طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا و خمیر یوفکا
شیرینی ناپلئونی، یک شیرینی نام آشنا و مجلسی است که طعم دلپذیری دارد. در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی ، ابتدا خمیر هزارلا را داخل فر بپزید تا خشک و کمی برشته شود. در ادامه، خمیر پخته و خنک شده را به صورت لایههای نازک تر برش داده و میان لایهها را با مخلوط خامه فرم گرفته، پودر شکر و وانیل، پر کنید. در نهایت روی شیرینیها را با خامه، خردههای نان شیرینی، پودر قند و پودر پسته بپوشانید و پس از یک استراحت چند ساعته در یخچال، آنها را سرو کنید.
شیرینی ناپلئونی |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت شیرینی | 50 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر 100 گرم | حدود 200 کالری |
طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا
شیرینی ناپلئونی نوعی شیرینی تر چندلایه و بسیار پرطرفدار است. شما با داشتن یک بسته خمیر هزارلای آماده و مقداری خامه قنادی فرم گرفته، می توانید این شیرینی را بهراحتی در منزل تهیه کنید. کافی است مراحل کار را به دقت مطالعه کرده و مطابق دستورالعمل پخت شیرینی پیش بروید. خواندن مطلب زیر مانند فیلم طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا ساده است و به راحتی شیرینی را آماده خواهید کرد. حال اگر آمادهاید، به سراغ مواد اولیه و مراحل پخت شیرینی میرویم:
مواد لازم برای تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا
مواد اولیه برای تهیه این شیرینی مجلسی پرطرفدار به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
خمیر هزارلای آماده | 1 بسته |
سفیده تخممرغ (اختیاری) | 1 عدد |
خامه | 1.5 پیمانه |
پودر شکر | 3 قاشق غذاخوری و مقداری برای روی شیرینی |
وانیل مایع | ½ قاشق چایخوری |
پودر پسته | مقداری برای تزئین روی شیرینی |
دستور تهیه شیرینی ناپلئونی
طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا را مطابق مراحل زیر انجام دهید:
- مرحله اول: ابتدا فر را روشن کرده و روی حرارت 200 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا فضای داخل آن کاملا گرم شود.
- مرحله دوم: خمیر هزارلای آماده را از بسته بندی آن خارج کرده و صبر کنید تا یخ آن آب شود. سپس، دور تا دور خمیر را با کاتر برش بزنید.
- مرحله سوم: حالا خمیر را از وسط به 2 قسمت تقسیم کنید. سپس، آنها را همراه با خمیرهایی که قبلا دورگیری شدند، داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشاندهاید، قرار دهید.
- مرحله چهارم: حدود 7 تا 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر بالا بیاید و حالت لایهلایه پیدا کند.
- مرحله پنجم: بعد از گذشت 10 دقیقه، دمای فر را کم کرده و روی 85 درجه سانتیگراد قرار دهید. 20 تا 25 دقیقه دیگر زمان لازم است تا روی خمیرها هم کاملا طلایی و خوشرنگ شوند.
- مرحله ششم: خامه را با پودر شکر و وانیل مایع داخل یک ظرف ریخته و با همزن برقی چند دقیقه بزنید تا خامه کاملا فرم بگیرد.
- مرحله هفتم: استفاده از سفیده تخممرغ اختیاری است. در صورت استفاده، آن را به صورت جداگانه بزنید تا پف کند. سپس، هنگام فرم گرفتن خامه، تخم مرغ همزده را به آن بیافزایید.
- مرحله هشتم: تا اینجای کار، خمیر هزارلا کاملا حجیم و طلایی شده است. آن را از فر خارج کرده و صبر کنید تا کاملا خنک شود.
- مرحله نهم: در ادامه طرز تهیه شیرینی ناپلئونی ، هر کدام از تکههای خمیر پختهشده را با چاقو به 2، 3 یا 4 لایه تقسیم کنید.
- مرحله دهم: حالا با چند ضربه آهسته چاقو، پف ایجاد شده روی لایه رویی خمیر را بخوابانید و از خردههای خمیر ایجاد شده برای تزئین روی شیرینی استفاده کنید.
