آموزش آشپزی

طرز تهیه بریانی اصفهان و خلق طعمی جذاب و مقوی

بریانی از جمله غذاهای اصیل اصفهانی است که می‌توان آن را در منزل هم تهیه کرد. در طرز تهیه بریانی اصفهان ابتدا گوشت و جگر سفید را به همراه پیاز و ادویه‌ها بپزید. سپس گوشت و جگر را به‌صورت جداگانه چرخ کرده و آب گوشت را صاف کنید. نعنای خشک، نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کرده و مخلوط کنید.

داخل تابه دارچین و روغن بریزید و سپس بریانی را به شکل همبرگر در تابه سرخ کنید. روی نان سنگک کمی از آب گوشت بریزید و بریانی و مقداری جگر سفید روی آن قرار دهید. در ادامه این مطلب از مجله اسنپ فود همراه ما باشید تا با طرز تهیه بریانی اصفهان و نکات پخت آن آشنا شوید.

تعداد نفرات ۴ نفر
زمان آماده‌سازی ۹۰ دقیقه
زمان پخت ۲۰ دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه بریانی اصفهان

اگر به اصفهان سفر کرده باشید، احتمالا با رستوران‌هایی که بهترین بریانی را سرو می‌کنند، تا حدودی آشنا هستید که یکی از این رستوران‌ها حاج شفاعت بوده که بریانی‌های خوشمزه خود معروف است. در مطلب معرفی بریانی حاج محمود شفاعت به‌طور کامل به این رستوران پرداخته شده است. البته شما می‌توانید طرز تهیه بریانی اصفهان را در منزل هم دنبال کرده و از خوردن آن در جمع خانواده لذت ببرید.

مواد اولیه بریانی اصفهان

مواد اولیه بریانی اصفهان

در روش تهیه بریانی اصیل اصفهانی ابتدا باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفندی با دنبه ۶۰۰ گرم
جگر سفید نصف یک جگر متوسط
پیاز ۱ عدد
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
نعنا خشک ۱ قاشق چایخوری
چوب دارچین ۱ عدد
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
خلال پسته، خلال بادام و مغز گردو (برای تزیین) به مقدار لازم
نان سنگک ۲ عدد

پیش از اینکه به سراغ دستور پخت این غذای خوشمزه بروید، اگر حوصله ندارید غذا بپزید، آسان‌ترین راه این است که این غذای خوشمزه را در بهترین رستوران‌ های اصفهان پیدا کنید. ما در این مطلب بهترین‌ها را به شما معرفی کرده‌ایم.

دستور پخت بریانی اصفهان

دستور پخت بریانی اصفهان

در ادامه طرز تهیه بریانی اصفهان را مرحله به مرحله دنبال کنید:

مرحله اول: ابتدا گوشت، دنبه و جگر سفید را داخل قابلمه یا زودپز قرار دهید و آب بریزید تا روی گوشت را بگیرد. پیاز را پوست بگیرید و به چند تکه تقسیم کنید؛ سپس پیاز خردشده را به همراه چوب دارچین، نمک، فلفل و زردچوبه در قابلمه بریزید.

مرحله دوم: گوشت را روی حرارت قرار دهید تا پخته و کاملا نرم شود. دقت داشته باشید که استفاده از زودپز، مدت زمان پخت گوشت را کاهش می‌دهد. وقتی گوشت و جگر سفید پخته شد، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید. گوشت را به‌همراه دنبه چرخ کنید و کنار بگذارید. جگر سفید را نیز به‌صورت جداگانه در چرخ‌گوشت بریزید.

مرحله سوم: آب گوشت را صاف کنید تا پیاز و چوب دارچین از آن جدا شود و سپس آن را روی شعله بگذارید. زعفران دم‌شده را نیز به آب گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا آب گوشت روی حرارت ملایم بماند.

مرحله چهارم: به گوشت چرخ‌کرده، نعنا خشک، نمک و مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و کمی ورز دهید تا بافت یک‌دستی پیدا کند.

مرحله پنجم: در این مرحله اگر کفگیر مخصوص بریانی دارید، آن را روی شعله بگذارید؛ اگر این کفگیر در دسترس شما نیست از یک تابه استفاده کنید. مقداری دارچین و روغن داخل تابه بریزید و سپس گوشت را شبیه به کتلت شکل دهید و در تابه سرخ کنید. البته کفگیر مخصوص بریانی، به اندازه خود بریانی بوده و تنها کافی است تا داخل آن را با گوشت پر کنید.

مرحله ششم: پس از اینکه یک طرف بریانی سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ و پخته شود؛ سپس بریانی را از تابه خارج کنید.

مرحله هفتم: نصف یک نان سنگک را برداشته و در آب گوشت فرو ببرید یا مقداری از آب گوشت را روی نان بریزید. بریانی سرخ شده را روی نان گذاشته و جگر چرخ شده را کنار آن بگذارید.

مرحله هشتم: خلال پسته، خلال بادام و گردو روی بریانی بریزید و غذا را سرو کنید؛ نوش جان!

طرز تهیه بریانی با گوشت گوساله چرخ کرده

طرز تهیه بریانی با گوشت گوساله چرخ کرده

طرز تهیه بریانی با گوشت گوساله تفاوت زیادی با دستور پخت معرفی‌شده در بخش قبل ندارد و شامل مراحل زیر است:

مرحله اول: گوشت گوساله و جگر سفید را داخل قابلمه بریزید و همراه با نمک، سیر، فلفل سیاه و برگ بو بپزید.

مرحله دوم: گوشت و جگر سفید را به‌صورت جداگانه چرخ کنید.

مرحله سوم: به گوشت، نعنا، فلفل و نمک اضافه کنید و آن را خوب ورز دهید.

مرحله چهارم: در یک تابه روغن و دارچین بریزید و سپس بریانی را به شکل همبرگر سرخ کنید.

مرحله پنجم: روی نان سنگک مقداری آب گوشت بریزید و بریانی و مقداری جگر سفید چرخ‌شده روی آن بگذارید.

اگر هوس بریانی اصفهان با گوشت گوساله کرده‌اید و حوصله درست‌کردن آن را ندارید، سفارش آنلاین غذا یکی از آسان‌ترین راه‌هاست تا از خوردن یک بریان خوشمزه لذت ببرید.

نکات مهم برای داشتن بریانی اصفهانی نرم و خوشمزه

بریانی اصفهانی نرم و خوشمزه

بریان می‌تواند برای شخص بدغذا که از بوی دنبه خوشش نمی‌آید یا هر غذایی را نمی‌پسندد، یک تجربه متفاوت باشد؛ اما می‌دانید راز طرز تهیه بریانی اصفهان اصیل و لذیذ چیست؟ انتخاب مواد اولیه باکیفیت و دقت در جزئیات پخت، راز طعم متمایز بریان در رستوران‌های معروف است. اگر می‌خواهید بریانی شما همان لطافت و عطر ویژه را داشته باشد، نکات زیر را در دستور پخت بریانی اصفهان رعایت کنید:

  • بهترین گوشت، گوشت گوسفندی سردست همراه با مقدار کمی چربی است. اگر طعم چربی را نمی‌پسندید، می‌توانید دنبه را حذف کنید.
  • بعد از پخت، اجازه دهید گوشت کاملا سرد شود و سپس آن را چرخ کنید. این کار باعث یکدست‌شدن بافت بریان می‌شود.
  • کفگیر مسی گرما را سریع انتقال می‌دهد و ممکن است بریانی زود بسوزد، پس یادتان باشد کفگیر رویی گزینه مناسب‌تری است.
  • برای سرو بریانی، نان سنگک یا نان خانگی بهترین انتخاب است که به‌خوبی طعم آب گوشت را به خود جذب می‌کند.
  • اگر مشکلی با چربی ندارید، اضافه‌کردن کمی دنبه به گوشت، طعم آن را بسیار عالی می‌کند.

چاشنی‌های اصلی که طعم بریانی اصفهانی را متمایز می‌کنند

طعم بریانی اصفهانی

آنچه بریان اصفهان را متمایز می‌کند، ترکیب چاشنی و ادویه‌هاست. هریک از ادویه‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، عطر و طعم خاصی به غذا می‌دهند. اگر می‌خواهید بریانی خوش‌عطر و طعمی داشته باشید که عطر آن همه را وسوسه کند، استفاده از این چاشنی‌ها را در طرز تهیه بریانی اصفهان فراموش نکنید:

  • دو ادویه خوش‌عطر دارچین و نعناخشک، نه‌تنها عطر دل‌پذیری به بریان می‌دهند؛ بلکه به هضم بهتر غذا که تقریبا غذای سنگینی محسوب می‌شود هم کمک می‌کنند.
  • برای تزئین بریانی، از زرشک و خلال بادام استفاده کنید. این دو نه‌تنها ظاهری زیبا به بریان می‌دهند؛ بلکه ترکیب طعم‌های ترش و شیرین، مزه غذا را متفاوت‌تر می‌کند.
  • افزودن کمی زعفران دم‌کرده هنگام سرو، رایحه و طعم بریان را مثال‌زدنی می‌کند.
  • در اصفهان، هنگام سرو بریانی، آبگوشت آن را هم در کاسه‌ای جداگانه همراه با کشک و نان خشک سرو می‌کنند که ترکیبی خوش‌طعم و سنتی ایجاد می‌کند.
  • سبزیجات معطر مانند پیاز، ریحان و لیموترش همراهان همیشگی بریانی هستند که طعم آن را متعادل می‌کنند.

با رعایت این نکات و استفاده از چاشنی‌های اصیل، شما هم می‌توانید طعم واقعی بریان اصفهان را در خانه تجربه کنید و سفری خوشمزه به قلب تاریخ این شهر داشته باشید. اما اگر به هر دلیلی نمی‌خواهید خودتان زحمت درست‌کردن این غذای خوشمزه را بکشید، سفارش آنلاین غذا اصفهان پیشنهاد ما به شماست.

فوت و فن‌ها در طرز تهیه بریانی اصفهان

طرز تهیه بریانی اصفهان

برای داشتن یک بریانی خوشمزه و اصیل اصفهانی نکات زیر را در طرز تهیه بریونی مدنظر قرار دهید:

  • بریانی را به همراه دوغ و ریحان سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
  • برای از بین بردن بوی زهم گوشت، می‌توانید یک عدد برگ بو نیز داخل قابلمه بیندازید تا همراه با گوشت و جگر بجوشد.
  • اگر از قابلمه استفاده می‌کنید، حداقل به ۳ ساعت زمان برای پخت گوشت نیاز دارید، اما این زمان در زودپز به ۱ ساعت کاهش می‌یابد.
  • شما می‌توانید در صورت تمایل، ادویه‌های دیگری مانند زنجبیل و پودر سیر را نیز به ترکیبات بریانی اضافه کنید.
  • در طرز تهیه بریونی بدون شش می‌توانید جگر سفید را حذف کنید و گوشت گوسفندی را به تنهایی بپزید. سپس گوشت را چرخ کرده و مراحل بعدی را دنبال کنید.

روش نگهداری بریانی و جلوگیری از خراب‌شدن بریانی

بریانی تازه عطر و طعم دیگری دارد، پس بهتر است تا آن را به اندازه مصرف خود در هر وعده تهیه کنید، اما اگر مقداری از غذا باقی ماند، بریانی و جگر سفید را به‌صورت جداگانه در دو ظرف در بسته نگهداری کنید. دقت داشته باشید که بریانی به‌ویژه جگر سفید، ماندگاری زیادی ندارد و بهتر است آن را در مدت ۴۸ ساعت مصرف کنید.

تاریخچه و ریشه‌های بریانی اصفهانی

قدم‌زدن در کوچه‌های قدیمی اصفهان بدون استشمام بوی اغواکننده بریانی، چیزی کم دارد. این غذای سنتی که حالا به یکی از نمادهای فرهنگی اصفهان تبدیل شده است، ریشه‌ای چند صد ساله دارد و داستانی شنیدنی پشت خود پنهان کرده است.

بریان، غذای محبوب دربار صفویه

بریانی، یا بهتر بگوییم «بریان» در دوران صفویه به‌عنوان غذای محبوب دربار شناخته می‌شد. آن زمان در تهیه بریانی اصفهان، گوشت را در تنورهای عمیق می‌پختند و چربی آب‌شده‌اش را با برنجی که در کنار آن قرار داشت، ترکیب می‌کردند. با گذر زمان، روش پخت آن تغییر کرد؛ اما عشق اصفهانی‌ها به این غذای چرب و خوشمزه همچنان باقی ماند.

بریانی در قاجار؛ از غذای دربار تا محبوب کوچه و بازار

در دوران قاجار، بریانی از دربار فراتر رفت و به کوچه‌ها و بازارهای اصفهان راه پیدا کرد. آن زمان، تنورهای سنتی جای خود را به اتاقک‌های آجری بزرگ دادند و مغازه‌هایی مخصوص فروش بریان در شهر گسترش یافتند. در آن دوران، این غذا آن‌قدر پرطرفدار بود که تعداد مغازه‌های بریان‌پزی در اصفهان به ده‌ها عدد می‌رسید که می‌شد بهترین بریانی اصفهان را از میان آن‌ها پیدا کرد.

بریان یا بریانی؟ حفظ اصالت در گذر زمان

برخلاف بسیاری از غذاهای ایرانی که نامشان با گذر زمان تغییر یافته، نام «بریان» هنوز در میان اصفهانی‌های اصیل حفظ شده است. در حالی که بیشتر مردم آن را «بریانی» می‌نامند، اصفهانی‌ها همچنان تاکید دارند که بریانی نام مغازه‌های فروش این غذاست و خود غذا «بریان» نام دارد.

امروزه، بریانی اصفهان همچنان با همان هویت قدیمی، اما با شیوه‌ای مدرن‌تر طبخ می‌شود. گوشت گوسفندی پخته و چرخ‌شده، همراه با ادویه‌های مخصوص در کفگیرهای مسی سرخ و با نانی خیس‌خورده از آب گوشت، سرو می‌شود. لقمه‌ای از آن، سفری به قلب تاریخ اصفهان است؛ طعمی که گذشته و حال را به هم پیوند می‌دهد و همچنان با همان اصالت، مهمان سفره‌های اصفهانی‌هاست.

کباب بریانی، طعم جذاب اصفهانی با اسنپ فود

در این مطلب به معرفی طرز تهیه بریانی اصفهان پرداختیم و نکات تهیه آن را معرفی کردیم. بریانی طعم جذابی دارد که اگر تابه‌حال آن را نچشیده‌اید، بدون شک از خوردن بریانی لذت خواهید برد. اگر راهی شهر اصفهان یا ساکن آنجا هستید، می‌توانید این غذا را در رستوران‌های اصفهان بچشید؛ پس آشنایی با معرفی بریانی اعظم اصفهان برای شما مفید خواهد بود.

البته راه آسان‌تری هم برای تهیه بریانی وجود دارد و این راه سفارش غذا آنلاین از اسنپ فود است. برای این کار تنها کافی است تا به سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود مراجعه کرده و غذای خود را سفارش دهید.

سوالات متداول

چگونه می‌توان زمان تهیه بریانی را کوتاه‌تر کرد؟

برای آنکه بریانی در زمان کوتاه‌تری آماده شود، گوشت و جگر سفید را به جای قابلمه، در زودپز بپزید. با این کار، زمان پخت گوشت به یک سوم کاهش می‌یابد.

ادویه‌های مورد استفاده در پخت بریانی چیست؟

دارچین، زردچوبه و فلفل اصلی‌ترین ادویه‌های بریانی هستند. برای از بین‌بردن بوی زهم گوشت هم از چوب دارچین و برگ بو استفاده کنید.

بریانی اصفهانی را چگونه سرو می‌کنند؟

بریانی در کنار نان و همراه با ریحان و دوغ سرو می‌شود. نان سنگک بهترین انتخاب برای بریانی است، چراکه حجم بیشتری دارد و ریختن مقداری از آب گوشت، بافت نان را تغییر نمی‌دهد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا