طرز تهیه بورانی مرغ + تمامی فوت و فن آن
بورانی مرغ یکی از پیشغذاهای محبوب ایرانی است که به دلیل طعم و مزه بینظیر و مواد اولیه ساده، طرفداران زیادی دارد. این غذا با مرغ پخته شده، ماست چکیده، گردو، سبزیجات و ادویهجات تهیه میشود و میتواند زینتبخش سفرههای شما در مهمانیها و مجالس باشد.
تصور کنید لقمهای از بورانی مرغ را که با مرغ پخته شده و ریشریش شده، ماست چکیده و خنک، گردوی نگینی و عطر دلانگیز سبزیجات معطر تهیه شده است در دهان میگذارید. طعم و مزه ترکیبی این مواد حسی از لطافت، تازگی و خوشمزگی دارد که هرگز از یادتان نخواهد رفت.
در این ادامه طرز تهیه بورانی مرغ به روشهای ساده و آسان آموزش داده میشود. همچنین فوت و فنهای آشپزی برای تهیه بورانی مرغ مجلسی و خوشمزه به شما ارائه خواهد شد.
اگر تمایل دارید که همیشه سفرهای رنگین داشته باشید و به تنوع غذایی بیشتر علاقه دارید میتوانید با یادگرفتن طرز تهیه انواع بورانی در بلاگ اسنپ فود به این خواستهتان برسید.
طرز تهیه بورانی مرغ + تمامی فوت و فن آن
بورانی مرغ از جمله پیشغذاهای محبوب و دلچسب ایرانی است که با ترکیب مرغ پخته شده، ماست چکیده، گردو، سبزیجات معطر و ادویهجات درست میشود و طعمی بینظیر و بهیادماندنی دارد. این غذا به دلیل سادگی در تهیه و مواد اولیه در دسترس، انتخابی ایدهآل برای سرو در مهمانیها و مجالس است و میتواند زینتبخش سفرههای شما باشد.
میزان کالری در هر بشقاب | 150 الی 200 کالری بسته به اندازه بشقاب |
زمان لازم برای آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 30 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
درجه سختی | آسان |
طرز تهیه بورانی مرغ خانگی
برای درستکردن بورانی مرغ خانگی نیازی نیست که مهارت خاصی داشته باشید. شما میتوانید با مواد اولیهای که تهیه آنها آسان است بهراحتی در خانه این پیشغذای خوشمزه را درست کنید.
اگر از علاقهمندان به غذاهای گیاهی هستید، حتماً از بورانی کدوسبز خوشتان خواهد آمد. طرز تهیه بورانی کدو سبز به روش ساده و سریع را در بلاگ اسنپ فود بیاموزید.
موادی که برای درستکردن بورانی مرغ خانگی به آنها نیاز دارید عبارتاند از:
سینه مرغ بدون استخوان | 150 گرم |
ماست چکیده | 500 گرم |
سیر | 2 حبه متوسط |
سبزی تازه خرد شده شامل گشنیز، نعنا، شوید و جعفری | 6 قاشق غذاخوری |
مغز گردو | 5 عدد |
زعفران دمکرده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، پودر سیر، فلفل سیاه یا فلفل قرمز | به مقدار لازم |
برای تهیه بورانی مرغ خانگی مرحلهبهمرحله با ما پیش بروید.
مرحله اول: سینه مرغ را با نمک و فلفل در قابلمهای ریخته و روی آن آب بریزید طوری که آب از سطح سینه مرغ کمی بالا آید. سیر را پاککرده و داخل قابلمه بریزید و زیر قابلمه را روشن کنید تا بپزد.
مرحله دوم: وقتی آب به جوش آمد و سینه مرغ کمی پخت، مقداری زعفران دمکرده به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کامل روی حرارت ملایم مغزپخت شود.
مرحله سوم: در فاصلهای که مرغ را گذاشتهاید تا بپزد، ماست را در یک ظرف نسبتاً بزرگ ریخته و با سبزیهای خرد شده خوب مخلوط کنید.
مرحله چهارم: پس از این که مرغ کامل پخته شده، آن را بهصورت نگینی خرد کنید یا در صورت تمایل میتوانید مرغ را ریشریش کنید و به مدت 5 دقیقه کنار بگذارید تا کمی سرد شوند.
مرحله پنجم: پس از سرد شدن مرغ، آن را به ترکیب ماست و سبزی اضافه نمایید و با آن مخلوط کنید طوری که همه مرغ به ماست آغشته شود.
مرحله ششم: در این مرحله گردوها را خرد کنید و همراه با نمک، فلفل و پودر سیر داخل ترکیب بریزید و دوباره مواد را با هم مخلوط نمایید تا ترکیبی یکنواخت و یکدست درست کنید.
اکنون بورانی مرغ خانگی شما آماده شده، آن را برای مدتی در یخچال قرار دهید تا هم خنک شود و هم استراحت کند. سپس با مواد دلخواه مثل گردو و ماست و سبزی تزیین کنید و سرو نمایید.
بورانی کنگر کرمانشاهی نیز یکی از خوشمزهترین انواع بورانی است که در بلاگ اسنپ فود طرز تهیه آن را منتشر کردهایم. پیشنهاد میدهیم یکبار این بورانی را درست کنید حتماً عاشقش خواهید شد.
بورانی مرغ و بادمجان، یک ترکیب بینظیر و خوشمزه
بورانی مرغ و بادمجان، یک پیشغذای بسیار خوشمزه است که تنها با افزودن با بادمجان به ترکیب بورانی مرغ درست میشود.
برای این روزهای گرم تابستان که در پیش داریم، بورانی هویج نیز میتواند یک گزینه عالی برای ناهار باشد. طرز تهیه این بورانی نیز قبلاً در بلاگ اسنپ فود منتشر شده است.
برای تهیه بورانی مرغ و بادمجان، مواد زیر را آماده کنید.
بادمجان | 3 عدد متوسط |
سینه مرغ بدون استخوان | 200 گرم |
ماست چکیده | 200 گرم |
گرده خردشده | 1.2 پیمانه |
سبزیجات معطر خرد شده (گشنیز، شوید، نعنا و جعفری) | 4 قاشق غذاخوری |
سیر | 1 حبه |
نمک، فلفل سیاه، پودر سی | به مقدار لازم |
زعفران دمکرده | 1 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه بورانی مرغ و بادمجان به این صورت است که:
مرحله اول: بادمجانها را شسته و با پوست کبابی کنید. میتوانید از باربیکیو، فر یا شعله گاز برای کبابی کردن بادمجانها استفاده نمایید.
مرحله دوم: پوست بادمجانهای کباب شده را جدا کرده و آنها را با گوشتکوب له کنید.
مرحله سوم: سینه مرغ را با کمی نمک، فلفل و زعفران و آب در یک قابلمه ریخته و روی شعله ملایم بگذارید تا بپزید. سپس مرغ پخته شده را ریشریش کنید و اجازه دهید کمی در دمای محیط بماند تا خنک شود.
مرحله چهارم: ماست چکیده را در یککاسه بزرگ بریزید. سبزیجات معطر خرد شده، سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را داخل ماست ریخته و با قاشق خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
مرحله پنجم: مرغ ریشریش شده و بادمجانهای له شده را به ترکیب ماست اضافه کنید و دوباره همه مواد را با هم مخلوط کنید.
بورانی را در ظرف موردنظر خود بریزید و روی آن گردو بپاشید و با روغنزیتون و نعنا خشک تزیین کرده و میل کنید.
طرز تهیه بورانی مرغ با سس مایونز
شما میتوانید بورانی مرغ را با سس مایونز درست کنید. این رسپی از بورانی مرغ، طعمی دلچسبتر و قویتر دارد.
این نوع از بورانی مرغ نیز با همان مواد ثابت بورانی تهیه میشود با این تفاوت که 2 قاشق سس مایونز به ترکیبات آن افزوده خواهد شد.
اگر گیاهخوار هستید یا رژیم غذایی خاصی دارید، ما برای شما یک بورانی ویژه با اسفناج را سراغ داریم. طرز تهیه بورانی اسفناج را در مقاله دیگری از بلاگ اسنپ فود میتوانید مطالعه کنید.
مواد لازم برای بورانی مرغ با سس مایونز شامل مواد زیر است:
سینه مرغ | 300 گرم |
ماست چکیده | 300 گرم |
سس مایونز | 2 قاشق غذاخوری |
مغز گردو | 4 عدد |
سبزیجات معطر خرد شده (گشنیز، شوید، نعنا و جعفری) | 3 قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر | به مقدار لازم |
حالا برویم که این بورانی خوشمزه را درست کنیم.
مرحله اول: مثل دستور تهیههای قبلی، ابتدا مرغ را با نمک، فلفل و زعفران دمکرده داخل قابلمهای ریخته و روی آن بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا مرغ کامل بپزد.
مرحله دوم: ماست و سس مایونز را با سیر رنده شده در یککاسه با هم مخلوط کرده و پودر سیر، نمک، فلفل و سبزیجات معطر را به آنها اضافه نمایید. سپس همه مواد را با قاشق هم بزنید تا ترکیب یکنواخت و یکدست شود.
مرحله سوم: بعد از پخته شدن مرغ، آن را ریشریش کنید. مغز گردو را نیز خرد کنید و همراه با مرغ ریشریش شده داخل ترکیب سس مایونز و ماست بریزید.
مرحله چهارم: اکنون همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا همه مواد به خورد هم بروند و طعم بگیرند.
بورانی ساده و خوشمزه شما با سس مایونز آماده شده، آن را در ظرف سرو بریزید و برای چند دقیقه در یخچال بگذارید و سپس میل نمایید.
خواص بورانی مرغ
بورانی مرغ، پیشغذایی خوشمزه و مقوی است که فواید متعددی برای سلامتی دارد. برخی از خواص بورانی مرغ عبارتاند از:
- منبعی غنی از پروتئین است.
- برای سلامت استخوانها و دندانها مفید است.
- به هضم سریع و آسان غذا و سلامت سیستم گوارش کمک میکند.
- حاوی فیبر بسیاری است و به این وسیله باعث ایجاد حس سیری شده و در روند کاهش وزن مؤثر خواهد بود.
در آخر…
آشپزی مهارتی ارزشمند و لذتبخش است که با کمی دقت و برنامهریزی، میتوان در آن به تسلط رسید. ما با انتشار طرز تهیه انواع غذاهای سنتی ایرانی و بینالمللی در تلاش هستیم تا شما را در شکوفایی این استعدادتان یاری دهیم و نقشی کوچک در تغذیه سالم شما داشته باشیم.
طرز تهیه بورانی مرغ را به چند روش متفاوت در این مقاله مطالعه کردید. اگر شما فوتوفن خاصی برای بهترشدن طعم این غذا سراغ دارید، خوشحال خواهیم شد در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402