دستور پخت پیتزا مخصوص خوشمزه و حرفه ای (تجربه‌ای فراموش نشدنی)

دستور پخت پیتزا مخصوص خوشمزه و حرفه ای
به این مقاله امتیاز دهید

پیتزا یکی از محبوب‌ترین غذاها در تمام جهان است. این غذا بومی ایتالیاست؛ اما در کشورهای مختلف هم مورد استقبال بی‌نظیری قرار گرفته است. طرز درست کردن پیتزا در فرهنگ‌های مختلف با اضافه کردن چاشنی‌های محلی تغییر کرد. این تغییر در سبک پخت سبب شد انواع مختلفی از پیتزا مثل مارگاریتا، ناپولی، پپرونی و بسیاری مدل‌های دیگر به وجود آیند.

من به شخصه عاشق پیتزای خانگی هستم. هیچ چیز دل‌انگیز‌تر این نیست که پیتزای داغ را از فر بیرون بیاورید و با خانواده نوش جان کنید. سس، پنیر و همه آن طعم‌های بی‌نظیر در کنار خانواده واقعاً فوق‌العاده خواهند بود.

طرز درست کردن پیتزا خوشمزه اصلاً سخت نیست. کافی است بعضی از اصول آن را یاد بگیرید. آن وقت هر نوع پیتزایی که اراده کنید می‌توانید درست کنید. حتی می‌توانید خودتان پیتزاهایی جدید اختراع کنید.

اگر دوست دارید با طرز تهیه پیتزا مخصوص خوشمزه آشنا شوید و آن را تجربه کنید با اسنپ فود همراه شوید.

چطور خمیر پیتزا درست کنید؟

خمیر پیتزا یا نان پیتزا را می‌توانید آماده از فروشگاه‌ها تهیه کنید یا خودتان در منزل آن را بپزید. ولی توصیه می‌کنم خودتان امتحان کنید. چون خمیر تازه‌ای که در منزل درست می‌کنید، بسیار لذیذتر از انواع آماده است.

چطور خمیر پیتزا درست کنید؟

می‌توانید از انواع مختلف آرد در تهیه خمیر پیتزا استفاده کنید. از آرد سفید گرفته تا آرد گندم سبوس‌دار، آرد سویا و آرد جو دوسر. هر چه میزان گلوتن آرد بیشتر باشد، نان پیتزا ترد‌تر می‌شود. امروزه با توجه به افزایش تقاضا برای غذاهای سالم، آرد سبوس‌دار و آرد جو طرفداران بیشتری پیدا کرده‌اند.

البته در ادامه به مراحل تهیه خمیر پیتزا هم اشاره کرده ایم، اما اگر علاقه داشتید این کار را تخصصی یاد بگیرید مقاله طرز تهیه خمیر پیتزا را برای شما تهیه کرده ایم.

مواد مورد نیاز برای تهیه دو عدد خمیر پیتزا به قطر 30 سانتی‌متر

  • آرد سه و 4/3 پیمانه (490 گرم)
  • آب نیمه گرم (حدود 40 درجه سانتی‌گراد) یک و نیم پیمانه (355 میلی‌لیتر)
  • مخمر خشک فعال (خمیر مایه خشک) دو و 4/1 قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
  • نمک دو قاشق چای‌خوری
  • شکر یک قاشق چای‌خوری
مواد مورد نیاز برای تهیه دو عدد خمیر پیتزا به قطر 30 سانتی‌متر

طرز تهیه خمیر پیتزا

  1. آب ولرم را داخل کاسه‌ای بزرگ بریزد و مخمر را روی آن بپاشید و پنج دقیقه منتظر بمانید تا مخمر داخل آب حل شود. اگر بعد از پنج دقیقه مخمر حل نشد، آن را هم بزنید.
  2. مخمر در این حالت شروع به کف کردن می‌کند. اگر این اتفاق نیفتاد یعنی مخمر شما فاسد شده یا دمای آب برای عمل کردن مخمر، مناسب نبوده است. داغ بودن یا سرد بودن آب باعث از بین رفتن مخمرها می‌شود.
  3. آرد را الک کنید تا یکدست شود. سپس آرد الک شده، شکر، نمک و روغن زیتون را به ترکیب آب و خمیر مایه اضافه کنید و آرام هم بزنید. می‌توانید از همزن برقی برای هم زدن خمیر استفاده کنید. فقط لازم است تا قلاب همزن خمیر را وصل کنید.
  4. خمیر را با همزن برای حدود هفت تا 10 دقیقه با سرعت کم ورز بدهید. اگر همزن ندارید اصلاً نگران نباشید، می‌توانید با دست خمیر را ورز دهید. کافی است کمی آرد روی یک سینی بزرگ یا تخته آشپزی بپاشید و خمیر را روی سینی برای ده دقیقه ورز بدهید.
  5. خمیر زمانی آماده است که وقتی به آن دست می‌زنید حالت چسبندگی داشته باشد ولی به دست نچسبد. اگر حس کردید بعد از ده دقیقه ورز دادن هنوز هم خمیر خیلی چسبناک است، کمی آرد به آن اضافه کنید.
  6. خمیر را به شکل گرد در آورید. کمی روغن زیتون داخل کاسه بمالید. آن را داخل کاسه قرار دهید و کاملاً بچرخانید تا همه طرف آن روغنی شود.
  7. روی کاسه را با پلاستیک بپوشانید. حالا زمان آن رسیده تا مخمرهای درون خمیر کار خودشان را انجام دهند و خمیر ور بیاید. برای اینکه شرایط مناسب برای ور آمدن خمیر به وجود بیاید، دو راه دارید. می‌توانید از روش تخمیر آهسته استفاده کنید و خمیر را برای مدت 24 ساعت داخل یخچال بگذارید. یا روش تخمیر سریع را انتخاب کنید و خمیر برای مدت یک ساعت و نیم در مکانی گرم بگذارید. اگر جای گرم ندارید می‌توانید برای حدود هشت ساعت خمیر را در دمای معمولی آشپزخانه بگذارید. حجم خمیر باید دو برابر شود.

راستی اگر دوست داشتید سس پیتزا را هم در خانه درست کنید در مقاله سس خانگی پیتزا طرز تهیه آن را توضیح داده ایم.

طرز تهیه خمیر پیتزا

چطور پیتزا مخصوص درست کنید؟

حالا که خمیر پیتزا آماده شد وقت این رسیده که به سراغ دستور پخت پیتزا برویم.

مواد لازم برای پیتزا مخصوص

  • خمیر پیتزا آماده شده در مرحله قبل
  • پیاز بزرگ (خرد شده) یک عدد
  • فلفل دلمه‌ای سبز، قرمز و زرد خرد شده هر کدام یک عدد
  • قارچ خرد شده 500 گرم
  • ذرت 200 گرم
  • سوسیس ورقه شده شده (دلخواه)
  • ژامبون خرد شده (دلخواه)
  • گوشت چرخ کرده 300 گرم (دلخواه)
  • مرغ پخته تکه شده (دلخواه)
  • پنیر موزارلا رنده شده دو فنجان
  • پنیر پارمسان ریز رنده شده یک فنجان
  • سس گوجه به میزان لازم
  • رب گوجه نصف پیمانه
  • سس پستو به میزان لازم (دلخواه)
  • آب یک سوم پیمانه
  • روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
  • پودر سیر نصف قاشق چای‌خوری
  • ریحان خشک شده نصف قاشق چای‌خوری
  • پونه خشک نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری
  • فلفل یک هشتم قاشق چای‌خوری
  • آویشن نصف قاشق چای‌خوری

درصورتی‌که مواد اولیه برای طرز تهیه پیتزا را در خانه ندارید، می‌توانید آن‌ها را به‌صورت آنلاین و به‌صرفه سفارش دهید و دم در منزل تحویل بگیرید:

سفارش از سوپرمارکت آنلاین اسنپ فود

مواد لازم برای پیتزا مخصوص

طرز تهیه پیتزا مخصوص

  1. ابتدا همه مواد لازم برای پیتزا را آماده کنید. تعدادشان زیاد است ولی اگر می‌خواهید پیتزا مخصوص و حرفه‌ای درست کنید به همه این مواد احتیاج دارید.
  2. فر را روشن کنید و روی دمای 245 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و بگذارید حداقل برای 30 دقیقه قبل از شروع پخت پیتزا در فر، داغ شود.
  3. پیازها را داخل تابه‌ای با روغن زیتون تفت بدهید تا سبک شوند. سپس گوشت یا مرغ را اضافه کنید و تفت بدهید. نمک، فلفل، آویشن و پودر سیر را برای طعم دار شدن به آن‌ها اضافه کنید.
  4. رب گوجه، کمی سس گوجه، ریحان، پونه و آب را در تابه‌ای دیگر با هم مخلوط کنید و حدود ده دقیقه روی حرارت متوسط بگذارید تا غلیظ شود.
  5. نایلون روی کاسه خمیر پیتزا را بردارید و با دست کمی پف خمیر را بگیرید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و هر کدام را جداگانه داخل نایلون بگذارید و برای 15 دقیقه به آن‌ها استراحت دهید.
  6. روی تخته آشپزخانه کمی آرد بپاشید. دو چانه خمیر را روی تخته آشپزخانه بگذارید و به شکل دایره و با کمی فشار کف دست روی تخته بچرخانید. وردنه را فراموش کنید و از انگشتانتان کمک بگیرید. خمیر را از مرکز به سمت اطراف بکشید. سعی کنید ضخامت خمیر از سه سانتی‌متر بیشتر نشود.
  7. پنج دقیقه به خمیر استراحت بدهید و مجدد کمی خمیر را پهن کنید تا قطر آن به حدود 30 سانتی‌متر برسد. اگر می‌خواهید شکل خمیرها کاملاً دایره‌ای شود یک بشقاب روی خمیر بگذارید و اضافه‌های بیرون زده از لبه‌های خمیر را با چاقو جدا کنید.

اگر تابه مخصوص پیتزا داشته باشید که کارتان خیلی راحت می‌شود و می‌توانید دقیقه اندازه همان خمیر را پهن کنید.

طرز تهیه پیتزا مخصوص
  1. داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید دو خمیر پیتزا را روی آن قرار دهید.
  2. روی خمیرها با فرچه روغن زیتون بمالید. مجدد 10 تا 15 دقیقه استراحت دهید.
  3. سسی که درست کردید به طور مساوی روی خمیر پیتزا بمالید. از پشت قاشق استفاده کنید و سس را کاملاً روی خمیر پخش کنید. فقط حدود یک سانتی‌متر از اطراف لبه خمیر را خالی بگذارید. لازم نیست سس زیادی بزنید. حدود دو قاشق غذاخوری سس برای هر خمیر کافی است. نگران سس اضافه نباشید. می‌توانید برای پیتزاهای بعدی از آن استفاده کنید.

اگر دوست دارید کمی سس پستو هم اضافه کنید و روی سس، نصفی از پنیر موزارلا را بریزید.

سس پستو
  1. گوشت، سوسیس، ژامبون، قارچ، فلفل دلمه‌ای و ذرت را هم روی خمیر پخش کنید و بقیه پنیر موزارلا و پنیر پارمسان را به طور مساوی روی مواد پیتزا بریزید.
  2. پیتزا‌ها را برای حدود 10 تا 15 دقیقه در دمای 245 درجه سانتی‌گراد یا حدود 15 تا 25 دقیقه در دمای 180 بپزید. وقتی پنیر‌های روی پیتزا کاملاً طلایی شدند، آن‌ها را از فر خارج کنید. کمی فرصت دهید تا سرد شود سپس برش بزنید و برای سرو آماده کنید.
نکات تکمیلی طرز تهیه پیتزا مخصوص خوشمزه

نکات تکمیلی طرز تهیه پیتزا مخصوص خوشمزه

  • اگر خمیر پیتزا را از روز قبل درست کنید و در یخچال نگه دارید؛ پیتزایی که درست می‌کنید خوشمزه‌تر خواهد بود.
  • خمیر پیتزا را هر چه نازک‌تر کنید تردتر می‌شود ولی سعی کنید خیلی نازک نشود. چون بخش مهم طعم پیتزا به نان آن است.
  • لبه‌های خمیر را کمی بالا بیاورید تا هم برشته شود و هم مواد را به خوبی داخل خود نگه دارد.
  • خمیر پیتزا را می‌توانید از قبل آماده کنید و داخل فریزر نگه دارید. برای این کار خمیر را درست کنید، بگذارید ور بیاید سپس به قسمت‌های مناسب تقسیم کنید. به شکل توپ در بیاورید (چانه بگیرید) و کمی روغن زیتون روی آن‌ها اسپری کنید. سپس در ظرف عایق یا پلاستیک هواگیری شده قرار دهید. در این شرایط خمیر برای حدود دو تا سه ماه در فریزر سالم می‌ماند.
  • لازم است برای استفاده از خمیر یخ‌زده، خمیر را برای حدود پنج تا شش ساعت در یخچال و نیم ساعت در دمای محیط بگذارید تا یخش کامل باز شود.
  • شاید به نظرتان مراحل درست کردن خمیر پیتزا وقت‌گیر و پردردسر باشد. اگر دوست دارید می‌توانید از خمیر‌های نیمه آماده کارخانه‌ای استفاده کنید ولی مطمئن باشید خمیر خانگی طعمی خاص به پیتزای شما می‌دهد.
  • پیتزا را می‌توانید روی گاز، تنورهای خانگی یا حتی روی باربیکیو هم درست کنید.
  • سس‌های مختلفی هستند که می‌توانید در طرز تهیه پیتزا مخصوص از آن‌ها استفاده کنید. سس پستو، بشامل، سالسا، باربیکیو، سس سیر، بالزامیک، آلفردو و انواع مختلف دیگر. همه چیز به ذائقه شما بستگی دارد.
  • اینکه در طرز تهیه پیتزا خوشمزه و مخصوص از چه موادی استفاده می‌کنید، به سلیقه خودتان بستگی دارد. در واقع مخصوص بودن پیتزا یعنی چیزی که طعم پیتزا را برای شما خاص و دل‌چسب می‌کند.
پیتزا مخصوص خوشمزه آماده است

سخن پایانی

طرز تهیه پیتزا مخصوص خانگی در عین خوشمزگی بسیار آسان است. تنها به یک دستورالعمل نیاز دارید که در این مطلب به طور کامل آن را برای شما شرح دادیم. کافی است یک بار با از این دستور پخت پیتزا استفاده کنید، مطمئناً بعد از آن دست کم هفته‌ای یک بار به فکر پیتزا خواهید افتاد.

اگر از دوستداران پیتزا هستید،مطالعه مطلب زیر را از دست ندهید.

طرز تهیه پیتزا پپرونی خانگی و نکاتی درباره نحوه پخت آن

سوالات متداول

1. چگونه خمیر پیتزای خانگی درست کنیم؟

آب ولرم و مخمر را در کاسه می‌ریزیم تا حل شود. آرد را الک می‌کنیم. شکر، نمک و روغن زیتون را به آب و خمیرمایه اضافه کرده و خوب ورز می‌دهیم. وقتی خمیر حالت چسبندگی پیدا کرد کمی روغن زیتون به آن می‌مالیم. روی کاسه را با پلاستیک می‌پوشانیم تا خمیر ور بیاید.

می‌توانید از انواع مختلف آرد استفاده کنید. آرد سفید، آرد گندم سبوس‌دار، آرد سویا و آرد جو دوسر؛ هر چه میزان گلوتن آرد بیشتر باشد، نان پیتزا ترد‌تر می‌شود. امروزه آرد سبوس‌دار و آرد جو طرفداران بیشتری پیدا کرده‌اند.

سس‌های مختلفی هستند که می‌توانید در طرز تهیه پیتزا مخصوص از آن‌ها استفاده کنید. سس پستو، سالسا، باربیکیو، سس سیر، بالزامیک، آلفردو و انواع مختلف دیگر …