آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
دستور پخت دونات خانگی
آموزش آشپزی
2/5 - (3 امتیاز)
بدون نظر

دستور پخت دونات خانگی با طعم بی‌نظیر بازاری

مینا اسماعیل بیگی 28 آبان 1399 8 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

یکی از جذاب‌ترین شیرینی‌های سرخ کردنی که می‌توانید در منزل آماده کنید، دونات است. به ویژه با یاد گرفتن دستور پخت دونات خانگی، کودکان و نوجوانان خود را بسیار ذوق‌زده خواهید کرد. بی‌شک شما نیز دونات‌های خوشمزه‌ای را دیده‌اید که با ترافل‌های رنگی تزئین شده و به شما چشمک می‌زنند. شما ممکن است مایل به تهیه دونات در فر یا سرخ کردن آن به روش سنتی باشید. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه دونات خانگی را با شما در میان بگذاریم. با ما همراه باشید.

دونات
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی  120 تا 150 دقیقه
زمان پخت غذا 20 تا 30 دقیقه
میزان سختی زیاد

دونات چیست و از کجا آمد؟طرز تهیه دونات ساده

قبل از رفتن سراغ طرز تهیه دونات در منزل، بهتر است ابتدا بدانیم که دونات چیست و از کجا آمد. پیشینه دونات به اواخر دهه ۷۰ میلادی بازمی‌گردد. هلندی‌ها اولین ملتی بودند که تهیه دونات را شروع کردند و این خوراکی خوشمزه را “اولی کوک” به معنای کیک روغنی، نامیدند. آن‌ها هنگامی که در نیویورک ساکن شدند، طرز تهیه دونات را با خودشان به آنجا بردند.

دونات در ابتدا حلقه‌ای نبود و سوراخ وسط آن توسط آمریکایی‌ها شکل گرفت. فردی به نام هانسون گرگوری اهل آمریکا در یک سفر هنگامی که در حال خوردن دونات‌های خود بود، متوجه شد که مرکز این شیرینی به خوبی کناره‌های آن پخته نشده است. به همین دلیل تصمیم گرفت که برای پخت یکنواخت، مرکز آن را سوراخ کند. محبوبیت دونات در ایالات متحده آمریکا به حدی زیاد شد که در سال ۱۹۳۸ میلادی این کشور اولین جمعه ماه ژوئن را به عنوان روز ملی دونات نام‌گذاری کرد.

دونات به مرور تکامل پیدا کرد و تزئین آن با ترافل (اسپرینکل) مورد توجه قرار گرفت. این شیرینی یکی از محبوب‌ترین انواع خوراکی در جهان است و کودکان نیز میانه بسیار خوبی با آن دارند. به علاوه در سفارش آنلاین از کافه نیز بسیاری از مشتریان، علاقه مند به سفارش انواع دونات هستند. در ادامه طرز تهیه دونات به دو روش با فر و بدون فر را برای شما توضیح خواهیم داد.

دستور پخت دونات خانگی

تهیه دونات در چند مرحله انجام می‌شود و برای داشتن یک شیرینی خوشمزه باید تمام مراحل زیر را انجام دهید. شاید مراحل تهیه آن کمی از ذوق شما برای تهیه دونات کم کند، اما مطئمن باشید که نتیجه آن جذاب خواهد بود.

طرز تهیه مخمر برای تهیه خمیر دونات

پیش از هر چیزی مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد اولیه میزان لازم
شیر 1 پیمانه
شکر 1 قاشق چای خوری
مخمر خشک 2 و 4/1 قاشق چای خوری

سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: برای تهیه خمیر دونات ابتدا باید مخمر آن را تولید کنید. برای این کار یک پیمانه شیر را تا دمای ۱۲۰ درجه حرارت دهید و بگذارید تا ۱۱۰ درجه خنک شود. (شما می‌توانید از یک دماسنج برای بررسی دمای شیر، کمک بگیرید.)
  • مرحله دوم: یک قاشق چای خوری شکر را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: سپس دو و یک چهارم قاشق چای خوری مخمر خشک به آن اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: مخمر را کنار گذاشته و ترکیب خمیر را تهیه کنید. مخمر حدود ۱۰ دقیقه بعد آماده می‌شود. البته بستگی به نوع مخمر شما و دستورات درج شده روی بسته دارد، اما معمولاً ۱۰ دقیقه برای آن کافی است.

طرز تهیه خمیر دوناتطرز تهیه خمیر دونات

حالا نوبت به تهیه خمیر دونات می‌رسد. مواد اولیه به شرح زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
آرد شیرینی پزی 350 گرم
شکر سفید 75 گرم
نمک 1 قاشق چای خوری
زرده تخم مرغ بزرگ 3 عدد

مراحل تهیه خمیر دونات به شرح زیر هستند:

  • مرحله اول: ابتدا 350 گرم آرد شیرینی پزی را در یک ظرف بریزید.
  • مرحله دوم: سپس ۷۵ گرم شکر سفید را با آن ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: در نهایت نیز یک قاشق چای خوری نمک را به آن اضافه کنید. مواد خشک را توسط یک مخلوط کن دستی یا یک قاشق به خوبی ترکیب کنید.
  • مرحله چهارم: اکنون که مواد خشک با همدیگر ترکیب شدند، نوبت به مواد تر خمیر می رسد. ۳ عدد زرده تخم مرغ بزرگ را داخل آرد بریزید.
  • مرحله پنجم: سپس مخمر را که حدود ۱۰ دقیقه استراحت کرده و کاملاً پف کرده است را داخل ترکیب بریزید.
  • مرحله ششم: مواد داخل ظرف را به خوبی مخلوط کنید تا ظاهری کرکی مانند پیدا کند. ترکیب کردن را می‌توانید با یک قاشق چوبی بزرگ یا با دست انجام دهید.
  • مرحله هفتم: سپس روی کانتر یا هر سطح دیگری که خمیر را روی آن درست می‌کنید، مقداری آرد ریخته و خمیر را روی آن بریزید.
  • مرحله هشتم: خمیر را آن‌قدر ورز دهید که ظاهری کاملاً صاف و یکنواخت پیدا کند. این مرحله ممکن است ۱۰ الی ۱۵ دقیقه طول بکشد.
  • مرحله نهم: در این مرحله از دستور پخت دونات، حالا یک ظرف شیشه‌ای را با اندکی روغن چرب کنید. اطراف خمیر را نیز اندکی روغنی کرده، خمیر را به شکل توپی درآورده و داخل ظرف شیشه‌ای بگذارید. روی آن را با یک کیسه پلاستیکی به خوبی پوشش دهید تا خمیر آماده شود. خمیر باید به خوبی پوشش داده شود و حدود ۱ ساعت در دمای محیط قرار داده شود تا حجم آن تقریبا دو برابر شود.
  • مرحله دهم: روی کانتر مقداری آرد بریزید. خمیر استراحت کرده را روی آن گذاشته و توسط وردنه به آرامی غلت دهید تا سطح آن صاف شود. این کار را ادامه دهید تا خمیر حدود ۱٫۵ سانتی متر ضخامت پیدا کند.
  • مرحله یازدهم: اکنون نوبت برش دادن خمیر شیرینی دونات می‌رسد. از هر وسیله ای که خودتان دوست دارید برای برش دونات‌ها استفاده کنید. می‌توانید از دو لیوان شیشه‌ای یا فلزی بزرگ و کوچک استفاده کنید. از لیوان بزرگ برای برش دونات و از لیوان کوچک برای ایجاد سوراخ در مرکز دونات استفاده کنید.
  • مرحله دوازدهم: دقت کنید که بقیه خمیر که در اطراف حلقه‌ها باقی می‌ماند را نیز دوباره با وردنه فرم داده و چند دونات دیگر با آن درست کنید. مقداری آرد را داخل یک سینی ریخته و دونات‌ها را داخل آن بگذارید.
  • مرحله سیزدهم: در این مرحله از دستور پخت دونات خانگی، روی آن‌ها را با یک پارچه تمیز بپوشانید و بگذارید حدود ۴۵ دقیقه در دمای اتاق استراحت کنند.

تهیه مخلوط برای پر کردن داخل دوناتتهیه مخلوط برای پر کردن داخل دونات

این مرحله کاملاً دلخواه است. برخی دونات‌ها ساده هستند و نیازی به پر کردن ندارند. در این مطلب قصد داریم نگاهی به دستور تهیه دونات شکم پر داشته باشیم که به مراتب خوشمزه‌تر از چیزی است که در طرز تهیه دونات ساده داریم. برای تهیه کرم داخل دونات، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد اولیه میزان لازم
زرده تخم مرغ بزرگ 3 عدد
تخم مرغ کامل 1 عدد
شکر 85 گرم
نشاسته ذرت 30 گرم
پودر وانیل نوک قاشق چایخوری
شیر 2 پیمانه

در این قسمت از مطلب دستور پخت دونات، مراحل تهیه کرم را مطابق زیر دنبال کنید:

  • مرحله اول: تا اینجا بخشی از روش پخت دونات را دیدیم؛ اما برای تهیه کرم داخل دونات؛ ابتدا لازم است که 3 عدد زرده تخم مرغ بزرگ را داخل ظرفی بریزید.
  • مرحله دوم: یک عدد تخم مرغ کامل شامل سفیده و زرده را نیز داخل ظرف بریزید.
  • مرحله سوم: سپس نوبت آن می‌رسد که ۸۵ گرم شکر را اضافه کرده و حدود ۳۰ گرم نشاسته ذرت را نیز به آن اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: این مواد را با یک مخلوط کن دستی به خوبی ترکیب کنید تا یک ترکیب یکنواخت و نرم به دست آید.
  • مرحله پنجم: اندکی خمیر وانیل (یا پودر وانیل) را به ترکیب اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.
  • مرحله ششم: سپس ۲ پیمانه شیر  را جوشانده و به آرامی به ترکیب اضافه کنید. دقت کنید که این مرحله را به آرامی انجام دهید تا تخم مرغ‌ها نبندند. هم‌زمان با اضافه کردن شیر، با مخلوط کن دستی ترکیب را به آرامی هم بزنید.
  • مرحله هفتم: شعله گاز را روی حرارت متوسط گذاشته و تمام مخلوط را داخل شیرجوش ریخته و روی حرارت قرار دهید.
  • مرحله هشتم: مواد داخل شیرجوش را به صورت مدام هم بزنید. این کار را ادامه دهید تا یک ترکیب غلیظ و یکنواخت به دست آورید. این مرحله حدود ۵ تا ۷ دقیقه طول خواهد کشید.
  • مرحله نهم: سپس مواد را داخل یک ظرف شیشه گرد بریزید. به شکلی که بالای ظرف به اندازه یک بند انگشت فضای خالی داشته باشد. روی شیشه را با کیسه پلاستیکی بپوشانید به شکلی که پلاستیک روی ظرف به خوبی بنشیند. این مواد را باید حداقل برای مدت 2 ساعت، داخل یخچال به حال خود بگذارید.

تهیه روکش شکلاتی برای دوناتتهیه روکش شکلاتی برای دونات

این مرحله نیزدر دستور پخت دونات اختیاری است. برای اینکه دونات‌های شما زیباتر و خوشمزه‌تر شوند، می‌توانید یک روکش شکلاتی نیز برای آن تهیه کنید. اگر علاقه‌ای به روکش شکلاتی ندارید، می‌توانید دونات‌ها را هنگامی که هنوز داغ هستند با شکر آغشته کنید. شکر نیز به تنهایی می‌تواند دونات‌های شما را بسیار خوشمزه کند.

اگر می‌خواهید روکش شکلاتی آماده کنید، ابتدا مواد اولیه را آماده کرده، سپس مراحل زیر را به سادگی دنبال کنید:

مواد اولیه میزان لازم
شکلات خرد شده 110 گرم
شیر داغ 4/1 پیمانه
پودر اسپرسو 4/1 قاشق چای خوری
نشاسته ذرت 2       قاشق چای خوری

در این قسمت از دستور پخت دونات خانگی، مراحل زیر برای تهیه روکش شکلاتی پیش ببرید.

  • مرحله اول: حدود ۱۱۰ گرم شکلات خرد شده را یک چهارم پیمانه شیر داغ مخلوط کرده و آن‌ها را به خوبی ترکیب کنید.
  • مرحله دوم: سپس اندکی پودر اسپرسو به آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: ۲ قاشق چای خوری نشاسته ذرت را نیز به ترکیب اضافه کرده و با مخلوط کن دستی به خوبی ترکیب کنید تا مخلوط یکنواختی به وجود آید.

اگر به انواع شیرینی علاقه مند هستید، توصیه می‌کنیم که حتما طرز تهیه تارت توت فرنگی را در مجله اسنپ فود دنبال کرده و این شیرینی خوشمزه و خوش آب و رنگ را در منزل آماده کنید.

طرز تهیه دونات بدون فرطرز تهیه دونات بدون فر

بدون شک پخت انواع کیک و شیرینی در فر بسیار ساده است، اما چون ممکن است که به فر دسترسی نداشته باشید، مراحل تهیه دونات بدون فر را نیز دنبال خواهیم کرد. پخت دونات داخل روغن بدون شک روغن بسیار زیادی لازم داشته و به لحاظ سلامتی نیز معایب خود را دارد. بخصوص که دونات به عنوان میان وعده مصرف می‌شود و ممکن است باعث چاقی افراد شود. با این وجود، طرز تهیه دونات بدون فر را نیز برای شما توضیح خواهیم داد.

برای تهیه دونات بدون فر، این مراحل را دنبال کنید:

  • مرحله اول: در اولین مرحله از دستور پخت دونات بدون فر، لازم است که درون یک ظرف مقدار زیادی روغن بریزید. دونات‌های شما باید به خوبی داخل روغن شناور شوند.
  • مرحله دوم: دونات‌ها را یکی یکی یا دوتا دوتا، بسته به ابعاد ظرف خود، به آرامی درون روغن بیندازید.
  • مرحله سوم: حدود ۴۵ ثانیه تا ۱ دقیقه کافی است تا یک طرف دونات‌ها طلایی شده و آماده چرخش باشند.
  • مرحله چهارم: آن‌ها را برگردانده و ۴۵ ثانیه تا ۱ دقیقه دیگر سرخ کنید تا طرف دیگر نیز طلایی شود.
  • مرحله پنجم: سپس دونات‌ها را با دقت و احتیاط از روغن خارج کرده و روی یک قفسه فلزی بگذارید تا روغن آن‌ها چکه کرده و جدا شود.
  • مرحله ششم: اکنون نوبت شکری کردن، روکش کاکائویی یا تزریق کرم داخل دونات‌ها است. بسته به این که کدام یک از ترکیب‌ها را در نظر گرفته باشید؛ می‌توانید دونات را در شکر غلطانده یا در شکلات فرو برده و بیرون آورید. همین طور اگر می‌خواهید دونات کرم‌دار آماده کنید، کرم آماده شده را داخل آن، تزریق کنید. دستور پخت دونات در این مرحله به پایان می رسد.

طرز تهیه دونات در فرطرز تهیه دونات در فر

همان طور که گفته شد، طرز تهیه دونات در فر روغن اندکی نیاز دارد. تنها روغنی که در این روش استفاده می‌شود، برای تهیه خمیر و چرب کردن سطوح است. همچنین در نهایت باید دونات‌ها را کمی با کره چرب کرد. در غیر این صورت بسیار خشک شده و طعم آن‌ها شبیه دونات نخواهد بود.

  • مرحله اول: فر را روی ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۹۰ درجه سلسیوس) بگذارید تا داغ شود.
  • مرحله دوم: سینی فر را کمی چرب کنید و سپس خمیر دونات که ۴۵ دقیقه استراحت کرده است را در طبقه وسط فر بگذارید.
  • مرحله سوم: زمانی که روی دونات‌ها طلایی شد، آن‌ها را از فر بیرون بیاورید.
  • مرحله چهارم: اطراف دونات‌ها را هنگامی که هنوز گرم است توسط برس با کره ذوب شده چرب کنید.

دونات، شیرینی که کوچک و بزرگ آن را دوست دارند…

همان طور که در بالا مشاهده کردید، طرز تهیه دونات به روش‌های مختلفی ممکن است. اگر شما نیز تا به حال دستور پخت دونات در منزل را امتحان کرده‌اید؛ حتما تجربه خود در این زمینه را در بخش نظرات عنوان کنید. به علاوه خبر خوب این که شما می‌توانید دونات یا هر نوع شیرینی دیگری را از بخش سفارش آنلاین شیرینی اسنپ فود نیز سفارش دهید. کافی است که سفارش خود را ثبت کنید و منتظر رسیدن آن درب منزل یا محل کار بمانید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود