طرز تهیه ترشی بندری خانگی با طعم جنوب

۴ نفر
غذای اصلی
متوسط
30 دقیقه
30 دقیقه
با یادگیری طرز تهیه ترشی بندری میتوانید یک چاشنی تند و وسوسهانگیز را بهسادگی در خانه تهیه کنید. این ترشی، ترکیبی جذاب است که کنار آبگوشت یا غذاهای چرب، طعمی فوقالعاده خلق میکند. این ترشی با موادی ساده و در دسترس مثل گوجهفرنگی، بادمجان، سیر، فلفل تند، هویج، گلکلم و ادویههای مخصوص درست میشود و عطر و طعمش اشتها را چندبرابر میکند. اگر عاشق مزههای تند و هیجانانگیز هستید، در ادامه با ما همراه باشید تا تمام فوتوفنهای درستکردن این ترشی جنوبی را یاد بگیرید.
مواد لازم برای درست کردن ترشی بندری خانگی
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوجهفرنگی | 3 کیلوگرم |
گلکلم | 1 عدد |
هویج متوسط | 2 عدد |
خیار | 2 عدد |
بادمجان متوسط | 2 عدد |
موسیر | 160 گرم |
سیر | یک بوته |
سیبزمینی ترشی | 6 یا 7 عدد |
ساقه و برگ کرفس | 2 شاخه |
رب انار ترش | 2/1 لیوان |
سرکه | 2 پیمانه |
فلفل سبز تند متوسط | 4 تا 5 عدد |
تمبر هندی | به میزان لازم |
سبزی معطر (مرزه، ترخون، گشنیز، برگ تازه کرفس، نعنا) | به میزان دلخواه |
ادویه ترشی(گلپر، سیاه دانه، جوز هندی، و دیگر ادویههای مخصوص ترشی بندری) | به میزان دلخواه |
طرز تهیه ترشی بندری تند
برای تهیه ترشی بندری جنوب از انواع ترشی ایرانی باید مراحل آمادهسازی و ترکیب مواد را با دقت انجام دهید تا طعمی تند، خوشعطر و ماندگار به دست آورید.
مرحله اول: شستن و خشککردن مواد اولیه
تمامی سبزیجات، گلکلم، بادمجان، هویج، کرفس، خیار و سیر را خوب بشویید و سپس آنها را در آبکش قرار دهید تا کاملا خشک شوند. خشکبودن مواد، برای جلوگیری از کپکزدن ترشی بسیار اهمیت دارد.
مرحله دوم: خردکردن سبزیجات
هویج، سیبزمینی ترشی، سیر، خیار و کرفس را بهصورت نگینی و یکدست خرد کنید. برای سهولت در این کار میتوانید از خردکن کمک بگیرید تا همه مواد یکاندازه و یکشکل برش داده شوند. همچنین، گلکلم را بهصورت ریز خرد کنید. در طرز تهیه ترشی بندری ساده، هرچقدر گلکلم و بقیه مواد ریزتر خرد شوند، ترشی خوشمزهتر و ظاهر آن زیباتر میشود.
مرحله سوم: پخت بادمجان با سرکه
بادمجانها را به اندازه دلخواه خرد کنید و آنها را با مقداری سرکه بجوشانید تا نرم شوند. سپس بادمجانها را از سرکه خارج کنید و اجازه دهید از حرارت بیفتند. بعد از خنکشدن، آنها را به دیگر مواد خردشده اضافه کنید.
مرحله چهارم: آمادهکردن موسیر و تمر هندی
موسیرها را در آب خیس کنید تا نرم شوند. سپس آنها را بهصورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. تمر هندی را با مقداری سرکه مخلوط کنید و اجازه دهید تا نرم شود. سپس آن را از صافی رد کنید تا هستهها جدا شوند و یک مخلوط صاف بهدست آید.
مرحله پنجم: تهیه پوره گوجهفرنگی
گوجهفرنگیها را در مخلوطکن بریزید و با دور تند کاملا پوره کنید تا کاملا غلیظ و یکنواخت شوند. البته، در ترشیهای صنعتی مانند ترشی بندری بدر بهجای گوجه از رب استفاده میکنند.
اگر به ترشی با گوجه فرنگی علاقه داشته باشید؛ در مقاله طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی میتوانید نحوه تهیه آن را یاد بگیرید.