- مرحله یازدهم: روی لایه اول نان شیرینی ناپلئونی را با خامه فرم گرفته بپوشانید و لایه دوم را روی آن قرار دهید. لایهها را با فشار دست روی هم ثابت کرده و به همین ترتیب لایهها را اضافه کنید.
- مرحله دوازدهم: آخرین لایه که رویه شیرینی است را هم با خامه بپوشانید. حالا لایههای خمیر دورگیریشده را که در فر پختهاید، با دست پودر کرده و همراه با بقیه خردههای خمیر روی لایه خامهای بریزید.
- مرحله سیزدهم: در ادامه، مقداری پودر شکر و پودر پسته را به صورت لایههای یکنواخت روی شیرینیها بپاشید و آنها را به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
- مرحله چهاردهم: در نهایت، شیرینیهای ناپلئونی را به اندازه دلخواه برش زده و در ظرفی مناسب سرو کنید. نوش جان
نکته: دقت کنید که خمیر یوفکا در مجاورت هوا خیلی زود خشک میشود. بنابراین، در پیچیدن خمیر و درست کردن انواع غذا با خمیر یوفکا سرعت عمل داشته باشید.
طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر یوفکا
اگر بهدنبال طرز تهیه شیرینی ناپلئونی بدون خمیر هزارلا هستید، از خمیر یوفکا استفاده کنید. این خمیر در بستهبندیهای آماده به فروش میرسد و بهعنوان نوعی خمیر نیمهآماده، در پخت انواع شیرینیها و غذاها بسیار کاربرد دارد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر یوفکا
مواد اولیه در این دستور به شرح جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
خمیر یوفکا | 3 تا 4 ورق |
خامه | 1 پیمانه |
پودر قند | به مقدار لازم |
پودر پسته | به مقدار لازم |
دستور تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر یوفکا
- مرحله اول: یکی دو ساعت پیش از شروع کار، بسته خمیر یوفکا را از فریزر خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید تا یخ آن باز شود.
نکته: بستهبندی خمیر را باز نکنید، اما روی آن یک شکاف 3 تا 4 سانتی ایجاد کنید تا هوا به مقدار جزئی وارد بسته شود.
- مرحله دوم: فر را روشن کرده و روی حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. حالا خمیرها را به صورت لایهای تا بزنید تا حالتی نواری و چند لایه پیدا کنند.
- مرحله سوم: کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیرها را با فاصله مناسب روی آن قرار دهید.
- مرحله چهارم: سینی فر را به مدت 10 دقیقه داخل فر بگذارید و در این مدت حواستان به خمیر باشد. قصد ما این است که خمیر خشک و کمی برشته شود، اما مراقب باشید که نسوزد.
- مرحله پنجم: پس از گذشت 10 دقیقه، خمیرهای برشته را از فر خارج کرده و هر کدام از نوارها را به ابعاد کوچکتر برش بزنید.
- مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر یوفکا، خامه قنادی را چند دقیقه با همزن بزنید تا فرم بگیرد.
- مرحله هفتم: حالا خامه را بین لایههای خمیر بمالید. البته لازم نیست که به ازای هر لایه خمیر، یک لایه خامه داشته باشید؛ بلکه گنجاندن 3 لایه خامه بین لایههای خمیر کافی است.
- مرحله هشتم: در نهایت، روی شیرینیها را با یک لایه خامه و خردههای نان شیرینی پوشانده و مقداری پودر قند و پودر پسته روی آنها بپاشید.
طرز تهیه شیرینی ناپلئونی روی گاز
اگر برای درست کردن شیرینی ناپلئونی خانگی به فر دسترسی ندارید، از گاز استفاده کنید. برای این منظور، مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: قابلمه بزرگی را روی شعلهپخشکن و حرارت کم قرار داده و کف آن یک سه پایه فلزی بگذارید.
- مرحله دوم: درب قابلمه را دمکنی قرار داده و اجازه دهید فضای داخل قابلمه به مدت 15 دقیقه کاملا گرم شود.
- مرحله سوم: حالا خمیری را که روی سینی فر و کاغذ روغنی چیدهاید، داخل قابلمه قرار دهید و 35 دقیقه صبر کنید تا خمیر کاملا بپزد و پف کند.
