سرخ كردن بادمجان با كمترين روغن
بادمجان یكی از محبوبترین صیفیجات در غذاهای ایرانی است. سرخ كردن بادمجان، اگرچه طعم و بوی فوقالعادهای به آن میبخشد، اما معمولاً با مصرف زیاد روغن همراه است. این موضوع میتواند برای سلامتی ما مضر باشد. در این مقاله، راههای مختلف سرخ كردن بادمجان با روغن كم را بررسی میكنیم تا بتوانید از این غذای خوشمزه بدون نگرانی از مصرف روغن زیاد لذت ببرید.
در ادامه به شما میگوییم برای تهیه انواع غذا با بادمجان ، چطور بادمجانهایی رژیمی، سالم و صد البته لذیذ داشته باشید:
1. نمك زدن و آبگیری بادمجان
یكی از مهمترین دلایل جذب روغن زیاد توسط بادمجان، وجود رطوبت بالای آن است. برای كاهش جذب روغن، میتوانید بادمجانها را پس از برش زدن، نمك زده و به مدت 30 دقیقه كنار بگذارید. سپس، آنها را با دستمال تمیز خشك كنید. این كار باعث میشود رطوبت اضافی بادمجان خارج شده و در نتیجه روغن كمتری جذب كند.
2. استفاده از اسپری روغن
به جای اینكه بادمجانها را در روغن غوطهور كنید، میتوانید از اسپری روغن استفاده كنید. با این روش، مقدار روغن مصرفی به حداقل میرسد و بادمجانها به طور یكنواخت سرخ میشوند. اسپری روغن به شما این امكان را میدهد كه میزان روغن را كنترل كنید و از پخش شدن روغن اضافی در تابه جلوگیری كنید.
3. پخت اولیه بادمجان
پخت اولیه بادمجان در فر یا مایكروویو، یكی دیگر از راههای كاهش جذب روغن است. با این كار، بخشی از رطوبت بادمجان از بین میرود و در نتیجه روغن كمتری جذب میكند. برای پخت اولیه در فر، بادمجانها را روی سینی فر بچینید و به مدت 10-15 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. در مایكروویو، بادمجانها را در ظرف مناسب قرار داده و به مدت 5-7 دقیقه با قدرت بالا بپزید.
4. استفاده از تابه نچسب
استفاده از تابه نچسب، به شما كمك میكند تا بادمجانها را با حداقل روغن سرخ كنید. تابه نچسب مانع از چسبیدن بادمجان به كف تابه شده و در نتیجه نیاز به روغن كمتری خواهید داشت. برای اطمینان از نچسب بودن تابه، میتوانید مقدار بسیار كمی روغن را با دستمال كاغذی روی سطح تابه پخش كنید.
5. سرخ كردن با حرارت ملایم
سرخ كردن بادمجان با حرارت ملایم، باعث میشود بادمجانها به آرامی پخته شوند و روغن كمتری جذب كنند. اگر حرارت زیاد باشد، بادمجانها سریعاً سرخ شده و روغن بیشتری به خود جذب میكنند. برای سرخ كردن با حرارت ملایم، از شعله كم یا متوسط استفاده كنید و بادمجانها را مرتباً برگردانید تا به طور یكنواخت سرخ شوند.
6. استفاده از آرد یا پودر سوخاری
پوشاندن بادمجانها با آرد یا پودر سوخاری قبل از سرخ كردن، یك لایه محافظ روی آنها ایجاد میكند كه مانع از جذب روغن زیاد میشود. همچنین، این كار باعث میشود بادمجانها تردتر شوند. برای این كار، بادمجانها را در آرد یا پودر سوخاری بغلتانید و سپس در تابه سرخ كنید.
7. استفاده از فر یا هواپز
اگر به دنبال یك روش كاملاً سالم برای پخت بادمجان هستید، میتوانید از فر یا هواپز استفاده كنید. در این روشها، بادمجانها بدون نیاز به روغن پخته میشوند و در نتیجه یك غذای سالم و خوشمزه خواهید داشت. برای پخت در فر، بادمجانها را روی سینی فر بچینید و با كمی روغن اسپری كنید. سپس، به مدت 20-25 دقیقه در دمای 200 درجه سانتیگراد بپزید. در هواپز، بادمجانها را در سبد هواپز قرار داده و به مدت 15-20 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
کلام آخر
با استفاده از این راهكارهای ساده، میتوانید بادمجانها را با روغن كم سرخ كرده و از طعم بینظیر آنها لذت ببرید. به یاد داشته باشید كه سلامتی شما مهمترین چیز است، پس سعی كنید در مصرف روغن، حد اعتدال را رعایت كنید. همچنین، میتوانید از تركیب چند روش برای كاهش هرچه بیشتر مصرف روغن استفاده كنید. به عنوان مثال، میتوانید بادمجانها را ابتدا نمك زده و آبگیری كنید، سپس در فر یا مایكروویو پخت اولیه دهید و در نهایت با اسپری روغن در تابه نچسب سرخ كنید. با كمی خلاقیت و استفاده از این روشها، میتوانید غذاهای سالم و خوشمزهای تهیه كنید كه هم برای شما و هم برای خانوادهتان مفید باشد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402