مرحله ششم: ترکیب مواد و افزودن ادویهها و رب انار
تمامی مواد خردشده، بادمجان، موسیر، تمر هندی و پوره گوجه فرنگی را در یک ظرف بزرگ بریزید. سپس ادویه ترشی مانند تخم گشنیز، سیاه دانه، زردچوبه و نمک را اضافه کنید. فراموش نکنید که رب انار را هم به مخلوط اضافه کنید. ترشی بندری با رب انار طعم متفاوت و فوقالعادهای دارد. در نهایت، مواد را خوب هم بزنید تا تمام طعمها با هم ترکیب شوند.
مرحله هفتم: ریختن مواد در ظرف و افزودن سرکه
مواد آمادهشده را در یک ظرف شیشهای درپوشدار بریزید. سپس سرکه را اضافه کنید؛ بهطوری که تمام مواد کاملا با سرکه پوشیده شوند. درِ ظرف را محکم ببندید و آن را در مکانی تاریک و خنک قرار دهید. با طیکردن مراحل طرز تهیه ترشی بندری بوشهری، پس از ۱۴ تا ۱۶ روز ترشی شما آماده خواهد شد. حالا میتوانید از طعم تند و خوشمزه آن در کنار غذاهای مختلف لذت ببرید.
نکات بسیار مهم در درست کردن ترشی بندری
ترشی بندری ممکن است در جاهای مختلف کشورمان به شکلهای دیگری هم درست شود که این تنوع بیشتر بهدلیل شکل خردکردن مواد اولیه، نوع ادویهها یا میزان استفاده از مواد اولیه است؛ زیرا بهطور معمول تمامی ترشیهای بندری از مواد اولیه یکسانی درست میشوند. در این بخش نکات مهم طرز تهیه ترشی بندری اصل را بررسی میکنیم.
- برای جلوگیری از کپکزدن ترشی، از سرکه خالص استفاده کنید و قبل از مصرف آن را بجوشانید. در ترشی بندری بازاری معمولا از سرکه سفید استفاده میشود؛ اما میتوانید از سرکه سیب و انگور که ترشی ملایمتری دارند هم استفاده کنید.
- اگر بخواهید ترشی بندری شما تندی کمتری داشته باشد، میتوانید بهجای فلفل تند از فلفل سبز شیرین استفاده کنید.
- اضافهکردن رب انار طعم ترشی بندری شما را خوشمزهتر میکند.
- برای تهیه ترشی بندری با رب گوجه، میتوانید بهجای گوجهفرنگی از رب استفاده کنید.
- اگر به سیر تازه دسترسی ندارید، میتوانید از پودر سیر و پودر موسیر بهعنوان جایگزین استفاده کنید.
- میزان نمک در ترشی بندری تاثیر زیادی در طعم آن دارد. در انتها و قبل از ریختن ترشی در ظرف، حتما یکبار دیگر نمک آن را بچشید و در صورت نیاز، مقدار مناسبی به آن اضافه کنید.
- ترشی را باید در ظرفی کاملا خشک و تمیز قرار دهید؛ در غیر اینصورت ممکن است ترشی شما کپک بزند.
- سرکه باید روی سطح ترشی شما را کامل بپوشاند تا از کپکزدن آن جلوگیری کند.
با ترشی بندری، سفرهای رنگارنگ و اشتهاآور داشته باشید
از میان انواع ترشیهای مختلفی که در کشور ما درست میشود، ترشی بندری یکی از محبوبترین چاشنیها در میان ایرانیهاست. این ترشی با ترکیب مواد ساده اما خوشمزهای مانند بادمجان، سیبزمینی ترشی، هویج، سیر و موسیر، همراه با رب انار و سرکه، میتواند در کنار انواع غذاهای ایرانی سرو شود.
با رعایت نکات مهم در طرز تهیه ترشی بندری مانند استفاده از سرکه خالص، رب انار و تنظیم میزان نمک، میتوانید یک ترشی خوشمزه و عالی آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید.
سوالات متداول
طرز تهیه ترشی بندری مهرام چگونه است؟
ترشی بندری مهرام شامل گلکلم، هویج، بادمجان، فلفل، سیر، سرکه و ادویههای مخصوص است که بهصورت صنعتی و با فرمول کارخانهای تهیه میشود.
طعم ترشی بندری با رب چگونه است؟
ترشی بندری با رب گوجه طعمی ملس دارد و غلیظتر و خوشرنگتر میشود.