذا نیز بادمجانها نباید له شوند و حرارت زیادی به آنها وارد شود.
- مرحله دهم: درنهایت نیز زمانی که غلظت خورش به اندازه کافی بود، آن را همراه با برنج کته سرو کنید.
نکات لازم در طرز تهیه شش انداز بادمجان
مانند طرز تهیه خورش بادمجان ، تهیه شش انداز نیز نکات و فوتوفنهایی دارد که اگر آنها را رعایت کنید، نتیجه نهایی بسیار خوشطعمتر خواهد شد:
- برای درست کردن شش انداز بادمجان نباید رب انار بیش از اندازه سفت باشد.
- برای گرفتن تلخی بادمجانها آنها را در آب نمک قرار دهید.
اصول نگهداری شش انداز بادمجان
شش انداز بادمجان گوشت ندارد، پس میتواند برای مدت زمان طولانیتری خارج از یخچال قرار گیرد. اما این بازه زمانی نباید به گونهای باشد که حرارت غذا به زیر 60 درجه سانتیگراد برسد. در صورتی که نمیخواهید غذا را در همان لحظه مصرف کنید، آن را در یخچال که دمای غذا را به زیر 5 درجه سانتیگراد میرساند، بگذارید.
روش جلوگیری از خراب شدن شش انداز بادمجان
برای جلوگیری از خراب شدن شش انداز بادمجان باید آن را بعد از پخت میل کنید. برای جلوگیری از فاسد شدن غذا نیز آن را در هوای خنک قرار دهید.
بهترین جایگزین ها برای طرز تهیه شش انداز بادمجان
در طرز تهیه شش انداز بادمجان میتوانید رب انارهایی با طعمهای مختلف را جایگزین کنید. همچنین اضافه کردن آب نارنج به خورش هم طعمش را جذاب میکند.
تاریخچه شش انداز بادمجان
در هر منطقه ایران برای مناسبتهای مختلف، غذاهای محلی و خوشمزهای را تهیه میکنند. یکی از این غذاها ششانداز نام دارد که در چند منطقه مختلف طبخ میشود. در گیلان، شیراز و زنجان این غذا را برای چهارشنبهسوری و عید نوروز سرو میکنند. ششانداز شامل شش ماده اصلی است و در هر منطقه با مواد مختلف تهیه میشود. برای مثال ششانداز گیلان را با بادمجان، ششانداز زنجان را با خرما و ششانداز شیراز را با هویج طبخ میکنند.
خواص بادمجان برای بدن
بادمجان از سبزیجات کمکالری و سرشار از مواد مغذی است که در تهیه بسیاری از غذاها مانند طرز تهیه خورش مسما بادمجان از آن استفاده میشود. این ماده خوراکی حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی از جمله ویتامینها، مواد معدنی و فیبر است. همچنین خواص آنتیاکسیدانی هم در آن وجود دارد که تا حد زیادی میتواند در جلوگیری از بیماریهای مزمن مانند مشکلات قلبی و سرطان موثر باشد. بادمجان همچنین در جلوگیری از کمخونی، تقویت و سلامت استخوان و کنترل قند خون هم کمککننده است.
طعم شش انداز بادمجان را حتما بچشید…
در صورتیکه طرز تهیه شش انداز بادمجان را با روشی که در بالا گفته شد، انجام دهید، نتیجه خوبی را بهدست خواهید آورد. البته اگر دوست دارید که طعم غذاهای گیلانی را بچشید، پیشنهاد میکنیم سری به سفارش غذا اسنپ فود بزنید و رستورانهایی که غذاهای محلی به فروش میرسانند را در این پلتفرم ببینید. به این ترتیب میتوانید انتخاب خود را از بین منوی این مجموعهها انجام دهید.
سوالات متداول
غلظت شش انداز بادمجان تقریبا شبیه به کدام غذای معروف است؟
این غذا شبیه به فسنجان است.
طعم رب انار برای درست کردن این غذا باید چگونه باشد؟
این انتخاب به ذائقه شما بستگی دارد و میتواند ترش، ملس یا شیرین باشد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402