طرز تهیه کیمچی در خانه

کیمچی، این مخلوط پرشور و پرادویه از سبزیجات تخمیرشده، فقط یک چاشنی نیست؛ بلکه داستانی از سنت، صبر و طعمی است که در هر لقمه شما را به خیابانهای سرزنده سئول میبرد. طرز تهیه کیمچی شاید در نگاه اول پیچیده و سخت بهنظر برسد؛ اما ترکیب تندی فلفل کرهای، عطر سیر، بافت لطیف کاهو و طراوت ترب سفید، درِ دنیایی از عطر و طعم را برایتان میگشاید.
اگر همیشه دوست داشتهاید کیمچی خانگی خودتان را درست کنید، در این راهنما قدمبهقدم شما را تا تهیه کیمچی سرآشپز، همراهی میکنیم. با دستورالعملی ساده از طرز تهیه کیمچی، یاد خواهید گرفت که چطور کیمچی خوشمزهای درست کنید که حتی سرآشپزهای کرهای هم از آن تعریف کنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نودل کیمچی
مواد لازم برای تهیه کیمچی
طرز تهیه کیمچی آسان است؛ اما قبل از پرداختن به تهیه آن، باید اشاره کنیم که این ترشی کرهای یکی از انواع ترشی خارجی را میتوان با اکثر سبزیجات تازه تهیه کرد؛ اما کیمچی سنتی یا اصلی کرهای با سبزیجاتی مانند کاهو چینی، ترب، پیازچه و ادویهجات مخصوص تهیه میشود. در صورت تمایل میتوانید برشهای خیار و هویج هم به کیمچی اضافه کنید. برای تهیه کیمچی در خانه به مواد زیر نیاز دارید:
مواد اولیه لازم کیمچی | مقدار مورد نیاز |
کاهو چینی | یک عدد |
ترب سفید | یک عدد |
پیازچه (خلال شده) | 100 گرم |
نمک | یک پیمانه |
فلفل قرمز یا چیلی | به مقدار لازم |
آب | یک پیمانه |
سیر (رندهشده) | 2 حبه |
گوجه فرنگی خشک (پودرشده) | 1 الی 3 پیمانه |
زنجبیل تازه (رندهشده) | 2 قاشق مرباخوری |
مواد لازم برای چاشنی کیمچی
مواد لازم برای چاشنی کیمچی | مقدار مورد نیاز |
آرد برنج | 2 قاشق غذاخوری |
آب برای چاشنی | یکونیم لیوان |
فلفل چیلی | 140 گرم |
تربچه | 540 گرم |
نمک دریا | یک قاشق غذاخوری |
سس ماهی | سهپنجم قاشق غذاخوری |
سیر (رندهشده) | یکچهارم پیمانه |
زنجبیل تازه (رندهشده) | یکدوم قاشق غذاخوری |
شکر | دو قاشق غذاخوری |
پیاز (رندهشده) | 75 گرم |
طرز تهیه کیمچی به روش سنتی کره ای
طرز تهیه کیمچی سنتی کرهای یا کیمچی که با کاهو درست میشود، شامل چند مرحله است.
مرحله اول: آمادهکردن کاهو
کاهو را بهدقت بشویید و برش بزنید. این کار را طوری انجام دهید که ساقههای کاهو سالم بماند. پس از آمادهکردن کاهو باید آب و نمک را آماده کنید. برای اینکار در یک کاسه نسبتا بزرگ آب و نمک را کاملا حل کنید.
پس از تهیه آب و نمک باید هر تکه از کاهو را به آن آغشته کنید. سپس کاهوها را در یک سینی جداگانه بگذارید. در این مرحله از طرز تهیه کیمچی کرهای باید به همه قسمتهای کاهو نمک بپاشید و دقت کنید که تمام برگها و لای آنها نمکپاشی شود.
در نهایت، کاهوها را در یک کیسه پلاستیکی بریزید، در کیسه را ببندید و آن را به ظرف آب و نمک منتقل کنید. این کیسه باید حدود ۶ ساعت در ظرف آب و نمک باقی بماند. پس از 6 ساعت، کاهوها را کاملا بشویید؛ سپس یکساعت آنها را در ظرف آبکش یا سبد قرار دهید تا خشک شوند.
مرحله دوم: آمادهکردن سس و چاشنی
آرد برنج را با یکونیم پیمانه آب به مدت 8 دقیقه بجوشانید تا مخلوط آن کاملا غلیظ شود. پس از اینکه مخلوط کاملا خنک شد، فلفل چیلی را هم به آن اضافه کنید. در کاسه دیگری سایر مواد چاشنی کیمچی مانند تربچه، نمک دریایی، سس ماهی و خمیر میگو را با هم ترکیب کنید. پس از ترکیبکردن همه مواد آن را در کناری بگذارید و 10 دقیقهای اجازه دهید تا طعمها باهم ترکیب شوند.
در ظرف دیگری پیازچه، هویج، سیر، زنجبیل و پیازی که خلال یا رنده شده است با فلفل قرمز مخلوط کنید. اگر تا اینجا با مراحل طرز تهیه کیمچی پیش رفته باشید، موفق شدهاید تا مواد اصلی کیمچی و چاشنی آن را بهسادگی تهیه کنید.
مرحله سوم: ترکیب مواد و آمادهکردن کیمچی
کاهوهایی که در مراحل قبل آماده کردهاید، کاملا به سس آغشته کنید. این کار را طوری انجام دهید که برگهای کاهو از ساقه جدا نشوند. پس از آغشتهکردن تمام کاهوها به مواد، 24 ساعت در یخچال و سپس تا 4 روز آن را در هوای محیط بگذارید و صبر کنید تا کاملا جا افتاده شود. پس از آن میتوانید کیمچی را نوش جان کنید.
فوت و فن های تهیه کیمچی
با وجود اینکه طرز تهیه کیمچی بسیار ساده است؛ اما برای تجربه طعم بهتر این ترشی باید نکاتی را رعایت کنید:
- نمکی که برای تهیه کیمچی استفاده میکنید، باید نمک دریا و فاقد ید باشد.
- طرز تهیه کیمچی با کاهو ایرانی شبیه کیمچی با کاهوی سنتی است. با این تفاوت که کاهوی ایرانی به نمکزنی کمتری نیاز دارد و نرمتر است.
- برای اینکه مرحله تخمیر مواد کیمچی بهخوبی انجام شود، از آب تصفیهشده استفاده کنید.
- از چاشنیهای دریایی مانند خمیر میگو یا سس ماهی و… هم میتوانید بنا بر سلیقه خود استفاده کنید.
- در طرز تهیه سوباگی یا کیمچی خیار بهجای کاهو از برشهای خیار استفاده میکنند.
- بهتر است تمام سبزیجات را خلالی خرد کنید. این کار باعث میشود سرو کیمچی راحتتر باشد.
- زمان تخمیر کیمچی بسته به دما متفاوت است. بهطور مثال، در هوای گرم، زمان تخمیر کمتر خواهد بود.
- میزان تندی کیمچی کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.
- طرز تهیه کیمچی پیازچه کره ای به اینصورت است که بهجای کاهو، مواد اولیه شما پیازچههای خلالی هستند. بقیه مراحل تفاوت چندانی با کیمچی سنتی ندارد.
کیمچی خانگی؛ طعمی که فراموش نخواهید کرد
حال که با طرز تهیه کیمچی آشنا شدید، میتوانید این چاشنی خوشطعم را در خانه آماده کنید و طعم اصیل آن را در کنار غذاهای مختلف بچشید. با رعایت نکات گفتهشده و انتخاب مواد تازه، نتیجهای فوقالعاده خواهید داشت. تهیه کیمچی در خانه نهتنها یک هنر لذتبخش آشپزی، بلکه فرصتی برای امتحانکردن طعمهای جدید و منحصربهفرد است.
این خوراکی خوشمزه میتواند بهعنوان یک چاشنی عالی در کنار غذاهای مختلف یا حتی بهعنوان یک میانوعده مستقل سرو شود. کیمچی را در خانه درست کنید و از آن لذت ببرید. اگر هم دوست دارید این خوراک خوشمزه را در یک فضای سنتی کره ای امتحان کنید؛ میتوانید با خواندن بلاگ معرفی رستورانهای کره ای در تهران به یکی از این مکان ها رفته و طعم اصیل کیمچی را همراه با غذای کره ای بچشید.
سوالات متداول
آیا طرز تهیه کیمچی تخمیری با کیمچی سنتی متفاوت است؟
خیر، طرز تهیه دو کیمچی سنتی و تخمیری شبیه هم است و به احتمال زیاد، در زمان تخمیر تفاوت دارند.
طرز تهیه کیمچی با سرکه چگونه است؟
برای تهیه کیمچی با سرکه، میتوانید در مراحل تهیه خمیر ادویه مقداری سرکه به مخلوط اضافه کنید. این کار طعم ترشتری به کیمچی میدهد و زمان تخمیر را کم میکند.
آیا میتوان کیمچی را برای مدت طولانی نگهداری کرد؟
بله، کیمچی را بهدلیل فرآیند تخمیر، میتوانید در یخچال برای مدت طولانی نگهداری کنید.