عطاری

ادویه زعتر چیست؟

زعتر یکی از ادویه‌های ترکیبی است که برای تهیه بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ادویه یک ادویه ترکیبی است که از مخلوط ادویه‌های مختلف، سبزیجات کوهی و روغن زیتون تهیه می‌شود. عطر و بوی ادویه زعتر، غذای شما را بسیار خوشمزه و خوش‌عطر می‌کند تا دوچندان از غذای خود لذت ببرید. علاوه بر این، ادویه زعتر خواص مختلفی دارد و برای بدن مفید است. اما ترکیب اصلی ادویه زعتر چیست، در چه غذاهایی استفاده می‌شود و چه خواصی دارد؟

ادویه زعتر چیست؟

ادویه زعتر حاصل ترکیب ادویه‌جات مختلف با برخی سبزیجات کوهی است که گاهی روغن زیتون هم به آن اضافه می‌شود. این ادویه، عطری فوق‌العاده و طعمی ترش دارد و اصالت آن به کشورهای خاورمیانه بازمی‌گردد، اما اگر در غذاهای ایرانی به‌دنبال آن هستید، سری به شهرهای جنوبی بزنید و حتما نان زعتر خوزستان را امتحان کنید.

ترکیبات ادویه زعتر خانگی

مواد اولیه برای تهیه این ادویه به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
پودر آویشن 2 پیمانه
پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری
کنجد بو داده ½ پیمانه
پودر سماق ¼ پیمانه
پودر تخم گشنیز 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه ادویه زعتر خانگی

برای طرز تهیه زعتر ، 3 روش مختلف وجود دارد که در ادامه، هرکدام را به صورت جداگانه توضیح می‌دهیم:

طرز تهیه ادویه زعتر خانگی

روش اول

در این روش، تمام ادویه‌ها و چاشنی‌های خشک جدول بالا به غیر از روغن زیتون را با هم ترکیب کنید و کمی هم به آن نمک بزنید. حالا این ادویه ترکیبی را در شیشه‌ای درب‌دار بریزید و هر بار موقع استفاده، با توجه به اندازه‌ای که نیاز دارید، مقداری روغن زیتون به ادویه اضافه کنید. با این روش می‌توان ادویه زعتر را تا 4 سال نگهداری کرد.

روش دوم

در این روش، بعد از مخلوط کردن ادویه‌های خشک و نمک، روغن زیتون را در 3 مرحله به مواد خشک اضافه کنید و در هر مرحله، مواد را خوب با دست ورز دهید تا روغن به خورد ادویه‌ها برود. در نهایت، ادویه زعتر را در یک بطری شیشه‌ای بریزید و در یخچال بگذارید. ادویه‌ای که به این روش تهیه می‌شود، بین 9 ماه تا 1 سال داخل یخچال ماندگاری دارد.

روش سوم

در این روش اصلا از روغن زیتون استفاده نمی‌شود و همینقدر که ادویه‌ها و چاشنی‌های خشک را با نمک مخلوط کنید، کافی است. معمولا ادویه زعتر موجود در عطاری‌ها و ادویه‌فروش‌ها از این نوع است.

خواص ادویه زعتر

اگر این سوال برایتان پیش آمده که ادویه زعتر برای چی خوبه ؟ باید بگوییم که این ادویه سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است؛ به همین دلیل، خواص دارویی چشمگیری دارد و در زمینه‌های مختلفی به سلامتی شما کمک می‌کند. برای مثال، به موارد زیر توجه کنید:خواص ادویه زعتر

  • ادویه زعتر یک ضد التهاب طبیعی است و حتی می‌توان از ضماد آن به صورت موضعی برای تسکین درد مفاصل و نیش حشرات استفاده کرد.
  • استفاده از ادویه زعتر، باعث بهبود گردش خون در بدن می‌شود و در نتیجه، مصرف آن برای پوست و مو هم بسیار مفید است.
  • آویشن موجود در این ادویه ترکیبی، بازکننده انسدادهای مجاری تنفسی است و جلوی بروز سرفه را می‌گیرد.
  • گفتیم که یکی از مواد تشکیل‌دهنده زعتر، سماق است. در این ادویه، ترکیبی آنتی‌اکسیدانی به نام کورستین وجود دارد که رادیکال‌های آزاد بدن را از بین می‌برد و مانع ابتلا به سرطان می‌شود.
  • مصرف ادویه زعتر انرژی‌بخش است و متابولیسم بدن را بالا می‌برد.
  • زعتر به تراکم استخوان‌ها کمک می‌کند و مصرف آن برای پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.
  • یکی از ترکیبات مفید موجود در زعتر، کارواکرول است که باعث بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و بهبود خلق‌و‌خو می‌شود.

ادویه زعتر در چه غذاهایی استفاده میشود؟

زعتر ادویه‌ای است که هم به تنهایی و هم به‌عنوان طعم‌دهنده غذاها استفاده می‌شود. برای مثال، می‌توانید مقداری زعتر روی پنیر بریزید و در وعده صبحانه میل کنید. اگر به فکر طعم دادن به غذاها نیز هستید، کاربرد ادویه زعتر در انواع غذاها را ببینید:

  • زعتر یک چاشنی بی‌نظیر برای طعم‌دهی به انواع غذاهای گوشتی مثل جوجه کباب و کباب کوبیده است و طعم این غذاها را زیر و رو می‌کند.
  • می‌توان در تهیه انواع پلوهای مخلوط مثل پلو ماهی، پلو گوشت، پلو مرغ و… از آن استفاده کرد و عطر و طعم متفاوتی به این غذاها داد.
  • ادویه زعتر به‌عنوان چاشنی انواع سالادها مثل سالاد سزار یا سالاد مخلوط هم بسیار پرکاربرد است.
  • برای پخت انواع نان هم می‌توان از این ادویه استفاده کرد.
  • زعتر یک ادویه کلیدی در انواع غذاهای عربی است و در طرز تهیه نان پیتا، باباگنوش، لبنه و حمص استفاده می‌شود.
  • علاوه بر این‌ها، برای رفع سردی انواع غذاهای دریایی مثل میگو و ماهی و تعدیل طبع ماست و دوغ هم می‌توانید روی این ادویه حساب کنید.

طعم ادویه زعتر

طعم غالب این ادویه، ترش است. با‌این‌حال، احتمالا با چشیدن انواع ادویه زعتر، متوجه تفاوت‌های ریزی در مزه آن خواهید شد. این موضوع به ترکیبات ادویه برمی‌گردد و بستگی به این دارد که ادویه زعتر شامل چیست. برای مثال، در طرز تهیه ادویه زعتر لبنانی از ترکیب آویشن، پونه، سماق، دانه کنجد و نمک و فلفل استفاده می‌شود.

ترکیبات اصلی در طرز تهیه ادویه زعتر کویتی هم به همین شکل است، اما مثلا برای تهیه ادویه زعتر اردنی، فقط از ترکیب آویشن و دانه‌های کنجد استفاده می‌شود. بنابراین، هر منطقه دستورالعمل خاص خود را دارد. البته دقت کنید که در زعتر اصل، از هیچگونه مواد نگهدارنده یا مواد مصنوعی استفاده نمی‌شود و آویشن، ماده اولیه آن است.طعم ادویه زعتر

ادویه زعتر آماده را از کجا تهیه کنیم؟

بعد از دانستن اینکه ادویه زعتر چیست و چه کاربردهایی دارد، زمان درست کردن ادویه است. اما اگر وقت کافی ندارید، راه ساده‌تری هم وجود دارد و می‌توانید این ادویه مفید و معطر را از عطاری آنلاین اسنپ فود سفارش دهید. اصلا نگران کیفیت ادویه نباشید، زیرا اسنپ فود بارها امتحان خود را پس داده است و می‌توانید به‌راحتی به آن اطمینان کنید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا