آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه قاطی پلو
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه قاطی پلو با مرغ ریش ریش، مرغ مجلسی و گوشت

مینا اسماعیل بیگی 18 فروردین 1403 8 دقیقه

قاطی پلو غذایی بسیار پرطرفدار است که با دستورالعمل‌های مختلفی تهیه می‌شود. شما می‌توانید این غذا را همراه با مرغ یا گوشت تهیه کنید؛ اما معروف‌ترین روش تهیه قاطی پلو، پخت آن با مرغ ریش‌ریش است.

در طرز تهیه قاطی پلو با مرغ ریش ریش، باید مرغ را بپزید و ریش‌ریش کنید. سپس همراه با قارچ حلقه‌شده، هویج رنده‌شده و گوجه‌فرنگی خردشده که از قبل تفت داده‌اید، به‌صورت لایه‌ای در لابه‌لای برنج نیم‌پز و آبکش‌شده قرار دهید. دستور پخت مجلسی و همچنین با گوشت چرخ‌کرده این غذا هم به‌صورت لایه‌لایه است که در این مطلب به آموزش آن‌ها خواهیم پرداخت. البته، قبل از شروع بهتر است که نگاهی به جدول زیر بیندازید و در مورد میزان سختی و زمان مورد نیاز برای تهیه این غذا اطلاعات کافی را به‌دست آورید.

قاطی پلو

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 1 ساعت
میزان سختی متوسط

طرز تهیه قاطی پلو با مرغ ریش ریش

در طرز تهیه انواع پلو مخلوط ، روش درست کردن آن با مرغ ریش‌ریش طرفداران بیشتری دارد. این مدل قاطی پلو را می‌توان هم به‌عنوان ناهار و شام برای اعضاء خانواده و هم در مراسم و مهمانی‌های مختلف به کار برد. می‌توانید در مراحل مختلف پخت غذا از چاشنی‌های متفاوتی استفاده کنید تا طعم نهایی آن با توجه به ذائقه شما باشد. در هر صورت مواد اولیه و مراحل پخت غذا در ادامه برای شما آورده شده است:

طرز تهیه قاطی پلو با مرغ ریش ریش

مواد لازم برای تهیه قاطی پلو با مرغ ریش ریش

مراحل طرز تهیه قاطی پلو را باید با آماده‌سازی مواد زیر شروع کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
هویج رنده‌شده 1 لیوان
قارچ 10 عدد
نخود فرنگی پخته‌شده 1 لیوان
پیاز 3 عدد
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
سینه مرغ 1 عدد
برنج 2 پیمانه
چوب دارچین، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

دستور پخت قاطی پلو با مرغ ریش ریش

اکنون مراحلی را که در ادامه گفته می‌شود، انجام دهید:

  • مرحله اول: یکی از پیازها را پوست بگیرید و به 4 قسمت تقسیم کنید.
  • مرحله دوم: سینه مرغ را درون قابلمه‌ای قرار دهید و به آن چوب دارچین، نمک و زردچوبه اضافه کنید و درنهایت پیازها را هم درون این ظرف بریزید.
  • مرحله سوم: اجازه دهید تا سینه مرغ با حرارت ملایم بپزد؛ سپس استخوان‌های آن را جدا کرده و گوشت‌ آن را ریش‌ریش کنید.
  • مرحله چهارم: دو عدد پیاز باقی‌مانده را به شکل خلالی خرد کرده و در تابه‌ای همراه با روغن تفت دهید تا طلایی شود.
  • مرحله پنجم: مرغ ریش‌ریش را به پیازها اضافه کنید.
  • مرحله ششم: دو قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی را هم داخل تابه بریزید و مواد را کاملا با هم مخلوط کنید. اکنون باید تابه را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله هفتم: یک تابه دیگر را روی شعله قرار دهید و کمی روغن یا کره داخلش بریزید. سپس با اضافه کردن هویجی که از قبل رنده کرده‌اید، آن‌ها را برای مدت زمان 3 تا 4 دقیقه تفت دهید. سپس هویج‌ها را از درون تابه خارج کنید و در ظرف دیگری بریزید.
  • مرحله هشتم: در این مرحله نوبت به تفت دادن قارچ‌ها می‌رسد. آن را به تابه حاوی روغن اضافه کرده و با کمی آب‌لیمو تفت دهید.

نکته: باید شعله زیر قارچ‌ها زیاد باشد تا آب آن‌ها کاملا گرفته شود.

  • مرحله نهم: اکنون هویج و قارچ تفت‌داده‌شده را همراه با نخود فرنگی پخته به مرغ ریش‌ریش داخل تابه (در مرحله 6) اضافه کنید و آن‌ها را دوباره روی حرارت بگذارید.
  • مرحله دهم: به مواد روی حرارت دو دقیقه زمان بدهید تا طعم آن‌ها بر اثر گرما کاملا با هم ترکیب شود. سپس شعله را خاموش کنید.
  • مرحله یازدهم: برنج را پس از نیم‌پز شدن آبکشی کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله دوازدهم: در کف قابلمه‌ای که کمی روغن در آن ریخته‌اید، لایه‌ای برنج قرار دهید. سپس کمی از ترکیب مرغ، هویج، قارچ و نخود فرنگی را در آن بریزید و روی این مواد را با یک لایه برنج بپوشانید. این کار را تا جایی انجام دهید که همه مواد اولیه شما تمام شود.
  • مرحله سیزدهم: قابلمه را روی حرارت قرار دهید و زمانی که بخار از آن بلند شد، شعله‌پخش‌کن را زیر آن بگذارید و اجازه دهید تا غذای شما کاملا دم بکشد.

نکته: تقریبا باید 45 دقیقه به این غذا فرصت بدهید تا مراحل پخت آن کامل شود.

  • مرحله چهاردهم: پس از پخت کامل غذا و قبل از سرو آن، کره ذوب‌شده را با زعفران دم‌شده مخلوط کنید و هنگام سرو غذا روی آن بریزید تا رنگ و طعم آن بهتر شود.

طرز تهیه قاطی پلو با گوشت چرخ کرده

قاطی پلو را می‌توانید با گوشت چرخ‌کرده هم درست کنید. در این روش نسبت به مدل قبلی تفاوت‌هایی وجود دارد و آن هم اضافه شدن نخود فرنگی و لبو به مواد اولیه آن است. به این ترتیب طعم نهایی غذا کمی ملس خواهد شد. مواد اولیه و مراحلی را که برای این روش درست کردن قاطی پلو باید بدانید، در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد:

طرز تهیه قاطی پلو با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای تهیه قاطی پلو با گوشت چرخ کرده

قاطی پلو با گوشت چرخ‌کرده را باید با مواد اولیه‌ای که در جدول زیر آمده‌اند، تهیه کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج 2 پیمانه
هویج 150 گرم
لبو 150 گرم
گوشت چرخ‌کرده 150 گرم
نخود فرنگی 2/1 پیمانه
پیاز درشت 1 عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه

ادویه کاری، دارچین زنجبیل پودر هل

به مقدار لازم
زعفران دم‌کرده به مقدار لازم

دستور پخت قاطی پلو با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه قاطی پلو با گوشت چرخ‌کرده مانند روش پخت آن با مرغ ریش‌ریش بسیار راحت است و با طی مراحل زیر انجام می‌شود:

  • مرحله اول: هویج را با رنده درشت رنده کنید و اجازه دهید تا با یک لیوان آب بپزد.
  • مرحله دوم: لبو را هم مثل هویج با رنده درشت رنده کرده و بگذارید با یک لیوان آب کاملا پخته شود.
  • مرحله سوم: پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید و آن‌ها را درون تابه با کمی روغن تفت دهید.
  • مرحله چهارم: گوشت چرخ‌کرده را به پیازها اضافه کرده و تفت دادن را ادامه دهید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله باید ادویه‌ها را به میزان دلخواه خود به ترکیب پیاز و گوشت اضافه کنید.
  • مرحله ششم: نخود فرنگی‌ها را هم داخل تابه بریزید و اجازه دهید گوشت بپزد. سپس زیر شعله را خاموش کنید.
  • مرحله هفتم: هویجی را که اکنون پخته شده است، با کمی روغن و 2 قاشق زعفران دم‌کرده درون تابه تفت دهید.
  • مرحله هشتم: برنج را نیم‌پز و آبکش کنید.
  • مرحله نهم: در ته قابلمه‌ای ته‌دیگ مورد نظر خود را قرار دهید و سپس یک لایه برنج روی آن بریزید.
  • مرحله دهم: روی برنج سفید یک لایه هویج، سپس لبو و درنهایت هویج رنده و تفت‌داده‌شده را قرار دهید.
  • مرحله یازدهم: این لایه‌ها باید تا جایی ادامه پیدا کنند که مواد شما به پایان برسد.
  • مرحله دوازدهم: با دمکنی روی قابلمه را بپوشانید و اجازه دهید تا غذای شما با حرارت ملایم کاملا دم بکشد.

طرز تهیه قاطی پلو با مرغ مجلسی

اگر می‌خواهید قاطی پلو را برای مراسم و مهمانی‌های خود تهیه کنید، بهتر است روشی را که در این قسمت شرح می‌دهیم، به‌کار ببرید. در این روش مرغ‌ها به‌صورت تکه‌ای خرد می‌شوند و ظاهر غذا کمی مجلسی‌تر خواهد بود. همچنین سبزیجاتی که در آن به‌کار می‌روند، علاوه بر رنگ و لعاب بهتر، باعث افزایش حجم نهایی غذا هم خواهند شد.

طرز تهیه قاطی پلو با مرغ مجلسی

مواد لازم برای تهیه قاطی پلو با مرغ مجلسی

برای طرز تهیه قاطی پلو با مرغ مجلسی باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج 3 پیمانه
سینه یا ران مرغ بدون استخوان 400 گرم
بادمجان 2 عدد
گوجه‌فرنگی 2 عدد
پیاز 1 عدد
فلفل دلمه‌ای 1 عدد
قارچ 200 گرم
زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
زرشک 1 تا 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
آب و روغن به مقدار لازم

دستور پخت قاطی پلو با مرغ مجلسی

پس از آماده‌سازی مواد اولیه باید مراحل زیر را تا انتها طی کنید تا درنهایت غذا آماده سرو شود:

  • مرحله اول: سینه یا ران مرغ را درون قابلمه‌ای بریزید و با پیاز و یک لیوان آب روی شعله قرار دهید تا بپزد.
  • مرحله دوم: در مراحل میانی پخت مرغ کمی نمک، چوب دارچین و زردچوبه را هم به آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: بادمجان‌ها را به شکل نگینی خرد کرده و درون روغن تفت دهید.
  • مرحله چهارم: پس از خرد کردن فلفل دلمه‌ای‌ها به‌صورت نگینی، آن‌ها را کمی در روغن سرخ کنید.
  • مرحله پنجم: قارچ‌ها را به شکل ورقه‌ای برش داده و با کمی روغن، آب‌لیمو و نمک تفت دهید.
  • مرحله ششم: پیاز را پس از برش حلقه‌ای یا خلالی در کمی روغن سرخ کنید.
  • مرحله هفتم: گوجه‌فرنگی‌ها را به‌صورت حلقه‌ای برش داده و در کمی روغن تفت دهید.
  • مرحله هشتم: مرغ را که اکنون پخته شده است، با اندازه‌های مساوی خرد کنید.
  • مرحله نهم: برنج را پس از نیم‌پز شدن آبکش کنید.
  • مرحله دهم: در قابلمه مورد نظر خود کمی روغن بریزید و ته‌دیگ دلخواه خود را درون آن قرار دهید.
  • مرحله یازدهم: دو کف‌گیر از برنج را در ته قابلمه بریزید.
  • مرحله دوازدهم: سبزیجات را به ترتیب روی برنج بپاشید و سپس مرغ را روی آن‌ها قرار دهید.
  • مرحله سیزدهم: این کار را تا جایی انجام دهید که مواد شما به‌طور کامل تمام شود.
  • مرحله چهاردهم: در آخرین مرحله کمی زعفران دم‌کرده را با روغن مخلوط کرده و روی برنج بریزید.
  • مرحله پانزدهم: اکنون باید درب ظرف مرغ را بگذارید و اجازه دهید برای مدت زمان 45 دقیقه کاملا دم بکشد.
  • مرحله شانزدهم: تا زمان پخت کامل غذا به سراغ زرشک بروید و آن را همراه با کمی روغن و شکر به خوبی تفت دهید.
  • مرحله هفدهم: زمانی که می‌خواهید غذا را درون ظرف مورد نظر خود سرو کنید، روی آن را با کمی زرشک تفت‌داده‌شده تزئین کنید.

نکات لازم برای تهیه قاطی پلو

طرز تهیه قاطی پلو به سادگی و با انجام مراحلی که در بالا گفتیم، انجام می‌شود؛ اما نکاتی هم وجود دارد که با رعایت آن‌ها طعم و ظاهر غذا بهتر خواهد شد. این موارد را می‌توانید در ادامه ببینید:

نکات لازم برای تهیه قاطی پلو

  • سعی کنید برای پخت غذا از قابلمه نچسب استفاده کنید.
  • برای درست کردن قاطی پلو می‌توانید چاشنی‌های دلخواه خود را به‌کار ببرید.
  • اگر گیاه‌خوار هستید، می‌توانید گوشت و مرغ را از بین مواد اولیه حذف کنید.

اصول نگهداری از قاطی پلو

قاطی پلو با گوشت و مرغ باید بلافاصله پس از پخت مصرف شود. غذای اضافی را درون ظرفی دربسته بریزید و آن را در یخچال بگذارید.

روش جلوگیری از خراب شدن قاطی پلو

اگر می‌خواهید قاطی پلو خراب نشود، آن را پس از پخت سریعا سرو کنید یا در محیط خشک و خنک قرار دهید. با این کار احتمال فاسد شدن آن به صفر می‌رسد.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه قاطی پلو

در طرز تهیه قاطی پلو می‌توانید از روغن زیتون بدون بو هم استفاده کنید. همچنین اضافه کردن سبزیجات مختلف در مراحل درست کردن غذا نیز کاملا به سلیقه خود شما بستگی دارد. برخی افراد نیز در روش پخت این غذا با گوشت چرخ‌کرده از سویا استفاده می‌کنند.

طعم قاطی پلو را حتما امتحان کنید…

طرز تهیه قاطی پلو را در این مطلب به‌طور کامل به شما آموزش دادیم. شما می‌توانید هر روشی را که دوست دارید، انتخاب کنید و بر اساس مراحل گفته شده، غذا را آماده کنید. برای کسانی هم که علاقه‌ای به آشپزی نداشته یا فرصت کافی را برای انجام این کار ندارند، پیشنهاد می‌کنیم که سری به سفارش غذا اسنپ فود بزنند. در این پلتفرم تعداد زیادی رستوران ایرانی فعال هستند که منوی متنوعی از غذاها را در اختیار شما قرار می‌دهند و تنها با چند کلیک، امکان سفارش دادن از آن‌ها را خواهید داشت.

سوالات متداول

آیا می‌توان در طرز تهیه قاطی پلو به جای زعفران از رنگ غذا استفاده کرد؟

بله؛ امکان این کار وجود دارد. اما در نظر داشته باشید که زعفران علاوه بر رنگ، طعم غذا را هم بهتر می‌کند.

چه کار کنیم که قارچ آب نیندازد؟

برای جلوگیری از این موضوع باید حرارت تابه را موقع تفت دادن قارچ بالا ببرید.

می‌توانیم مواد میانی را به جای لابه‌لای برنج قرار دادن، در مرحله نهایی سرو روی برنج بریزیم؟

بله؛ این کار به سلیقه خود شما بستگی دارد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود