طرز تهیه کلمبا جنوبی از غذاهای خوشمزه بندرعباس
حلیم، غذایی محبوب و پرطرفدار در ایران است که از ترکیب گوشت و گندم، تهیه میشود، اما با دیدن طرز تهیه کلمبا جنوبی، متوجه خواهید شد که علاوه بر گوشت گوسفند و مرغ، گوشت ماهی هم میتواند حلیم خوشمزهای به شما بدهد! نگران تیغههای ماهی نباشید، زیرا در در حین تهیه این غذای محلی بندرعباس، تمام تیغهها جدا خواهند شد و با شما با خیال راحت میتوانید یک طعم بینظیر و متفاوت از خانواده حلیمها را امتحان کنید. اگر مشتاقید بدانید که طرز تهیه کلمبا جنوبی چطور است، با اسنپ فود همراه باشید.
کلمبا جنوبی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان پخت غذا | حدود 3 ساعت |
میزان سختی | سختی متوسط |
طرز تهیه کلمبا جنوبی
به کلمبا، حلیم ماهی شور و پلیل هم میگویند و در طعم آن، ترکیبی از مزه گندم، گوشت ماهی و سبزیجات معطر را حس خواهید کرد. اما چیزی که باید آن را یک نکته کلیدی در طرز تهیه این غذای جنوبی دانست، استفاده از روغن حیوانی (جونون) است که عطر و طعم این غذای بینظیر را دو چندان میکند. این روغن محلی در قشم تهیه میشود و اساسا مصرف حلیم ماهی هم بیشتر در همین جزیره، رواج دارد. جونون در گویش محلی، به معنی روغن خوب است و استفاده از آن در این غذای بندر، باعث قوت و انرژی بیشتر بدن خواهد شد. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه کلمبا جنوبی را با هم میبینیم:
مواد لازم برای طرز تهیه کلمبا جنوبی
برای تهیه یک کلمبای خوشمزه جنوبی، مواد زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گندم پرک | 2 پیمانه |
گوشت ماهی | 1 پیمانه |
سبزی های معطر خرد شده (گشنیز و شوید) | نصف پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
فلفل سبز تند | 2 عدد |
سیر | 3 الی 4 عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
روغن (ترجیحا محلی) | 1 پیمانه یا بیشتر |
مراحل طرز تهیه کلمبا جنوبی
تهیه این غذای جنوبی به خاطر استفاده از گندم پرک، چندان زمانبر نیست، اما باید زمان جا افتادن غذا را هم در نظر بگیرید تا حلیمتان کش بیاید و به غلظت مناسب برسد. مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا آب را در قابلمهای مناسب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد. در ادامه، گندم پرک را در آب جوش بریزید و شعله را کم کنید تا گندم با حرارت ملایم، کاملا پخته و نرم شود.
- مرحله دوم: در ظرفی دیگر، به صورت جداگانه، مقداری آب بریزید و پس از آنکه جوشید، گوشت ماهی را همراه با مقداری نمک و فلفل و زردچوبه داخل ظرف بریزید.
- مرحله سوم: پس از پخت کامل ماهی، استخوانهای آن را جدا کرده و کنار بگذارید.
- مرحله چهارم: پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کرده و همراه با مقداری روغن، در تابهای مناسب، تفت دهید. پس از طلایی شدن پیازها، تکههای سیر و سبزیهای خرد شده را هم اضافه کنید.
- مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه کلمبا جنوبی، ماهی پخته شده و بدون تیغ را به محتویات تابه افزوده و 1 تا 2 عدد فلفل سبز تند را هم خرد کرده و داخل تابه بریزید.
- مرحله ششم: حالا تمام محتویات داخل تابه را در قابلمه حاوی گندم بریزید و اجازه دهید مواد حلیم ماهی با حرارت کم بپزند. از هم زدن مواد حلیم غافل نشوید تا مزه مواد آن کاملا به خورد هم بروند.
در نهایت، حلیم ماهی را داخل ظرفی مناسب بریزید و روی آن را با مقداری برگ جعفری و ریحان، تزئین کنید. نوش جان
چند نکته خواندنی و کاربردی در طرز تهیه کلمبا با ماهی
دانستن این نکات اصولی به شما کمک میکند که طعم دستپخت شما به طعم اصیل این غذای بندر، نزدیکتر شود:
- نسبت آب جوش به گندم پرک، باید 2 به 1 باشد. برای مثال در دستور بالا، به ازای 2 پیمانه گندم پرک، 4 پیمانه آب جوش مورد نیاز است.
- نسبت گندم به گوشت ماهی هم 2 برابر است. یعنی برای 2 پیمانه گندم، یک پیمانه گوشت ماهی، کافیست.
- این غذای هرمزگان معمولا با سفره ماهی تهیه میشود، اما استفاده از سایر ماهیهای گوشتی هم در طبخ آن، مانعی ندارد.
- در صورتی که در طرز تهیه کلمبا، از ماهی شور یا ماهی هوور نمک زده شده استفاده کنید، باید پیش از اقدام به طبخ غذا، ماهی را در آب قرار داده و هر 2 یا 3 ساعت، آب ظرف را عوض کنید تا طعم شوری غلیظ این ماهی، گرفته شود. در ادامه، ماهیها را آبپز کرده و سایر مراحل گفته شده را انجام دهید.
- شما میتوانید برای دیزاین بهتر این غذای جنوبی، مقداری پیاز داغ روی آن بریزید.
- معمولا این غذای محلی بندعباس، با پند برش لیموترش و مقداری سس فلفل تند سرو میشود.
- دقت کنید که مثل بقیه حلیمها، حرارت زیر گندم را زیاد نکنید تا ته نگیرد.
- بعضی از افراد معتقدند که هر چقدر فلفل کلمبا بیشتر باشد، خوشمزهتر است. با این حال، این موضوع به ذائقه شما بستگی دارد.
- در طرز تهیه کلمبا جنوبی، به جای گندم پرک، از گندم نیمکوب هم میتوان استفاده کرد. در این صورت باید از 5 یا 6 ساعت قبل، گندم را بخیسانید.
- استفاده از چاشنی رب انار هم در کنار کلمبای جنوبی، دلچسب و لذیذ است.
طعم حلیم ماهی با سفارش آنلاین غذا بندرعباس
کلمبا جنوبی، یکی از مقویترین و پرخاصیتترین غذاهای هرمزگان است که چشیدن طعم آن در سفر به جزیره قشم، میتواند یکی از به یادماندنیترین تجارب این سفر باشد. در این مطلب به شما آموزش دادیم که چطور این غذای جنوبی لذیذ را در منزل طبخ کنید، اما اگر پاک کردن و پخت ماهی در منزل برایتان دشوار است، باید بدانید که در سفارش آنلاین غذا بندرعباس از اسنپ فود هم خدمات بینظیری انتظار شما را میکشند. کافیست سری به سایت اسنپ فود بزنید و این غذای بندر را همراه با سایر مخلفات دلخواه خود به صورت اینترنتی، سفارش دهید تا تجربهگر یک طعم اصیل و به یادماندنی شوید. شاد و تندرست باشید.
کلمبا رو من خوردم خوشمزه ست، ولی یه غذای جنوبی دیگه که همین قدر خوشمزه و جذاب باشه می شناسید معرفی کنید؟
دوست عزیز پیشنهاد می کنیم که حتما طرز تهیه گبولی گوشت را دنبال کرده و این غذای خوشمزه جنوبی را امتحان کنید.
کلمبا شبیه به حلیمه، کلا تفاوتی با حلیم داره یا نه؟
اگر چه طرز تهیه کلمبا و ظاهر آن، شباهت هایی با حلیم دارد؛ اما این ها دو غذای کاملا مجزا با مواد اولیه متفاوت هستند.
من به علاوه گشنیز و شوید، یه مقدارم تره ریختم، خیلی تند و تیز و خوشمزه شد. حتما امتحان کنین.