طرز تهیه خمیر شیرینی ناپلئونی
همانطور که پیش از این گفتیم، شما میتوانید خمیر شیرینی ناپلئونی را خودتان در منزل تهیه کنید. البته این کار کمی زمانبر خواهد بود، اما در نهایت یک شیرینی ناپلئونی خانگی با طعمی بینظیر خواهید داشت. برای شروع کار، مواد اولیه را آماده کرده و دست به کار شوید:
مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی ناپلئونی
مواد مورد نیاز به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | 750 گرم |
مارگارین هزارلا | 350 گرم |
آب سرد | 275 گرم |
روغن مایع | 75 گرم |
جوهر لیمو | 1 گرم |
نمک | 2 گرم |
دستور تهیه خمیر شیرینی ناپلئونی
برای درست کردن خمیر شیرینی ناپلئونی در خانه، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا آرد و جوهرلیمو را در ظرفی مناسب با هم مخلوط کرده و آب را بهتدریج به آنها اضافه کنید.
- مرحله دوم: وقتی خمیر کمی شکل گرفت، روغن و نمک را هم اضافه کرده و در صورت نیاز مقداری آب بریزید.
- مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه خمیر شیرینی ناپلئونی، شروع به ورز دادن خمیر کنید و این کار را تا جایی ادامه دهید که خمیر صاف و یکدستی ایجاد شود.
نکته: در اضافه کردن آب دقت کنید، زیرا خمیر این شیرینی نباید به دست بچسبد.
- مرحله چهارم: خمیر را به شکل چانهای بزرگ درآورده و روی آن با چاقو علامت بهعلاوه بزنید. سپس خمیر را با نایلون پوشانده و داخل یخچال بگذارید.
- مرحله پنجم: حالا مارگارین هزارلا را بین دو نایلون قرار داده و با یک وردنه باز کنید. سپس آن را داخل فریزر قرار دهید تا کاملا سفت شود.
- مرحله ششم: در ادامه کار، خمیر را از یخچال خارج کرده و روی سطحی صاف و تمیز با ورنه باز کنید. سپس لایه مارگارین سفت شده را روی خمیر قرار دهید.
- مرحله هفتم: حالا اطراف خمیر پهن شده را روی مارگارین برگردانید و روی خمیر را با وردنه صاف کنید. دقت کنید که مارگارین باید کاملا بین خمیر قرار گرفته و اصلا پیدا نباشد.
- مرحله هشتم: با وردنه، ضربههای آهستهای به خمیر زده و آن را پهن کنید. آردهای اضافی خمیر را هم با برس پاک کرده و از لبههای بالا و پایین خمیر روی آن قرار دهید.
- مرحله نهم: حالا خمیر را به صورت 4 لا تا کرده و داخل نایلون بگذارید. این خمیر باید به مدت 20 دقیقه داخل یخچال استراحت کند.
- مرحله دهم: پس از گذشت زمان لازم، خمیر را از یخچال خارج کرده و دوباره با وردنه پهن کنید. اگر لازم بود، در این مرحله خمیر را کمی آردپاشی کنید.
- مرحله یازدهم: دوباره خمیر را به صورت چند لایه تا کرده، در نایلون قرار داده و 20 دقیقه داخل یخچال بگذارید. این روند باید تا 6 مرحله تکرار شود و پس از آن میتوانید از خمیر هزارلای خانگی خود برای پخت انواع شیرینی استفاده کنید.
نکات مهم در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی بازاری
اگر میخواهید شیرینی ناپلئونی بازاری داشته باشید، نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- پیش از هم زدن خامه، ظرف همزن را به مدت 10 دقیقه داخل فریزر قرار دهید تا سردی ظرف باعث شود که خامه زودتر و بهتر فرم بگیرد.
- دقت کنید که خمیر شیرینی ناپلئونی بسیار ترد و شکننده است و خیلی زود خرد میشود که شاید از این جهت شما را به یاد طرز تهیه شیرینی نخودچی بیندازد. بنابراین موقع برش زدن آن عجله نکنید و حتما صبر کنید تا خمیر پختهشده خنک شود.
- استراحت شیرینی داخل یخچال باعث میشود که خامه روی آن نرمتر شده و شیرینی از حالت شکنندگی دربیاید.
- بهترین راه استفاده از خمیر یوفکای منجمد این است که خمیر را از 12 ساعت قبل، از فریزر خارج کرده و در یخچال بگذارید تا خمیر به آرامی از حالت انجماد خارج شده و آماده مصرف شود.
اصول نگهداری از شیرینی ناپلئونی
شیرینی ناپلئونی نوعی شیرینی تر است که حتما باید داخل یخچال نگهداری شود. برای نگهداری بهتر این شیرینی از ظروف دربدار استفاده کنید و دقت داشته باشید که درب ظرف کاملا بسته شود تا شیرینی بوی یخچال را به خود نگیرد. بهتر است شیرینی ناپلئونی را ظرف 2 تا 3 روز آینده مصرف کنید و به طور کلی توجه داشته باشید که مدت ماندگاری انواع شیرینی تر بسیار کوتاهتر از شیرینیهای خشک است.
بهترین جایگزین ها در تهیه شیرینی ناپلئونی
شما میتوانید در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی خانگی، بهجای استفاده از خامه فرمگرفته، مقداری کرم وانیلی میان لایهها بریزید. همچنین برای تزئین روی شیرینیها هم میتوانید بهجای پودر شکر، پودر قند به کار ببرید و بهجای پودر پسته، پودر آجیل یا پودر کاکائو روی شیرینی بپاشید.
تاریخچه شیرینی ناپلئونی
بسیاری معتقدند که اصالت این شیرینی خوشطعم و محبوب به کشور فرانسه برمیگردد. فرانسویها به آن (mille-feuille) به معنای هزاربرگ هم میگویند، اما نام ناپلئونی معروفتر است. عدهای هم ریشه این شیرینی چندلایه خوشطعم را با ناپل ایتالیا مرتبط میدانند و اساسا وجه تسمیه نام ناپلئون را هم زبان لاتونی و منطقهای در ایتالیا قلمداد میکنند. البته برخی دیگر هم معتقدند که شیرینی ناپلئونی ریشهای مجارستانی دارد. در بین این آراء مختلف، چیزی که مسلم است اینکه شیرینی ناپلئونی، یک شیرینی بسیار قدیمی بوده و مبدأ پیدایش آن مربوط به قرن شانزدهم میلادی است. با تمام اینها، شاید یک نکته مشترک در تجربه طعم این شیرینی، حاشیههای خوردن آن و ریختن خردههای شیرینی روی لباس باشد. تجربهای که در عین دردسرسازبودن، لذت خوردن این شیرینی را چند برابر میکند.
طعم یک شیرینی ناپلئونی اصیل را با اسنپ فود تجربه کنید…
اگر فرصت درست کردن شیرینی ناپلئونی در منزل را ندارید و فکر میکنید طرز تهیه شیرینی ناپلئونی مرحله به مرحله با عکس ، فیلم یا خواندن مطلب هم کمک زیادی به شما نمیکند، روی همراهی اسنپ فود حساب کنید.
شما میتوانید شیرینی ناپلئونی را با بهترین کیفیت و مواد اولیه از شیرینیفروشیهای طرف قرارداد با اسنپفود سفارش داده و در محل موردنظر تحویل بگیرید. برای این کار، به قسمت سفارش آنلاین شیرینی در سایت اسنپ فود رفته و موارد سفارشی خود را همراه با آدرس دقیق ثبت کنید. پیکهای اسنپ فود در زمانی کوتاهتر از آنچه تصور کنید، سفارشهای شما را به درب منزل یا محل اقامتتان میرسانند.
سوالات متداول
برای تزئین روی شیرینی ناپلئونی از چه موادی استفاده کنیم؟
پودر قند پای ثابت کار است و در کنار آن میتوان از پودر پسته، پودر آجیلهای مختلف یا پودر کاکائو استفاده کرد.
برای تهیه شیرینی ناپلئونی، بهترین راه مصرف خمیر یوفکای منجمدشده چیست؟
برای این منظور، خمیر را از 12 ساعت قبل از فریزر خارج کرده و در یخچال بگذارید تا بهتدریج یخ آن باز شده و آماده مصرف شود.
خمیر مناسب در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی چیست؟
میتوانید از خمیر هزارلا یا خمیر یوفکا استفاده کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402