وافل در واقع دسری خمیری و طرح دار است که بین دو صفحه مشبک داغ پخته میشود. وافلها دارای دهها مدل دستور العمل مختلف بر اساس منطقه تهیه هستند که پر طرفدار ترین نحوه تهیه آن در جهان به طرز تهیه وافل بلژیکی تعلق میگیرد. از آنجایی که وافلها در سراسر جهان دارای طرفداران مخصوص به خود هستند، امروزه وافلها به مرحله تجاری نیز رسیدهاند و بسیاری از کارخانههای مواد غذایی وافل را پس از پخت به صورت منجمد به سایر نقاط جهان صادر میکنند. با خوردن وافل در کافههای شهر میتوانید یک ملاقات بی نظیر را با دوستانتان داشته باشید.
مواد و طرز تهیه انواع وافل خانگی بسیار آسان است به طوری که علاقهمندان به وافل خانگی میتوانند در کمتر از ۶۰ دقیقه لذیذترین وافل دنیا را سرو کنند. بدون داشتن وسایل و تجهیزات خاص میتوانید وافل خانگی تهیه کنید.
طرز تهیه انواع وافل | |
تعداد نفرات | 5 |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت | 30 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
وافل خانگی و ساخت یه روز هیجان انگیز

طرز تهیه وافل خانگی به گونهای است که هر شخص با کمترین امکانات میتواند آن را به عنوان میان وعده یا وعده اصلی روزانه آماده کند، اغلب ما وافلها را درون کافی شاپها و یا بستنی فروشیهای شهر دیدهایم، شاید هیچگاه به ذهنمان خطور نکرده باشد که چگونه وافل را در خانه درست کنیم؟ به طور مثال میتوانید برای دورهمیهای کوچک خود وافلهای متنوعی درست کنید و از مهمانان خود به خوبی پذیرایی نمایید. پایه اغلب وافلها با مواد اولیه کیکها تقریباً برابر است، از این رو اگر در خانه تخم مرغ، آرد، شیر و و سایر مواد درست کردن کیک را دارید میتوانید به سادگی وافل درست کنید، در ادامه این مقاله میتوانید علاوه بر آشنایی با طرز تهیه وافل خانگی با انواع وافلها آشنا شوید.
مواد اولیه وافل
برای تهیه وافل خانگی به مواد اولیه زیر نیاز داریم:
مواد اولیه | میزان لازم |
شیر | 200 میلی لیتر |
شکر دانه ریز | 4/1 پیمانه |
روغن نباتی یا کره | 60 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | 2 قاشق چای خوری |
آرد قنادی | 1 و 4/1 پیمانه |
کره ذوب شده | 2 قاشق چای خوری |
دارچین | نصف قاشق چای خوری |
مراحل تهیه وافل خانگی
به صورت کلی مراحل تهیه انواع وافل خانگی به شرح زیر هستند:
- مرحله اول: در ابتدا وافل ساز را گرم کنید، سپس در یک کاسه بزرگ خشک و عاری و از آلودگی تخم مرغ هم دمای محیط و وانیل را با هم ترکیب کنید و هم بزنید تا تخم مرغها از حالت لختگی خارج شوند، در حین کار به منظور از بین بردن بوی زهم تخم مرغ کاسه را دورگیری کنید.
- مرحله دوم: تخم مرغ و وانیل را با یکدیگر مخلوط کنید، سپس به آن شکر را بیفزایید. تخم مرغ و شکر را تا جایی هم بزنید تا مواد به رنگ زرد کمرنگ درآیند، زمانی که ذرات شکر در تخم مرغ تقریباً حل شدند، زمان اضافه کردن شیر و ۶۰ گرم روغن یا کره ذوب شده به ترکیب قبلی است.
- مرحله سوم: پس از یکدست شدن مواد آرد ۳ بار الک شده را با بکینگ پودر ترکیب کنید و مواد را هم بزنید تا ترکیب وافل خانگی آماده شود، به کمک قلم مو وافل ساز را با کمی کره چرب کنید و سپس مایع وافل را روی آن بریزید و درب آن را ببندید و ۱ دقیقه صبر کنید تا وافل خانگی شما آماده شود، پس از سرد شدن وافل میتوانید آن را با سس شکلات، میوه، کره بادام زمینی و میوههایی مانند توتفرنگی و موز سرو کنید.
نکات پخت وافل خانگی
این نکات را برای آن که پخت وافل را به بهترین شکل انجام دهید، در نظر داشته باشید:
- زمانی که مایع وافل را روی وافل ساز ریختید، از فشار دادن بیش از حد آن اجتناب کنید.
- وافل ساز را با بالاترین درجه گرم کرده و پس از آن وافلها را با دمای متوسط بپزید.
- بلافاصله پس از ریختن خمیر وافل درب وافل ساز را بندید تا وافلها فرم بگیرند.
- زمانی که وافل داغ است، میتوانید آن را فرم دهید.
- دقت داشته باشید که وافل باید ترد و طلایی رنگ شود، اما نسوزد.
وافل بلژیکی؛ یک وافل اصیل

وافلهای بلژیکی دارای ظاهری طلایی و شکننده اما بافتی نرم و سبک هستند. وافل بلژیکی در واقع همان رسپی تکامل یافته وافل آمریکای شمالی میباشد که بر اساس وافل بروکسل نوشته شده است. یکی از تفاوتهای طرز تهیه وافل بلژیکی نسبت به سایر وافلها استفاده از جوش شیرین یا خمیر مایع در مواد اولیه است.
از مواد اولیه وافل بلژیکی نتیجه میگیریم که این وافل نسبت به سایر وافلها دارای بافتی پوک تر است که این بافت میتواند مناسبترین گزینه برای مصرف آن با سس توت فرنگی یا کره بادام زمینی باشد.
مواد لازم وافل
برای تهیه وافل بلژیکی مواد اولیه زیر لازم است:
مواد اولیه | میزان لازم |
آرد | 1 پیمانه |
نشاسته ذرت | نصف پیمانه |
بیکینگ پودر | نصف قاشق چای خوری |
جوش شیرین | نصف قاشق چای خوری |
شیر | 1 پیمانه |
سرکه سفید یا آبلیمو | 1 قاشق |
روغن کانولا | 4 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
شکر | 3 قاشق چای خوری |
مراحل تهیه وافل بلژیکی
برای آماده کردن این وافل خوشمزه، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: برای شروع ابتدا باتر میلک را آماده کنید، شیر و سرکه سفید را با هم ترکیب کنید و در دمای اتاق اجازه دهید تا شیر حالت بریدهبریده پیدا کند، در این فاصله نشاسته ذرت، آرد، بکینگ پودر و جوش شیرین را ۳ بار الک کنید و با کمترین درجه همزن برقی هم بزنید و درون آن یک حفره ایجاد کنید و کنار بگذارید.
- مرحله دوم: زرده و سفیده دو تخم مرغ هم دما را از هم جدا کنید به زردهها وانیل، باتر میلک و ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا را اضافه کنید و هم بزنید. درون کاسهای از جنس استیل که کاملاً خشک و عاری از آلودگی است، سفیدههای تخم مرغ را بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا زمانی که سفیده ها کف کند، زمانی که سفیدهها به این مرحله رسید، به صورت مقطعی یا بارانی به آن شکر را افزوده و به همزدن ادامه دهید تا سفیدهها بافتی فومی یا ابری به خود بگیرند.
- مرحله سوم: در این مرحله وافل ساز را روشن کنید و پس از آن درون چاله ایجاد شده در مواد خشک ابتدا مخلوط زرده و باتر میلک را بیفزایید و با لیسک هم بزنید، پس از ترکیب مواد، سفیدهها را به مخلوط قبل اضافه کنید و به صورت دورانی هم بزنید. زمانی که مواد وافل بلژیکی یکدست شد، به کمک قلم مو کمی سطح وافل ساز را با باقیمانده روغن کانولا چرب کنید و مقداری از مایع وافل بلژیکی را روی سطح داغ وافل ساز بریزید و درب آن را به مدت ۲ دقیقه ببندید تا وافلها آماده شوند.
