املت اسپانیایی یا املت ترتیلا یک غذای اسپانیایی است که معمولا به عنوان املت برای صبحانه شناخته میشود. املت اسپانیایی یک املت بر پایه سبزیجات است که در شهرها و مناطق مختلف اسپانیا با دستورالعملها و مواد مختلف و جذابی تهیه میشود.
از املت اسپانیایی میتوان به عنوان میان وعده هم استفاده کرد. همچنین از این املت در دورهمیهای عصرانه یا مهمانیهای دوستانه نیز استفاده میشود. مواد اصلی برای آماده سازی املت اسپانیایی سیب زمینی و تخم مرغ است، که میتوان به این ترکیب اصلی سبزیجاتی مانند کدو، اسفناج، فلفل دلمهای و یا مرغ و ژامبون هم با توجه به میل و ذائقه خودتان اضافه کنید.
اگر شما هم دوست دارید یک صبحانه جدید و خوشمزه برای آخر هفته خودتان یا خانوادهتان درست کنید، با ما همراه باشید تا طرز تهیه املت لاکچری اسپانیایی را باهم مطالعه کنیم.
طرز تهیه املت اسپانیایی با سیب زمینی
آماده کردن املت برای صبحانه یکی از دلچسب ترین فعالیتها است خصوصا زمانی که اطلاعات دقیقی از مواد اولیه، میزان آنها و دستور پخت املتمان داشته باشیم تا با خیال راحت شروع به پخت یک صبحانه خوشمزه کنیم. ما برای شما هر چیزی که لازم است در مورد املت اسپانیایی بدانید را مهیا کردهایم.
میزان کالری در هر 100 گرم | 213 کالری |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 15 دقیقه |
تعداد نفرات | 3 نفر |
در جدول زیر مواد اولیه و میزان هر کدام از آنها برای تهیه این املت خوشمزه را بیان میکنیم:
تخم مرغ | 5 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
پیاز | 1 عدد |
کره | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و آویشن | به مقدار لازم |
همه چیز آماده است تا پخت املت اسپانیایی بی نظیر را شروع کنیم:
- مرحله اول:
سیب زمینیها را شسته و سپس داخل قابلمه یا بخارپز قرار داده تا به آرامی حدود 10 دقیقه بپزند تا کاملا نرم شوند.
- مرحله دوم:
پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد میکنیم. کره را داخل تابه داغ میکنیم سپس پیازها به همراه کمی نمک و فلفل به آن اضافه کرده و تفت میدهیم. اگر دوست داشته باشید میتوانید قارچ را نیز در این مرحله با پیاز تفت دهید تا کاملا آب آن کشیده شود.
- مرحله سوم:
تخم مرغها را داخل یک ظرف ریخته و با همزن به هم میزنیم تا به خوبی یک دست شده و از حالت لختهای خارج شود. سیب زمینیهای پخته شده را پوست کنده و به تخم مرغها اضافه میکنیم. سپس مجدد با همزن موادمان را هم میزنیم.
بعد از اینکه سیب زمینی و تخم مرغ به خوبی با هم ترکیب شدند، پیازهایی را که تفت دادیم را به مواد اضافه کرده و مجدد هم میزنیم(اگر از قارچ هم استفاده میکنید در این مرحله قارچهای سرخ شده را نیز به همراه پیازها اضافه کرده و هم بزنید).
- مرحله چهارم:
فر را روی درجه 180 درجه سانتی گراد قرار داده و صبر میکنیم تا کاملا گرم شود. سپس سینی فر را با کمی کره چرب کرده و مواد آماده شده را داخل آن ریخته و به مدت 7 تا 10 دقیقه داخل فر قرار میدهیم. در صورت تمایل میتوانیم یک لایه ژامبون نیز زیر مواد املت بگذاریم تا در کنار املت ما سرو شوند.
طرز تهیه املت اسپانیایی بدون فر
استفاده کردن از فر ممکن است برای همه در دسترس نباشد، به همین دلیل طرز تهیه املت اسپانیایی بدون فر را نیز توضیح میدهیم. بعد از اینکه مواد املت در مرحله سوم آماده شدند، مواد را به آرامی داخل یک تابه با ارتفاع مناسب ریخته و در آن را میگذاریم تا املت ما به خوبی پخته شود. بعد از حدود 12 تا 15 دقیقه املت اسپانیایی خوشمزه شما آماده است.
اگر شما طرفدار غذاها و املتهایی هستید که بدون استفاده از فر آماده میشوند، املت شاپوری پیشنهاد ما به شماست. یک املت اصیل ایرانی که بسیار خوشمزه است و به راحتی در تابه آماده میشود. برای مطالعه بیشتر در مورد این غذای سنتی پیشنهاد میکنیم به مقاله جامع طرز تهیه املت شاپوری را مطالعه کنید.
طرز تهیه املت اسپانیایی با پنیر پیتزا؛ باب طبع تمام سلیقهها
یکی از انواع شیوههای تهیه املت اسپانیایی، استفاده از پنیر پیتزا در پخت آن است. اگر شما هم به طعم پنیر پیتزا علاقه دارید توصیه میکنیم حتما از آن در تهیه املت خود استفاده کنید تا طعم دلنشینتری را برای شما ایجاد کند.
عموما از پنیر پیتزا یا موزارلا در املت اسپانیایی استفاده میشود. برای 2 نفر تقریبا به 100 تا 150 گرم پنیر نیاز است. کافی است در مرحله آخر پخت املت بعد از اینکه تخم مرغها بسته شدند پنیر را روی سطح املت ریخته و در تابه را ببندید تا پنیر آب شود.
اگر از فر برای پخت املت اسپانیایی خود استفاده میکنید 2 تا 3 دقیقه قبل از اینکه سینی را بیرون بیاورید پنیر را به املت اضافه کنید. یکی دیگر از شیوههایی که میتوانید پنیر را در دستور پخت خود داشته باشید این است که آن را قبل از پخت به مخلوط مواد املت اضافه کرده و با همزن به هم بزنید.
در کشورهای مختلف انواع متنوعی از املت وجود دارد که باشیوههای خاصی آماده میشوند. املت ایتالیایی یا املت فریتاتا یکی از انواع املتهای بین المللی است که طعم جدید و متفاوتی را برای شما به همراه دارد. برای آموزش این املت جدید مقاله جامع طرز تهیه املت ایتالیایی را مطالعه کنید.
نکات تکمیلی در مورد املت اسپانیایی
- همانطور که در ابتدا گفته شد شما میتوانید از انواع سبزیجات در پخت این املت اسپانیایی استفاده کنید. فقط کافی است سبزیجات را تفت داده یا پخته و به مخلوط مواد اضافه کرد سپس با کمک یک قاشق سبزیجات را با مواد املت مخلوط کنید. همچنین شما میتوانید از ژامبون یا مرغ ریش ریش شده نیز در تهیه این املت استفاده کرده تا آن را برای خود مغذیتر کنید.
- در بعضی از دستور پختهای املت اسپانیایی، سیب زمینیها پخته نمیشوند بلکه سرخ می شوند. این موضوع کاملا بستگی به سلیقه شما دارد که کدام نوع سیب زمینی را بیشتر میپسندید.
- اگر املت را داخل فر قرار دادید چند دقیقه انتهایی پخت گریل فر را روشن کنید تا روی املت طلایی رنگ شود.
- به جای کره میتوانید از انواع روغن مانند روغن کنجد یا روغن زیتون هم استفاده کنید.
- حتما املت را با دمای کم بپزید تا کاملا مغز پخت بشود.
- برای سرو املت برای صبحانه میتوانید از زیتون، فلفل کبابی و ذرت یا کلم بروکلی پخته شده استفاده کنید.
سخن پایانی
املت اسپانیایی یک غذای محبوب و خوشمزه در سراسر دنیاست و همانطور که گفته شد با دستور پختهای متنوعی آماده میشود. این موضوع این امکان را به ما میدهد تا این املت خوشمزه را مطابق میل خودمان تهیه کنیم. البته اگر هوس این املت را کرده بودید و مواد موزد نیاز برای تهیهی آن را درخانه ندارید، میتوانید از سرویس آنلاین سفارش غذا استفاده کنید.
طرز تهیه املت لاکچری اسپانیایی شما به چه شکل است؟ شما از چه موادی برای تهیه این املت استفاده میکنید؟ آیا ترجیح میدهید بیشتر از سبزیجات کنار املت خود استفاده کنید یا از منابع پروتئینی مانند مرغ و ژامبون؟ حتما نظراتتان را با ما در میان بگذارید.
سلام اموزش املت اسپانیایی با پنیر پیتزا واقعا بینظیر بود ممنون از تنوع املت های خوبتون که از خوردن املت یکنخوات نجاتمون داده
سلام خوشحالیم که اموزش املت اسپانیایی با پنیر پیتزا را دوست داشتید و نظرتون به ما گفتید پیشنهاد میدم از انواع کباب ها دیدن کنید https://blog.snappfood.ir/category/cuisine/main-course/how-make-kabab/
سلام باور نمیشه در یک بلاگ املت ایتالیایی یا املت فریتاتا که بین الملی هستند اموزش گذاشتن 👌👌👌
سلام بله در بلاگ اسنپ فود سعی در آن شده انواع غذاهای بین الملی و محلی و سنتی شهرهای مختلف ایران و جهان به آموزش و معروفی بزاریم و املت ایتالیایی یا املت فریتاتا طرفداره های خودشان را دارند
چیکار کنم که روی املت اسپانیایی طلایی بشه
سلام اگر املت اسپانیایی را داخل فر قرار دادید چند دقیقه انتهایی پخت گریل فر را روشن کنید تا روی املت طلایی رنگ شود.
سلام میشه لطفا بگید چه زمانی پنیر به املت اسپانیایی اضافه کنم مرسی از بلاگ خوبتون👍👍👍👍
سلام برای درست کردن املت اسپانیایی یا املت ترتیلا با پنیر کافی است در مرحله آخر پخت املت بعد از اینکه تخم مرغها بسته شدند پنیر را روی سطح املت ریخته و در تابه را ببندید تا پنیر آب شود
چه نوع پنیری به املت اسپانیایی اضافه کنم که خوش طعم تر بشه
سلام برای درست کردن املت اسپانیایی یا املت ترتیلا یک غذای اسپانیایی میتونید از پنیر پیتزا یا پنیر موزارلا استفاده کنید
سلام خیلی این سایت دوست دارم نکات تکمیلی در مورد املت اسپانیایی و تمام نکات هر غذای محلی و سنتی و غذاهای فست فودی و انواع نوشیدنیها
و نکته های پخت انواع کبابها و نکته های درستکردن و دم کردن دمنوش میگه
سلام اسنپ فودی گرامی ممنون که همراه بلاگ اسنپ فود هستید آموزش های غذا و خوراکی و انواع نوشیدنی ها و دسر ها و املت ها و غذاهای محلی و سنتی و انواع کباب ها پیگیری میکند.
طرز تهیه املت اسپانیایی راحت و سریع است.نکته های طرز پخت املت اسپانیایی:در بعضی از دستور پختهای املت اسپانیایی، سیب زمینیها پخته نمیشوند بلکه سرخ می شوند.
این موضوع کاملا بستگی به سلیقه شما دارد که کدام نوع سیب زمینی را بیشتر میپسندید.اگر املت را داخل فر قرار دادید چند دقیقه انتهایی پخت گریل فر را روشن کنید
تا روی املت طلایی رنگ شود.به جای کره میتوانید از انواع روغن مانند روغن کنجد یا روغن زیتون هم استفاده کنید.سبزیجات تفت داده یا پخت کنید.
حتما املت را با دمای کم بپزید تا کاملا مغز پخت بشود.برای سرو املت برای صبحانه میتوانید از زیتون، فلفل کبابی و ذرت یا کلم بروکلی پخته شده استفاده کنید.
سلام طرز تهیه املت اسپانیایی بدون فر دوست داشتم چون هم عاشق املت هستم هم فر ندارم خخخخخ
سلام املت اسپانیایی یا املت ترتیلا یک غذای اسپانیایی است که معمولا به عنوان املت برای صبحانه شناخته میشود. املت اسپانیایی یک املت بر پایه سبزیجات است
از املت اسپانیایی میتوان به عنوان میان وعده هم استفاده کرد.مواد اصلی برای آماده سازی املت اسپانیایی سیب زمینی و تخم مرغ است ترکیب اصلی سبزیجاتی
مانند کدو، اسفناج، فلفل دلمهای و یا مرغ و ژامبون هم با توجه به میل و ذائقه خودتان اضافه کنیدکه اینجور املت طرفدارهای خاص خودشو دارد این املت میشود با
فر و بدون فر سر گاز درست کرد کافیه مواد را به آرامی داخل یک تابه یا ماهیتابه نچسب با ارتفاع مناسب ریخته و در آن را بگذارید تا املت خوبی پخته شود