طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی خوشمزه

۴ نفر
غذای اصلی
متوسط
30 دقیقه
4 ساعت
طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه و جاافتاده، رازیست که هر آشپز ایرانی دوست دارد آن را بداند. این خورش اصیل، با ترکیب سبزیهای تازه، گوشت خورشتی و لوبیای قرمز یا چیتی، یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که عطر و طعم بینظیرش همه را مجذوب میکند؛ اما برای رسیدن به آن رنگ و لعاب دلخواه، باید چندین نکته مهم را رعایت کرد.
در این مقاله، تمام فوتوفنهای طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی و خوشمزه را بررسی خواهیم کرد. ابتدا مواد اولیه و نسبت دقیق آنها را معرفی میکنیم، سپس مراحل پخت را گامبهگام توضیح میدهیم و در پایان با نکات کلیدی و جدیدترین ترفندهای طبخ این غذای لذیذ آشنا میشوید. اگر میخواهید قورمه سبزی شما مثل دستپخت مادربزرگها عطر و طعمی فراموشنشدنی داشته باشد، تا پایان همراه ما باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه قورمه سبزی
برای تهیه یک قورمه سبزی خوشمزه و لذیذ، به مواد اولیه باکیفیت و نسبتهای دقیق نیاز داریم. در جدول زیر، میتوانید مواد لازم برای پخت قورمه سبزی را مشاهده کنید.
مواد لازم برای 4 نفر | مقدار مواد |
گوشت خورشتی | 300 گرم |
سبزی خورشتی | 500 گرم |
لوبیا چیتی یا قرمز | 150 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
لیمو عمانی | 4 عدد |
روغن مایع | بهمیزان لازم |
نمک، فلفل، زردچوبه | بهمیزان لازم |
آبغوره | یک قاشق غذاخوری |
آموزش طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی
در طرز پخت قورمه سبزی مجلسی، باید مراحل زیر را بادقت انجام دهید تا خورشت شما کاملا جا بیفتد و عطر و طعم فوقالعادهای داشته باشد.
آمادهکردن لوبیا
اولین مرحله از طرز تهیه خورشت قورمه سبزی، آمادهسازی لوبیا است. ابتدا لوبیاها را بشویید و آنها را در یک ظرف مناسب از شب قبل بخیسانید. پس از گذشت چند ساعت، آب لوبیاها را عوض کنید و این کار را چند مرتبه انجام دهید تا نفخ آنها گرفته شود. حالا، لوبیاها آماده پخت هستند.
سرخکردن پیاز و ادویهها
در این مرحله، پیازها را ریز خرد کنید و در یک قابلمه بزرگ با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید تا ادویهها بهخوبی در روغن تفت بخورند و عطرشان آزاد شود. این کار باعث میشود که طعم خورشت خوشمزهتر شود.
اضافهکردن لوبیا
در این مرحله، لوبیاهایی را که از شب قبل خیساندهاید، به قابلمه اضافه و خوب مخلوط کنید. لوبیاها را هم 2 تا 3 دقیقه با بقیه مواد تفت دهید. سپس بهمیزان لازم به قابلمه آب اضافه کنید تا مواد کاملا در آب غوطهور شوند. حالا قابلمه را روی گاز با حرارت متوسط قرار دهید.
تفتدادن گوشت خورشتی
پس از سرخکردن پیاز و ادویهها، نوبت به تفتدادن گوشت میرسد. ابتدا گوشت را بهصورت خورشتی خرد و سپس آن را به قابلمه اضافه کنید. گوشت را با پیاز و ادویهها خوب تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کمی سرخ شود. این مرحله بسیار مهم است؛ زیرا باعث میشود گوشت طعم بهتری بگیرد و در خورشت بهتر جا بیفتد.
پختن گوشت و لوبیا
پس از اضافهکردن آب و لوبیا، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت و لوبیا بپزند. در این مدت، لازم است چند دقیقه یکبار به قابلمه سر بزنید و در صورت نیاز، آب اضافه کنید تا نسوزد؛ گوشت باید کاملا نرم و لوبیاها هم باید خوب پخته شوند.
سرخکردن سبزی خورشتی و آمادهکردن لیمو عمانی
در این مرحله از طرز تهیه ی قورمه سبزی، ابتدا در لیمو عمانیها چند سوراخ کوچک ایجاد کنید و در یک کاسه آب قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود. آب کاسه را چند مرتبه عوض کنید تا لیموها آماده اضافهشدن به خورش شوند. سپس سبزی خورشتی را که از قبل شسته و خرد کردهاید، در یک تابه با روغن مناسب تفت دهید. سبزی را خوب سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند و به رنگ تیرهتری درآید. این کار باعث میشود تا طعم قورمه سبزی بهتر و عطر آن بیشتر شود.
اضافهکردن سبزی سرخشده و لیمو عمانی
پس از اینکه گوشت و لوبیا نیمپز شدند، سبزی سرخشده را به قابلمه اضافه و خوب مخلوط کنید. اجازه دهید سبزی با سایر مواد خورشت بهخوبی پخته شود و جا بیفتد. بعد از پخت کامل گوشت، لوبیا و سبزی، لیموعمانیها را بههمراه کمی نمک، فلفل و ادویه قورمه سبزی به خورشت اضافه کنید. این مرحله از نحوه پخت قورمه سبزی باعث میشود که خورش عطر و طعم نهایی خود را بهدست آورد.
جاافتادن و سرو خورشت
در این مرحله از طرز تهیه قورمه سبزی روغن انداخته، طعم خورش را بچشید و در صورت نیاز مقدار بیشتری نمک و ادویههای دلخواه خود را به آن اضافه کنید. سپس، اجازه دهید خورشت بهآرامی بجوشد تا طعمها کاملا با هم ترکیب شوند. وقتی خورش بهخوبی روغن انداخت و جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسبی بکشید. حالا، با این دستور پخت میتوانید خورشتی با طعم و عطر دلپذیر تهیه و آن را در کنار برنج زعفرانی سرو کنید.
آموزش صوتی طرز تهیه قورمه سبزی
نکات و ترفندهای طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه
استفاده از فوتوفنها و ترفند پخت قورمه سبزی به شما کمک میکند تا خورشتی خوشمزه، جاافتاده و روغنانداخته داشته باشید. از اینرو، نکات زیر را حتما رعایت کنید:
- ترکیب سبزیها: ترکیب سبزی قورمه سبزی رستورانی، معمولا شامل تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز و اسفناج است؛ در نظر داشته باشید که استفاده زیاد از شنبلیله باعث تلخشدن خورشت میشود؛ برای گرفتن تلخی قورمه سبزی میتوانید به مقالهای با همین عنوان مراجعه کنید.
- میزان سرخکردن سبزی: سبزی باید خوب تفت داده شود تا رنگ و طعم مناسبی پیدا کند؛ البته توجه داشته باشید که سرخکردن بیش از حد هم باعث تلخشدن خورش میشود.
- عطر بیشتر خورش: در ۳۰ دقیقه پایانی پخت، یک قاشق شنبلیله خشکشده را پودر کنید و در روغن تفت دهید، سپس آن را به خورش اضافه کنید؛ این کار عطر بیشتری به قورمه سبزی میدهد.
- استفاده از عصاره قلم: برای خوشمزهتر و چربترشدن قورمه سبزی، میتوانید از عصاره قلم استفاده کنید.
- انتخاب گوشت مناسب قورمه سبزی: برای قورمه سبزی مجلسی، بهترین گزینه استفاده از گوشت گوسفندی است؛ زیرا گوشت گوسفندی چربتر است و باعث میشود خورش شما خوشمزهتر و پرطعمتر شود. همچنین، بهتر است گوشت گوسفندی را بهصورت درشت خرد کنید تا در پایان پخت، تکههای آن در خورش مشخص شوند.
- اضافهکردن یخ به خورش: پس از پختن خورش، اضافهکردن یک قطعه کوچک یخ باعث میشود که به مواد آن شوک وارد شود و خورش روغن بیشتری بیندازد.
- اگر میخواهید قورمه سبزی شما ترشتر شود، مقداری گرد لیمو یا آبغوره در پایان به خورش اضافه کنید. برای تهیه لیمو عمانی باکیفیت، میتوانید آن را از عطاری آنلاین سفارش دهید و از عطر طبیعی آن در خورشت خود لذت ببرید.
- ریز خردکردن سبزی: یک نکته مهم در طرز پخت قورمه سبزی این است که سبزی را کاملا ریز خرد کنید؛ این کار باعث میشود سبزی بهتر سرخ شود و خورش عطر بیشتری داشته باشد.
- تعادل مزهها: برای جلوگیری از شوری و ترشی بیش از حد، بهتر است نمک و لیمو را کمکم اضافه کنید و در حین پخت، طعم خورش را بچشید. اما اگر قورمه سبزی شما شور یا ترش شد، نگران نباشید! برای متعادلکردن طعم خورش، میتوانید به راهنمای رفع شوری و ترشی قورمه سبزی مراجعه کنید و با چند ترفند ساده، طعم دلخواهتان را بهدست آورید.
میزان کالری و ارزش غذایی قورمه سبزی
قورمه سبزی ارزش غذایی بالایی دارد و حاوی پروتئین، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی مهمی است که برای سلامت بدن مفید هستند. میزان کالری این غذا بستهبه نوع و مقدار مواد مصرفی مانند روغن، گوشت و لوبیا متغیر است. در جدول زیر میتوانید میزان کالری و ارزش غذایی موجود در 100 گرم قورمه سبزی را مشاهده کنید.
مواد تشکیلدهنده | مقدار در هر 100 گرم |
کالری | 151 کیلوکالری |
پروتئین | 7.30 گرم |
چربی | 10.76 |
کربوهیدرات | 7.12 |
آب | 38.37 |
قند | 0.67 |
فیبر | 2.35 |
اگر برای وعده ناهار بهدنبال ایدههای متنوع و غذاهایی با کالری کمتر هستید، پیشنهاد میکنیم سری به ناهار چی درست کنم بزنید و از لیست غذاهای خوشمزه آن الهام بگیرید.
رازهای پخت قورمه سبزی حرفهای؛ از صفر تا صد
قورمه سبزی اصیل ایرانی، چیزی فراتر از یک خورش ساده است که با ترکیب درست مواد، رعایت نکات پخت و صبر در جاافتادن، به بهترین شکل تهیه میشود. در این مقاله، طرز تهیه قورمه سبزی را مرحلهبهمرحله بررسی کردیم؛ از سرخکردن اصولی سبزی گرفته تا روش جاافتادن و طعمدارشدن آن.
همچنین درباره ترفندهای پخت این خورش، مانند انتخاب بهترین نوع گوشت، روشهایی برای رفع تلخی لیمو عمانی و روغنانداختن آن صحبت کردیم؛ با رعایت این نکات، قورمه سبزی شما مجلسی و حرفهای خواهد شد. حالا که طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه را یاد گرفتید، وقت آن است که دستبهکار شوید و از عطر و طعم دلانگیز این خورش سنتی لذت ببرید.
سوالات متداول
طرز تهیه قورمه سبزی با زودپز چگونه است؟
برای پخت قورمه سبزی با زودپز، کافی است پس از تفتدادن پیاز و گوشت، لوبیا و آب را به زودپز اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فشار پخته شوند.
چرا قورمه سبزی تلخ میشود؟
اگر شنبلیله زیاد باشد یا سبزی بیش از حد سرخ شود، خورشت تلخ خواهد شد.
نشانه جاافتادن قورمه سبزی چیست؟
اصلیترین نشانه یک قورمه سبزی جاافتاده این است که آب و مواد خورش از هم جدا نباشند و سبزی، لوبیا، گوشت و آب خورش یکدست و غلیظ شده باشد.
چگونه قورمه سبزی روغن بیندازد؟
سبزی را بهاندازه کافی سرخ کنید و خورشت را روی حرارت ملایم و طولانی بپزید.
طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده در 8 مرحله تصویری

طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی و جا افتاده به صورت کاملا تصویری و مرحله به مرحله با مقدار دقیق مواد اولیه به روش های محتلف را در این دستور العمل بخوانید.
Type: main course
Cuisine: Iranian
کلمات کلیدی: طرز تهیه قورمه سبزی، قورمه سبزی
Recipe Yield: 1 serving
Calories: 192 calories
Preparation Time: PT30M
Cooking Time: PT4H
زمان کل: PT4H30M
Recipe Ingredients:
Recipe Instructions:
آمادهکردن لوبیا:
سرخکردن پیاز و ادویهها:
اضافهکردن لوبیا:
تفتدادن گوشت خورشتی:
پختن گوشت و لوبیا:
سرخکردن سبزی خورشتی و آمادهکردن لیمو عمانی:
اضافهکردن سبزی سرخشده و لیمو عمانی:
جاافتادن و سرو خورشت:
طعم خورش را بچشید و در صورت نیاز مقدار بیشتری نمک و ادویههای دلخواه خود را به آن اضافه کنید. سپس، اجازه دهید خورشت بهآرامی بجوشد تا طعمها کاملا با هم ترکیب شوند. وقتی خورش بهخوبی روغن انداخت و جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسبی بکشید. حالا، با این دستور پخت میتوانید خورشتی با طعم و عطر دلپذیر تهیه و آن را در کنار برنج زعفرانی سرو کنید

4.52
سلام قورمه سبزی با مرغ خوشمزه میشه،اگر اره ران یا سینه مرغ کدام داخلش بریزم
سلام قورمه سبزی با مرغ بهتر سینه مرغ استفاده کنید که البته ذائقه ای هستش
میتونید در این خورشت خوشمزه از ران مرغ هم استفاده کنید
سلام چطوری سبزی قورمه خوش رنگ کنم ؟میخوام قورمه سبزی مجلسی خوب بشه مخصوصا مزه خورشت برا م مهم
سلام وقت درست کردن قورمه سبزی این خورشت اصیل ایرانی برای آن که بهترین سبزی قورمه را سرخ کنید،باید پیش از ریختن روغن، سبزی را در
تابه تفت دهید تا آب آن کشیده شود.وقتی مطمئن شدید سبزی آب اضافی ندارد، روغن به تابه اضافه کنید و سبزی را سرخ کنید.
در حقیقت این تکنیک در هر طرز تهیه خورشت سبزي مجلسي مورد استفاده قرار میگیرد.
سلام برای تهیه قورمه سبزی مجلسی چه سبزی های لازم است در طرز تهیه و درست کردن قورمه چطور باید سبزی ها را سرخ کرد
سلام سبزی خورشتی مخصوص قورمه سبزی اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری است که اگر تره زیاد باشد باعث تندی خورشت می شود
و اگر شنبلیله زیاد باشد تلخ شدن طعم خورشت به همراه دارد .پیش از ریختن روغن،سبزی را در تابه تفت دهید تا آب آن کشیده شود تا بهترین سبزی سرخ شده را داشته باشید
چکار کنم که نفخ لوبیا گرفته بشه؟ چه کاری لازم تا لوبیا سریع تر پخته بشه تا تهیه قورمه سبزی مجلسی زودتر انجام بشه
سلام وقت تهیه قورمه سبزی بهتر از شب قبل لوبیا را در یک کاسه آب خیس کنید و دو تا سه مرتبه آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته شده
و هم لوبیاها سریع پخته شوند.دقت کنید که لوبیا باید از جنس مرغوب باشد،والا حتی در صورت خیساندن در آب، ممکن است که
لوبیاها دیرپز بوده و نیاز باشد مدت بیشتری برای پخته شدن آنها منتظر بمانید
در طرز تهیه قورمه سبزی برای داشتن خورشت خوشمزه و جا افتاده و قورمه سبزی خوش رنگ چیکار کنم
سلام در طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه و خوش رنگ هرچقدر رنگ سبزی پررنگتر شود،رنگ خورشت تیرهتر خواهد شد.
یک راز قورمه سبزی خوشمزه،تفت دادن زیاد سبزی است؛اما اگر میخواهید ویتامین و املاح معدنی سبزیجات شما حفظ شود،بهتر است آن را خیلی کم تفت دهید.
سلام ادویه قورمه سبزی مجلسی چی هستش
سلام سبزی خورشتی مخصوص قورمه سبزی شامل اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری است و ادویه های لازم برای درست کردن قورمه سبزی
مجلسی زردچوبه و نمک، فلفل سیاه و میتوانید از عصاره قلم برای مقوی تر شدن استفاده کنید .
سلام تفاوت قورمه سبزی شمالی با قورمه سبزی معمولی در چیست
سلام در تهیه قورمه سبزی شمالی بجز سبزیهای اسفناج و شنبلیله و تره و گشنیز و جعفری،از دو نوع سبزی محلی به نام خالواش و چوچاق استفاده میکنند.
برای طعم خورشت مقداری آبغوره میریزند. تفاوت دیگر قرمه سبزی شمالی با معمولی اضافه کردن بادمجان و گوجه است که به
شکل حلقهای برش زده، سرخ کرده و به خورشت اضافه میکنند