آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

طرز تهیه کوفته قارچ با 5 روش جذاب و مختلف

مینا اسماعیل بیگی 24 فروردین 1403 11 دقیقه

اگر شما هم دوست دارید تا طعم متفاوتی از کوفته را بچشید، بهتر است کوفته قارچ را امتحان کنید. در طرز تهیه کوفته قارچ ، ابتدا باید برنج را با آب، نمک و زردچوبه نیم‌پز کنید و اجازه دهید تا خنک شود. در مرحله بعدی نیز پیاز را با رب و ادویه‌ها درون تابه تفت دهید و سپس آب را اضافه کنید و بگذارید تا جوش بیاید. از طرف دیگر باید مایه گوشتی را با ترکیب گوشت، سبزی کوفته، قارچ، نمک، فلفل، پودرتخم گشنیز و تخم‌مرغ تهیه کنید. در مرحله بعدی پیاز و سیر را سرخ کرده و با قارچ تفت دهید و آن‌ها را هم بزنید. سپس مایه گوشتی را به شکل توپ درآورید و کمی پیاز، سیر و قارچ سرخ‌شده را داخل آن بگذارید. درنهایت این کوفته‌ها را درون سس قرار دهید تا پخت آن‌ها تکمیل شود.

زمان پخت این غذا و اطلاعات کلی آن را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

کوفته قارچ

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 1 ساعت
زمان پخت غذا 1.5 ساعت
میزان سختی زیاد

طرز تهیه کوفته قارچ

بین مدل‌های مختلف طرز تهیه انواع کوفته، کوفته قارچ یکی از پرطرفدارترین‌هاست. این غذا به خاطر وجود قارچ در ترکیباتش واقعا مفید است و در عین حال عطر و طعم خیلی خوبی هم دارد. برای درست کردن این غذا روش‌های مختلفی وجود دارد. بعضی افراد آن را با مرغ، برخی با گوشت و برخی به‌صورت گیاهی تهیه می‌کنند؛ اما رایج‌ترین ترفند، شیوه‌ای است که به‌عنوان اولین دستور پخت کوفته قارچ به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه کوفته قارچ

مواد لازم برای تهیه کوفته قارچ

برای طرز تهیه کوفته قارچ نیازمند مواد زیر خواهید بود:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ‌کرده 300 گرم
برنج 1.5 پیمانه
سبزی کوفته 2 پیمانه
قارچ 300 گرم برای مایه + 4 قاشق غذاخوری برای مواد داخل کوفته
تخم‌مرغ 1 عدد
پیاز 2 عدد
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
پودر تخم گشنیز به مقدار لازم
سیر 1 قاشق غذاخوری

دستور پخت کوفته قارچ

پس از آماده‌ کردن مواد بالا، مراحل زیر را برای درست کردن غذا انجام دهید:

  • مرحله اول: در اولیه مرحله باید برنج را با 3/1 پیمانه آب، نمک و زردچوبه درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا نیم‌پز شود. زمانی که آب برنج تمام شد، آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
  • مرحله دوم: یک عدد از پیازها را خلالی کنید و درون قابلمه همراه با رب، زردچوبه، نمک و فلفل تفت دهید.
  • مرحله سوم: به مواد داخل قابلمه چند لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید تا زمان به جوش آمدن روی حرارت باقی بماند. کوفته‌هایی که در ادامه درست می‌کنیم، باید درون همین مواد پخته شوند.
  • مرحله چهارم: در کاسه‌ای بزرگ گوشت، سبزی کوفته، قارچ، نمک، فلفل، پودر تخم گشنیز و تخم‌مرغ را با هم مخلوط کنید و آن‌ها را با دست به خوبی ورز دهید تا تمام ترکیبات به خورد هم بروند.

نکته: می‌توانید قارچ را از قبل تفت دهید.

  • مرحله پنجم: پیاز دیگر و سیر را به شکل خلالی درآورید و آن‌ها را سرخ کنید.
  • مرحله ششم: 4 قاشق غذاخوری از قارچی را که برای مواد داخل کوفته بود، در تابه‌ای تفت دهید. سپس آن را در ظرفی جداگانه با پیاز و سیر مخلوط کنید.
  • مرحله هفتم: اکنون همه مواد شما آماده شده‌اند. کافی است به اندازه یک توپ کوچک از مواد گوشتی مرحله 4 را بردارید و یک حفره در قسمت وسط آن ایجاد کنید. سپس مواد میانی (سیر، پیاز و قارچ) را در داخل آن قرار دهید و آن را ببندید.
  • مرحله هشتم: کوفته‌های آماده‌شده را داخل قابلمه مرحله سوم بچینید و شعله زیر آن را کم کنید.
  • مرحله نهم: تقریبا 5 ساعت طول می‌کشد تا کوفته‌ها بپزند ‌و آماده سرو شود.

طرز تهیه کوفته مرغ و قارچ

اگر به گوشت قرمز علاقه ندارید، ترکیب مرغ با قارچ را امتحان کنید. در طرز تهیه کوفته مرغ با قارچ نیز طعم غذا بسیار جذاب می‌شود و با یک بار امتحان کردن، از گزینه‌های انتخابی همیشگی شما برای صرف ناهار و شام خواهد بود. برای درست کردن این غذا هم مانند دستورالعمل‌های قبلی باید مواد اولیه مورد نیاز را بر اساس آنچه که در جدول زیر آمده است، آماده کنید و مراحل تهیه آن را بر اساس دستور پختی که آموزش داده‌ایم، انجام دهید.

طرز تهیه کوفته مرغ و قارچ

مواد لازم برای تهیه کوفته قارچ با مرغ

در طرز تهیه کوفته قارچ با مرغ به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سینه مرغ 500 گرم
نمک و دانه فلفل سیاه به مقدار لازم
جعفری ۳۰ گرم
آرد گندم 6 قاشق سوپ‌خوری
تخم‌مرغ ۱ عدد
قارچ ۱۰ تا ۱۲ عدد
آب ‌لیمو ترش تازه 1 قاشق سوپ‌خوری
کره آب‌شده 3 قاشق سوپ‌خوری
روغن مایع به مقدار لازم
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق سوپ‌خوری
عصاره مرغ 2/1 قرص عصاره مرغ+ 2 لیتر آب

مراحل طرز تهیه کوفته قارچ و مرغ

اکنون باید مراحل زیر را دقیقا به همین ترتیبی که گفته شده است، انجام دهید:

  • مرحله اول: سینه مرغ را به نمک و فلفل آغشته کنید و همراه با آب برای مدت 45 دقیقه بپزید.
  • مرحله دوم: پس از پخت کامل مرغ آن را به شکل کاملا ریز درآورید.
  • مرحله سوم: در کاسه‌ای مرغ، جعفری خردشده و 2/1 از آرد را بریزید و آن‌ها را با دست به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: تخم‌مرغ را به مواد درون کاسه اضافه کرده و آن‌ها را هم بزنید. سپس اجازه دهید تا برای 30 دقیقه درون یخچال بماند.
  • مرحله پنجم: قارچ و آب لیمو ترش را ترکیب کنید و آن‌ها را در تابه‌ای روی شعله زیاد بگذارید.
  • مرحله ششم: درون تابه کره و روغن هم بریزید و تفت دادن را تا جایی که آب قارچ تمام شود، ادامه دهید.
  • مرحله هفتم: درون قابلمه‌ای دیگر کمی روغن بریزید و رب گوجه‌فرنگی را درون آن تفت دهید. سپس عصاره مرغ را به آن اضافه کنید و بگذارید تا آب به جوش بیاید.
  • مرحله هشتم: مایه‌ای را که داخل یخچال قرار داده‌اید، بیرون بیاورید و با آن‌ها کوفته درست کنید.
  • مرحله نهم: هر کوفته را به آرد آغشته کرده و درون قابلمه‌ای که آب آن در حال جوشیدن است، بیندازید.
  • مرحله دهم: اجازه دهید تا کوفته‌ها 10 دقیقه با درب باز و 30 دقیقه با درب بسته بپزند.
  • مرحله یازدهم: بعد از گذشت این زمان نیز قارچ‌ها را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید برای 5 دقیقه دیگر روی حرارت باقی بمانند.
  • مرحله دوازدهم: اکنون کوفته آماده سرو است و می‌توانید آن را همراه با آب سرو کنید.

طرز تهیه کوفته عدس با قارچ

طعمی که از ترکیب عدس و قارچ هم به‌دست می‌آید، واقعا عالی و متفاوت است. به همین دلیل در یکی از دستورالعمل‌های پخت کوفته، عدس هم وجود دارد. این روش درست کردن کوفته نسبت به دستورهای قبلی کمی متفاوت‌تر است؛ زیرا پس از آماده‌سازی باید درون فر قرار گیرد؛ در صورتی‌که پخت در بقیه روش‌ها در قابلمه انجام می‌شد. در ادامه مواد اولیه مورد نیاز و روش پخت غذا را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه کوفته عدس با قارچ

مواد لازم برای تهیه کوفته قارچ با عدس

برای درست کردن این غذا باید مواد اولیه زیر را با ترکیباتی که گفته شده است، آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
عدس پخته‌شده 4 پیمانه
پیاز 1 عدد
هویج 2 عدد
کرفس 2 ساقه
سیر 1 حبه
پودر آویشن 1 قاشق چای‌خوری
نمک 2 قاشق چای‌خوری
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق سوپ‌خوری
قارچ 220 گرم
تخم‌مرغ 3 عدد
پنیر پارمیسان نصف پیمانه
پودر سوخاری نصف پیمانه
ریحان نصف پیمانه
گردو 4/1 پیمانه
روغن به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه کوفته قارچ و عدس

قبل از شروع فرایند پخت، فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. سپس مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • مرحله اول: پیازها را خرد کنید و با کمی روغن درون تابه بریزید و روی حرارت بگذارید.
  • مرحله دوم: سیر رند‌شده را هم داخل تابه حاوی پیاز بریزید و آن‌ها را تا وقتی که طلایی شوند، تفت دهید.
  • مرحله سوم: کرفس و هویج را به‌صورت کاملا ریز درآورید و به تابه اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: رب گوجه‌فرنگی را هم به مواد درون تابه بیفزایید و اجازه دهید تا برای دو تا سه دقیقه کاملا حرارت ببینند.
  • مرحله پنجم: اکنون قارچ‌های خردشده، پودر آویشن و نمک را هم به مواد درون تابه اضافه کنید. سپس اجازه دهید تا این تابه برای مدت 10 تا 12 دقیقه روی حرارت باقی بماند.
  • مرحله ششم: سبزیجاتی را که تفت داده‌اید، در کاسه‌ای بریزید و اجازه دهید تا کمی خنک شوند.
  • مرحله هفتم: پس از اضافه کردن عدس به مواد درون کاسه، آن‌ها را با هم مخلوط کنید.
  • مرحله هشتم: تخم‌مرغ، پنیر، ریحان خردشده، گردوی ریز خردشده و پودر سوخاری را هم درون کاسه مواد بریزید و آن‌ها را به خوبی با همدیگر مخلوط کنید.
  • مرحله نهم: مواد داخل کاسه را به خوبی ورز دهید و سپس بگذارید تا برای مدت زمان نیم ساعت درون یخچال باقی بماند.
  • مرحله دهم: مواد کوفته را بردارید و آن‌ها را به شکل توپ‌های کوچک دربیاورید و سپس روی سینی فر بچینید.
  • مرحله یازدهم: اکنون کوفته‌ها را برای مدت زمان 30 تا 40 دقیقه درون فر بپزید.

طرز تهیه کوفته با سس قارچ و خامه

یکی از جذاب‌ترین روش‌های درست کردن کوفته با سس قارچ است که با وجود خامه در ترکیباتش طعم بی‌نظیری را ایجاد می‌کند. در این روش طرز تهیه نیز از گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌شود؛ اما سسی که برای آن درست می‌شود، نسبت به آنچه که در مدل‌های قبلی گفته شد، کمی فرق می‌کند. بنابراین جدول مواد اولیه و مراحلی را که برای درست کردن غذا باید بدانید، در ادامه به‌طور کامل در اختیار شما قرار می‌دهیم تا بتوانید بهترین نتیجه را بگیرید.

طرز تهیه کوفته با سس قارچ و خامه

مواد لازم برای تهیه کوفته با سس قارچ و خامه

برای درست کردن این غذا باید موادی را که در جدول زیر آمده‌اند، تهیه کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ‌کرده 400 گرم
پیاز 1 عدد
آرد سوخاری 2/1 پیمانه
نمک، فلفل سیاه و روغن به مقدار کافی
قارچ 500 گرم
سیر 2 حبه
آرد سفید 1 قاشق غذاخوری
خامه 100 گرم
آب 1 پیمانه
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و آویشن به مقدار کافی

مراحل طرز تهیه کوفته گوشت با سس قارچ

پس از تهیه مواد اولیه، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • مرحله اول: یکی از پیازها را رنده کنید و با گوشت چرخ‌کرده هم بزنید.
  • مرحله دوم: آرد سوخاری را هم همراه با نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کرده و همه مواد را با دست ورز بدهید.
  • مرحله سوم: با این مایه گوشتی، کوفته‌های کوچک درست کنید و در سینی بچینید. سپس سینی را برای مدت زمان 30 دقیقه داخل یخچال بگذارید.
  • مرحله چهارم: پس از گذشت این مدت تابه‌ای را با کمی روغن روی شعله گاز قرار دهید و کوفته‌ها را در آن سرخ کنید.
  • مرحله پنجم: پیاز را به‌صورت نگینی درآورید و درون تابه تفت دهید.
  • مرحله ششم: سیر را هم به این مواد اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: رب گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل سیاه را هم درون آن بریزید.
  • مرحله هشتم: قارچ خردشده را هم در همین مرحله به مواد اضافه کنید و آن را تفت دهید.
  • مرحله نهم: اکنون خامه و آرد را هم درون تابه بریزید و هم بزنید تا یک‌دست شوند.
  • مرحله دهم: حالا نوبت اضافه کردن کوفته‌ها می‌رسد. پس از طی فرایند پخت و زمانی که غذای شما به غلظت کافی رسید، می‌توانید آن را سرو کنید.

طرز تهیه کوفته ریزه با قارچ

کوفته ریزه و ترکیب آن با قارچ واقعا دلچسب و خوشمزه است؛ به‌ویژه اگر از ادویه‌های مخصوص و همچنین سویا سس در حین پخت استفاده شود. مواد اولیه مورد نیاز و مراحلی را که باید برای درست کردن این غذا طی کنید، می‌توانید در ادامه ببینید.

طرز تهیه کوفته ریزه با قارچ

مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه با قارچ

طرز تهیه کوفته قارچ با استفاده از مواد اولیه زیر انجام می‌شود. البته می‌توانید سویا سس را از بین ترکیبات حذف کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ‌کرده 350 گرم
نمک، فلفل سیاه، زنجبیل و زردچوبه به مقدار لازم
پیاز 2 عدد
قارچ 400 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 4 حبه
آرد 1 قاشق غذاخوری
سویا سس 1 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه کوفته ریزه با قارچ

پس از آماده کردن مواد بالا، مراحل طرز تهیه کوفته قارچ را به شکل زیر انجام دهید:

  • مرحله اول: پیاز را داخل تابه رنده کنید.
  • مرحله دوم: گوشت چرخ‌کرده را داخل تابه حاوی پیاز بریزید.
  • مرحله سوم: نمک، فلفل سیاه، زنجبیل و زردچوبه را هم به مقدار لازم اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: مواد داخل کاسه را به خوبی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
  • مرحله پنجم: با مخلوط گوشت، کوفته ریزه درست کنید.
  • مرحله ششم: کوفته‌ها را در تابه با کمی روغن و حرارت کم تفت دهید و بعد از پخت کامل آن را از روی حرارت بردارید.

نکته: پخت کامل گوشت در همین مرحله است؛ بنابراین حرارت را بسیار کم کنید تا داخل کوفته‌ها هم کاملا بپزد.

  • مرحله هفتم: قارچ‌ها را بشویید و به هر شکلی که تمایل دارید، خرد کنید.
  • مرحله هشتم: در تابه‌ای که گوشت‌ها را سرخ کرده‌اید، کمی کره بریزید و قارچ را داخل آن تفت دهید. حرارت در این مرحله باید زیاد باشد.
  • مرحله نهم: بعد از آنکه آب قارچ بخار شد، آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
  • مرحله دهم: در همان تابه کمی روغن بریزید و پیاز نگینی‌شده را داخل آن تفت دهید.
  • مرحله یازدهم: 4 حبه سیر رنده‌شده را هم اضافه کنید تا همراه پیاز سرخ شوند.
  • مرحله دوازدهم: کمی زنجبیل، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا را هم به مقدار لازم روی مواد بریزید.
  • مرحله سیزدهم: تفت دادن را ادامه دهید تا رایحه ادویه‌ها بلند شود.
  • مرحله چهاردم: آرد را هم به تابه اضافه کرده و آن را تفت دهید.
  • مرحله پانزدهم: یک لیوان آب را در دو مرحله درون تابه بریزید و هم بزنید تا آردها گلوله نشوند.
  • مرحله شانزدهم: سویا سس را درون تابه بریزید.
  • مرحله هفدهم: کوفته قلقلی‌ها را به تابه اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله هجدهم: قارچ را هم درون تابه حاوی مواد بریزید.
  • مرحله نوزدهم: برای مدت 2 دقیقه درب تابه را بگذارید و بعد از آن، غذا را سرو کنید.

نکات لازم در طرز تهیه کوفته قارچ

طرز تهیه کوفته قارچ را اگر با دستورالعملی که در بالا گفته شد، انجام دهید، طعمی دقیقا مطابق با نمونه اصلی خواهد داشت. البته چند نکته هم وجود دارد که توجه به آن‌ها خالی از لطف نیست:

نکات لازم در طرز تهیه کوفته قارچ

  • برای درست کردن کوفته قارچ، قارچ‌ها را از قبل با آب‌لیمو تفت دهید.
  • درب قابلمه موقع پخت غذا نباید کاملا بسته باشد.
  • مواد کوفته را به خوبی ورز دهید تا وا نرود.

اصول نگهداری از کوفته قارچ

روش نگهداری از کوفته قارچ مثل همه غذاهایی است که با گوشت درست می‌شوند؛ بنابراین باید آن را درون ظرفی دربسته در یخچال قرار دهید. در این صورت احتمالا بین دو تا سه روز بعد از پخت نیز می‌توانید آن را میل کنید.

روش جلوگیری از خراب شدن کوفته قارچ

نکته قابل توجه برای جلوگیری از فاسد شدن کوفته قارچ این است که نباید برای مدت زمان طولانی در محیط گرم و مرطوب قرار گیرد. هرگونه تغییر عطر و طعم آن، نشان‌دهنده خراب شدن این غذاست.

بهترین جایگزین ها برای تهیه کوفته قارچ

همان‌طور که مشاهده کردید، برای درست کردن کوفته قارچ باید مواد مختلف را با روغن تفت بدهید. برای این کار می‌توانید به جای روغن معمولی از روغن زیتون استفاده کنید.

خواص قارچ برای بدن

قارچ خوراکی غنی از ویتامین‌ها و مواد مغذی است که از جمله آن‌ها می‌توانیم به ویتامین C، B و A، کلسیم، سلنیوم، پتاسیم، مس، آهن، پروتئین، فیبر، اسید لینولیک و ارگوتیزیون اشاره کنیم. همچنین این ماده دارای خواص آنتی‌اکسیدانی فراوانی است و می‌تواند در جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، فشار خون، سرطان، پوکی استخوان، بیماری‌های کبدی، بیماری پانکراس و عفونت موثر باشد. فواید دیگر این ماده نیز تاثیر روی تقویت قلب، چشم، مو، درمان کبد چرب، سلامت کودکان و لاغری است.

خواص قارچ برای بدن

کوفته قارچ، کوفته ای خوش طعم و خوشمزه…

با وجود دستور پختی که در این مطلب بیان کردیم، به نظر می‌رسد که طرز تهیه کوفته قارچ بسیار ساده باشد و در زمان کوتاهی بتوان این غذا را تهیه کرد. اما اگر دوست دارید که طعم کوفته‌ها و غذاهای ایرانی دیگر را بدون آنکه پروسه آشپزی را طی کنید، بچشید، سفارش غذا اسنپ فود بهترین انتخاب برای شما است. شما می‌توانید غذای دلخواه خود را به صورت آنلاین از رستوران‌های موجود در این سایت سفارش داده و آن را در محل موردنظر تحویل بگیرید.

راستی شما از چه روشی برای درست کردن این غذا استفاده می‌کنید؟ تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

سبزی کوفته شامل چه چیزهایی است؟

تره، جعفری و کمی شوید را می‌توان به‌عنوان سبزی کوفته استفاده کرد.

می‌توانیم از قارچ فریزری برای پخت کوفته استفاده کنیم؟

بله؛ اما همیشه در پخت هر غذایی مواد اولیه تازه طعم نهایی را بهتر می‌کنند.

می‌توانیم طرز تهیه کوفته قارچ با عدس را در قابلمه هم انجام دهیم؟

بله؛ همانند دیگر روش‌هایی که آموزش دادیم، می‌توانید این غذا را در قابلمه بپزید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود