گلابی یک میوه با طعم ترش و شیرین است که بیشتر در مناطق سردسیری و کوهستانی رشد میکند این میوه محبوب و دوست داشتنی داری خواص و ویتامینهای زیادی است که برای بدن بسیار مفید بوده و باعث افزایش سلامتی در سایر نقاط بدن افراد میشود. فیبرها و ویتامینهای موجود در این میوه محبوب خواص درمانی بسیار زیادی دارد و به گونهها و شکلهای مختلفی نیز قابل خوردن است. در ادامه به بررسی کامل میوه گلابی و خواص مفید آن خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.
انواع گلابی را بشناسید
قبل از آن که بخواهیم در ارتباط با انواع خواص گلابی صحبت کنیم بهتر است با انواع میوه گلابی آشنا شوید. میوه گلابی بر اساس اندازه، طعم و شکل دسته بندی میشود. گلابی رایج در ایران گلابی رشد کرده در جنگلهای گیلان است که طعم و مزه فوق العادهای دارد. در آمریکا گلابی بیشتر به صورت گلابی آنجوی سبز، گلابی آنجوی قرمز و گلابی کومیس است که در بین شهروندان آمریکایی از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.
ارزش غذایی گلابی چه قدر است؟
گلابی علاوه بر طعم دلچسب و شیرین دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است. این میوه محبوب و دوست داشتنی همانطور که در ابتدا نیز گفته شد به دلیل داشتن مواد مغذی و ویتامینها برای طیف وسیعی از ارگانهای بدن مناسب بوده و حتی در مواردی دارای خاصیت درمانی نیز میباشد. شما با خوردن یک گلابی تقریبا انواع ویتامین C، ویتامین K، کلسیم، منیزیم و …را به سلولهای بدن خود هدیه میکنید. در انتها شاید این سوال برای شما مطرح شود که یک میوه با چنین ویژگیها و ترکیباتی از چه خواصی برخوردار است؟ پاسخ ما این است که ابتدا با جدول ارزش غذایی این میوه آشنا شوید تا در ادامه سراغ خواص آن نیز برویم.
مواد تشکیل دهنده گلابی | میزان مواد در هر 100 گرم |
کالری | 58 کیلو کالری |
چربی | 0.12 گرم |
قند | 9.80 گرم |
پروتئین | 0.38 گرم |
فیبر | 3.10 گرم |
گلابی چه خواصی دارد؟

همانطور که گفتیم گلابی دارای خواص بسیار زیادی است که باعث افزایش سلامتی و طول عمر انسان میشود. ما در ادامه به بررسی کامل انواع خواص گلابی پرداختهایم تا شما با مهمترین خواص غذایی و دارویی این میوه آشنا کنیم:
1. خاصیت گلابی برای دیابت
گلابی یک از میوههای موثر برای بهبود و کنترل بیماری دیابت است. میوه گلابی به دلیل داشتن فیبر بالا و گلیسیرین پایین قند خود را تنظیم میکند. این تنظیم قند خون سبب بهبود و کنترل بیماری دیابت توسط میوه گلابی میشود.
2. خواص گلابی در بارداری
پزشکان و متخصصان زنان معمولا به خانمهای باردار توصیه میکنند که حتما از قرص فولیک اسید برای در دوران بارداری خود استفاده کنند، زیرا فولیک اسید از نابهنجاریهای نوزاد جلوگیری میکند و باعث میشود نوزاد با سلامت کامل متولد شود. این ویتامین در گلابی وجود دارد و باعث افزایش سلامت نوزاد و مادر میشود.
3. فواید گلابی برای لاغری
گلابی از خواص بسیار ویژهای برای لاغری برخوردار است. همان طور که گفته شد میوه گلابی به دلیل داشتن قند طبیعی باعث توازن قند خون میشود و احساس ضعف و بیحالی را از شما دور میکند. همچنین فیبر موجود در گلابی باعث میشود تا افراد تا مدت زمان طولانی را احساس سیری کنند و تعداد وعدههای غذای مصرفی افراد را کاهش میدهد. به همین دلیل افرادی که قصد لاغری دارند میتوانند از این میوه استفاده کنند.
4. تقویت سیستم ایمنی

گلابی به دلیل داشتن آنتی اکسیدان بالا تولید گلبولهای سفید را افزایش میدهد و باعث تقویت سیستم ایمنی افراد میشود. افرادی که دچار سرما خوردگی و یا آنفولانزای فصلی شدهاند بهتر است میوه گلابی را در لیست تغذیه خود قرار دهند، زیرا باعث تسریع روند بهبود میشود.
5. بهبود فرایند گردش خون
یکی از مهمترین خواص گلابی که تقریبا همه افراد نیز از آن اطلاع دارند، بهبود فرایند گردش خون است. گلابی به دلیل داشتن آهن و مس فراوان برای بهبود گردش خون مناسب بوده و برای افرادی که که دچار کم خونی هستند این میوه به شدت توصیه میشود. همان طور که میدانید اختلال در فرایند گردش خون میتواند سبب ایجاد خستگی، بیحالی، کسلی و ضعف عضلات شود. میوههای دیگر نیز باعث افزایش بهبود روند گردش خون میشود، برای مثال یکی از اصلیترین خواص انار بهبود گردش خون در بدن است و باعث پاکسازی خون میشود.
6. فواید گلابی برای افزایش سلامت استخوان
یکی از مهمترین خواص گلابی کمک به سلامت استخوانها است. گلابی به دلیل داشتن مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم میتواند بیماریهایی مانند پوکی استخوان و ضعفهای عمومی بدن را تسکین دهد.
7. گلابی برای بهبود فرآیند هضم
گلابی به دلیل داشتن فیبر فرایند هضم غذا را راحتتر کرده و سبب افزایش فرآیند حرکت روده بزرگ میشود. افرادی که دچار مشکلاتی از قبیل هضم غذا هستند خوردن یک یا دو عدد گلابی فرآیند هضم را برای آنها راحتتر میکند. بهبود فرایند هضم غذا از خواص شلیل نیز میباشد و مانند گلابی میتواند مشکل افرادی را که دچار اختلال هضم غذا هستند را تا حدودی حل کند.
8. پیشگیری از سرطان
گلابی دارای خواص غیر سرطانی است و بیماریهایی مانند سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان ریه و سرطان روده را کاهش میدهد. افرادی که مصرف گلابی بالایی دارند معمولا از ابتلاء به این گونه سرطانها در امان هستند. پیشگیری از سرطان یکی از خواص گیلاس نیز است و این میوه نیز مانند گلابی در پیشگیری از انواع سرطان نقش قابل توجهی دارد.
9. گلابی برای تسریع سرعت التیام

گلابی به دلیل داشتن ویتامین C سرعت ساخت اندام و بافت جدید را در بدن افزایش میدهد. گلابی به ترمیم آسیب رگهای خونی کمک کرده که به طبع از مشکلات قلبی و عروقی در افراد مختلف جلوگیری میکند.
گلابی های زرد و رسیده را آنلاین سفارش دهید…
اگر با خواندن این مقاله به مصرف بیشتر از گلابی ترغیب شده یا میخواهید از آن برای تهیه کیک و شیرینی استفاده کنید، پیشنهاد میکنیم خرید آنلاین میوه از اسنپ فود را فراموش نکنید. شما میتوانید گلابیهای تازه و خوشمزه را به صورت کاملا سالم درب منزل تحویل بگیرید و از منبع غنی ویتامینهای آن استفاده کنید. همچنین، اگر به خواندن مقالههای خواص میوهها علاقه دارید، میتوانید مقاله خواص آلبالو را نیز مطالعه کنید.
نظرات کاربران