آموزش آشپزی

طرز تهیه ته دیگ ماکارونی مخصوص به 8 روش مختلف

یکی از جذابیت‌های ماکارونی، ته دیگ این غذای خوشمزه است. در طرز تهیه ته دیگ ماکارونی ، می‌توانید مقداری از خود ماکارونی یا موادی مثل سیب زمینی، کاهو، نان یا حتی ورقه‌های زیتون استفاده کنید. اصول تهیه ته دیگ در همه موارد یکسان است. کافیست یک لایه از ته دیگ مورد‌نظر را با مقداری روغن کف قابلمه بچینید و ماکارونی را روی آن بریزید. تنها تفاوت، زمان دم گذاشتن ماکارونی است که درباره موادی مثل سیب زمینی، طولانی‌تر و درباره مواد حساسی مثل قارچ، کوتاه‌تر است. برای برشته شدن ته دیگ ماکارونی ، چند دقیقه اول حرارت را زیاد کنید و وقتی قابلمه بخار کرد، ماکارونی را دم بگذارید.

هر کدام از این ته دیگ‌ها، طعم خاص و خوشمزه خود را دارند و می‌توانند شکل سرو ماکارونی را خاص‌تر و زیباتر کنند. در ادامه، 8 دستورالعمل مختلف برای تهیه ته دیگ ماکارونی را گرد آورده‌ایم که امیدواریم برایتان مفید باشد. با اسنپ فود همراه باشید.

1. طرز تهیه ته دیگ ماکارونی با سیب زمینی ورقه ای

برای استفاده از سیب زمینی به‌عنوان ته دیگ، مراحل زیر را انجام دهید:

طرز تهیه ته دیگ ماکارونی با سیب زمینی ورقه ای

  • مرحله اول: با‌توجه‌به اندازه ماکارونی و قابلمه خود، چند سیب زمینی را شسته و پوست بگیرید. سپس، آن‌ها را به صورت ورقه ای برش بزنید.
  • مرحله دوم: یک قابلمه نچسب را روی حرارت متوسط قرار داده و داخل آن مقداری روغن بریزید.
  • مرحله سوم: پس از اینکه روغن کاملا داغ شد، سیب زمینی‌ها را کف قابلمه بچینید. سپس، ماکارونی را که آبکش کرده‌اید، روی سیب زمینی‌ها بریزید.

نکته: در صورت تمایل می‌توانید مقداری زردچوبه به روغن کف قابلمه اضافه کنید تا ته دیگ خوش‌رنگ‌تری داشته باشید.

  • مرحله چهارم: حالا یک دمکنی روی درب قابلمه قرار داده و آن را روی قابلمه بگذارید. اجازه دهید چند دقیقه حرارت در حد متوسط باشد تا بخار ایجاد شده داخل قابلمه بپیچد.
  • مرحله پنجم: در ادامه، حرارت شعله را کم کنید و صبر کنید تا ماکارونی به مدت 50 تا 60 دقیقه دم بکشد. در نهایت، ماکارونی را داخل دیسی مناسب کشیده و ته دیگ‌ها را روی آن بچینید.

2. تهیه ته دیگ ماکارونی با سیب زمینی رنده شده

طرز تهیه ته دیگ سیب زمینی رنده‌شده هم طرفداران زیادی دارد. این ته دیگ مجلسی، به روش زیر درست می‌شود:

تهیه ته دیگ ماکارونی با سیب زمینی رنده شده

  • مرحله اول: سیب زمینی‌ها را شسته و پوست بگیرید. سپس، آن‌ها را با رنده درشت رنده کرده و درون یک کاسه آب سرد بریزید تا نشاسته آن‌ها گرفته شود.
  • مرحله دوم: 10 دقیقه بعد، سیب زمینی‌های رنده شده را داخل یک آبکش بریزید و پس از اینکه آب اضافی آن‌ها خارج شد، آن‌ها را روی یک دستمال تمیز پهن کنید تا رطوبت سیب‌زمینی‌ها به‌طور کامل گرفته شود.
  • مرحله سوم: در همین فاصله، مقداری زعفران دم کنید. سپس، سیب زمینی رنده‌شده را با مقداری نمک و زعفران دم‌کرده ترکیب کرده و خوب هم بزنید تا تمام سیب زمینی به این مواد آغشته شوند.
  • مرحله چهارم: قابلمه‌ای مناسب را روی حرارت قرار داده و داخل آن مقداری روغن بریزید تا کاملا داغ شود.
  • مرحله پنجم: در ادامه، سیب زمینی‌های رنده‌شده را کف قابلمه بریزید و با پشت قاشق به‌صورت یکدست، پهن و فشرده کنید.
  • مرحله ششم: حالا ماکارونی آبکش شده را روی لایه ته دیگ بریزید. ادامه کار مانند روش قبل است. ابتدا حرارت را زیاد کنید و پس از بخار کردن، حرارت را ملایم کرده و ماکارونی را حدود 45 دقیقه دم بگذارید.

نکته: اگر روغن ماکارونی به اندازه کافی باشد، ته دیگ شبیه ته دیگ نان به‌صورت یک تکه بلند می‌شود و ظاهر بسیار زیبایی خواهد داشت.

3. طرز تهیه ته دیگ ماکارونی با نان لواش

در طرز تهیه ماکارونی با ته دیگ نان لواش، به ترتیب زیر عمل کنید:

طرز تهیه ته دیگ ماکارونی با نان لواش

  • مرحله اول: پس از آماده شدن ماکارونی و آبکش کردن آن، قابلمه‌ای مناسب را روی حرارت قرار داده و کف آن مخلوطی از کره و روغن بریزید.

نکته: نسبت کره به روغن باید 1 به 3 باشد. یعنی 3 برابر کره باید روغن بریزید.

  • مرحله دوم: پس از داغ شدن کره و روغن، تکه‌ای نان لواش را کف قابلمه قرار دهید. در صورت استفاده از تکه‌های کوچک‌تر نان، آن‌ها را طوری بچینید که کاملا فضای کف قابلمه را بپوشانند.
  • مرحله سوم: برای خوش‌رنگ و خوش‌طعم شدن ته دیگ، در همین مرحله مقداری زعفران آب‌کرده روی نان‌ها بریزید. دقت کنید که مقدار زعفران زیاد نباشد تا ته دیگ شما خمیر نشود.
  • مرحله چهارم: حالا ماکارونی و سس گوشت را به‌صورت لا‌به‌لا روی ته دیگ بریزید. چند دقیقه حرارت بالا را حفظ کنید تا ته دیگ خودش را بگیرد. سپس، حرارت را کم کرده و ماکارونی را به مدت 30 تا 35 دقیقه دم کنید تا آماده سرو شود.

نکته مهم: اگر نمی‌خواهید بلافاصله پس از دم کشیدن ماکارونی آن را سرو کنید، حتما زیر قابلمه شعله‌پخش‌کن بگذارید و حرارت شعله را خیلی کم کنید. این کار باعث می‌شود که ته دیگ، حالت برشته و خشک خود را حفظ کند. در حالی که فاصله انداختن بین زمان خاموش کردن گاز و سرو غذا باعث ایجاد بخار و نرم شدن ته دیگ می‌شود که مطلوب نیست.

نکته: اگر می‌خواهید ته دیگی یکدست و یک تکه داشته باشید، پس از آماده شدن غذا، ته قابلمه را چند ثانیه در ظرف آب سرد قرار دهید. سپس، ماکارونی را در دیس کشیده و ته دیگ را به صورت قالبی جدا کنید.

4. طرز تهیه ته دیگ ماکارونی با کدو سبز و بادمجان

این هم یک روش دیگر برای تهیه ته دیگ ماکارونی است که طرفداران خاص خود را دارد. برای تهیه این ته دیگ متفاوت و خوشمزه، به این ترتیب عمل کنید:

تهیه ته دیگ ماکارونی با کدو سبز و بادمجان

  • مرحله اول: یک عدد بادمجان را شسته و پوست بگیرید. سپس آن را 30 دقیقه داخل آب نمک قرار دهید تا تلخی بادمجان گرفته شود.
  • مرحله دوم: پس از گذشت زمان گفته شده، بادمجان را از آب نمک خارج کرده و مجدد آبکشی کنید. حالا بادمجان را رنده کرده و آب اضافی آن را بگیرید.
  • مرحله سوم: در ادامه کار، یک عدد کدو را هم خوب بشویید. سپس آن را رنده کرده و آب اضافی آن را دور بریزید.
  • مرحله چهارم: حالا کدو و بادمجان رنده‌شده را در کاسه‌ای مخلوط کرده و 2 قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده به آن‌ها اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: در ادامه، نصف قاشق چایخوری پودر سیر و 1 قاشق چایخوری نمک هم به محتویات کاسه افزوده و همه مواد را خوب با هم ترکیب کنید تا مزه‌دار شوند.
  • مرحله ششم: یک قابلمه نچسب را روی حرارت قرار داده و ته آن مقدار فراوان روغن بریزید. پس از داغ شدن روغن، مخلوط ته دیگ را کف قابلمه پهن کنید.
  • مرحله هفتم: در این مرحله حرارت باید زیاد باشد تا ته دیگ خودش را بگیرد. در همین فاصله، ماکارونی را همراه با سس گوشت روی ته دیگه بریزید و چند دقیقه بعد، حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا ماکارونی دم بکشد.
  • مرحله هشتم: بین 30 تا 45 دقیقه بعد، ماکارونی شما آماده سرو است. می‌توانید آن را به‌صورت قالبی از قابلمه خارج کرده و با مخلفات دلخواه تزئین کنید.

5. تهیه ته دیگ ماکارونی با ورقه های زیتون

این ته دیگ چندان متداول نیست، اما می‌تواند تجربه طعمی جدید و متفاوت باشد که بد نیست حداقل یکبار آن را امتحان کنید. برای این منظور، مطابق دستور زیر پیش بروید:

تهیه ته دیگ ماکارونی با ورقه های زیتون

  • مرحله اول: بسته به حجم ماکارونی و قابلمه مورد‌نظر، مقداری زیتون سبز و سیاه بدون هسته تهیه کنید. سپس آن‌ها را به صورت حلقه‌هایی با ضخامت 5 میلی‌متر برش بزنید.
  • مرحله دوم: کف قابلمه‌ای نچسب مقداری روغن ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
  • مرحله سوم: حالا زیتون‌ها را به شکل دلخواه کف قابلمه بچینید و ماکارونی و سس گوشت را به صورت لایه لایه به آن بیفزایید.
  • مرحله چهارم: پس از اینکه قابلمه بخار کرد، حرارت شعله را کم کرده و ماکارونی را به مدت 30 تا 35 دقیقه دم بگذارید تا آماده سرو شود.

6. طرز تهیه ته دیگ ماکارونی با کورن فلکس

نحوه تهیه ته دیگ کورن فلکس بسیار ساده است و کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:

طرز تهیه ته دیگ ماکارونی با کورن فلکس

  • مرحله اول: ماکارونی و سس آن را آماده کنید. سپس، روغن را کف قابلمه‌ای مناسب ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • مرحله دوم: کمی نمک به روغن بزنید و کورن فلکس را به صورت یکنواخت کف قابلمه بریزید.
  • مرحله سوم: ماکارونی را روی لایه ته دیگ بریزید. پس از چند دقیقه، حرارت را بسیار کم کرده و ماکارونی را به مدت 40 تا 45 دقیقه دم بگذارید تا آماده سرو شود.

نکته: تفاوت کار در این است که کورن فلکس حساس‌تر از ته دیگی مثل سیب زمینی است؛ بنابراین مراقب میزان حرارت شعله باشید. طول زمان دم کشیدن در یک حرارت ملایم باعث می‌شود که ماکارونی کاملا مغزپخت شود.

7. تهیه ته دیگ ماکارونی با کاهو

کاهو هم یکی از آن سبزیجات پرطرفداری است که می‌توان با آن ته دیگ ماکارونی درست کرد. برای این منظور، مطابق دستور زیر عمل کنید:

تهیه ته دیگ ماکارونی با کاهو

  • مرحله اول: چند برگ کاهو را خوب بشویید. سپس آن‌ها را چند دقیقه در آب نسبتا داغ قرار دهید تا کمی نرم شوند.
  • مرحله دوم: کاهوها را آبکش کرده و کنار بگذارید تا آب اضافی آن‌ها خارج شوند.
  • مرحله سوم: حالا کف قابلمه‌ای مناسب مقداری روغن ریخته و آن را روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
  • مرحله چهارم: کاهوها را کف قابلمه بچینید و بقیه مراحل را مطابق دستورهای قبلی پیش ببرید تا غذا آماده سرو شود.

8. طرز تهیه ته دیگ ماکارونی با ماکارونی

اگر طعم ماکارونی برشته را دوست دارید، از این این روش برای تهیه ته دیگ ماکارونی استفاده کنید:

طرز تهیه ته دیگ ماکارونی با ماکارونی

  • مرحله اول: پس از آبکش کردن ماکارونی و تهیه سس گوشتی آن، قابلمه‌ای مناسب را روی حرارت گذاشته و کف آن مقداری روغن بریزید تا داغ شود.
  • مرحله دوم: مقداری از ماکارونی را کف قابلمه بریزید، سپس بقیه قابلمه را با بقیه ماکارونی و مواد سس پر کنید.
  • مرحله سوم: چند دقیقه حرارت را با شعله زیاد نگه دارید تا قابلمه بخار کند. سپس، شعله را کم کرده و ماکارونی را دم بگذارید.

نکته: شکل دادن به این ته دیگ به سلیقه شما بستگی دارد. برای مثال می‌توانید ماکارونی رشته‌ای را به صورت دایره کف قابلمه بچینید. در‌هر‌حال، شکل این مدل ته دیگ هم بسیار اشتها‌آور و جذاب است و اگر آن را به‌صورت قالبی از قابلمه خارج کنید، جلوه متفاوتی به میز غذای شما خواهد داد.

چند نکته برای تهیه یک ته دیگ خوشمزه

برای تهیه ته دیگ ماکارونی خوشمزه ، این نکات را هم در نظر داشته باشید:

چند نکته برای تهیه یک ته دیگ خوشمزه

  • حتما از قابلمه‌ای مناسب، مثل قابلمه چدن یا نچسب استفاده کنید.
  • روغن ته دیگ حتما باید داغ شده باشد تا ته دیگه به قابلمه نچسبد.
  • اضافه کردن مقداری نمک به روغن هم تأثیر خوبی در ته نگرفتن ته دیگ دارد.
  • بعد از گذاشتن دمکنی و درب قابلمه، حتما شعله گاز را حداقل به مدت 10 دقیقه در حد متوسط رو به بالا نگه دارید تا ته دیگ خودش را بگیرد. البته این زمان در مورد ته دیگ کورن فلکس باید کمی کمتر باشد تا ته دیگ نسوزد.

بفرمایید ته دیگ ماکارونی…

همان‌طور که دیدید، دست شما در انتخاب ته دیگ ماکارونی کاملا باز است و انتخاب هر کدام از مواد فوق می‌تواند با‌توجه‌به ذائقه شما و خانواده صورت گیرد. برای ما بگویید شما کدام مدل ته‌دیگ را بیشتر می‌پسندید و آیا تجربه‌های متفاوتی درباره ته دیگ انداختن ماکارونی دارید؟ منتظر خواندن نظرات و تجربه‌های جالب شما هستیم.

در پایان، اگر با خواندن این مطلب و در همین لحظه هوس خوردن ماکارونی کرده‌اید اما فرصت تهیه آن را ندارید، از سفارش غذای آنلاین اسنپ فود کمک بگیرید. با کمک اسنپ فود، غذای موردنظر خود را در میزان دلخواه سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

از چه موادی می‌توان به‌عنوان ته دیگ ماکارونی استفاده کرد؟

از سیب زمینی، کدو و بادمجان، نان لواش، کورن فلکس، کاهو، ورقه‌های زیتون و خود ماکارونی می‌توان استفاده کرد.

برای اینکه ته دیگ ماکارونی حالت خشک و برشته پیدا کند، چه باید کرد؟

برای این منظور، بلافاصله بعد از دم کشیدن ماکارونی آن را سرو کنید یا در صورت فاصله افتادن بین زمان سرو و دم کشیدن، از یک شعله‌پخش‌کن و حرارت ملایم گاز کمک بگیرید.

در صورت استفاده از ترکیب روغن و کره برای ته دیگ انداختن ماکارونی، نسبت مواد باید چقدر باشد؟

در این صورت، مقدار روغن باید 3 برابر کره باشد.

نوشته های مرتبط

‫2 دیدگاه ها

  1. ته دیگ ماکارونی با سیب زمینی رنده شده تا حالا درست نکردم اما ته دیگ ماکارونی با کدو واقعا خوشمزه میشه باید مواظب شعله گاز بود زیاد نباشه که کدو بسوزه

    1. سلام برای درست کردن ته دیگ ماکارونی با سیب زمینی رنده شده کافی که آنها با رنده درشت رنده کنید در آب سرد بزارید تا نشاسته ی سیب زمینی گرفته بشود
      البته ممکن خیلی ها این کار نکنند و برای تهیه ته دیگ سیب زمینی‌های رنده‌ شده را مستقیم کف قابلمه بریزند و با پشت قاشق به‌صورت یکدست،
      پهن و فشرده کنند در طرز تهیه هر دو نوع ته دیگه ماکارانی کدو و سیب زمینی حرارت شعله را روی ملایم بگذارید بهتر است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا