طرز تهیه لوکوم پرتقال
لوکوم پرتقال ، یک دسر ترکیهای خوشمزه و راحت است. در طرز تهیه لوکوم پرتقال ، باید ابتدا آب پرتقال را با نشاسته گل، شکر و وانیل روی حرارت ملایم قرار دهید تا به غلظت مناسب برسند. سپس، مواد را از روی حرارت بردارید و کره را به آنها اضافه کنید تا کاملا ذوب شود. در نهایت، مایه لوکوم پرتقال را در ظرفی که از قبل با آب سرد خیس کردهاید، بریزید و 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید. البته لوکوم پرتقال بدون نشاسته و با پوست پرتقال هم قابل تهیه است که دستور تهیه آن را در این مقاله از اسنپ فود به طور کامل شرح دادهایم.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی لوکوم پرتقال را با هم میبینیم:
لوکوم پرتقال | |
زمان آماده سازی | 5 دقیقه |
زمان پخت دسر | 10 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه لوکوم پرتقال با آب پرتقال
اصالت دسر لوکوم متعلق به کشور ترکیه است و از لحاظ ظاهری، شباهت زیادی به مسقطی و باسلوق خودمان دارد. این شیرینی خوشطعم، تنوع زیادی دارد و میتوان برای تهیه آن از انواع آب میوههای تازه و طبیعی استفاده کرد. اما بهعنوان دسر شب یلدا، استفاده از میوههای پاییزی مثل پرتقال، مناسبتر است و ما قصد داریم در این مقاله از اسنپ فود، طرز تهیه لوکوم پرتقالی را با همه جزئیات برایتان شرح دهیم. البته اگر استفاده از آب پرتقال طبیعی برایتان وقتگیر است، میتوانید آب پرتقال را از سفارش آنلاین آبمیوه اسنپ فود تهیه کنید تا کارها سریعتر پیش بروند.
مواد لازم برای تهیه لوکوم پرتقال
مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید. با این مقدار مواد اولیه میتوان 13 عدد لوکوم پرتقالی خوشمزه درست کرد. فراموش نکنید که برای رسیدن به یک بافت نرم و لطیف، احتیاج به استفاده از نشاسته مرغوب دارید که سادهترین روش تهیه آن، مراجعه به عطاری آنلاین اسنپ فود است.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آب پرتقال | 2 پیمانه |
نشاسته گندم (نشاسته گل) | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
کره (اختیاری) | 25 گرم |
پودر نارگیل | به مقدار لازم |
مراحل دستور تهیه لوکوم پرتقال
دستور لوکوم پرتقال به صورت مراحل زیر است:
مرحله اول
آب پرتقال را داخل قابلمهای کوچک بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس، نشاسته گل، شکر و وانیل را هم اضافه کرده و شروع به هم زدن مواد کنید تا بافت دسر غلیظ شود.
مرحله دوم
وقتی دسر به غلظتی شبیه فرنی رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و 25 گرم کره به مواد آن اضافه کنید. کره را با بقیه مواد هم بزنید تا کاملا آب شود.
مرحله سوم
در ادامه طرز تهیه لوکوم پرتقال، قالب دسر (ترجیحا ظرف پیرکس) را با آب سرد خیس کنید و مواد لوکوم را داخل آن بریزید. روی مواد را با استفاده از لیسک، صاف و یکنواخت کنید.
مرحله چهارم
حالا قالب را به مدت 3 تا 4 ساعت به یخچال منتقل کنید تا لوکوم پرتقال خودش را بگیرد و بافت ژلهای پیدا کند. پس از این مدت، قالب را از یخچال خارج کنید و لوکوم را از قالب بیرون بیاورید.
مرحله پنجم
در ادامه، لوکوم پرتقال را به شکلهای دلخواه مثل مکعبی یا لوزی برش بزنید. البته میتوانید این دسر شب یلدا را به صورت قالب یک تکهای هم سرو کنید.
مرحله ششم
در نهایت، لوکومها را داخل ظرفی که حاوی پودر نارگیل است بغلطانید و در ظرف مورد نظر خود سرو کنید. به همین سادگی، دسر شب یلدای خوشمزه و خوشرنگ و لعاب شما آماده میشود.
طرز تهیه لوکوم پرتقال با پوست پرتقال
لوکوم، یک شیرینی ترکیهای بر پایه نشاسته، شکر و آب میوه است، اما اگر نشاسته در اختیار نداشتید، روش زیر را امتحان کنید. این لوکوم پرتقال بدون نشاسته تهیه میشود و باید برای تهیه آن از پوست پرتقال استفاده کنید. همانطور که در ادامه میبینید، مواد اولیه هم کاملا متفاوت هستند و به طور کلی، مزه متفاوت و صد البته، دلچسبی را تجربه خواهید کرد.
نکته: برای شب یلدا، تهیه ژله شب یلدا با طعم و رنگهای متنوع میتواند به زیبایی سفره شما افزوده و لحظات خوشی را برای خانواده و دوستانتان رقم بزند.
مواد لازم برای تهیه لوکوم پوست پرتقال
مواد مورد نیاز برای تهیه این شیرینی خوشمزه به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کمپوت پوست پرتقال | 125 گرم |
پودر نارگیل چرب | 125 گرم |
شکلات تخته ای سفید (شیری) | 250 گرم |
خامه صبحانه | 75 گرم |
کره حیوانی | 60 گرم |
دستور تهیه لوکوم پرتقال با پوست پرتقال
ابتدا باید کمپوت پوست پرتقال را آماده کنید. برای این منظور، پوست پرتقال ریز شده را چند بار با آب سرد، آبکشی کنید. سپس، حدود 30 دقیقه با مقدار کافی آب بجوشانید و آن را آبکش کنید. این کار را 3 مرتبه تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقالها کاملا گرفته شود. در نهایت، پوست پرتقالها را با مقداری شکر و آب حرارت دهید تا به آرامی بجوشند و نرم شوند. وقتی آب مخلوط کشیده شد، کمپوت پوست پرتقال آماده است. بهازای 1 کیلو پوست پرتقال، 2 کیلو آب و نیم کیلو شکر لازم است.
در ادامه، کره را روی حرارت ذوب کنید و شکلات سفید را به آن بیفزایید. سپس، مخلوط را از روی حرارت بردارید و خامه روان شده را اضافه کنید. دقت کنید که خامه باید از قبل روی بخار آب کتری حرارت ببیند تا سرد نباشد. وقتی مواد یکدست شدند و کمی از حرارت افتادند، پودر نارگیل را کم کم اضافه کنید و در نهایت، کمپوت پوست پرتقال را بریزید. حالا کف ظرف مورد نظر خود را با کاغذ روغنی بپوشانید، مایه شیرینی را به قطر 1 تا 2 سانت داخل آن بریزید و چند ساعتی در یخچال بگذارید تا آماده برش زدن و سرو شود.
این پیشنهاد ویژه را در شب یلدا از دست ندهید، اما اگر سرتان حسابی شلوغ است، راه سادهتری هم وجود دارد و آن، کمک گرفتن از اسنپ فود است. برای این منظور، وارد سایت شوید و به بخش سفارش آنلاین شیرینی بروید تا بتوانید انواع لوکومهای خوشمزه و رنگارنگ را تنها با چند کلیک به صورت اینترنتی سفارش دهید.
چند نکته مهم در طرز تهیه لوکوم پرتقال
آموزش لوکوم پرتقال را با هم خواندیم، اما توجه به ریزهکاریها و نکات زیر، باعث میشود که نتیجه یک آشپزی حرفهای را به نمایش بگذارید:
- بعضی افراد ترجیح میدهند در مرحله آخر طرز تهیه لوکوم پرتقال، لوکومها را بهجای پودر نارگیل در پودر قند بغلطانند که هیچ مانعی ندارد.
- اگر میخواهید رنگ و لعاب بیشتری به این دسر یلدایی بدهید، مقداری خلال پسته را هم برای تزئین، چاشنی کار کنید. برای تهیه خلال پسته مرغوب هم نگران نباشید و سری به سفارش آنلاین آجیل در اسنپ فود بزنید تا در کوتاهترین زمان ممکن، اقلام درخواستی شما توسط پیک به درب منزل برسد.
- پیش از استفاده از آب پرتقال، آن را از صافی عبور دهید تا کاملا زلال و شفاف باشد. بهعلاوه، از قرار دادن طولانیمدت آب پرتقال در معرض هوا یا حرارت هم خودداری کنید. همین اندازه که غلظت دسر به حد فرنی برسد کافی است و باید زود آن را از روی حرارت بردارید تا تلخ نشود.
- خیساندن قالب با آب سرد باعث میشود که لوکوم بعد از سفت شدن، به راحتی از قالب جدا شود. بنابراین، این مرحله را حذف نکنید.
- لوکوم پرتقال بدون کره هم خوشمزه است و کافی است کره را از لیست مواد اولیه حذف کنید.
- شما میتوانید در طرز تهیه لوکوم پرتقال با پوست پرتقال ، از قالبهای سیلیکونی هم استفاده کنید، اما در این صورت، اجازه دهید مایه شیرینی کاملا خنک شود تا مواد لوکوم به قالب نچسبند.
- اگر در طرز تهیه لوکوم پرتقال با پوست پرتقال، خامه سرد باشد، حالت بریده بریده پیدا میکند و ممکن است شکلات سفت شود.
- شما میتوانید در طرز تهیه لوکوم پرتقال با نشاسته، با توجه به میزان ترشی یا شیرینی آب پرتقال، مقدار شکر را کم و زیاد کنید.
- برای تهیه لوکوم پرتقالی مغزدار، مقداری مغز پسته یا بادام خردشده هم به مواد لوکوم اضافه کنید.
- بافت لوکوم پرتقال با نشاسته گل بهتر میشود، اما طرز تهیه لوکوم پرتقال با نشاسته ذرت هم تفاوتی با دستور بالا ندارد و کافی است 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را جایگزین نشاسته گل یا گندم کنید.
- برای برش دادن لوکومها با چاقو، چاقو را با آب سرد خیس کنید تا مواد لوکوم به چاقو نچسبد.
- برای تهیه لوکوم پرتقال بدون قالب، از یک لیوان استوانهای استفاده کنید. برای این منظور، ابتدا داخل لیوان را با آب سرد خیس کنید و سپس، مواد لوکوم را داخل لیوان بریزید. حالا لیوان را چند ساعتی داخل یخچال قرار دهید و پس از اینکه خود را گرفت، آن را به صورت دایرههای هماندازه، برش بزنید.
- لوکوم پرتقال با ژلاتین هم به همین ترتیب حاضر میشود و تنها تفاوت کار این است که باید پس از مخلوط کردن و حرارت دادن آب پرتقال با شکر و نشاسته، 2 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را که از قبل در آب سرد حل کردهاید، به مخلوط مواد لوکوم بیفزایید و سپس کره را اضافه کنید.
تهیه لوکوم پرتقال برای شب یلدا را فراموش نکنید…
در بالا طرز تهیه لوکوم با آب و پوست پرتقال را برای شما توضیح دادیم و نکات تهیه آن را گفتیم. پیشنهاد میکنیم این دسر ترکیهای را حتما تهیه کرده و در کنار خانواده، از طعم خوب آن لذت ببرید. بهعنوان نکته آخر، این ایده را هم در نظر داشته باشید که میتوانید برای دسر لوکوم پرتقال ، از کاترهای برش استفاده کنید و لوکومها را به انواع و اقسام شکلهای دلخواه خود برش بزنید. به این ترتیب، چیدمان سفره شب یلدای شما هم دیدنیتر میشود و این لوکومهای جذاب و خوشرنگ، در کنار ظرف آجیل شب یلدا و… حسابی خودنمایی میکنند.
سوالات متداول
چه نشاستهای برای تهیه لوکوم پرتقالی مناسبتر است؟
استفاده از نشاسته گندم یا همان نشاسته گل مناسبتر است و بافت بهتری به این شیرینی میدهد.
مدت زمان استراحت لوکوم پرتقال با پایه نشاسته در یخچال چقدر است؟
بین 3 تا 4 ساعت زمان کافی است.
لوکوم پرتقال بدون نشاسته چطور تهیه میشود؟
در این مورد باید لوکوم پرتقال را با پوست پرتقال تهیه کنید که مخلوطی از کمپوت پوست پرتقال با شکلات سفید، کره، خامه و پودر نارگیل است.