پت شاپ

علت غذا نخوردن سگ‌ها چیست؟ مهم‌ترین دلایل بی‌اشتهایی سگ‌ها

امتناع سگ‌ها از غذاخوردن می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ از عوامل روانی گرفته تا مشکلات فیزیولوژیکی. وجود استرس، اضطراب یا تغییرات ناگهانی در محیط زندگی آن‌ها می‌تواند منجر به از دست رفتن موقتی اشتهایشان شود. از دید پزشکی هم بیماری‌هایی مانند مشکلات گوارشی، مشکلات دندانی یا عفونت‌ها سبب می‌شود سگ‌ها تمایلی به خوردن غذا نشان ندهند. در صورت تداوم مشکل، زیر نظر گرفتن دیگر علائم و رفتارها و مشورت با دامپزشک، بسیار مهم است؛ زیرا درمان خانگی بی‌اشتهایی سگ برای زمان طولانی و عدم مداخله اصولی و به‌موقع دامپزشک می‌تواند مشکلات جبران‌نا‌پذیری به‌همراه داشته باشد. در ادامه چند دلیل غذا نخوردن سگ و همچنین علائم و درمان آن را با جزئیات بیشتر با هم بررسی می‌کنیم.

علت غذا نخوردن سگ چیست؟

علت غذا نخوردن سگ

عدم تمایل سگ‌ها به غذاخوردن می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد؛ به بیان دیگر پشت شکایت ساده‌‌ “سگم غذا نمی‌خوره” سرپرستان، علل جدی و قابل تاملی وجود دارد:

استرس و اضطراب

تغییرات در محیط زندگی آن‌ها، مانند نقل‌مکان به خانه‌ای جدید یا اضافه‌شدن یک حیوان خانگی دیگر، می‌تواند آن‌ها را ناراحت و مضطرب کند و سبب بی اشتهایی سگ‌ها شود.

بیماری

چندین بیماری وجود دارد که می‌تواند باعث توقف غذا خوردن سگ‌ها شود و غذاخوردن را برای این دوستان مهربان ناخوشایند یا حتی دردناک کند.

  • مشکلات گوارشی: بیماری‌هایی همچون ورم معده، پانکراتیت و انسداد روده می‌تواند باعث تهوع و از دست دادن اشتها شود.
  • عفونت‌ها: عفونت‌های باکتریایی، ویروسی یا قارچی ‌می‌توانند منجر به کاهش اشتها شوند.
  • بیماری‌های مزمن: شرایطی مانند بیماری کلیوی، کبدی، قلبی و دیابت می‌تواند بر میل سگ به غذا خوردن تأثیر بگذارد.
  • درد: سگ‌هایی که درد ناشی از صدمات، آرتروز یا دیگر دردها را تجربه می‌کنند، ممکن است از خوردن اجتناب کنند.
  • سرطان: تومورها و سرطان می‌توانند به دلیل واکنش بدن به بیماری باعث از دست دادن اشتها شوند.
  • عدم تعادل هورمونی: مسائلی مانند کم‌کاری تیروئید می‌تواند بر متابولیسم و اشتهای سگ تأثیر بگذارد.
  • انگل‌ها: کرم‌های روده‌ای و سایر انگل‌ها می‌توانند باعث ناراحتی‌های گوارشی شوند و اشتها را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: شایع ترین بیماری های سگ

مشکلات دندان

مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان، بیماری لثه یا شکستگی دندان‌ها می‌تواند درد و ناراحتی قابل‌توجهی برای سگ‌ها ایجاد کند و آن‌ها را به اجتناب از غذا خوردن سوق دهد. اگر سگ شما مشکلات دندانی را تجربه می‌کند، ممکن است متوجه علائمی مانند بوی بد دهان، آب‌دهان یا مشکل در جویدن آن‌ها شوید.

دارو

برخی از داروها می‌توانند دارای عوارض جانبی‌ مانند از دست دادن اشتها باشند. این امر به‌ویژه در مورد آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای شیمی‌درمانی و داروهای ضد‌درد شایع است. اگر مشکوک هستید که داروی سگ شما باعث غذا نخوردن او می‌شود، برای گزینه‌های جایگزین با دامپزشک خود مشورت کنید.

بی‌اشتهایی انتخابی

گاهی اوقات، این موجودات باهوش می‌توانند در مورد خوردن غذا تصمیم بگیرند؛ یعنی انتخاب کنند غذایی را بخورند یا نه. این موقعیت به‌ویژه زمانی به‌وجود می‌آید که برنامه تغذیه آن‌ها با خوراکی‌ها و غذا‌های مخصوص انسان به‌هم ریخته باشد یا غذاها بی‌کیفیت و تکراری شده باشند.

پیری

سگ‌های پیر ممکن است به دلیل بالارفتن سن وکندتر شدن متابولیسم یا مشکلات سلامتی مرتبط با سن، اشتهایشان کاهش پیدا کند. سگ‌ها به طور کلی در حدود 7 سالگی پیر در نظر گرفته می‌شوند، اگرچه این سن می‌تواند بسته به نژاد و اندازه آن‌ها متفاوت باشد.

واکسیناسیون

واکسن اگرچه جزو اصلی‌ترین بخش‌های مراقبت از سگ‌هاست ولی گاهی اوقات می‌تواند عوارض جانبی خفیفی از جمله از دست دادن موقت اشتها در سگ‌ها ایجاد کند. این بی‌اشتهایی معمولا کوتاه مدت است و در عرض چند روز خود به خود برطرف می‌شود.

مسمومیت

هنگامی ‌که سگ‌ها مواد سمی یا خوراکی‎هایی که برایشان خطرناک است، مانند انگور، شکلات یا آواکادوو را می‌خورند، بدن آن‌ها واکنش نشان می‌دهد. این امر اغلب منجر به از دست دادن اشتها می‌شود. علت غذا نخوردن سگ و استفراغ و گاهی اوقات اسهال به دلیل تلاشی است که بدن برای دفع این سموم می‌کند.

زایمان

علت غذا نخوردن سگ بعد از زایمان به دلیل فشاری است که در هنگام زایمان متحمل شده است و اینکه انرژی‌ کافی برای خوردن غذا ندارد. معمولا این حالت بعد از یکی-دو روز رفع می‌شود.

گرمازدگی

گرمازدگی در سگ‌ها می‌تواند منجر به از دست دادن اشتها شود، به بیان دیگر علت غذا نخوردن سگ در تابستان می‌تواند ناشی از گرمازدگی باشد. اگر سگ شما در معرض گرما بود و در کنار بی‌اشتهایی، علائمی چون اسهال و استفراغ را نیز داشت، به احتمال زیاد گرما‎زده شده و نیاز به درمان دارد.

علت آب نخوردن سگ‌ها

علت آب نخوردن سگ‌ها

سگ‌ها به‌طور کلی زمان نوشیدن آب خود را به‌خوبی تنظیم می‌کنند؛ اما ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که متوجه شوید میزان آب ظرفش تغییر نمی‌کند، یا رفتار سگ شما در مصرف آب تغییر کرده است. اجتناب سگ‌ها از نوشیدن آب می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد؛ نظیر

  • مشکلات دندانی
  • گوارشی
  • سرطان
  • عفونت مثانه
  • ناهنجاری رفتاری
  • ظرف آب کثیف

هنگامی که متوجه تغییر در میزان نوشیدن آب بدون دلیل واضح می‌شوید، وقت آن است که به متخصص مراجعه کنید. حال چرا می‌گوییم دلیل واضح؟ چون مثلا در روزهای گرم تابستان که تصمیم می‌گیرید سگ خود را در خانه نگه دارید، طبیعی است که آب کم‌تری نسبت به مواقعی که بیرون می‌رود، بنوشد و این موضوع نباید باعث نگرانی شود.

آیا سگم بی‌اشتها شده یا اینکه فقط درست غذا نمی‌خورد؟

بی‌اشتهایی سگ

مهم است که بین بی‌اشتهایی (از دست دادن کامل اشتها) و درست غذا نخوردن (کم‌تر خوردن یا حساس‌بودن) تمایز قائل شوید. بی‌اشتهایی در سگ‌ها به دو صورت واقعی و کاذب وجود دارد. در بی‌اشتهایی واقعی، سگ شما اصلا علاقه‌ای به غذا نشان نمی‌دهد؛ ولی در بی‌اشتهایی کاذب، سگ می‌خواهد غذا بخورد، اما به دلیل درد یا مشکل در جویدن/بلع قادر به خوردن غذا نیست.

درست غذا نخوردن سگ شما هم ممکن است به دلیل نوع غذای انتخابی باشد؛ بدین صورت که یا غذای انسان را ترجیح می‌دهد یا در یک بازه زمانی کم‌تر از حد معمول غذا می‌خورد، اما همچنان به غذا علاقه‌مند است. به هرحال در چنین مواقعی لازم است با دامپزشک مشورت کنید تا در صورت لزوم دارو برای غذا نخوردن سگ تجویز و از بروز مشکلات جدی جلوگیری شود.

سگ تا چند روز می‌تواند غذا نخورد؟

یک سگ سالم معمولا می‌تواند سه تا پنج روز غذانخوردن را تحمل کند؛ بدون این‌که با عواقب جدی برای سلامتی‌اش مواجه شود. با این حال، توجه به این نکته مهم است که دوره‌های طولانی نخوردن غذا می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند نارسایی کبدی، آسیب به کلیه و تحلیل عضلات شود.

اگر سگ شما به مدت 48 ساعت یا بیشتر غذا نخورده است، توصیه می‌شود که دامپزشک را در جریان بگذارید؛ به‌ویژه اگر از نوشیدن آب هم امتناع کند یا علائم دیگری مانند استفراغ یا اسهال را هم نشان دهد.

علت غذا نخوردن توله‌سگ

علت غذا نخوردن توله‌سگ

دلایل مختلفی برای غذانخوردن توله‌سگ‌ها وجود دارد و مهم است که این علل را شناسایی کنید تا این موجودات بازیگوش سالم و شاد بمانند. در ادامه چند دلیل رایج را با هم مرور می‌کنیم:

درآوردن دندان

در مرحله دندان‌درآوردن، این دوستان کوچک معمولا احساس ناراحتی می‌کنند و غذاخوردن برایشان دردناک است. توله سگ‌ها ممکن است به دلیل التهاب لثه‎‌هایشان و حساسیت دندان‌ها تمایلی به غذا خوردن نشان ندهند.

استرس یا اضطراب

سگ‌ها معمولا در سن پایین با مکان زندگی جدید روبه‌رو می‌شوند و علت غذا نخوردن توله سگ و اسهال آن می‌تواند بر اثر همین استرس و اضطراب باشد.

بیماری

توله‌سگ‌ها بیش از سگ‌های بالغ مستعد ابتلا به بیماری‌ها و عفونت‌های مختلف هستند و همین امر ممکن است منجر به از دست دادن اشتها شود. علت غذا نخوردن توله‌سگ و استفراغ نیز در سنین پایین بیشتر به دلیل ضعف سیستم ایمنی و گوارشی آن‌ها در مقابل بیماری‌ها است. بیماری‌های ویروسی، بیماری‌های مزمن مانند مشکلات قلب و کلیه، درد و انگل‌ها می‌تواند این دوستان کوچک را آزرده کند و تمایلشان به غذا را کاهش دهد.

سخت‌پسندی

برخی از توله‌سگ‌ها می‌توانند در انتخاب نوع غذا بسیار حساس باشند و تنها انواع خاصی از غذا را ترجیح دهند. گاهی هم به علت سهل‌انگاری سرپرست خود به غذای انسان عادت می‌کنند. در این مواقع درمان غذا نخوردن سگ، تنها به‌کار بردن اندکی حوصله و تغییر عادت غذایی‌اش است.

هوای گرم

توله‌سگ‌ها ممکن است در هوای گرم کم‌تر غذا بخورند؛ زیرا فعالیت کم‌تری دارند و به انرژی کم‌تری نیاز دارند.

به‌طور کلی روند رفتاری توله‌‌‌سگ خود را به‌دقت زیر نظر داشته باشید و بدانید سن در تغییر این رفتارها موثر است. به‌طور مثال علت غذا نخوردن توله‌سگ سه ماهه در مقایسه با توله‌های کوچک‌تر یا بزرگ‌تر ممکن است متفاوت باشد و حفظ سلامت آن‌ها توجه بیشتری می‌طلبد.

علائم بی‌اشتهایی در سگ

علائم بی‌اشتهایی در سگ

در این بخش به بعضی از علائم بی‌اشتهایی در سگ‌ها که باید مراقب آن‌ها باشید، می‌پردازیم:

خوردن کم‌تر از حد معمول

سگ شما ممکن است علاقه کم‌تری به غذا نشان دهد و در هر وعده ‌مقدار کم‌تری از حد معمول خود بخورد. بارزترین نشانه بی‌اشتهایی در سگ همین کاهش قابل توجه یا عدم علاقه کامل به غذا است.

امتناع از خوردن

امکان دارد سگ شما به‌طور کامل از خوردن حتی غذاهای مورد علاقه خود امتناع کند. در نظر داشته باشید، در صورتی که سگ شما باردار است، جای نگرانی نیست. علت غذا نخوردن سگ باردار 12 تا 24 ساعت قبل از زایمان می‌تواند به دلیل تغییرات هورمونی، ناراحتی جسمی و روند طبیعی آماده شدن برای زایمان باشد.

کاهش وزن ناگهانی

بی‌اشتهایی می‌تواند به‌مرور زمان منجر به کاهش وزن قابل توجه شود. حتما نسبت به کاهش وزن سگ خود هوشیار باشید.

ضعف و بی‌حالی

سگ‌های مبتلا به بی‌اشتهایی کم‌تر فعال به نظر می‌رسند. علت غذا نخوردن سگ و بی‌حالی او، کاملا به یکدیگر مرتبط هستند؛ زیرا حیوانی که به‌اندازه لازم غذا نخورد، انرژی کافی برای فعالیت ندارد.

استفراغ و اسهال

برخی از سگ‌های مبتلا به بی‌اشتهایی به دلیل مشکلات گوارشی ممکن است، استفراغ و اسهال را تجربه کنند.

مشکل در غذاخوردن

گاهی سگ‌ها ممکن است سعی کنند غذا بخورند؛ اما به‌دلیل درد یا مشکل در جویدن قادر به خوردن نیستند.

درمان غذا نخوردن سگ

درمان غذا نخوردن سگ

در بحث درمان غذا نخوردن سگ، ابتدا باید با متخصص مشورت و علت زمینه‌ای این مشکل مشخص شود ولی در کنار آن می‌توان با به کار بردن به‌موقع درمان‌های خانگی تا حد زیادی اثرات این بی‌اشتهایی را کاهش داد. در ادامه برخی از این راهکارها را بررسی می‌کنیم.

دادن تشویقی سگ

برای ترغیب سگ خود به خوردن غذا، می‌توانید از تشویقی‌ها استفاده کنید و به‌مرور برنامه غذایی آن را تغییر دهید. مثلا می‌توانید غذای مرطوب را با غذای خشک مخلوط کنید تا جذاب‌تر شود، گاهی اوقات با دست به آن غذا دهید تا احساس راحتی کند. همچنین خوراکی‌های مورد علاقه یا غذای خاصی را برایشان آماده کنید تا نتوانند در برابر آن مقاومت کنند. می‌توانید این تشویقی‌ها را به صورت آنلاین از پت شاپ اسنپ فود تهیه کنید.

آموزش دادن

اگر حیوان خانگی‌تان به دلیل اضطراب، تنها ماندن یا حضور عضوی جدید در خانه از خوردن غذا امتناع می‌کند، باید آن را آموزش دهید تا با شرایط کنار بیاید و با نخوردن غذا دست از رفتارهای تلافی‌جویانه بکشد.

وعده‌های غذایی کوچک و پرتکرار

به‌جای یک وعده غذایی بزرگ، وعده‌های کوچک‌تری را در طول روز برایش آماده کنید تا سگ را به غذای خود جذب کنید. تازگی و گرم بودن غذا در تشویق آن به غذا خوردن، موثر است. برای درست کردن غذای خانگی برای حیوان عزیزتان می‌توانید از مطلب طرز تهیه غذای خانگی سگ ایده‌های خوبی بگیرید.

فعالیت بیشتر

سگ خود را به فعالیت بیشتری وادار کنید تا گرسنه شود و به خوردن غذا تمایل نشان دهد. می‌توانید برنامه‌ای تنظیم کنید تا پیش از زمان غذا خوردن، آن را به پیاده‌روی ببرید یا در خانه با هم بازی کنید.

کلام آخر

در نهایت، فهمیدن این‌که چرا سگ‌ها غذا نمی‌خورند، برای حفظ سلامت و رفاه آن‌ها بسیار مهم است. عوامل متعددی از جمله مسائل پزشکی، تغییرات محیطی، استرس و ترجیحات غذایی می‌توانند بر اشتهای این موجودات مهربان تاثیر بگذارند. با شناسایی علت زمینه‌ای، سرپرستان می‌توانند اقدامات مناسبی انجام دهند؛ از جمله مشورت با دامپزشک، تنظیم رژیم غذایی یا اطمینان از وجود محیطی بدون استرس. توجه سریع به هرگونه تغییر در عادات غذایی می‌تواند از عوارض جدی سلامتی او جلوگیری کند و باعث شود سگ شما شاد و سرحال در کنار شما بماند.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا