انواع سوپ معروف کشور ترکیه (+طرز تهیه)

انواع سوپ معروف کشور ترکیه (+طرز تهیه)

ترکیه، کشوری با موقعیت جغرافیایی و فرهنگی‌ بسیار نزدیک به ایران بوده که علاوه بر مناظر طبیعی و تاریخی زیبا، همانند ایران، دارای غذاهای خوش عطر و طعم است. در فرهنگ غذایی ترکیه هنگام سرو غذا در هر وعده های غذایی، علاوه بر غذای اصلی، سوپ، سالاد، انواع دسر، چای و میوه هم میل می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع سوپ معروف کشور ترکیه و طرز تهیه آنها آشنا کنیم. انواع سوپ ترکیه ای را در این مقاله بشناسید و در سفر به این کشور زیبا و چشم نواز، سوپ های لذیذ و خوشمزه ترکیه را هم امتحان کنید.

انواع سوپ ترکیه ای

  • سوپ عدس یا مرجمک
  • یایلا یا ماست
  • عروس یا ازوگلین
  • سوپ سیرابی
  • ترخینه
  • گزنه
  • سوپ سلطان
  • سوپ بادام
  • همسی
  • کلم ترکی
  • سوپ بورش
سوپ ماست

سوپ عدس یکی از انواع سوپ ترکیه ای

یکی از مشهورترین و رایج ترین انواع سوپ ترکیه ای، مرجمک چورباسی یا سوپ عدس است. سوپ عدس خوشمزه و لذیذ از ترکیب عدس قرمز، پیاز، گوجه فرنگی، هویج، فلفل قرمز، رب گوجه فرنگی، سیر و نعنا خشک درست می شود. همچنین این سوپ قدیمی و معروف در ترکیه، در شهرهای مختلف به روشی خاص و متفاوت طبخ می شود. در رستوران های مختلف ترکیه نیز سوپ عدس خوش عطر و طعم را به عنوان پیش غذا برای مشتریان سرو می کنند.

سوپ کلم ترکی

سوپ کلم از مقدار زیادی کلم تهیه می شود که به همین دلیل به کلم سیاه نیز معروف است. این غذای سنتی در بین مردم شمال شرق ترکیه و در منطقه دریای سیاه طرفداران زیادی دارد. دلیل اینکه به سوپ کلم، کلم سیاه نیز می گویند، این است که این سوپ خوشمزه را از برگه های سبز و بلند کلم تهیه می کنند. در سوپ کلم همچنین از پیاز، لوبیا سفید، بلغور، آرد ذرت، فلفل قرمز و سینه مرغ استفاده می کنند.

سوپ عدس ترکی

سوپ یایلا یا سوپ ماست لذیذ ترکی

این سوپ خوشمزه از ماست تهیه شده و از پرطرفدارترین سوپ های ترکیه به شمار می رود. سوپ ماست که شباهت زیادی به آش دوغ دارد از ترکیب ماست و سبزیجات معطری نظیر نعنا، خرفه، جعفری، برنج و نخود فرنگی درست می شود. در ادامه به طرز تهیه سوپ ماست ترکی می پردازیم.

مواد لازم برای تهیه یکی از انواع سوپ ترکیه ای

  • برنج 1/2 پیمانه
  • آب 4 پیمانه
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • ماست ساده 2 پیمانه
  • آرد 2 قاشق غذاخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • کره 2 قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سوپ یایلا

  • برای طبخ سوپ ماست، برنج و آب را درون یک قابلمه ریخته، روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  • در ادامه حرارت را کم کرده، در قابلمه را بگذارید تا برنج پخته و نرم شود.
  • در ظرف دیگری زرده تخم مرغ، ماست، آرد و 1 پیمانه آب بریزید و با همزن به خوبی مواد را هم بزنید تا کاملاً مواد سوپ با هم یکدست شوند.
  • سپس مواد را به برنج‌ پخته شده اضافه کنید.
  • نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید.
  • سوپ را هم بزنید تا به جوش آید.
  • در تابه کوچکی، کره را ریخته و روی حرارت کم قرار دهید تا ذوب شود.
  • سپس نعنا خشک را به کره اضافه کرده و روی حرارت تفت دهید و بعد از 1 دقیقه، حرارت را خاموش کنید.
  • نعنا داغ را به سوپ اضافه کرده و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
  • در نهایت سوپ را درون کاسه‌ ای ریخته و با نعنا داغ تزئین کنید.

سوپ عروس یا ازوگلین

یکی دیگر از معروف ترین انواع سوپ ترکیه ای، سوپ عروس است. سوپ عروس به این سبب به این نام مشهور شده که مادرشوهری در ترکیه از نو عروسش که نام او، ازو بوده، درخواست سوپ می کند. ازو مواد اولیه برای تهیه سوپ را در منزل نداشته و با هر آن چه که در خانه موجود بوده، سوپ خوشمزه و لذیذی درست می کند. ازو از ترکیب عدس، بلغور، برنج، رب گوجه فرنگی، فلفل قرمز و نعنا، سوپ بسیار لذیذی برای مادر شوهر خود تهیه می کند. این سوپ بعد از این مسئله، به سوپ ازوگلین می شناسند و به دخترهای مجردی که قصد ازدواج دارند، طرز تهیه این سوپ را آموزش می دهند. در ادامه مطالب به طرز تهیه سوپ عروس می پردازیم.

مواد لازم برای تهیه سوپ عروس

  • دال عدس نصف پیمانه
  • آب 8 پیمانه
  • نمک به مقدار لازم
  • نعنا خشک 1 پیمانه
  • بلغور گندم
  • پیاز 1 عدد
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل قرمز به مقدار لازم
  • کره 4 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو 2 قاشق غذاخوری

دستور پخت سوپ عروس

  • در مرحله اول، پیاز را رنده کنید.
  • درون یک تابه، کره ریخته و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس پیاز را اضافه کرده و تفت دهید.
  • دال عدس و بلغور گندم را درون قابلمه دیگری ریخته، به همراه رب گوجه فرنگی، آب، نمک، آبلیمو، فلفل قرمز و فلفل سیاه روی حرارت متوسط بپزید.
  • نعنا را به پیازهای طلائی شده، اضافه کرده، به مدت 1 دقیقه تفت دهید و ادویه های دلخواه را به آن اضافه کنید.
  • بعد از آماده شدن، مخلوط پیاز و نعنا داغ را به سوپ اضافه کرده و با هم به خوبی مخلوط کنید.
  • سپس سوپ را درون ظرفی زیبا ریخته و با نعنا داغ، پیاز داغ و لیموترش تزئین کرده، نوش جان کنید.
سوپ عروس

سوپ ترخینه، سوپی لذیذ و خوشمزه

سوپ ترخینه علاوه بر اینکه یک سوپ ایرانی محسوب می شود، در کشور ترکیه نیز طرفدارای زیادی دارد و در بسیاری از شهرهای ترکیه نظیر استانبول طبخ می شود. سوپ ترخینه از ترکیب سیر، پیاز، آب گوشت، جعفری تازه، شوید، نعنا خشک، ماست و آرد تهیه می شود. از این ترکیب خمیری بدست می آید که آن را به صورت گلوله های کوچک درآورده و زیر نور خورشید خشک می کنند.

از این گلوله های کوچک و خوش عطر و طعم، سوپ خوشمزه ترخینه را درست می کنند. همچنین سس سوپ را از موادی نظیر آب، آب گوشت، رب گوجه فرنگی و فلفل قرمز تهیه می کنند. گلوله های خمیری ترخینه را درون این سس خوشمزه ریخته و بعد از یکدست و روان شدن سوپ، آن را سرو می کنند.

سوپ ترخینه

سوپ سیرابی

شکمبه نام دیگر سوپ سیرابی بوده که یکی دیگر از انواع سوپ ترکیه ای محسوب می شود. این سوپ پرطرفدار در ترکیه با شکمبه یا سیرابی گوسفند طبخ می شود و بسیار چرب و خوش طعم است. سوپ سیرابی را در ترکیه به همراه سیر و سرکه سرو می کنند که این ترکیب به نظر فوق العاده می آید. اهالی کشور ترکیه معتقدند سوپ سیرابی را باید برای وعده غذایی صبحانه میل کرد تا انرژی کافی برای طول روز و شروع روز داشته باشند.

سوپ سلطان

سوپ سلطان، سوپ محلی ترکیه بوده که طعم آن نسبت به سوپ های دیگر متفاوت است. این سوپ معروف‌ که به نام سوپ سلطانی شناخته شده، از ترکیب تخم مرغ، آرد، خامه پر چرب، نخود فرنگی و بادام درست می‌ شود.

سوپ سیرابی

 سوپ گزنه یکی از انواع سوپ ترکیه ای

سوپ گزنه یکی دیگر از سوپ های خوش عطر و طعم ترکیه است که از برگ های گزنه درست می شود. سوپ محلی ترکیه دارای طرز تهیه آسانی بوده که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

مواد لازم برای تهیه سوپ لذیذ گزنه

  • گزنه تازه خرد شده 3 پیمانه
  • هویج 2 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • جعفری نصف پیمانه
  • شوید نصف پیمانه
  • سیب زمینی 4 عدد
  • لیموترش 1 عدد
  • آب به مقدار لازم
  • خامه ترش 50 گرم
  • روغن مایع به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • ادویه جات به مقدار لازم

دستور پخت سوپ

  • برای تهیه سوپ گزنه، ابتدا آب را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.
  • در ادامه، سیب زمینی ها را مزه دار کرده و روی حرارت قرار دهید تا نرم و پخته شوند.
  • سیب زمینی های آب پز شده را له کرده و خامه ترش را به پوره سیب زمینی اضافه کنید.
  • هویج و پیاز را به صورت نواری برش زده و در یک تابه با مقداری روغن مایع سرخ کنید تا طلائی شوند.
  • مخلوط پیاز و هویج سرخ شده را به سیب زمینی اضافه کنید.
  • گزنه، جعفری و شوید را به خوبی شسته، سپس خشک کنید.
  • سبزیجات خشک شده را به صورت ریز خرد کنید.
  • در این مرحله، سبزیجات را به مواد اضافه کنید.
  • در ادامه آب لیموترش را گرفته و به مواد بیفزایید.
  • مواد را درون آب در حال جوش ریخته و مقداری فلفل و نمک به مواد اضافه کنید.
  • اجازه دهید سوپ روی حرارت متوسط به آرامی بپزد.
  • بعد از آماده شدن سوپ خوشمزه ترکی، آن را از روی حرارت برداشته و درون ظرف مناسب سرو کنید.
  • سوپ گزنه را می توانید با خامه ترش یا ماست میل کنید.

سوپ همسی، سوپ ماهی

یکی از سوپ های معروف ترکیه با ماهی همسی تهیه می شود. این سوپ خوشمزه در میان مردم ترکیه پرطرفدار بوده و با استفاده از کره و سیر زیاد سرو می شود.

سوپ های مخصوص ترکیه

سوپ بادام

سوپ بادام، سوپی مقوی و سرشار از مواد مغذی بوده که زمان های قدیم در کاخ‌ های عثمانی طبخ می شد. همچنین سوپ بادام مخصوص شهر ادیرنه ترکیه است. سوپ بادام از رایج ترین و مشهورترین غذاها در جشن‌ های شاهزاده جهانگیر، شاهزاده بایزید و پسران سلطان سلیمان بوده است. برای تهیه سوپ بادام لذیذ و خوش عطر و طعم از آرد، شیر، آب گوشت و جوز هندی استفاده می شود. در هنگام سرو این غذای بی نظیر، روی آن را با دانه های انار و بادام تزئین می‌ کنند.

سوپ بورش معروف به سوپ چغندر

یکی دیگر از معروف ترین و خوشمزه ترین انواع سوپ ترکیه ای، سوپ بورش است که علاوه بر ترکیه در کشورهایی نظیر روسیه و اوکراین هم بسیار طرفدار دارد و از مقدار زیادی چغندر تازه و هویج تهیه می شود. این سوپ همچنین دارای خاصیت زیادی بوده و سرشار از ویتامین و مواد مغذی است.

سخن آخر

در این مقاله شما را با بهترین و خوشمزه ترین سوپ های ترکیه آشنا کردیم. در سفر به ترکیه، سوپ های خوشمزه و مشهور این کشور را امتحان کرده و لذت ببرید. آیا شما سوپ ترکی دیگری را می شناسید؟ خوشحال می شویم با ما به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران