طرز تهیه آدانا کباب؛ یک کباب جذاب از اقوام ترک زبان
کباب در فرهنگ ما ایرانیها جایگاه ویژهای دارد. البته که در حال حاضر رقابت تنگاتنگی بین کباب و فستفود در سلیقه ایرانیان برقرار است.
همانطور که انواع و اقسام فستفود وجود دارد انواع و اقسام کباب نیز وجود دارد. غذا جزئی از فرهنگ از هر منطقه و کشور است و کباب نیز میتواند در هر فرهنگی نوع خاصی داشته باشد.
ما در این مقاله به آموزش طرز تهیه آدانا کباب میپردازیم. این کباب از فرهنگ غذایی ترکیه میآید. با این مقاله میتوانید بهوسیله ذغال و یا تابه یک کباب لذیذ و خاص برای خود فراهم کنید. در ادامه با ما همراه باشید برای معرفی و تهیه این کباب خوشمزه.
آدانا کباب یا قیما کباب؛ یک کباب ترکی و لذیذ
آدانا کباب یک کباب ترکیهای است که تفاوت زیادی با کباب بناب خودمان ندارد. خواستگاه این کباب، آدانا، پنجمین شهر بزرگ ترکیه، است. در واقع آدانا کباب یکی از مشخصههای غذایی ترکیه است.
مواد تشکیل دهنده آدانا کباب چیز عجیب و غریبی نیست و این کباب دستور آسانی است و نحوه طبخ آن است که مهم است. در اين غذا گوشت بره ثابت است؛ اما انتخاب نوع سیخ، چاقوی برش و ادویه و مواد اضافی دیگر مانند پیاز خرد شده و سیر، بسته به سلیقه و طبع تغییر میکند.
مزه آدانا کباب مشابه کباب کوبیده است؛ ولی مواد افزودنی ای مثل فلفل قرمز، سیر و جعفری نقطه تمایز آن نسبت به کوبیده است. اگر آدانا کباب را میپسندید به شما پیشنهاد میدهیم با طرز تهیه کباب کوبیده نیز آشنا شوید. البته لازم به ذکر است که با فلفلدلمهای سبز و یا زرد نیز میتوانید این کباب جذاب را تهیه کنید و اجباری به استفاده از فلفل دلمهای قرمز نیست.
روش اول تهیه آدانا کباب ترکیهای؛ یک روش آسان برای تهیه این کباب خوشمزه
مواد لازم | مقدار لازم |
گوشت چرخ کرده | 600 گرم |
فلفل دلمهای قرمز | 2 عدد |
پیاز سفید | 2 عدد بزرگ |
جعفری | 50 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
جزئیات غذایی آدانا کباب خوشمزه ترکی
میزان کالری در هر 100 گرم | 115 کیلو کالری |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 15 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
برای تهیه آدانا کباب ترکیهای ابتدا فلفل دلمهای و پیاز و جعفری را ساطوری خرد کنید. سپس گوشت چرخ کرده با مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. حالا وقت آن است که مواد کباب خود را به مدت 10 دقیقه با دست ورز دهید. سپس درب کاسه خود را با یک سلفون بپوشانید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد کباب استراحت کند تا امکان اینکه کباب از سیخ بریزد به حداقل برسد.
پس از اینکه مواد به خوبی استراحت کرد نیز آن را چند دقیقه ورز دهید. سپس مانند کباب کوبیده آن را روی سیخ بزنید. ابتدا دستهایتان را مرطوب کنید و بعد گوشتها را به سیخ بزنید. حالا وقت پخت این آدانا کباب است. برای پخت آدانا کباب خود ابتدا زغالها را یکدست روشن کنید. سیخهای کباب را روی منقل قرار دهید سپس به صورت مداوم سیخها را بچرخانید تا کبابها آماده شوند.
گوجه فرنگی و فلفل سبز را نیز میتوانید در کنار کبابها کبابی کنید. آدانا کباب شما آماده است و میتوانید آن را به همراه برنج یا نان پیتا نوش جان کنید.
روش دوم تهیه آدانا یا قیما کباب؛ دستور اصلی تهیه آدانا کباب
مواد لازم | مقدار لازم |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز ریز خرد شده | 1 عدد |
سیر رنده شده | 1 قاشق غذاخوری |
زنجبیل تازه رنده شده | 1 قاشق غذاخوری |
پودر زردچوبه | 4/1 قاشق چایخوری |
پودر زیره | 1 قاشق چایخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق چایخوری |
پاپریکا – گرم یا ملایم | 1 قاشق چایخوری |
آب لیمو | 2 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
سبزی تازه خرد شده (جعفری، گشنیز و نعناع) | 1 فنجان |
نمک | 2/1 قاشق چایخوری |
فلفل | 2/1 قاشق چایخوری |
جزئیات غذایی قیما کباب ترکی
میزان کالری در هر 100 گرم | 115 کیلو کالری |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 15 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
برای تهیه آدانا کباب به روش اصلی ابتدا باید پیازها را ریز خرد کنید. سیر و زنجبیل را رنده کنید و سپس آنها را در یک ظرف بریزید. گوشت چرخ کرده را به ظرف پیاز اضافه کنید و آنها را با هم خوب ترکیب کنید. روی مواد خود را بپوشانید و به مدت یک تا ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
حالا وقت آن است که آدانا کباب را به سیخ بزنید. برای این کار ابتدا یک کاسه آب آماده کنید. دست خود را در آب فرو کنید و با دست خیس خود مقداری گوشت چرخ کرده بردارید. با گوشت چرخ کرده یک گلوله درست کنید و سپس آن را به شکل یک سوسیس در آورید.
حالا مواد گوشتی شبیه سوسیس خود را به یک سیخ بکشید. گوشت را فشار و شکل دهید تا در اطراف سیخ خوب محکم شود. یک تابه گریل بردارید و اجازه دهید با حرارت متوسط تا زیاد گرم شود. سیخ را روی کباب پز بگذارید و حداقل 3 دقیقه به آن اجازه دهید که بپزد. سپس آن را جابهجا کنید و به طرف دیگر برگردانید و 3 دقیقه دیگر منتظر بمانید.
آدانا کباب جذاب شما آماده است. میتوانید آن را با برنج یا پیتا و حمص نوش جان کنید و لذت ببرید.
نکاتی که به جذابتر شدن آدانا کباب شما کمک میکند!
- ساطوری شدن گوشت یکی از نکات مهم در طرز تهیه کباب ترکیهای آدانا است. اگر گوشت باید بسیار ریز خرد نشود هم طعم خوبی نخواهد داشت و هم ممکن است به طور کامل پخته نشود.
- یکی دیگر از نکات مهم تهیه آدانا کباب ترکیهای این است که آب پیاز و آب فلفل حتماً باید گرفته شود. همچنین بهتر است برای اینکه کباب طعم بهتری داشته باشد، کمی دنبه چرخ شده به مایه گوشتی خود اضافه کنید.
- البته که دنبه بسیار چرب است پس حواستان به مقدار چربی گوشت باشد؛ زیرا ممکن است در به سیخ کشیدن گوشت مشکل ایجاد کند.
- نحوه سرو آدانا کباب تبریز به صورت سنتی بدین صورت است که مقداری گوشت در نان مخصوص ترکی قرار میدهند و روی آن سالاد میریزند. سالاد مخصوص آدانا کباب ترکیبی از پیاز، گوجه، جعفری، روغن زیتون و آبلیمو است.
- برای تهیه این سالاد پیازها را خلالی و گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد کنید. سپس پیاز و گوجه را همراه با سماق آب لیمو، نمک، جعفری، فلفل و روغن زیتون مخلوط کنید.
- سالاد را روی آدانا کباب بریزید و از این ترکیب طلایی لذت ببرید. طرز تهیه سس آدانا کباب میتواند هر نوع سسی باشد که خودتان میل دارید.
چگونه آدانا کباب را بدون ذغال تهیه کنیم؟
طرز تهیه آدانا کباب در ماهیتابه تفاوت بسیار زیادی با آدانا کباب ذغالی ندارد. برای تهیه آدانا کباب تابهای ابتدا به گوشت چرخ کرده مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. فلفل دلمهای و پیاز را رنده درشت بزنید. حواستان باشد که حتماً آب پیاز را بگیرید. سپس فلفل دلمهای و پیاز را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
سپس باید مواد گوشتی خود را خوب ورز دهید. در طرز تهیه آدانا کباب در ماهیتابه دیگر نیاز نیست پس از ورز دادن مواد خود آن را در یخچال قرار دهید. مایه کباب را پس از ورز دادن به شکل کباب کوبیده حالت دهید و در روغن داغ سرخ کنید.
سپس اگر میخواهید آدانا کباب خود را به صورت ساندویچی سرو کنید میتوانید از خیارشور و کاهو استفاده کنید. یا اینکه میتوانید در کنار آدانا کباب از گوجه فرنگی و فلفل سبز کباب شده استفاده کنید و مانند کباب کوبیده به همراه برنج یا نان سرو کنید.
با استفاده از این روش به راحتی و بدون دردسر درست کردن ذغال و در مدت کوتاهتری میتوانید یک آدانا کباب جذاب تهیه کنید. نوش جان.
حرف آخر
شما با طرز تهیه آدانا کباب در این مقاله میتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. با تهیه این کباب لذیذ و خاص یک وعده جذاب برای نهار یا شام خود تهیه کنید.
البته اگر وقت و انرژی لازم برای تهیه آدانا کباب ترکی را ندارید میتوانید با سفارش غذا در اسنپ فود بهراحتی آن را تهیه کنید.
بهعنوان نکته آخر سعی کنید برای تهیه و پخت آدانا کباب از مواد اولیه تازه و مرغوبی استفاده نمایید تا یک کباب خوشطعمتر و لذیذتری را نوش جان کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402