آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
املت ایتالیایی - فریتاتا
آموزش آشپزی
4.7/5 - (24 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه املت ایتالیایی – فریتاتا

مینا اسماعیل بیگی 23 تیر 1397 4 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

املت ایتالیایی – فریتاتا – باید غذای خاصی باشد، درست مانند تمامی غذاهای ایتالیایی و البته هر چیز دیگری که پای نسخه‌ی ایتالیایی‌اش به میان می‌آید. این خاص‌بودن وقتی آشکارتر می‌شود که به خاطر بیاوریم املت برای بسیاری از ما فقط املت است، غذایی سریع و ساده و ارزان؛ اما ایتالیایی‌ها، مانند فرانسوی‌ها و اسپانیایی‌ها و هندی‌ها، روش خاص خودشان را برای تهیه‌ی این غذا دارند. اگر اهل آشپزی هستید می‌توانید با ما همراه شوید که شما را با دستور تهیه‌ی املت ایتالیایی – فریتاتا – آشنا کنیم، اما خب راه راحت‌تری هم هست؛ به اسنپ‌فود سری بزنید و این نوع املت را سفارش دهید.

با املت ایتالیایی فریتاتا بیشتر آشنا شوید

املت ایتالیایی ـ فریتاتا‌‌‌‌

قبل از اینکه دستور تهیه‌ی املت ایتالیایی – فریتاتا – را برایتان توضیح دهیم خوب است با این نوع املت بیشتر آشنا شوید. اول از همه باید به خاطر داشته باشید املت یک واژه‌ی فرانسوی (omelette) است و خود ایتالیایی‌ها به آن چیزی که به املت ایتالیایی – فریتاتا –  شهرت یافته است «فریتاتا» (Frittata) می‌گویند؛ بااین‌همه قرار نیست املت را اصالتاً غذایی فرانسوی یا ایتالیایی بدانیم.

مانند بسیاری از غذاهای دیگر، درباره‌ی تاریخچه‌ی املت هم باید گفت پخت این غذا به زمان کشف آتش و البته در این مورد استفاده از «تابه» بازمی‌گردد. شما می‌توانید به تخیل‌تان اندکی مجال بدهید و اولین تابه‌ها را سپرهای نظامی فرض کنید، فرقی نمی‌کند؛ تنها چیزی که باید بدانید این است که احتمالاً املت از ایران به شمال آفریقا، از آنجا به اسپانیا و بعد ایتالیا و سپس از آنجا به فرانسه رفته و البته به هر جا پای گذاشته بنا به فرهنگ و مقتضیات آن منطقه شکل‌وقیافه و طرز تهیه‌ی متفاوتی پیدا کرده است.

با این حساب همچنین املت را باید پدر برحق کوکو محسوب کرد که غذایی ایرانی است و البته املت ایتالیایی املت ایتالیایی – فریتاتا – و البته املت اسپانیایی یا همان «تورتیلا املت» (tortilla omelette) به آن شباهت‌های بسیاری دارند.

چطور یک املت ایتالیایی فریتاتا درست کنیم؟

وقتی به سراغ غذاهای ایتالیایی می‌روید سخت بتوانید تصور کنید که ایتالیایی‌ها در پخت غذا بی‌خیال پنیر بشوند؛ علاوه‌براین نباید آب‌وهوای مدیترانه‌ای ایتالیا را هم فراموش کنید؛ چون این آب‌وهوا آنان را ذاتاً عاشق استفاده از سبزیجات و صیفی‌جات و در کل، انواع رستنی‌ها کرده است؛ با این اوصاف، مواد اولیه برای تهیه املت ایتالیایی – فریتاتا – از این قرار است:

مواد اولیه املت ایتالیایی فریتاتا قارچ و گوجه فرنگی

  • قارچ خردشده؛ یک پیمانه
  • کدوی خردشده؛ یک پیمانه
  • کره یا مارگارین؛ ۳ قاشق غذاخوری
  • آب؛ ۳ قاشق غذاخوری
  • تخم‌‌مرغ؛ ۴ عدد
  • نمک؛ یک‌چهارم قاشق چای‌‌خوری
  • فلفل؛ یک‌چهارم قاشق چای‌‌خوری
  • پنیر رنده‌شده موزارلا؛ نصف پیمانه
  • گوجه‌فرنگی خردشده؛ یک عدد
  • جعفری تازه و خردشده؛ ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر ریحان؛ نصف قاشق چای‌‌خوری

دستور تهیه املت ایتالیایی فریتاتا در فر و بدون فر

مرحله اول: نصف قاشق غذاخوری کره یا مارگارین را درون تابه ذوب کنید.

مرحله دوم: کدو و قارچ را به داخل تابه تفت دهید که نرم شود.

مرحله سوم: کدو و قارچ را از تابه خارج کنید و گوجه‌ی و جعفری خردشده را داخل تابه بریزید و تفت دهید.

مرحله چهارم: گوجه‌های تفت‌دیده را را از تابه خارج کنید و یک قاشق دیگر کره یا مارگارین را در همان تابه ذوب کنید.

مرحله پنجم: تخم‌مرغ‌ها و آب و نمک را به‌همراه کدو و قارچ‌ و گوجه‌ی تفت‌داده‌شده، مقداری پنیر و پودر ریحان را با هم مخلوط کنید.

مرحله ششم: مایه را داخل تابه‌ی داغ بریزید و آن را به‌صورت یکنواخت پخش کنید و بگذارید بپزد.

مرحله هفتم: همزمان تابه‌ی دیگری روی شعله قرار دهید و نصف قاشق غذاخوری کره یا مارگارین را در آن ذوب کنید.

مرحله هشتم: وقتی زیر املت پخته شد و تخم‌مرغ‌های روی آن هنوز شل است، تابه‌ی دوم را روی آن قرار دهید؛ به‌صورتی‌که لبه‌های دو تابه روی هم و

مرحله نهم: دسته‌های آن‌ها به‌صورت موازی قرار گرفته باشد.

مرحله دهم: تابه را با دقت و به‌سرعت بچرخانید؛ به‌صورتی‌که تابه‌ی رویی در زیر قرار بگیرد که روی املت پخته شود.

مرحله یازدهم: بعد از دو دقیقه تابه رویی را از تابه‌ی زیر بردارید.

مرحله دوازدهم: املت شما آماده است. می‌توانید آن را با باقیمانده‌ی گوجه و جعفری خردشده و پودر ریحان و اندکی پنیر تزئین کنید.

نکته:

  • می‌توانید مایع را داخل فر قرار دهید که طبعاً به استفاده از دو تابه نیازی نخواهید داشت.
  • در صورت استفاده از فر، شعله‌ی روی کمی بیشتر از شعله‌ی زیری باشد.
  • پختن املت ایتالیایی – فریتاتا – در فر، ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارد.
  • بهتر است بشقاب غذا را از قبل گرم کنید و املت را درون بشقاب گرم‌شده بریزید.
  • برخلاف املت فرانسوی که باید به‌صورت گرم مصرف شود، املت ایتالیایی – فریتاتا – را می‌توان همانند کوکوی ایرانی و املت اسپانیایی به‌صورت سرد هم مصرف کرد.

املت ایتالیایی - فریتاتا - با توت فرنگی

ایتالیایی‌ها یک املت ایتالیایی فریتاتا را چطور می‌خورند؟

فرانسوی‌ها در آداب غذاخوردن شهره هستند، مخصوصاً به‌ این معروف‌اند که برای خوردن غذا وقت زیادی صرف می‌کنند و احتمالاً این نکته درباره‌ی درست‌کردن غذای فرانسوی هم صادق است؛ البته به‌شرطی که پای املت در میان نباشد؛ املت فرانسوی غذای سریعی است، ساده‌تر است و زودتر حاضر می‌شود، اما برای درست‌کردن املت ایتالیایی – فریتاتا – شما باید چیزی نزدیک به ۲۰ تا ۴۵ دقیقه، بسته به روش پخت، وقت صرف کنید.

همراه با املت می‌توان چاشنی‌های بسیاری خورد؛ از گوجه‌فرنگی و خیارشور گرفته تا انواع ترشی‌ و ماست‌. این به ذائقه و تفاوت فرهنگی افراد بازمی‌گردد که همراه با املت چه‌چیزی بخورند، اما ایتالیایی‌ها علاقه‌ی جالبی دارند که ارزش دارد یک بار امتحان کنید؛ آنان همراه با املت انواع بری‌ها را می‌خورند و البته توت‌فرنگی. پیشنهاد می‌کنم املت ایتالیایی – فریتاتا – را با توت‌فرنگی هم امتحان کنید. همچنین اگر علاقه‌مندید که طرز تهیه املت گوجه را یاد بگیرید، در بلاگ اسنپ فود به آن پرداخته ایم.

 

 

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود