آش در آشپزخانههای ایرانی جایگاه ویژهای دارد. این غذای مقوی، با تنوع بسیار خود، تقریبا هر سلیقهای را راضی میکند و پاس ثابت سفره های افطاری است. به علاوه اینکه، در طرز تهیه یک آش واحد هم روشهای مختلفی وجود دارد که باعث تنوع بینظیری در طعمها میشود. در این مطلب از اسنپ فود به سراغ طرز تهیه آش اسفناج و روشهای متنوع پخت آن رفتهایم. با ما همراه باشید.
آش اسفناج | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | حداقل یک نیمروز برای خیس خوردن حبوبات |
زمان پخت غذا | 4 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
آش اسفناج خوشمزه و مقوی
آش اسفناج، هم با حبوبات و هم بدون آن قابل طبخ است. به علاوه، برای تزئین آن، از مواد مختلفی مانند کشک، دوغ غلیظ شده، ماست و حتی رب انار و رب آلوچه هم میتوان استفاده کرد. در ادامه، طرز تهیه آش اسفناج با یکی از رایجترین دستورهای موجود را میخوانید و پس از آن، به سراغ دستورهای متنوع دیگر این آش خوشمزه میرویم.
مواد لازم برای تهیه آش اسفناج
در صورت در دسترس نبودن اسفناج، میتوانید در این آش، از برگ چغندر هم استفاده کنید.
مقدار مورد نیاز | مواد لازم |
اسفناج | ا کیلو |
برنج | نصف پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
ماش | نصف پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 3 حبه |
کشک | 1 قاشق غذاخوری |
نعنا داغ | به مقدار لازم |
آویشن | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه آش اسفناج
مراحل طرز تهیه آش اسفناج مطابق زیر است:
- مرحله اول: از شب قبل تمام حبوبات را به صورت جداگانه بخیسانید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود
- مرحله دوم: لوبیا چیتی را به صورت جداگانه بپزید و کنار بگذارید.
- مرحله سوم: پیازها را به صورت ریز خرد کرده و در تابهای تفت دهید، پس از اینکه کمی سبک شد، سیر خرد شده و کمی زردچوبه را هم اضافه کنید.
- مرحله چهارم: عدس را همراه با برنج و ماش بشویید و همراه مقداری آب، داخل قابلمهای مناسب بریزید تا بپزند.
- مرحله پنجم: در ادامه طرز تهیه آش اسفناج با برنج، لوبیاهای پخته شده و ترکیب پیاز داغ و سیر داغ را به محتویات قابلمه اضافه کنید.
- مرحله ششم: صبر کنید تا تمام مواد کاملا بپزند و برنج به حد له شدن برسد، در این مرحله، اسفناج را اضافه کنید و حرارت شعله را به مدت 20 دقیقه زیاد کنید تا آش لعاب بیندازد.
- مرحله هفتم: پس از 20 دقیقه، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا آش اسفناج، جا بیفتد.
- مرحله هشتم: در نیم ساعت پایانی، یک قاشق کشک و مقداری نعنا داغ به آش اضافه کنید.
نکاتی در طرز تهیه آش اسفناج
در طرز تهیه آش اسفناج این نکات تکمیلی را به خاطر داشته باشید:
- طرز تهیه آش اسفناج با بلغور هم کاملا مشابه مراحل بالاست، با این تفاوت که در آن، به جای برنج، میتوان از بلغور گندم یا جو استفاده کرد.
- برای تهیه آش اسفناج مجلسی، میتوانید به صورت جداگانه مقداری کوفته قلقلی تهیه کرده و موقع سرو در آش بریزید.
طرز تهیه انواع آش اسفناج
آش اسفناج را میتوانید به روشهای متنوعی تهیه کنید. برای مثال، شما میتوانید این آش را با لپه، عدس، گشنیز یا ماست تهیه کنید. به همین منظور، برای تهیه آش اسفاج خوشمزه به شیوههای متفاوت، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
طرز تهیه آش اسفناج و عدس به روش دوم
مواد اصلی این روش شامل اسفناج، عدس، کلم برگ، پیاز و رشته آش است. در طرز تهیه آش اسفناج با عدس به این روش، اسفناجهای خرد شده را با پیاز داغ و زردچوبه تفت دهید. سپس عدس و مقداری آب همراه با فلفل و کمی نمک اضافه کنید و صبر کنید تا مواد آش با حرارت ملایم بپزند.
کلم سفیدها را خرد کنید و با مقداری آب بپزید. سپس، آبکش کرده و همراه با مقداری پیاز داغ، داخل آش بریزید. مانند طرز تهیه آش رشته، در مرحله آخر، رشته آش را اضافه کرده و پس از آن، نمک آش را اندازه کنید.
میتوان برای تزئین این آش اسفناج خوشمزه، از نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و مقداری کشک استفاده کرد. به علاوه، میتوانید مانند طرز تهیه آش انار ، به جای کشک، از رب انار یا آلوچه هم برای تزئین آن استفاده کنید.
طرز تهیه آش اسفناج و عدس به روش سوم
در این روش به اسفناج، برنج، عدس، لوبیا سفید و مقداری پیاز و سیر نیاز دارید. برای تهیه آن، لوبیاهای خیسخورده را بپزید و عدس و برنج را به آن اضافه کنید. برای طعم بهتر میتوانید در این مرحله، مقداری پیاز داغ و سیر داغ هم داخل قابلمه بریزید. پس از پخت حبوبات و برنج، اسفناجهای خرد شده را در آش بریزید و در مرحله آخر، کشک را اضافه کرده و نمک و فلفل آش را اندازه کنید.
در نهایت، آش اسفناج را با پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و باقیمانده کشک، تزئین کنید.
طرز تهیه آش اسفناج و لپه
مواد این آش شامل اسفناج، لپه، عدس، پیاز و بلغور گندم یا جو است. دقت کنید که مقدار لپه باید نصف عدس باشد. برای تهیه آن، حبوبات را همراه با بلغور، پیاز خلالی شده و ادویهجات لازم بپزید و سپس اسفناج خرد شده را به بقیه مواد اضافه کنید.
پس از پختن کامل مواد، مقداری رشته پلویی در آش بریزید و در آخر، پیاز داغ، نعنا داغ و کره را به آش اضافه کنید.
همانطور که دیدید طرز تهیه آش اسفناج و لپه بسیار آسان است و تهیه آن نسبت به دستورهای قبلی، وقت کمتری میگیرد.
طرز تهیه آش اسفناج و گشنیز
این آش، غذایی مقوی و سبک برای افراد مبتلا به سرماخوردگی است. در طرز تهیه آش اسفناج برای سرماخوردگی به این ترتیب عمل کنید:
مقداری سینه مرغ را همراه با پیاز نگینی و زردچوبه تفت داده و با مقداری آب بپزید. در قابلمهای مناسب، برنج را بپزید و آب مرغ و سبزیجات آش شامل گشنیز و اسفناج را به آن اضافه کنید.
نکته: نسبت گشنیز و اسفناج باید مساوی باشد.
درب آش را بگذارید تا کاملا جا بیفتد. در مراحل پایانی پخت، مرغهای ریش ریش شده را درون آش بریزید و در صورت تمایل، مقداری روغن زیتون هم به آن اضافه کنید. آش اسفناج خوشمزه شما آماده است و میتوانید آن را همراه با نارنج یا آبلیموی تازه سرو کنید.
در طرز تهیه آش اسفناج و گشنیز تبریز، برای قوت بیشتر آش، از مقداری سیر و شلغم نگینی شده هم استفاده میشود.
طرز تهیه آش اسفناج با ماست
برخلاف دستورهای قبل که بیشتر مناسب فصول سرد و زمستان هستند، آش اسفناج و ماست یک آش خنک تابستانی است. برای تهیه آن، کافیست حدود یک پیمانه لوبیا سفید خیسخورده را با مقداری آب بپزید و سپس اسفناجهای خرد شده را به آن اضافه کنید. پس از پخت اسفناج، رشته آش را اضافه کنید. صبر کنید تا رشته بپزند و آش به غلظت مناسب برسد. در 5 دقیقه پایانی پخت، مقداری نعنا داغ را با ماست ترش مخلوط کرده و به تدریج به آش اضافه کنید.
به همین سادگی، آش اسفناج با ماست تابستانی شما آماده است و میتوانید آن را با مقداری سیر داغ و پیاز داغ تزئین کنید.
آش اسفناج را آنلاین سفارش دهید…
اگر برای تهیه آش اسفناج یا انواع دیگر آشهای خوشمزه ایرانی، وقت کافی ندارید، گزینه سفارش آنلاین غذا در اسنپ فود در اختیار شماست تا در کمترین زمان ممکن، سفره شما را با انواع غذاهای لذیذ و دلچسب ایرانی زینت بخشد. شاد و تندرست باشید.
نظرات کاربران