وافل نوتلا برای طرفداران نوتلا

طرز تهیه نوتلا یکی از عناصر لذیذ وعده صبحانه یا عصرانه است که میتوان با آن آیتمهای هیجان انگیز دیگری مانند پن کیک نوتلا، وافل نوتلا و موارد مشابه دیگر، تهیه کرد. وافل نوتلا در واقع به عنوان یکی از تردترین انواع نوتلا محسوب میشود که معمولا آن را با شیر یا شیر کاکائو سرو میکنند. درست است که طرز تهیه وافل نوتلا ساده است و افراد میتوانند در کمتر از یک ساعت این وافل لذیذ را درست کنند اما کالری بالای این وافل سبب میشود که افرادی که تناسب اندام خود اهمیت میدهند از مصرف بی رویه آن پرهیز کنند.
مواد لازم وافل
برای تهیه وافل به مواد زیر نیاز داریم:
مواد اولیه | میزان لازم |
آرد قنادی یا بیسکوییت کاکائویی یا فندقی پودر شده | 1 فنجان |
فندق خام خرد شده | نصف فنجان |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن نباتی | 2 قاشق غذاخوری |
نوتلا | 3/1 فنجان |
پودر کاکائو | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 اونس |
شیر | 1.5 فنجان |
بکینگ پودر | قاشق چای خوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
کره ذوب شده | 2 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه وافل نوتلا
برای تهیه کردن وافل نوتلا، این مراحل را دنبال کنید:
- مرحله اول: در ابتدا بهتر است وافل ساز را روشن کنید و یک کاسه بزرگ بردارید. درون کاسه آرد یا بیسکوییت پودر شده را به همراه بکینگ پودر و نمک سه بار الک کنید و کنار بگذارید.
- مرحله دوم: در ظرفی دیگر تخم مرغ را با وانیل هم بزنید و کمی بعد به آن فندق خرد شده و نوتلا را بیفزایید و هم بزنید.
- مرحله سوم: پس از آن که مخلوط شما به خوبی یکدست شد به آن شیر را اضافه کنید. حال میتوانید مخلوط آرد را در چند مرحله بی افزایید و هم بزنید تا جایی که به بافتی یکنواخت برسید.
- مرحله چهارم: نصف فنجان از مایع وافل نوتلا را برداشته و بر روی صفحه وافل ساز به طور یکنواخت بریزید و برای ۳ دقیقه صبر کنید تا وافل نوتلا شما آماده شود.
نکات طرز تهیه وافل نوتلا
برای تهیه وافل نوتلا باید نکات زیر را حتما رعایت کنید:
- اگر فکر میکنید که نوتلا در وافل نوتلا به صورت تودهای در میآید، میتوانید نوتلا را با کمی شیر رقیق کرده و سپس به مواد اضافه کنید.
- تا زمانی که بخار وافل ساز تمام نشد، به هیچ عنوان درب وافل ساز را باز نکنید.
- در صورتی که طعم شکلات را دوست دارید، میتوانید میزان پودر کاکائو را دو برابر کنید.
- این وافلها را پس از تهیه و خنک شدن میتوانید درون کیسه فریزر زیپ دار قرار دهید و برای مدتی در فریزر نگهداری کنید و در زمان مصرف آن را برای چند دقیقه درون توستر یا فر گرم کنید.
وافل شکلاتی؛ یک طعم همه پسند

وافل شکلات از جمله وافلهایی هستند که شیرینی چندان ندارند، در نتیجه میتوانند از جمله خوراکیهای همه پسند تلقی شوند. وافل شکلاتی همراه با شیر و مخلوط توت و خامه میتواند یک آیتم لذیذ برای صبحانه یا عصرانه باشد. طرز تهیه وافل شکلاتی دارای مراحل و نکات بسیار کمی است به طوری که میتوانید آن را به کمک کودکان درست کنید و از طعم شگفت انگیز آن لذت ببرید.
مواد لازم وافل
مواد اولیه زیر را برای تهیه وافل شکلاتی آماده کنید:
مواد اولیه | میزان لازم |
آرد سفید | 1 پیمانه |
کاکائو هلندی یا کاکائو مرغوب | نصف پیمانه |
شکر دانه ریز | 4/1 پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
نمک | 1 اونس |
روغن مایع | نصف پیمانه |
شیر | 1 پیمانه |
طرز تهیه وافل شکلاتی
برای تهیه وافل شکلاتی، این مراحل را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا وافل ساز را گرم کنید، پس از ۳ بار الک کردن تمام مواد خشک به جز شکر و وانیل آنها را درون ظرفی بزرگ بریزید و سپس به آن شکر را بیفزایید و ترکیب را به خوبی مخلوط کنید و در مرکز آن یک حفره ایجاد کنید.
- مرحله دوم: کمی بعد در مرکز حفره تخم مرغ، وانیل، روغن و شیر را اضافه کنید و مواد را با لیسک هم بزنید تا زمانی که مواد وافل شکلاتی کاملاً یکدست شوند.
- مرحله سوم: حال میتوانید صفحه وافل ساز را با روغن چرب کنید. در این مرحله باید نصف پیمانه از مواد وافل را روی وافل ساز بریزید و درب آن را ببندید و برای ۲ دقیقه صبر کنید.
نکات طرز تهیه وافل شکلاتی
اگر میخواهید وافل شکلاتی بسیار خوشمزهای درست کنید، نکات زیر را رعایت نمایید:
- بهتر است بدانید که این وافل چندان شیرین نیست در صورت تمایل می توانید آن را با کمی شربت شیرین تر کنید.
- پس از پخت وافل شکلاتی آن را روی سینی توری با فاصله قرار دهید تا وافلها خوب خنک شوند، اگر وافلها را روی هم قرار دهید، کمی بعد خمیر میشوند.
وافل بستنی؛ طعمی متفاوت

محال است کسی وافل بستنی را ببیند و از این آیتم جذاب به راحتی بگذرد، یک بستنی قیفی را در نظر بگیرید، وافل در واقع نقش قسمت نگهدارنده بستنی را بر عهده دارد، البته میتوان پس از سرد شدن وافل در بین آن بستنی قرار داد و برش زد. به صورتهای مختلفی میتوان وافل را سرو کرد که این امر تنها به ذائقه شما بستگی دارد.
فرقی ندارد در هر صورت وافل بستنی دسری هیجان انگیز و لذت بخش است که میتواند تمام عاشقان بستنی را به خود جلب کند، طرز تهیه وافل بستنی نیز مانند سایر وافلها بسیار آسان و کاربردی است، اگر مشتاق تست کردن بستنی به شکلهای مختلف هستید، می توانید از رسپی وافل بستنی برای خلاقیت دادن در دسرهای خود استفاده کنید.
مواد لازم وافل
مواد لازم برای تهیه وافل شکلاتی به شرح زیر است:
مواد اولیه | میزان لازم |
تخم مرغ | 1 عدد |
شکر | نصف پیمانه |
کره ذوب شده و خنک شده | 4/1 پیمانه |
شیر | 3 قاشق غذاخوری |
عصاره وانیل | 1 قاشق چای خوری |
آرد | نصف پیمانه |
نمک | 1 اونس |
روغن مایع | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه وافل بستنی
وافل بستنی بسیار خوشمزه بوده و برای تهیه آن، باید مراحل زیر را با دقت طی کنید:
- مرحله اول: ابتدا وافل ساز را روشن کنید و اجازه دهید آهن دایرهای آن گرم شود.
- مرحله دوم: در یک کاسه خشک تخم مرغ و وانیل را با هم مخلوط کنید، کمی بعد به آن شیر، نمک و کره را اضافه کنید و هم بزنید، زمانی که مواد با یکدیگر ترکیب شدند، کم کم به آن آرد الک شده را اضافه کنید. خمیر وافل بستنی باید روان باشد، در صورتی که مواد شما سفت بود کم کم به آن شیر اضافه کنید.
- مرحله سوم: مقداری کمی از مواد را روی وافل ساز از قبل چرب شده بریزید و پرس کنید، در نخستین ثانیههایی که وافل هنوز گرم است آن را به شکل مخروط درآورده و کنار بگذارید.
- مرحله چهارم: زمانی که وافل شما سرد شد آن را با اسکوپهای بستنی، جذابتر کنید.
نحوه تهیه وافل بدون دستگاه
در صورتی که وافل ساز ندارید اصلا نگران نباشید چرا که ما در این قسمت به شما ثابت خواهیم کرد که طرز تهیه بدون دستگاه آن هم با عطر و طعمی متفاوتتر امکان پذیر است، مشروط بر این که تمام نکات ذکر شده در طرز تهیه وافل بدون دستگاه رعایت شود. وافل را میتوان هم در دستگاه ساندویچ ساز و هم درون ماهیتابه گریل با کمترین امکانات و با بهترین طعم و نتیجه تهیه کرد. اگر از دوستداران وافل هستید، پس به هیچ عنوان ادامه این مبحث را از دست ندهید.
طرز تهیه وافل با ساندویچ ساز

برای طرز تهیه وافل با ساندویچ ساز تنها کافی است از دستور تهیه وافل شکلاتی، وافل ساده و هر وافل دیگری که دوست دارید، پیروی کرده و قبل از آماده سازی مواد وافل ساندویچ ساز را گرم کنید. دقت کنید که ساندویچ ساز شما عاری از هر گونه آلودگی باشد، زمانی که ساندویچ ساز به خوبی گرم شد، اکنون زمان چرب کردن دو صفحه آن است. طرز تهیه وافل کافی شاپی استفاده از دستگاه وافل ساز است.
پس از چرب کردن تنها کافیست نصف فنجان از مایع وافل را درون ساندویچ ساز بریزید و پرس کنید، کمی بعد وافل شما آماده است. میتوانید روی آن کمی نوتلا پخش کنید و در صورت تمایل مجدد پرس کنید. پس از آماده سازی وافل اجازه دهید تا کمی از دمای آن کاسته شود و سپس آن را با انواع میوه فصل، بستنی و آجیل سرو کنید. طرز تهیه وافل موزی به این صورت است که مقداری موز را خرد کنید و روی وافل بگذارید و میل کنید.
طرز تهیه وافل روی گاز

خوشبختانه وافل از آن دسته از دسرهایی است که میتوان آن را با کمترین امکانات آماده کرد. برای طرز تهیه وافل روی گاز شما به یک تابه داغ گریل نیاز دارید. پس از آماده سازی مواد به اندازه یک دایره متوسط از مواد وافل را روی تابه داغ شده و چرب شده به طور یکنواخت پخش کنید، زمانی که از برجسته سازی شیارها روی وافل مطمئن شدید، آن را برگردانده تا سمت دید آن نیز سرخ شود، در طرز تهیه وافل با ماهیتابه میتوانید از یک جسم سنگین به منظور برجسته سازی شیار روی وافل استفاده کنید. این تکنیک را در طرز تهیه نان پنجره ای نیز می توانید به کار بگیرید.
نکات تهیه وافل بدون دستگاه
برای اینکه بتوانید روی گاز وافل را به خوبی درست کنید باید نکات زیر را رعایت نمایید:
- امروزه راههای زیادی برای تهیه وافل وجود دارد، یکی از این روشها استفاده از قالب مخصوص وافل و قرار دادن آن درون فر از قبل گرم شدن است.
- توجه کنید قبل از ریختن مواد وافل تابه را فقط با چند قطره روغن چرب کنید، نیاز به ریختن میزان زیادی روغن نیست.
- از آنجایی که وافل زود آماده میشود، پس از آن غافل نشوید.
- پس از گرم شدن تابه حتماً حرارت اجاق خوراک پزی را کم کنید.
- تابه گریل باید نچسب و عاری از هر گونه آلودگی باشد.
- وقتی وافل را درون تابه ریختید، به هیچ عنوان درب آن را نبندید.
شما کدام نوع وافل را ترجیح میدهید؟
وافل یک خوراکی بین المللی محسوب میشود که دستور پخت آن در کشورهایی نظیر هنگکنگ، انگلیس، بلژیک و آمریکا سرآمد است. دستور پخت وافل میتواند وابسته به مناطق مختلف متفاوت باشد. وافل در واقع نان یا به تعبیری دسری لذیذ است که از موادی نظیر تخم مرغ، شیر و آرد درست میشود، عموم وافلها با دستگاهی به نام وافل ساز تهیه میشوند.
مایع وافل بین دو شبکه اتو مانند وافل ساز که از قبل چرب و گرم شده قرار میگیرد، زمانی که وافل به رنگ قهوهای یا طلایی درآید، زمان سرو این خوشمزه هیجان انگیز است که هر شخص میتواند وابسته به سلیقه خود آن را با انواع میوه، مربا و عسل سرو کند. معمولا وافلها در وعده صبحانه سرو میشوند اما میتوان از آنها به عنوان میان وعده نیز استفاده کرد. شما بگویید که چه نوع و مزه وافل را ترجیح میدهید؟