طرز تهیه بریانی اصفهان و خلق طعمی جذاب و مقوی
بریانی از جمله غذاهای اصیل اصفهانی است که میتوان در منزل نیز تهیه کرد. در طرز تهیه بریانی اصفهان ابتدا گوشت و جگر سفید را به همراه پیاز و ادویهها بپزید. سپس گوشت و جگر را به صورت جداگانه چرخ کرده و آب گوشت را صاف کنید. نعنا خشک، نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کرده و مخلوط کنید. داخل تابه دارچین و روغن بریزید و سپس بریانی را به شکل همبرگر در تابه سرخ کنید. روی نان سنگک کمی از آب گوشت بریزید و بریانی و مقداری جگر سفید روی آن قرار دهید.
در ادامه این مطلب از مجله اسنپ فود همراه ما باشید تا با طرز تهیه بریانی اصفهان و نکات پخت آن آشنا شوید.
بریانی اصفهان |
|
تعداد نفرات | ۴ نفر |
زمان آمادهسازی | ۹۰ دقیقه |
زمان پخت | ۲۰ دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه بریانی اصفهان
اگر به اصفهان سفر کرده باشید، احتمالا با رستورانهایی که بهترین بریانی را سرو میکنند، تا حدودی آشنا هستید که یکی از این رستورانها، معرفی بریانی حاج محمود شفاعت است. البته شما میتوانید طرز تهیه بریانی اصفهان را در منزل هم دنبال کرده و از خوردن آن در جمع خانواده لذت ببرید.
مواد اولیه بریانی اصفهان
برای انجام روش تهیه بریانی اصیل اصفهانی ابتدا باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت گوسفندی با دنبه | ۶۰۰ گرم |
جگر سفید | نصف یک جگر متوسط |
پیاز | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | ۱ قاشق چایخوری |
چوب دارچین | ۱ عدد |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین | به مقدار لازم |
خلال پسته، خلال بادام و مغز گردو (برای تزیین) | به مقدار لازم |
نان سنگک | ۲ عدد |
دستور پخت بریانی اصفهان
در ادامه طرز تهیه بریانی اصفهان را مرحله به مرحله دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا گوشت، دنبه و جگر سفید را داخل قابلمه یا زودپز قرار دهید و آب بریزید تا روی گوشت را بگیرد. پیاز را پوست گرفته و به چند تکه تقسیم کنید؛ سپس پیاز خرد شده را به همراه چوب دارچین، نمک، فلفل و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید.
- مرحله دوم: گوشت را روی حرارت قرار دهید تا پخته و کاملا نرم شود. دقت داشته باشید که استفاده از زودپز، مدت زمان پخت گوشت را کاهش میدهد. وقتی گوشت و جگر سفید پخته شد، آنها را از قابلمه خارج کنید. گوشت را به همراه دنبه چرخ کنید و کنار بگذارید. جگر سفید را نیز به صورت جداگانه از چرخگوشت عبور دهید.
- مرحله سوم: آب گوشت را صاف کنید تا پیاز و چوب دارچین جدا شود و سپس روی شعله بگذارید. زعفران دم شده را نیز به آب گوشت بیفزایید و اجازه دهید تا آب گوشت روی حرارت ملایم بماند.
- مرحله چهارم: به گوشت چرخ کرده، نعنا خشک، نمک و مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و کمی ورز دهید تا بافت یکدستی پیدا کند.
- مرحله پنجم: در این مرحله اگر کفگیر مخصوص بریانی دارید، آن را روی شعله بگذارید؛ اگر این کفگیر در دسترس شما نیست از یک تابه استفاده کنید. مقداری دارچین و روغن داخل تابه بریزید و سپس گوشت را شبیه به کتلت شکل دهید و در تابه سرخ کنید. البته کفگیر مخصوص بریانی، به اندازه خود بریانی بوده و تنها کافی است تا داخل آن را با گوشت پر کنید.
- مرحله ششم: پس از اینکه یک طرف بریانی سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ و پخته شود؛ سپس بریانی را از تابه خارج کنید.
- مرحله هفتم: نصف یک نان سنگک را برداشته و در آب گوشت فرو ببرید یا مقداری از آب گوشت را روی نان بریزید. بریانی سرخ شده را روی نان گذاشته و جگر چرخ شده را کنار آن بگذارید.
- مرحله هشتم: خلال پسته، خلال بادام و گردو روی بریانی بریزید و غذا را سرو کنید؛ نوش جان!
طرز تهیه بریانی با گوشت گوساله چرخ کرده
طرز تهیه بریانی با گوشت گوساله تفاوت زیادی با دستور پخت معرفی شده در بخش قبل نداشته و شامل مراحل زیر است:
- مرحله اول: گوشت گوساله و جگر سفید را داخل قابلمه بریزید و همراه به نمک، سیر، فلفل سیاه و برگ بو بپزید.
- مرحله دوم: گوشت و جگر سفید را به صورت جداگانه چرخ کنید.
- مرحله سوم: به گوشت، نعنا، فلفل و نمک اضافه کرده و ورز دهید.
- مرحله چهارم: در یک تابه روغن و دارچین بریزید و سپس بریانی را به شکل همبرگر سرخ کنید.
- مرحله پنجم: روی نان سنگک مقداری آب گوشت ریخته و بریانی و مقداری جگر سفید چرخ شده روی آن بگذارید.
فوت و فن ها در طرز تهیه بریانی اصفهان
برای داشتن یک بریانی خوشمزه و اصیل اصفهانی نکات زیر را در طرز تهیه بریونی مدنظر قرار دهید:
- بریانی را به همراه دوغ و ریحان سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
- برای از بین بردن بوی زهم گوشت، میتوانید یک عدد برگ بو نیز داخل قابلمه بیندازید تا همراه با گوشت و جگر بجوشد.
- بریانی را میتوانید همراه با نان سنگک یا لواش بخورید، اما نان سنگک بهخاطر حجیم بودن، انتخاب بهتری است.
- اگر از قابلمه استفاده میکنید، حداقل به ۳ ساعت زمان برای پخت گوشت نیاز دارید، اما این زمان در زودپز به ۱ ساعت کاهش مییابد.
- شما میتوانید در صورت تمایل، ادویههای دیگری مانند زنجبیل و پودر سیر را نیز به ترکیبات بریانی اضافه کنید.
- در طرز تهیه بریونی بدون شش میتوانید جگر سفید را حذف کرده و گوشت گوسفندی را به تنهایی بپزید. سپس گوشت را چرخ کرده و مراحل بعدی را دنبال کنید.
روش نگهداری بریانی و جلوگیری از خراب شدن بریانی
بریانی تازه عطر و طعم دیگری دارد، پس بهتر است تا آن را به اندازه مصرف خود در هر وعده تهیه کنید، اما اگر مقداری از غذا باقی ماند، بریانی و جگر سفید را به صورت جداگانه در دو ظرف در بسته نگهداری کنید. دقت داشته باشید که بریانی به ویژه جگر سفید، ماندگاری زیادی ندارد و بهتر است آن را در مدت ۴۸ ساعت مصرف کنید.
تاریخچه بریانی
بر اساس برخی نقل قولهای تاریخی، قدمت بریانی به ۴۰۰ سال پیش باز میگردد. نام اصلی این غذا بریان است و بریانی در واقع به محلی اشاره دارد که در آن بریان طبخ میشود. گردشگرانی که در دوره صفویه به اصفهان سفر کردهاند، در سفرنامه خود از بریان نیز به عنوان یکی از غذاهای ایرانی و اصفهانی نام بردهاند.
کباب بریانی، طعم جذاب اصفهانی با اسنپ فود
در این مطلب به معرفی طرز تهیه بریانی اصفهان پرداختیم و نکات تهیه آن را معرفی کردیم. بریانی طعم جذابی دارد که اگر تابهحال آن را نچشیدهاید، بدون شک از خوردن بریانی لذت خواهید برد. اگر راهی شهر اصفهان یا ساکن آنجا هستید، میتوانید این غذا را در رستورانهای اصفهان بچشید؛ پس آشنایی با معرفی بریانی اعظم اصفهان برای شما مفید خواهد بود.
البته راه آسانتری هم برای تهیه بریانی وجود دارد و این راه سفارش غذا آنلاین از اسنپ فود است. برای این کار تنها کافی است تا به سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود مراجعه کرده و غذای خود را سفارش دهید.
سوالات متداول
چگونه میتوان زمان تهیه بریانی را کوتاهتر کرد؟
برای آنکه بریانی در زمان کوتاهتری آماده شود، گوشت و جگر سفید را به جای قابلمه، در زودپز قرار دهید تا پخته شود. با این کار، زمان پخت گوشت به یک سوم کاهش مییابد.
ادویههای مورد استفاده در پخت بریانی چیست؟
دارچین، زردچوبه و فلفل اصلیترین ادویههای بریانی است. برای از بین بردن بوی زهم گوشت هم از چوب دارچین و برگ بو استفاده کنید.
بریانی اصفهانی را چگونه سرو میکنند؟
بریانی در کنار نان و همراه با ریحان و دوغ سرو میشود. نان سنگک بهترین انتخاب برای بریانی است، چراکه حجم بیشتری دارد و ریختن مقداری از آب گوشت، بافت نان را تغییر نمیدهد.
جدیدترین ها
آبان 17, 1403
آبان 16, 1403
آبان 16, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402