آموزش آشپزی

طرز تهیه سیر قلیه محلی با عطری دلربا!

بعید است مهمانی گیلانی‌ها دعوت شوید و طعم سیر قلیه را نچشید. البته، طرز تهیه سیر قلیه محلی که به آن سیر چغرتمه هم می‌گویند، بسیار راحت است. این خورشت مخصوص فصول سرد سال است و در این اوقات می‌توانید با دسترسی به برگ سیر تازه، سیر قلیه خانگی خوشمزه‌ای تدارک ببینید. این خورشت مقوی یکی از بهترین تدابیر غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش فشار خون است. بنابراین، اگر دوست دارید طرز تهیه سیر قلیه اصیل گیلانی را یاد بگیرید، تا انتهای این مقاله از مجله اسنپ فود همراه ما باشید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی سیر قلیه آمده است:

سیر قلیه محلی

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان پخت غذا 1 ساعت
میزان سختی کم

طرز تهیه سیر قلیه محلی

عکس سیر قلیه محلی

سیر قلیه، غذایی معطر و ترش‌مزه است که ترشی خود را از چاشنی آبغوره یا آب نارنج می‌گیرد. این غذای شمالی، یکی از بهترین انتخاب‌ها در میان لیست غذاهای گیلانی است و معمولا همراه با برنج کته و مخلفاتی مثل سیر ترشی و ترب سفید سرو می‌شود. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه این خورشت خوش‌طعم معطر را با هم می‌خوانیم:

مواد لازم برای تهیه سیر قلیه محلی خوشرنگ و مجلسی

مواد اولیه برای تهیه این خورشت گیلانی را مطابق جدول زیر آماده کنید و توجه داشته باشید که به جای آبغوره، از آبلیمو یا آب نارنج هم می‌توانید استفاده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
مرغ یا اردک کوچک نصف 1 عدد
پیاز متوسط 1 عدد
لپه 1 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
برگ سیر تازه 3 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آبغوره به مقدار لازم

مراحل تهیه سیر قلیه محلی مخصوص

مراحل تهیه سیر قلیه محلی مخصوص

در طرز تهیه سیر قلیه گیلانی با مرغ، لپه‌ها را از چند ساعت قبل بخیسانید و سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا مرغ یا اردک را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کرده و استخوان‌های آن‌ها را جدا کنید. سپس، در تابه‌ای مناسب مقداری روغن ریخته و مرغ‌ها را داخل آن سرخ کنید.
  • مرحله دوم: برگ‌های سیر را بشویید و داخل یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. در ادامه، آن‌ها را به اندازه‌های نیم سانتی خرد کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و در تابه‌ای دیگر با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
  • مرحله چهارم: حالا برگ سیرهای خرد شده را هم داخل تابه ریخته و با پیازها تفت دهید. در ادامه نمک، فلفل و زردچوبه را همراه با لپه‌های خیس خورده اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه سیر خورش گیلانی ، مرغ‌های سرخ شده را داخل مخلوط پیاز بریزید و مقداری آب اضافه کنید. اجازه دهید مواد سیر قلیه، با حرارت ملایم کاملا بپزند و نرم شوند.
  • مرحله ششم: صبر کنید تا گوشت مرغ یا اردک به طور کامل بپزد و بیشتر آب غذا کشیده شود. در این زمان، تخم مرغ‌ها را داخل ظرفی شکسته و هم بزنید. سپس، آن‌ها را داخل سیر قلیه بریزید.
  • مرحله هفتم: حالا مقداری آبغوره هم در غذا بریزید و 5 دقیقه بعد زیر غذا را خاموش کنید. طرز تهیه سیر قلیه محلی به پایان رسید.

طرز تهیه سیر قلیه بدون لپه

طرز تهیه سیر قلیه بدون لپه

واقعیت این است که لپه، یکی از مواد اصلی در طرز تهیه سیر قلیه گیلانی است و بهتر است حذف نشود. با این حال، اگر بخواهید می‌توانید این خورشت خوشمزه را بدون لپه هم بپزید. در این صورت، تنها کاری که باید انجام دهید حذف لپه از مواد رسپی بالا است و شیوه کار هیچ تفاوتی با دستور گفته شده در بالا ندارد.

طرز تهیه سیر قلیه رشتی

اگر بخواهید در طرز تهیه سیر قلیه با اردک یا مرغ، از دستور رشتی این غذا پیروی کنید، کمی شیوه کار متفاوت است. در این رسپی، ابتدا مرغ را تفت داده و با مقداری آبغوره مزه‌دار می‌کنند. سپس، آن را همراه با لپه‌های خیس شده می‌پزند. در همین فاصله، برگ‌های سیر را سرخ کرده و با تخم مرغ همزده، تفت می‌دهند و ادویه‌های لازم را هم اضافه می‌کنند. در نهایت، این ترکیب را به مخلوط مرغ و لپه می‌افزایند و صبر می‌کنند تا خورشت با حرارت ملایم بپزد و کم آب شود.

چند نکته در تهیه سیر قلیه محلی

چند نکته در تهیه سیر قلیه محلی

توجه به نکات زیر باعث می‌شود که فوت و فن‌های درست کردن این غذای لذیذ شمالی را بهتر یاد بگیرید:

  • اگر مقداری سیر رنده شده به برگ سیر اضافه کنید و هر دو را با هم تفت دهید، خورشت سیر قلیه عطر، بو و طعم بهتری پیدا می‌کند.
  • توجه کنید که مانند طرز تهیه باقالی قاتوق ، دستور پخت سیر قلیه هم به نحوی است که در انتهای کار، خورشت کم آبی داشته باشیم.
  • یک روش مجلسی برای سرو خورش سیر قلیه محلی این است که از مرغ یا اردک کوچک‌تری استفاده کنید.سپس، آن را به صورت درسته سرخ کرده و داخل خورشت قرار دهید.
  • می‌توانید در طرز تهیه سیر قلیه با گوشت مرغ یا اردک، به جای این پرنده‌ها، از غاز یا قرقاول هم استفاده کنید.
  • دقت کنید که حجم برگ سیر، پس از سرخ کردن نصف خواهد شد، بنابراین مقدار آن را کمتر از میزان گفته شده نکنید.
  • در حین پخت سیر قلیه، گاهی محتویات قابلمه را هم بزنید تا خورشت ته نگیرد.
  • در بعضی دستورهای سیر قلیه، در کنار برگ سیر از پیاز هم استفاده می‌شود و این دو ماده را باید با هم تفت دهید.
  • شما می‌توانید برای عطر و بوی بهتر خورشت و خوشرنگ‌تر شدن آن، از مقداری زعفران دم کرده هم استفاده کنید.
  • گاهی در طرز تهیه سیر قلیه محلی ، از مقداری شوید خشک هم استفاده می‌شود.

سیر قلیه و عطری که هوش از سر آدم می‌پراند!…

طرز تهیه سیر قلیه محلی را برای شما گفتیم. سیر قلیه، غذایی راحت برای وعده ناهار یا شام است که می‌تواند برنامه غذایی روتین شما را کمی عوض کند. عطر و بوی این غذای شمالی واقعا وسوسه‌کننده است و اگر تمام مراحل دستور بالا را به طور دقیق و درست انجام دهید، حاصل کار شما فرقی با یک سیر قلیه اصیل گیلانی ندارد.

البته، اگر از دوستداران غذاهای شمالی هستید و دوست دارید بعضی از این غذاها را به صورت آماده تهیه کنید، حتما سری به اسنپ فود بزنید و غذاهای دلخواه خود را از طریق سفارش غذا سفارش دهید. در این صورت سفارش شما در زمانی کمتر از آنچه فکرش را بکنید، توسط پیک‌ها به محل آدرس ارسال می‌شود.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا