آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • لیست بهترین دامپزشکی‌های تهران آبان 17, 1403
  • تربیت عروس هلندی
    روش های تربیت عروس هلندی و رام و دستی کردن آنها آبان 16, 1403
  • خواص ماهی سکن
    خواص ماهی سکن چیست؟ آبان 16, 1403
صفحه پیدا نشد!
پنیر پارمزان
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

پنیر پارمزان چیست و چه تفاوتی با پنیر پیتزا دارد؟

مینا اسماعیل بیگی 09 آبان 1403 12 دقیقه

پنیر پارمزان یکی از شناخته‌شده‌ترین و محبوب‌ترین پنیرهای جهان است. این پنیر نه‌تنها به‌خاطر طعم و بافت خاص، بلکه به دلیل تاریخچه و مراحل تولید منحصر‌به‌فردش بسیار مورد‌توجه است. پنیر پارمسان که استفاده از آن قدمتی طولانی دارد، به‌عنوان یکی از اجزای اصلی در بسیاری از غذاهای ایتالیایی و بین‌المللی استفاده می‌شود. در واقع، جدا از عطر و طعم بی‌نظیر، فواید تغذیه‌ای فراوان آن باعث شده تا در رژیم‌های غذایی سالم، جای خود را به‌عنوان یک افزودنی ارزشمند باز کند. ما در این مطلب از اسنپ فود، علاوه‌بر معرفی کامل پنیر پارمزان، به کاربردهای آن در معروف‌ترین غذاها می‌پردازیم.

پنیر پارمسان چیست؟

پنیر پارمسان

پارمزان (پارمیجانو-رجیانو) که به دلیل کیفیت و قدمتش، به پادشاه پنیرها معروف است، یک پنیر سخت ایتالیایی است که از شیر تازه گاو تهیه می‌شود. از بارزترین ویژگی‌های تغذیه‌ای این پنیر می‌توان به محتوای بالای پروتئین و کلسیم و همچنین قابلیت هضم آسان آن اشاره کرد. طعم پنیر پارمزان عمیق، قوی و آجیلی (طعم گردو و میوه‌های خشک) بوده و ممکن است در عین‌حال قدری شیرین، شور و تلخ هم به‌نظر برسد. همچنین پارمسان عطر بسیار قوی و دلنشینی دارد و عطر آن ترکیبی از بوی شیر، علف‌های خشک‌شده و گیاهان کوهی است. علاوه‌بر آن، بافت پارمزان سفت، شکننده و دانه‌دار بوده و ممکن است رنگ آن از زرد روشن تا تیره متغیر باشد.

فرآیند تولید پارمزان طولانی است (می‌تواند از ۱۲ تا ۳۶ ماه طول بکشد)، به‌طوریکه هرچه زمان می‌گذرد، همزمان با کهنه‌تر شدن پنیر، عطر و طعم آن نیز عمیق‌تر می‌شود. یکی از نکات جالبی که در مورد تولید پارمسان وجود دارد این است که، تنها پنیری که در مکان‌های سنتی (استان‌های شمالی ایتالیا) و از شیر گاوهایی که در همان نواحی پرورش یافته‌اند تولید می‌شوند، می‌توانند به‌عنوان پارمسان به فروش برسند؛ در واقع اگر پنیر در جایی دیگر درست شود، نام آن دیگر پارمزان نخواهد بود. همچنین جالب است بدانید که در ایتالیا، برخی بانک‌ها قالب‌های پنیر پارمزان را به‌عنوان وثیقه می‌پذیرند؛ یعنی ارزش پنیر پارمزان به قدری بالاست که می‌تواند تضمین مالی باشد!

ترکیبات مغذی پنیر پارمزان

ترکیبات مغذی پنیر پارمزان

برای اینکه دقیق‌تر بدانیم پنیر پارمسان چیست، بهتر است با حقایق تغذیه‌ای و ترکیبات مغذی آن آشنا شویم:

حقایق تغذیه‌ای پنیر پارمزان در هر ۱۰۰ گرم
کالری: ۴۳۱ چربی کل: ۲۹ گرم
سدیم: ۱۵۲۹ میلی گرم چربی اشباع: ۱۷ گرم
پتاسیم: ۱۲۵ میلی گرم کلسترول: ۸۸ میلی گرم
کربوهیدرات کل: ۴.۱ گرم پروتئین: ۳۸ گرم
شکر: ۰.۹ گرم آهن: ۴٪
کلسیم: ۱۱۰٪ منیزیم: ۹٪
ویتامین D: ۵٪ کوبالامین: ۳۸ درصد

فرق پنیر پارمزان با پنیر پیتزا چیست؟

فرق پنیر پارمزان با پنیر پیتزا

پیش از آنکه بدانیم پنیر پارمسان را چگونه مصرف کنیم، بد نیست ابتدا فرق آن را با پنیر پیتزا یا پنیر موزارلا بدانیم؛ چراکه این دو نوع پنیر پرکاربرد، از نظر طعم، بافت و نحوه استفاده در آشپزی تفاوت‌های زیادی با هم دارند. در ادامه، به تفاوت‌های آن‌ها اشاره می‌کنیم:

پارمزان موزارلا
بافتی سخت، ترد و دانه‌دار دارد بافتی صاف، نرم، خامه‌ای و کشسان دارد
از شیر گاو تهیه می‌شود (به‌طور سنتی) از شیر بوفالو درست می‌شود
طعمی قوی و شور دارد طعمی ملایم و شیری دارد
معمولا در آخر کار به غذاها اضافه می‌شود به‌خاطر قابلیت ذوب شدن در مراحل ابتدایی به غذاها اضافه می‌شود

تفاوت‌های تغذیه‌ای بین پنیر پارمزان و موزارلا عبارتند از:

  • کالری و چربی: پارمسان به دلیل فرآیند کهنه شدن، دارای کالری و چربی بیشتری است.
  • محتوای پروتئین: هر دو پنیر غنی از پروتئین هستند، اما پارمزان معمولا به دلیل بافت خشک‌تر، پروتئین بیشتری دارد.
  • کلسیم و سایر مواد مغذی: پارمسان در هر وعده، کلسیم بیشتری نسبت به موزارلا ارائه می‌دهد.

جایگزین پنیر پارمزان چیست؟

جایگزین پنیر پارمزان

از بهترین جایگزین‌های پنیر پارمسان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پکورینو از نظر بافت بسیار شبیه به پارمزان بوده، اما از شیر گوسفند تهیه می‌شود و طعم تندتر و اسیدی‌تری دارد که در سالادها و پاستاها عالی است.
هالومی اگرچه بافت هالومی نرم‌تر و کمتر دانه‌دانه است، اما در غلظت و طعم به پارمزان شباهت دارد.
فتا شورتر بوده و به‌خوبی پارمزان ذوب نمی‌شود؛ اما طعم قوی‌تری به غذا می‌‌بخشد.
ریکوتا از آب پنیر تهیه شده و با بافتی نرم و طعمی ملایم، می‌تواند در برخی غذاها جایگزین پارمزان شود.
آسیاگو طعمی ملایم و کمی تند دارد و در صورت کهنه‌شدن، بسیار شبیه به پارمزان می‌شود.
گرویر بافت آن نیمه‌سخت بوده و طعمی ملایم و کمی شیرین دارد که در غذاهای گرم مانند گراتن و پاستا عالی است.
گرانا پادانو طعمی نزدیک به پارمزان داشته و گزینه مناسبی برای انواع پاستا و غذاهای ایتالیایی است.
پنیر بز پنیر بز تازه، بافت خامه‌ای‌تر و طعم تندتر و کمتر شور نسبت به پارمزان دارد.
کانتال کانتال برای مردم فرانسه مانند پارمزان برای ایتالیایی‌هاست؛ این پنیر دارای بافت نیمه‌سخت و طعمی قوی بوده و در غذاهایی مانند پاستا، سالاد و گراتن عالی است.

پودر پنیر پارمسان برای چی استفاده میشه؟

پودر پنیر پارمسان

پودر پنیر پارمزان به‌دلیل طعم قوی و آجیلی‌ خود، امروزه در آشپزی ایرانی نیز بسیار موردتوجه قرار دارد. در واقع، پودر پارمزان به‌عنوان یک چاشنی قدرتمند می‌تواند طعم انواع غذا را تقویت کند. برای مثال، شما می‌توانید پارمزان را روی غذاهایی مانند پاستا و انواع پیتزا بپاشید و عمق بیشتری به طعم آن‌ها بدهید. همچنین از آن برای ایجاد بافت کرمی‌تر در ریزوتوها استفاده کرده یا طعم سالادهایی مانند سالاد سزار را ارتقا دهید. پودر پارمزان برای تقویت طعم سوپ‌ها و بیشتر سس‌ها نیز عالی بوده و می‌تواند به‌عنوان یک تزئین نهایی روی سبزیجات کبابی یا خورشت‌ها نیز به‌کار گرفته شود.

در حقیقت، بافت ریز و پودری پنیر پارمسان می‌تواند به‌راحتی در انواع غذاها پخش شده و به‌عنوان چاشنی و طعم‌دهنده نهایی، عطر و مزه‌ای جدید خلق کند. همچنین نمی‌توان انکار کرد که پودر پارمزان به غذاها ظاهری جذاب‌تر بخشیده و می‌تواند به‌عنوان گارنیش یا تزئین نهایی، در بسیاری از غذاها به‌کار گرفته شود. با تمام این توصیفات، اگر هم‌اکنون مایل به تهیه باکیفیت‌ترین پودر پارمسان هستید، می‌توانید آن را از سوپرمارکت آنلاین اسنپ فود تهیه کنید یا اینکه یکی از انواع غذاهای خوشمزه‌ای که با پارمزان تهیه می‌شود را به اسنپ فود سفارش دهید.

کاربرد پنیر پارمزان در غذاهای مختلف

کاربرد پنیر پارمزان

از پنیر پارمسان می‌توان در تهیه غذاهای متنوعی استفاده کرد، که در ادامه به برخی از محبوب‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

پاستا آلفردو با پنیر پارمسان

پنیر پارمزان برای پاستا آلفردو ، حکم امضای کار را دارد. برای تهیه این پاستا، ابتدا تکه‌های مرغ را با کمی روغن و نمک و فلفل تفت دهید تا کاملا پخته شوند. سپس قارچ‌های خرد شده را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. در تابه‌ای دیگر، کره را آب کرده و شیر و خامه را اضافه کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ شود. سپس پنیر پارمسان رنده‌شده را به سس اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا یکدست شود. مرغ و قارچ را به سس اضافه کرده و سپس پاستای پخته‌شده را با تمام مواد مخلوط کنید.

لازانیا با پنیر پارمزان

لازانیا با استفاده از لایه‌های ورقه‌ای لازانیا، سس گوشت (که از گوشت چرخ‌کرده و سس گوجه‌فرنگی تهیه می‌شود) و ترکیبی از پنیر موزارلا و پارمزان درست می‌شود. برای این کار، لایه‌ها را به ترتیب در ظرف مخصوص فر چیده و روی هر لایه، سس گوشت و پنیر اضافه کنید. سپس ظرف را در فر قرار دهید تا پنیرها کاملا آب شده و لازانیا به رنگ طلایی درآید. شما می‌توانید انواع لازانیا را با سبزیجات معطر تزئین کنید.

سیب‌زمینی تنوری با پنیر پارمزان

برای تهیه این غذا، سیب‌زمینی‌ها را به قطعات کوچک برش می‌دهند و در کاسه‌ای بزرگ با روغن زیتون، سیر خرد‌شده، نمک، فلفل و پنیر پارمسان مخلوط می‌کنند. سپس سیب‌زمینی‌ها را در یک لایه روی سینی فر قرار داده و در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌پزند تا ترد شده و به رنگ طلایی درآیند. این سیب‌زمینی‌ها را می‌توان به عنوان میان‌وعده یا همراه با وعده‌های اصلی سرو کرد.

سالاد سزار با پنیر پارمزان

سالاد سزار با پنیر پارمزان

سالاد سزار یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین سالادهاست که معمولا شامل کاهو، نان تست، سس سزار و پنیر پارمسان است. برای تهیه این سالاد، ابتدا کاهو را به قطعات بزرگ خرد کنید. نان‌های تست را نیز به شکل مکعبی برش داده و با کمی روغن زیتون و ادویه‌ها در فر بگذارید. سس سزار که شامل سیر، سس مایونز، روغن زیتون، سس خردل، آبلیمو، سس ووستریشر و پنیر پارمزان است را با کاهو مخلوط کنید. در نهایت، تکه‌های نان تست، رول مرغ سوخاری و پارمزان رنده‌شده را به کاهو اضافه کرده و از پیش‌غذای خود لذت ببرید.

گراتن بادمجان با پنیر پارمزان

گراتن بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذی است که با لایه‌هایی از بادمجان، سس گوجه‌فرنگی و پنیر پارمسان تهیه می‌شود. برای درست کردن این غذا، بادمجان‌ها را به‌صورت ورقه‌ای برش داده و کمی نمک می‌زنند تا تلخی آن‌ها گرفته شود؛ سپس آن‌ها را سرخ یا گریل کرده و در ظرف مخصوص فر می‌چینند. روی هر لایه بادمجان، سس گوجه‌فرنگی تازه و پنیر پارمزان رنده شده می‌ریزند و لایه‌ها را آنقدر تکرار می‌کنند تا ظرف پر شود. در نهایت، با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد فر، پنیر آب شده و سطح گراتن طلایی می‌شود.

گراتن سبزیجات با پنیر پارمزان

گراتن سبزیجات غذای سالمی است که با ترکیبی از سبزیجات مختلف و پنیر درست می‌شود. برای تهیه این گراتن می‌توان از سبزیجاتی مانند کدو سبز، بادمجان، هویج، گل‌کلم، کلم بروکلی و سیب‌زمینی استفاده کرد. بدین ترتیب، سبزیجات را به قطعات مناسب خرد کرده و در ظرف مخصوص فر بگذارید. سپس روی تمام سبزیجات، مقداری کره ذوب شده یا روغن زیتون ریخته و با نمک، فلفل و ادویه‌های مورد‌علاقه‌تان آن‌ها را مزه‌دار کنید. در آخر، روی تمام سبزیجات پارمسان رنده‌شده ریخته و بگذارید تا با دمای فر، پنیر آب شده و طلایی شود. گراتن سبزیجات را می‌توان به‌عنوان یک وعده غذایی کامل یا پیش‌غذا سرو کرد.

مک اند چیز یا ماکارونی با پنیر پارمزان

مک‌اند‌چیز از ترکیب ماکارونی و چند نوع پنیر از جمله پارمزان تهیه می‌شود. برای آماده کردن این غذا، ابتدا ماکارونی را نیم‌پز می‌کنند. در قابلمه‌ای دیگر، آرد را به کره آب‌شده اضافه کرده و روی حرارت ملایم تفت می‌دهند تا کرمی و غلیظ شود. سپس شیر را کم‌کم به آرد اضافه کرده و آنقدر هم می‌زنند تا سس یکدست شود. پس از جوش آمدن شیر، پنیر پارمسان رنده‌شده و پنیر چدار را روی سس ریخته و ترکیب را هم می‌زنند تا کاملا ذوب و خامه‌ای شود. در نهایت، ماکارونی پخته‌شده را با سس مخلوط کرده و روی آن را با کمی پنیر پارمسان و پودر سوخاری می‌پوشانند تا با حرارت فر، سطح غذا طلایی و ترد شود.

استیک گوشت با پنیر پارمزان

استیک گوشت با پنیر پارمزان

برای تهیه استیک گوشت خانگی با پارمزان، ابتدا یک تکه گوشت (ترجیحا فیله یا راسته) را به نمک، فلفل سیاه و کمی روغن زیتون آغشته می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا طعم بگیرد. تابه یا گریل را با حرارت بالا داغ کرده و گوشت را روی آن قرار می‌دهیم. هر طرف استیک را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه (بسته به ضخامت و میزان پخت دلخواه) سرخ می‌کنیم. در پایان پخت، پارمزان رنده‌شده را روی استیک می‌پاشیم و اجازه می‌دهیم کمی ذوب شود. شما می‌توانید استیک گوشت را با سبزیجات بخارپز یا سیب‌زمینی تنوری سرو کنید.

استیک مرغ با پنیر پارمزان

برای تهیه استیک مرغ خانگی با پارمسان، سینه مرغ را به نمک، فلفل، سیر خردشده و روغن زیتون آغشته کرده و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت می‌دهیم تا مزه‌ها به خورد مرغ برود. سپس تابه را داغ کرده و مرغ را روی حرارت متوسط (هر طرف حدود ۵ تا ۷ دقیقه) می‌پزیم تا کاملا مغزپخت و طلایی شود. در مرحله آخر، پارمزان رنده‌شده را روی استیک مرغ پاشیده و اجازه می‌دهیم تا کمی ذوب شود. می‌توانید این استیک را با سالاد یا سبزیجات تازه سرو کرده و از طعم خامه‌ای و لذیذ آن لذت ببرید.

پیتزا مارگاریتا با پنیر پارمزان

پیتزا مارگاریتا یکی از پیتزاهای کلاسیک و نمادین ایتالیایی است که طعمی ساده و دلپذیر دارد. این پیتزا با خمیر پیتزا که معمولا روی آن سس گوجه‌فرنگی تازه، پنیر موزارلا و برگ‌های ریحان تازه قرار می‌گیرد، تهیه می‌شود. برای افزایش عطر و طعم، می‌توان مقداری پنیر پارمسان رنده‌شده را به‌عنوان لایه‌ای اضافی روی پیتزا (قبل از پخت) اضافه کرد. نهایتا با پخت به‌وسیله دمای بالای فر، پنیرها ذوب می‌شوند و عطر ریحان با سس گوجه‌فرنگی، فضای خانه را پر می‌کند.

پیتزا سبزیجات

پیتزا سبزیجات گزینه‌ای عالی برای گیاه‌خواران و دوستداران سبزیجات است؛ چراکه این پیتزا از ترکیب سبزیجات تازه مانند فلفل دلمه‌ای، کدو سبز، بادمجان، پیاز و زیتون درست می‌شود. بدین صورت که، خمیر پیتزا با سس گوجه‌فرنگی یا سس پستو پوشانده شده و سپس روی آن سبزیجات و پنیر موزارلا و پارمزان رنده‌شده قرار می‌گیرد. پارمزان نه‌تنها طعمی غنی به پیتزا می‌دهد، بلکه باعث می‌شود سطح آن بعد از پخت طلایی و ترد شود. شما می‌توانید این پیتزا را با ادویه‌جاتی مانند اورگانو و فلفل قرمز تزیین کنید.

پیتزا آلفردو

پیتزا آلفردو یک انتخاب لذیذ بوده، که بر پایه سس خامه‌ای آلفردو تهیه می‌شود. برای تهیه پیتزا آلفردو، ابتدا خمیر پیتزا را آماده کرده و روی آن سس آلفردو بزنید. سپس تکه‌های مرغ پخته‌شده (گریل‌شده)، قارچ خردشده، و پنیر موزارلا را روی سس پخش کنید. پیتزا را در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا پنیر طلایی‌رنگ و خمیر برشته شود. پس از پخت، می‌توانید پیتزا را با مقداری جعفری تازه تزئین کرده و سرو کنید. این پیتزا برای کسانی که عاشق طعم‌های خامه‌ای و غنی هستند، ایده‌آل است.

سوپ کدو حلوایی و پنیر پارمزان

سوپ کدو حلوایی از آن سوپ‌های خوشمزه و لذیذی است که در فصل پاییز بسیار می‌چسبد. برای تهیه این سوپ، ابتدا کدو حلوایی را پوست کنده و به قطعات کوچک خرد کنید. سپس آن‌ها را با پیاز، سیر و ادویه‌های مختلف تفت داده و بعد از نرم شدن کدو، آب یا عصاره مرغ را به آن اضافه کنید. در پایان، سوپ را با مخلوط‌کن صاف کرده و کمی خامه و پارمزان رنده‌شده به آن اضافه کنید. این سوپ با طعم شیرین و غنی کدو حلوایی و همچنین عطر پنیر پارمسان، گزینه‌ای ایده‌آل برای روزهای سرد است.

سس پستو با پنیر پارمزان

سس پستو یکی از سس‌های خوش‌عطر و محبوب ایتالیایی است که با ترکیباتی تازه و ساده تهیه می‌شود. برای درست کردن این سس، به برگ‌های ریحان تازه، مغز گردو، پنیر پارمسان، آب‌لیمو ترش، سیر و مقداری نمک و فلفل سیاه نیاز دارید. حال تمام کاری که باید انجام دهید این است که همه مواد را در مخلوط‌کن ریخته و در حین مخلوط کردن، روغن زیتون را کم‌کم اضافه کنید تا بافت سس، یکدست و خامه‌ای شود. این سس، طعمی قوی و معطر داشته و می‌تواند به‌عنوان چاشنی پاستا، انواع ساندویچ و سالاد استفاده شود. همچنین می‌توان سس پستو را با نان تست یا به‌عنوان دیپ کنار سبزیجات سرو کرد.

سس هوموس با پنیر پارمزان

این سس یک نسخه جالب و مغذی از هوموس معمولی است که در آن پنیر پارمسان به مخلوط اضافه می‌شود. برای تهیه این سس، کنسرو نخود، سیر، آب لیمو، روغن زیتون و پارمزان را در مخلوط‌کن ریخته و تا زمانی‌که ترکیبی یکنواخت و نرم به‌دست آید، آن‌ها را با هم مخلوط می‌کنند. از سس هوموس نه‌تنها به‌عنوان دیپ با نان یا سبزیجات تازه استفاده می‌شود، بلکه به‌عنوان چاشنی روی ساندویچ‌ها و سالادها نیز کاربرد دارد.

ساندویچ تن ماهی با پنیر پارمزان

ساندویچ تن ماهی در عین‌حال که بسیار خوشمزه است، بسیار سریع نیز آماده می‌شود. برای تهیه آن، کنسرو تن ماهی را با مایونز، آب لیمو، پیاز خردشده و پنیر پارمسان مخلوط کنید. سپس این مخلوط جذاب را روی نان ساندویچ قرار داده و به دلخواه با سبزیجات تازه مانند کاهو و گوجه‌فرنگی تزئین کنید. این ساندویچ سبک و مغذی، می‌تواند گزینه عالی برای وعده شام یا حتی میان‌وعده‌های شما باشد.

رول مرغ با پنیر پارمزان

این فست فود لذیذ شامل تکه‌های مرغ کبابی است که با پنیر پارمسان و سبزیجاتی مانند فلفل دلمه‌ای و پیاز ترکیب می‌شود. شما می‌توانید این مخلوط را در نان لواش یا نان تورتیا بپیچید و با سس‌های موردعلاقه خود سرو کنید. رول‌های مرغ به عنوان یکی از انواع فست فود و همچنین یک وعده سبک و مغذی، بسیار محبوب هستند.

فواید پنیر پارمسان چیست؟

فواید پنیر پارمسان

در بخش زیر، به مجموعه فواید پنیر پارمزان اشاره می‌کنیم:

  • جلوگیری از پوکی استخوان: به دلیل محتوای کلسیم بالا می‌تواند بافت استخوانی را تقویت کرده و به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند.
  • حفظ فشار خون سالم: به‌ویژه اگر به همراه رژیم غذایی متعادل مصرف شود، می‌تواند به تنظیم فشار خون کمک کند.
  • تقویت مینای دندان‌ها: از منابع عالی کلسیم بوده که برای سلامت دندان‌ها ضروری است.
  • ترمیم بافت‌های بدن: سرشار از پروتئین است که برای ساخت و ترمیم بافت‌های بدن حیاتی است.
  • بدون لاکتوز: از آنجا که معمولا در فرآیند تولید آن لاکتوز حذف می‌شود، برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند، گزینه مناسبی است.
  • کم‌چرب و کم‌کربوهیدرات: نسبت به بسیاری دیگر از انواع پنیرها، دارای چربی و کربوهیدرات کمتری بوده و از این رو، می‌تواند در رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات جا بگیرد.
  • بهبود دستگاه گوارش: منبع خوبی از پروبیوتیک‌ها است که به تعادل میکروبیوم روده و بهبود دستگاه گوارش کمک می‌کنند.

آیا پنیر پارمزان برای همه مناسب است؟

پنیر پارمزان

پارمزان چربی و سدیم بالایی دارد؛ بنابراین افراد مبتلا به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی، بهتر است آن را به مقدار کم و در حد اعتدال میل کنند. همچنین پارمزان لاکتوز بسیار کمی دارد؛ چراکه طی فرآیند کهنه‌سازی، بیشتر لاکتوز آن تجزیه می‌شود. بنابراین افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند ممکن است بتوانند آن را مصرف کنند، اما کسانی که حساسیت بیشتری به لاکتوز داشته یا به محصولات لبنی آلرژی دارند، باید از مصرف این پنیر اجتناب کنند. ناگفته نماند برخی افراد ممکن است به پروتئین‌های موجود در شیر آلرژی داشته باشند؛ در این صورت، پنیر پارمسان نیز برای آن‌ها مناسب نخواهد بود.

پنیر پارمسان؛ جادوگر غذاهای خوشمزه

پنیر پارمسان

پنیر پارمزان نه‌تنها یک افزودنی لذیذ و معطر برای انواع غذاهاست، بلکه با خواص تغذیه‌ای خود می‌تواند به بهبود سلامت بدن کمک کرده و از این رو، جایی در رژیم‌هایی غذایی سالم داشته باشد. این پنیر با طعم قوی و بافت دانه‌ای خاصی که دارد، جایگاه متفاوتی نسبت به پنیر پیتزا داشته و می‌توان از آن در انواع غذاهای ایتالیایی، پاستاها، سالادها و حتی برخی سوپ‌ها استفاده کرد. البته اگر دسترسی به پنیر پارمسان ندارید، جایگزین‌های دیگری همچون پنیر گرویر، فتا یا ریکوتا وجود دارند که می‌توانند تا حدی تجربه مشابهی را برای شما فراهم کنند. بنابراین استفاده از پنیر پارمسان به‌عنوان منبعی غنی از پروتئین و کلسیم، می‌تواند یک انتخاب فوق‌العاده عالی برای ارتقای کیفیت وعده‌های غذایی شما باشد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2754 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود