طرز تهیه موچی در انواع شکلاتی، ساده و ایرانی و روی گاز

موچی، شیرینی سنتی و محبوب ژاپنیها، نهتنها یک دسر بسیار خوشطعم است؛ بلکه نمادی از فرهنگ غذایی این سرزمین هم محسوب میشود. بافت نرم و چسبناک موچی، همراه با طعمهای متنوع و جذاب آن، ذائقههای مختلف را راضی نگه میدارد.
اگر بهدنبال تجربهای منحصربهفرد در دنیای شیرینیها هستید، درست کردن موچی میتواند یک انتخاب مناسب برای کسب این تجربه باشد. در این مقاله، به شما خواهیم گفت که چگونه میتوانید این دسر خوشمزه و متفاوت را در خانه تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
طرز تهیه موچی روی گاز
درستکردن این دسر محبوب ژاپنی کمی زمانبر است و به صبر و حوصله نیاز دارد؛ اما پیچیدگی خاصی ندارد و با مواد سادهای تهیه میشود. در ادامه، طرز تهیه موچی بدون فر را آوردهایم.
مواد اولیه برای درست کردن موچی
قبل از هر چیز، مواد اولیه لازم برای تهیه موچی را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد موچی | مقدار لازم |
خامه صبحانه | 100 گرم |
نشاسته ذرت | 50 گرم |
آب | یک لیوان سرپر |
آرد برنج گلوتینوس | 10 قاشق غذاخوری |
پودر قند | 5 قاشق غذاخوری |
رنگ خوراکی | به مقدار لازم |
مرحله اول: آمادهسازی خمیر
طرز تهیه موچی با آرد گلوتینوس با آمادهسازی خمیر شروع میشود. ابتدا آرد برنج و سپس پودر قند را کاملا الک کنید و داخل ظرفی بریزید. (توصیه میشود این مواد را حداقل 3 بار از الک رد کنید.) آب را به آرامی روی مواد بریزید و هم بزنید تا خمیر موچی کاملا یکدست شود. سپس رنگ خوراکی را هم به خمیر اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله دوم: اضافهکردن نشاسته
خمیر شیرینی موچی را به ظرف مناسب دیگری منتقل کنید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. خمیر را به آرامی و بهصورت پیوسته هم بزنید تا کاملا یکدست شود. زمانی که خمیر حالت چسبناک پیدا کرد، نشاسته ذرت را بهآرامی اضافه کنید. مواد داخل تابه را به مدت چند دقیقه ورز دهید تا کاملا یکنواخت شوند؛ در نهایت خمیر از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم: پرکردن خمیر
در این مرحله از آموزش موچی ساده باید خمیر را روی یک سطح تمیز و سفت پهن کنید. برای پهنکردن خمیر از یک وردنه کمک بگیرید تا بتوانید ضخامت همه قسمتهای خمیر را کنترل کنید. ضخامت خمیر موچی باید یک سانتیمتر باشد.
سپس خمیر را به قسمتهایی اندازه گردو برش دهید. خمیر برشدادهشده را کف دست خود پهن و داخل آن را با خامه، برشهای میوه، سس شکلات، مارمالاد و… پر کنید. حالا کافی است موچیها را به مدت 4 ساعت در یخچال بگذارید و بعد نوش جان کنید.
نکته: طرز تهیه موچی ایرانی بدون فر هم به همین شکل است، با این تفاوت که میتوانید از آرد برنج ایرانی در آن استفاده یا در صورت تمایل، نشاسته آن را حذف کنید. اگر به تهیه ی دسر ساده علاقه دارید با طرز تهیه تیرامیسو آشنا شوید.
طرز تهیه موچی شکلاتی
برای تهیه موچی کره ای با طعم شکلات هم چند مرحله ساده پیش رو دارید. ابتدا مواد اولیه را براساس جدول زیر آماده کنید.
مواد لازم برای موچی شکلاتی | مقدار لازم |
آرد برنج | 200 گرم |
نشاسته ذرت | نصف یک پیمانه |
شکر | 500 گرم |
پودر کاکائو | یک قاشق چایخوری |
شکلات تختهای | 100 گرم |
آب | 1 لیوان |
مرحله اول: تهیه خمیر موچی
در طرز تهیه موچی ایرانی شکلاتی هم ابتدا باید، آرد برنج و شکر را با هم مخلوط کنید و در حالی که مواد را هم میزنید، آب را هم بهآرامی اضافه کنید. همزدن مواد را تا زمانی ادامه دهید که خمیری یکدست و یکنواخت داشته باشید.
مرحله دوم: پخت خمیر
برای تهیه یک شیرینی ژاپنی خوشطعم در این مرحله باید خمیر موچی را با حرارت ملایم و به مدت 10 دقیقه در فر قرار دهید و بپزید. سپس آرد برنج را به خمیر اضافه کنید و بهخوبی ورز دهید تا به یک خمیر لطیف و ژلاتینیمانند برسید.
مرحله سوم: اضافهکردن شکلات
بعد از آمادهشدن خمیر موچی باید شکلات را آماده کنید. شکلات را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی نرم شود؛ سپس مانند طرز تهیه موچی خامه ای خمیر را به قطعات کوچک برش دهید و داخل آن را اینبار با شکلات پر کنید. در نهایت میتوانید برای تزئین موچی از پودر کاکائو استفاده کنید.
طرز تهیه موچی ایرانی
طرز تهیه خمیر موچی در کره و ژاپن با ایران تفاوتهایی دارد که بیشتر به نوع آرد برنج مورد استفاده مربوط میشود. برای تهیه موچی اصل ژاپنی و کرهای از آرد موچی گلوتینوس که نوعی آرد برنج مخصوص است، استفاده میشود. در ایران عموما موچی را با استفاده از آرد برنج ایرانی تهیه میکنند که بسیار لذیذ و خوشمزه است و شباهت زیادی به موچی اصلی دارد. در طرز تهیه موچی با آرد برنج ایرانی کافی است به جای آرد برنج گلوتینوس در دستور موچی بدون فر از آرد برنج ایرانی استفاده کنید.
در طرز تهیه موچی ایرانی بدون نشاسته ذرت ابتدا مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید. سپس از نکات زیر برای پخت موچی کمک بگیرید:
مواد لازم موچی بدون نشاسته | مقدار مورد نیاز |
آب | یک لیوان |
آرد موچی یا آرد برنج ایرانی | 10 قاشق غذاخوری |
پودر قند | 5 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
خامه قنادی | یک پیمانه |
شکلات نوتلا | یک پیمانه |
میوه فصل | به مقدار لازم |
آمادهسازی خمیر موچی
ابتدا پودر قند و وانیل را سهبار الک کنید؛ سپس در ظرف دیگری آب و آرد را بهخوبی هم بزنید و مخلوط کنید. پودر قند و وانیل را هم به آب و آرد بیفزایید و هم بزنید. خمیر بهدستآمده را در ظرف نشکنی بریزید و روی آن را سلفون بکشید.
پخت خمیر موچی
پس از چند دقیقه سلفون را بردارید و خمیر را به مدت یک دقیقه در ماکروویو بگذارید. سپس خمیر را خارج کنید، هم بزنید و اجازه دهید یک دقیقه در هوای آزاد بماند. حالا دوباره همین کار را تکرار کنید. بعد از اینکه 5 مرتبه خمیر را به این شکل در ماکرویو گذاشتید، خمیر شما کاملا پخته و آماده مراحل بعدی خواهد بود.
طرز تهیه موچی بستنی
شیرینی کره ای موچی و موچی ژاپنی را با بستنی هم میتوانید تهیه و نوش جان کنید. ابتدا خمیر موچی را با دقت و مطابق آموزشهای قبلی بپزید. بعد از اینکه خمیر آماده شد، برای کاملکردن دستور تهیه موچی، بقیه مراحل را مطابق زیر انجام دهید:
- بستنی را برش دهید و داخل قالب کاپ کیک بریزید؛ سپس اجازه دهید تا حداقل یک ساعت در فریزر بماند.
- خمیر را با وردنه و به ضخامت یک سانتیمتر پهن کنید و سپس به شکل دایرهای برش دهید و در فریزر بگذارید.
- بعد از اینکه خمیر کاملا خنک شد، آن را از فریزر خارج کنید. روی هر خمیر یک تکه از بستنیها را بگذارید و خمیر را ببندید تا بستنی کاملا داخل خمیر قرار بگیرد.
- موچیها را با پلاستیک بپوشانید و نیم ساعت دیگر در فریزر بگذارید.
طرز تهیه موچی توت فرنگی
آموزش موچی توت فرنگی فرقی با موچیهایی که تا اینجا ارائه دادیم، ندارد. خمیر موچی را مطابق قبل آماده کنید. سپس در مرحله پرکردن خمیر، از توت فرنگی یا مارمالاد آن استفاده کنید. همچنین در صورت تمایل میتوانید از شکلات هم در کنار توت فرنگی برای وسط یا برای تزئین موچیها کمک بگیرید. در نهایت موچیها را در فریزر بگذارید و پس از نیم ساعت میل کنید. به همین دلیل موچی یکی از انواع دسر فوری به شمار میرود.
طرز تهیه موچی با آرد گندم روی گاز
طرز تهیه موچی با آرد گندم کاملا شبیه طرز تهیه موچی ساده روی گاز است که توضیح دادیم. کافی است این نکات را رعایت کنید:
- به جای آرد برنج گلوتینوس از آرد گندم استفاده کنید.
- پس از تهیه خمیر موچی آن را داخل یک قابلمه بپزید. به این صورت که آن را تا نیمه با آب پرکنید و اجازه دهید تا روی حرارت بجوشد. سپس خمیر را داخل یک ظرف پیرکس بگذارید و داخل قابلمه قرار دهید. برای اینکه ظرف پیرکس از آب بالاتر باشد و خیس نشود، زیر ظرف یک آبکش قرار دهید و ظرف را داخل آن بگذارید.
- خمیر موچی باید حدود 15 دقیقه با بخار آب بپزد.
- بهتر است درِ ظرف موچیها را با دمکنی بپوشانید.
در بین دسرهای مختلف موچی هم مانند دسر پاناکوتا از دسر های پرطرفدار و بیدردسر به شمار میرود.
انواع فیلینگ موچی
در این مرحله، رنگ غذای مورد علاقه خود را به خمیر اضافه بیفزایید؛ سپس خمیر را با وردنه پهن کنید، روی آن را بپوشانید و آن را برای 20 دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند. برای داخل موچی خامه قنادی را با برشهای میوه مورد علاقه خود آماده کنید. طرز تهیه فیلینگ موچی بهصورت زیر است:
- خامه قنادی را حدود 5 دقیقه هم بزنید. برای اینکه خامه کاملا آماده استفاده باشد، ابتدا 3 دقیقه با دور تند و سپس حدود دو دقیقه بهآرامی هم بزنید. حالا میتوانید تکههای میوه، نوتلا، آبمیوه تازه یا مارمالاد را به آن اضافه کنید.
- قبل از شروع آمادهسازی خامه باید حدود 20 دقیقه در دمای محیط باشد.
- به اندازه دلخواه از خمیر را جدا و داخل آن را با این مواد پر کنید.
- انتخاب رنگ غذا و فیلینگ موچی به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.
- موچیها بعد از مرحله فیلینگ باید حدود 20 دقیقه در یخچال بمانند.
اگر میخواهید موچیهای عروسکی داشته باشید، طرز تهیه موچی عروسکی بسیار ساده است. فقط باید پس از مرحله فیلینگ، با خمیرهای رنگی روی موچیها را تزئین کنید.
سفر به دنیای شیرینیها با موچی
موچی، یک شیرینی ژاپنی لطیف و خوشطعم است که میتوان آن را با ترکیبات مختلفی تهیه کرد. در این مقاله، از طرز تهیه موچی ساده کره ای تا طعمهای مختلف آن را مرحلهبهمرحله آموزش دادیم تا بتوانید آن را بهسادگی در خانه درست کنید.
با استفاده از دستورالعملهای ساده و مواد اولیه در دسترس، میتوانید این شیرینی خوشمزه را در خانه درست کنید و لحظات شیرینی را با خانواده و دوستان خود داشته باشید. حالا که با طرز تهیه موچی آشنا شدید، وقت آن است که دست به کار شوید و این دسر خوشمزه ژاپنی را امتحان کنید. اگر زمان کافی برای درست کردن موچی را ندارید میتوانید با سفارش از قنادی آنلاین اسنپ فود موچی را در هر طعمی که میخواهید تهیه کنید.
سوالات متداول
موچی چیست؟
موچی نوعی شیرینی ژاپنی است که آن را با آرد برنج شیرین یا آرد موچی درست میکنند. موچی بافت نرمی دارد و کمی کشسان است.
طرز تهیه موچی بدون آرد برنج هم امکانپذیر است؟
بله، شما میتوانید از آرد گلوتینوس و آرد ذرت هم استفاده کنید.
طرز تهیه موچی با قابلمه چگونه است؟
اگر به فر یا مایکروویو دسترسی ندارید، میتوانید خمیر را در ظرفی مناسب روی بخار آب (روش بنماری) قرار دهید و مدام هم بزنید تا حالت ژلاتینی پیدا کند و آماده شود.
طرز تهیه موچی بدون آرد برنج و نشاسته ذرت امکانپذیر است؟
بله، خمیر موچی دستور پختهای متفاوتی دارد. شما میتوانید از آرد موچی، آرد گلوتینوس و درصورت دسترسی از آرد لوبیای شیرین هم استفاده کنید.