انواع نوشیدنی ها

طرز تهیه اگ ناگ Eggnog مرحله به مرحله

اگ ناگ (eggnog) یک نوشیدنی بین المللی و اصالتا آمریکایی است که مواد اصلی آن را شیر، خامه، شکر و تخم مرغ تشکیل می‌دهند. جالب است بدانید مردم کانادا و آمریکا در فصل کریسمس یعنی اواخر ماه اکتبر تا پایان تعطیلات، این نوشیدنی خوشمزه را تهیه و مصرف می‌کنند. بافت این نوشیدنی پفکی می‌باشد؛ زیرا زرده و سفیده تخم مرغ از هم جدا شده و باعث فوم دار شدن این نوشیدنی می‌شود و با طعم دهنده‌های مختلف مثل جوز هندی و دارچین طعم متفاوتی پیدا می‌کند. این نوشیدنی گرم که در کشور ما به عنوان معجون تخم مرغ نیز شناخته می‌شود، می‌تواند یک انتخاب مناسب برای فصل زمستان و سرما باشد. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه اگ ناگ یا معجون تخم مرغ را به همراه تمام نکات آن به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه اگ ناگ یا معجون تخم مرغ
تعداد نفرات 3 نفر
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت 8 دقیقه
درجه سختی متوسط
میزان کالری در هر 100 گرم 88 کیلوکالری

دستور تهیه اگ ناگ؛ نوشیدنی بین المللی خوشمزهدستور تهیه اگ ناگ

توجه داشته باشید که شما می‎توانید از شیر دلخواه مثلا شیر نارگیل یا شیر سویا و یا شیر معمولی در تهیه این اگ ناگ استفاده کرده و برای خانواده یک نوشیدنی سالم و بین المللی تهیه کنید. درست کردن اگ ناگ اندکی زحمت دارد؛ ولی ارزش نتیجه را دارد و بعد از خوردن آن، به یکی از طرفداران پروپاقرص این نوشیدنی تبدیل می‌شوید.

مواد لازم برای اگ ناگ

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است، می‌توانید برای 3 نفر نوشیدنی تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری اگ ناگ تهیه کنید، کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم مرغ 3 عدد
شکر یک سوم پیمانه
شیر 1 پیمانه
خامه یک دوم پیمانه
پودر دارچین یک چهارم قاشق چای خوری
جوز هندی نوک قاشق چای خوری
وانیل نوک قاشق چای خوری

طرز تهیه اگ ناگ یا معجون تخم مرغمراحل دستور تهیه معجون تخم مرغ

بهتر است بدانید اگ ناگ اصلی با تخم مرغ خام تهیه می‌شود؛ اما ما برای نزدیک کردن طعم این نوشیدنی به ذائقه ایرانی، تخم‌ مرغ‌ها را به صورت خام استفاده نمی‌کنیم. در ادامه برای تهیه این نوشیدنی زمستانی، کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا یک شیرجوش یا قابلمه مناسب بردارید و خامه را به همراه شیر داخل آن بریزید. حتما در این مرحله مقدار موادتان را با گنجایش قابلمه یا شیرجوش مقایسه کنید و هرگز از ظرف‌های کوچک برای جوشاندن مایعات زیاد استفاده نکنید. وانیل، دارچین و جوز هندی را به این ترکیب اضافه کنید و برای 5 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید. پس از گذشت 5 دقیقه، ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. می‌توانید به جای پودر دارچین از چوب دارچین استفاده کنید و در انتها آن را از مخلوط شیر و خامه جدا کنید.
  • مرحله دوم: زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید و زرده را به همراه شکر بزنید تا کرم رنگ شده و از لختگی خارج شود. سپس سری همزن را کاملا شسته و خشک کنید و این بار سفیده‌ها را آنقدر با همزن بزنید تا حجیم و پفکی شوند.
  • مرحله سوم: زرده‌های زده شده را به مخلوط خنک شده خامه و شیر اضافه کنید. دقت کنید این مخلوط نباید داغ باشد؛ وگرنه زرده پخته و گلوله می‌شود. مخلوط تهیه شده را روی حرارت قرار دهید و به مدت ۴ الی ۵ دقیقه به صورت مداوم هم بزنید تا زرده‌ها از حالت خامی خارج شوند. در این مرحله مایعی قوام یافته و تقریبا کرم رنگ به دست می‎آید.
  • مرحله چهارم: سفیده‌های تخم مرغ را به مخلوط فوق اضافه کنید و به مدت 4 دقیقه هم بزنید. هم زدن شما در این مرحله باید آرام باشد تا پف مواد از بین نرود. توجه داشته باشید که در این مرحله و مرحله قبل، مواد نباید به جوش بیایند و قل بزنند. بعد از این مرحله می‌توانید نوشیدنی اگ ناگ را داخل لیوان مدنظر خود بریزید و با پودر دارچین آن را تزئین کنید. در ادامه این مطلب پیشنهاد می‌کنیم با طرز تهیه معجون هفت مغز + معجون علی بابا آشنا شوید.

نکات مربوط به طرز تهیه اگ ناگ که باید بدانیدنکات مربوط به نوشیدنی اگ ناگ

در ادامه پیشنهاد می‌کنیم مطالعه نکات زیر را در رابطه با این نوشیدنی گرم و خوشمزه از دست ندهید:

  1. بهتر است در طرز تهیه اگ ناگ از یک قابلمه یا شیرجوشی استفاده کنید که دسته ضد حرارت و کف قطور داشته باشد تا گرما به طور یکنواخت در سراسر آن پخش شود. این ویژگی باعث می‌شود که مخلوط شیر سر نیاید.
  2. برای تهیه اگ ناگ تا جای ممکن از شیر غلیظ و پرچرب استفاده کنید. اگر شیر به اندازه کافی غلظت نداشت، از دو قاشق شیر خشک استفاده کرده و آن را در شیر حل کنید.
  3. می‌توانید به جای شکر از شیره افرا نیز استفاده کنید. اگر شیره افرا نداشتید، از عسل طبیعی و مرغوب استفاده نمایید. این دو از لحاظ طعم و مزه به هم شبیه‌اند؛ ولی شیره افرا بسیار گران‌تر بوده و یافتن نوع طبیعی و مرغوب آن در بازار دشوار است.
  4. این نوشیدنی هم به صورت گرم و هم به صورت سرد قابل استفاده است. در صورتی که می‌خواهید اگ ناگ را به شکل سرد نوش جان کنید، پس از آماده شدن، آن را به مدت 24 ساعت داخل یخچال قرار دهید.
  5. بهتر است از وانیل مایع استفاده کنید؛ چرا که بعضی از وانیل‌های پودری باعث تلخ شدن این نوشیدنی می‌شوند.
  6. اضافه کردن سفیده تخم مرغ به این نوشیدنی اختیاری است و شما می‌توانید پس از اضافه کردن زرده تخم مرغ به ترکیب شیر و خامه و گرم کردن آن، نوشیدنی اگ ناگ را نوش جان کنید؛ با این حال اگر می‌خواهید نوشیدنی شما بافت پفکی داشته باشد، از سفیده تخم مرغ حتما استفاده کنید. درباره آشنایی با خواص فوق العاده تخم مرغ، مطالعه مقاله برای صبحانه تخم مرغ مصرف کنید را به شما پیشنهاد می‌کنیم.
  7. می‌توانید برای بهتر شدن طعم نوشیدنی خود، چند دانه میخک به آن اضافه کنید و در پایان کار، آن‌ها را از نوشیدنی خارج کنید.
  8. اگر نوشیدنی کم شیرین دوست دارید، می‌توانید میزان شکر را کمتر بریزید.
  9. شما می‌توانید برای این که طعم بهتری به نوشیدنی خود بدهید، دو عدد چای کیسه‌ای را به مدت دو دقیقه داخل مواد نوشیدنی قرار دهید تا طعم و رنگ چای به آن اضافه شود.
  10. برای تهیه اگ ناگ لاته، باید یک فنجان قهوه تازه را به مخلوط گرم شده تخم مرغ خود اضافه کنید.

اگ ناگ را حتما امتحان کنید…

در این مقاله از اسنپ فود تلاش کردیم تا طرز تهیه اگ ناگ یا معجون تخم مرغ را به همراه تمام نکات آن به شما آموزش دهیم. با توجه به این که این نوشیدنی هم گرم و هم سرد استفاده می‌شود، شما می‌توانید آن را در فصول مختلف سال تهیه کرده و از عطر و طعم متفاوتش لذت ببرید. با این حال الان که در روز‌های سرد سال به سر می‌بریم، بهتر است اگ ناگ را به صورت گرم نوش جان کنید و حتی گهگاهی آن را جایگزین چای، قهوه و یا نسکافه کنید. البته، اگر به هر دلیلی زمان و حوصله تهیه این نوشیدنی یا هر نوع نوشیدنی دیگری را ندارید، پیشنهاد می‌کنیم آن از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، وارد قسمت سفارش آنلاین از کافه یا سفارش انلاین آبمیوه شوید و نوشیدنی‌های سرد و گرم خود را سفارش دهید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا