آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • روش‌های تشخیص سن عروس هلندی نر و ماده
    روش‌های تشخیص سن عروس هلندی نر و ماده آبان 23, 1403
  • طرز تهیه خورشت فسنجون
    طرز تهیه خورشت فسنجون با مرغ آبان 23, 1403
  • بهترین رستوران انزلی
    معرفی بهترین رستوران های انزلی از رستوران‌های ساحلی تا محلی آبان 23, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه راتاتویی
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه راتاتویی فرانسوی

مینا اسماعیل بیگی 15 آبان 1403 5 دقیقه

راتاتویی یک غذای سنتی و خوشمزه فرانسوی است که با ذائقه ایرانی‌ها هم حسابی جور درمی‌آید. در طرز تهیه راتاتویی ، باید ابتدا کدو، بادمجان و گوجه‌ها را به صورت حلقه‌ای برش بزنید. سپس، برش‌های کدو و بادمجان را با مخلوطی از روغن زیتون، پنیر پارمزان و ادویه مزه‌دار کنید. در ادامه از ترکیب رب، پیازداغ و ادویه، مقداری سس گوجه‌ای درست کنید و کف ظرف پیرکس بریزید. حلقه‌های گوجه‌فرنگی، بادمجان و کدو سبز را به صورت مرتب کنار هم روی سس بچینید و روی آن‌ها مخلوط روغن زیتون با پودر سیر و فلفل بمالید. سپس، رتتویی را به مدت یک ساعت و نیم در فر بپزید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی راتاتویی را با هم می‌بینیم:

راتاتویی
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی حدود 20 دقیقه
زمان پخت غذا 1 ساعت و 30 دقیقه
میزان سختی کم

طرز تهیه راتاتویی

طرز تهیه راتاتویی

راتاتویی یک غذای ارزان‌قیمت و به‌صرفه است که با مواد اولیه ساده و در دسترسی درست می‌شود. به‌علاوه، این غذای فرانسوی مقدار زیادی فیبر دارد و می‌تواند برای مدتی طولانی شما را سیر نگه دارد. البته اگر وقت تنگ است و فرصتی برای آشپزی ندارید، اصلا نگران نباشید. کافی است موبایل را دست بگیرید و وارد سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود شوید. با سفارش آنلاین غذا از این سایت، رتتویی خوشمزه شما به زودی به درب منزل می‌رسد و می‌توانید لذت خوردن این غذای لذیذ را در کنار عزیزانتان تجربه کنید. اگر هم حال و هوای یک آشپزی پرهیجان را دارید، مواد لازم و مراحل طرز تهیه رتتویی در ادامه آمده است:

مواد لازم برای تهیه راتاتویی

مواد لازم برای تهیه راتاتویی

مواد اولیه برای تهیه رتتویی را مطابق جدول زیر فراهم کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بادمجان متوسط 2 عدد
پیاز درشت 2 عدد
گوجه فرنگی متوسط 3 عدد
کدو سبز متوسط 2 عدد
پنیر پارمزان 100 گرم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر به مقدار لازم
روغن زیتون 6 قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم

مراحل دستور پخت راتاتویی

طرز تهیه راتاتویی فرانسوی را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

مرحله اول

کدوها و بادمجان‌ها را بشویید، آن‌ها را با پوست به صورت حلقه‌های یکدست برش بزنید و داخل یک کاسه جادار بریزید. در ادامه، 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون، پنیر پارمزان و نمک و فلفل اضافه کنید و مواد را آرام زیر و رو کنید.

مواد لازم برای تهیه راتاتویی

مرحله دوم

در ادامه باید سس رتتویی را درست کنید. برای این منظور، پیازها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. سپس، پیازهای خرد شده را با مقداری روغن در تابه‌ای مناسب تفت دهید تا کاراملی شوند.

 تهیه راتاتویی

مرحله سوم

حالا کمی زردچوبه در پیازداغ بریزید و کمی بعد، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید. وقتی بوی خامی رب از بین رفت، نصف استکان آب در تابه بریزید و چند دقیقه‌ای صبر کنید تا سس کمی بجوشد و روغن بیندازد. سپس، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

دستور پخت راتاتویی

مرحله چهارم

در این مرحله، گوجه‌فرنگی‌ها را هم بشویید و به صورت حلقه‌های یکدست برش بزنید. سپس، یک ظرف مناسب مانند ظرف پیرکس را انتخاب کنید و سس رتتویی را به طور یکنواخت کف ظرف بریزید.

راتاتویی فرانسوی

مرحله پنجم

حالا حلقه‌های گوجه‌فرنگی، بادمجان و کدو سبز را به ترتیب کنار هم و به صورت فشرده داخل ظرف بچینید تا ظرف پر شود. در ادامه، فر را روشن کنید و دمای آن را روی 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا گرم شود.

راتاتویی در قابلمه

مرحله ششم

باقیمانده روغن زیتون را با پودر سیر و فلفل سیاه مخلوط کنید و با برس آشپزی روی سبزیجات بکشید. حالا روی ظرف غذا کاغذ فویل بکشید و آن را به مدت 1 ساعت روی طبقه وسط فر قرار دهید تا بپزد.

مرحله هفتم

پس از گذشت این زمان، ظرف را بیرون بیاورید، فویل را بردارید و مجددا رتتویی را به مدت نیم ساعت دیگر داخل فر بگذارید تا روی غذا هم کاملا برشته شود.

نکته: در آشپزی ایرانی، می‌توان به تنوع بالای انواع غذا با بادمجان مانند کشک بادمجان و کوکوی بادمجان و همچنین غذا با کدو سبز مانند گراتن کدو سبز و خورشت کدو سبز اشاره کرد.

راتاتویی خوشمزه

راتاتویی در قابلمه

برای تهیه راتاتویی در قابلمه، سیر و پیاز را در روغن زیتون داخل قابلمه‌ای مناسب تفت دهید و وقتی سبک شدند، سبزیجات حلقه‌ای شامل بادمجان، کدو سبز، فلفل دلمه ای و گوجه‌فرنگی را اضافه کنید. مقداری هم چاشنی نمک و ادویه‌جات دلخواه اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. پخت راتاتویی فرانسوی در قابلمه چیزی بین 30 تا 40 دقیقه طول می‌کشد و در این مدت، سبزیجات حسابی آب می‌اندازند و مزه‌ها به خورد هم می‌روند.

راتاتویی با گوشت

راتاتویی با گوشت

برای تهیه راتاتویی با گوشت، مخلوطی از گوشت چرخ‌کرده با پیاز رنده شده و ادویه تهیه کنید و آن را چند دقیقه‌ای در یخچال بگذارید. در ادامه، بادمجان، سیب‌زمینی و کدو را به صورت حلقه‌ای برش بزنید و کمی در روغن تفت دهید. سپس، مانند دستورهای قبلی مقداری سس گوجه‌ای درست کنید و کف ظرف راتاتویی بریزید. در نهایت، مایه گوشتی را شبیه شامی با دست شکل دهید و آن‌ها را در ردیف‌های منظم کنار بقیه سبزیجات حلقه‌ای یعنی سیب‌زمینی، بادمجان، گوجه، کدو و پیاز بچینید و ظرف را به مدت 30 دقیقه در فر 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

چند نکته مهم در طرز تهیه راتاتویی

چند نکته مهم در طرز تهیه راتاتویی

تهیه راتاتویی پیچیدگی خاصی ندارد، اما رعایت چند نکته ظریف، حاصل کار شما را به‌مراتب بهتر می‌کند:

  • حتما سبزیجات را هنگام چیدن داخل ظرف، کاملا فشرده کنید، زیرا بعد از پخت، کمی باز می‌شوند.
  • شما می‌توانید در طرز تهیه راتاتویی فرانسوی از سیر هم استفاده کنید. در این صورت، یکی دو حبه سیر رنده شده را با پیاز تفت دهید تا عطر و بوی سس رتتویی، زیر و رو شود.
  • استفاده از فویل، مانع تبخیر شدن آب راتاتویی می‌شود و به این ترتیب، رتتویی آبداری خواهید داشت.
  • در بعضی رسپی‌های طرز تهیه غذای فرانسوی راتاتویی، در انتهای کار از مقداری سبزیجات معطر مانند آویشن و پونه هم استفاده می‌شود. کافی است مقداری از این سبزیجات را روی غذا بریزید و آن را سرو کنید.

آیا برای سرو راتاتویی آماده اید؟

غذای راتاتویی با نان یا برنج کته قابل سرو است. البته بعضی آشپزها هم ترجیح می‌دهند آن را در کنار غذای اصلی به‌عنوان پیش‌غذا سرو کنند. به هر حال، عطر و طعم این غذا فوق‌العاده است و می‌توانید به‌عنوان یک غذای گیاهی سبک و سالم روی آن حساب کنید.

سوالات متداول

پخت راتاتویی در فر چقدر طول می‌کشد؟

پخت این غذای خوشمزه فرانسوی در فر حدود یک ساعت و نیم زمان می‌برد و در نیم ساعت پایانی باید ورقه فویل را بردارید تا روی غذا برشته شود.

برای تهیه سس رتتویی از چه موادی استفاده کنیم؟

این سس خوش‌طعم، مخلوطی از سیر، پیاز، رب گوجه و ادویه‌های معطر است.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2761 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود