آموزش آشپزی

طرز تهیه ترشی خرفه، ترشی متفاوت و خوشمزه

ترشی خرفه یکی از ترشی‌های محبوب و خوشمزه ایرانی است که معمولاً همراه غذاهای اصلی سرو می‌شود و طرز تهیه آن بسیار محبوب است. این ترشی از برگ‌های تازه خرفه، سرکه، نمک و ادویه‌جات تهیه می‌شود و طعمی تند و ترش دارد که به خوبی با طعم‌های مختلف غذاها ترکیب می‌شود. خرفه به دلیل خواص غذایی و ویتامین‌های موجود در آن، نه تنها طعمی لذیذ به غذاها می‌بخشد، بلکه به سلامت بدن نیز کمک می‌کند. ترشی خرفه معمولاً در فصل تابستان تهیه می‌شود و به دلیل ماندگاری بالا، می‌توان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد. این ترشی پرخاصیت و خوشمزه، چاشنی خوبی برای انواع پلوهای مخلوط مانند لوبیا پلو یا استانبولی است. طرز تهیه ترشی خرفه با ترکیبات و طعم‌های مختلف را در اسنپ فود بخوانید.

ترشی خرفه با برگ‌های سبز و گوشتی

طرز تهیه ترشی خرفه با سرکه

 

خرفه(با نام پرپین در جنوب ایران)، گیاهی خودرو و علفی است که خواص درمانی بسیاری دارد. از این گیاه به شکل‌های مختلف در آشپزی استفاده می‌شود؛ به عنوان مثال، خورشت خرفه بوشهری، بورانی خرفه یا آش خرفه از غذاهایی هستند که شاید تا به حال، کمتر شنیده باشید. اما در کنار این غذاهای خوشمزه، ترشی خرفه را نباید از قلم انداخت. این ترشی پرخاصیت و خوشمزه، چاشنی خوبی برای انواع پلوهای مخلوط مانند لوبیا پلو یا استانبولی است. طرز تهیه ترشی خرفه با ترکیبات و طعم‌های مختلف را در اسنپ فود بخوانید.

مواد لازم برای طرز تهیه ترشی خرفه ساده

در ادامه، مواد لازم برای طرز تهیه ترشی خرفه خالی و ساده، از انواع ترشی و شور را می‌بینید. توجه کنید که ماندگاری این ترشی، 6 ماه است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سبزی خرفه یک کیلو
فلفل تند 3 عدد
سیر رنده شده 10 حبه
سرکه به مقدار لازم
پودر گلپر یک قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی خرفه ساده

طرز تهیه ترشی خرفه ساده

برای طرز تهیه ترشی خرفه با سرکه سفید، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: پیش از هر کاری باید سبزی خرفه را به خوبی پاک کرده و آن را شستشو دهید. سپس سبزی را به اندازه‌های متوسط خرد کنید.
  • مرحله دوم: داخل قابلمه‌ای مناسب مقداری آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب به جوش آید، سپس، خرفه‌ها را داخل آب در حال جوش بریزید و اجازه دهید 2 دقیقه بگذرد.
  • مرحله سوم: حالا خرفه‌ها را آبکش کنید و صبر کنید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. خشک نشدن کامل خرفه‌ها در این مرحله، باعث لزج شدن سبزی ترشی می‌شود. به طور کلی باید حتما سبزیجات در تهیه هر نوع ترشی، به طور مثال در طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر، کاملا خشک شوند.
  • مرحله چهارم: سبزی خرفه پخته شده را همراه سیر رنده شده، گلپر و نمک داخل یک ظرف شیشه‌ای مناسب بریزید. سپس سرکه را تا اندازه‌ای اضافه کنید که روی تمام مواد ترش را بگیرد.
  • مرحله پنجم: درب شیشه را کاملا محکم کنید و ظرف را یک هفته در محل مناسب و خنکی در آشپزخانه قرار دهید تا ترشی آماده مصرف شود.

ترشی خرفه ساده

نکات مهم در طرز تهیه ترشی خرفه ساده یا پرپین

  1. نکته:  به یاد داشته باشید که اگر درب ظرف را باز کردید، باید برای استفاده‌های بعدی، حتما آن را در یخچال قرار دهید. در غیر این صورت به سرعت ممکن است ترشی غیرقابل استفاده شود.
  2. نکته: روش دیگر طرز تهیه ترشی خرفه خالی، این است که سبزی خرفه را در ترکیب سرکه و گلپر و سیر و فلفل بجوشانید. در این صورت، ترشی خرفه شما، نیاز به زمان استراحت ندارد و به محض آماده شدن، قابل مصرف است. همین تکنیک را می‌توانید در طرز تهیه ترشی پیاز قرمز نیز به کار بگیرید.
  3. نکته:  در این روش می‌توانید چند گوجه فرنگی رنده شده نیز به ترکیب ترشی اضافه کنید. در این صورت باید، مخلوط سرکه و گوجه فرنگی حرارت ببینند.

فیلم آموزشی دستور العمل تهیه ترشی خرفه

طرز تهیه ترشی خرفه با بادمجان

در این روش از طرز تهیه ترشی خرفه با سرکه و بادمجان، باید از ترکیب خرفه، سیر، سرکه، بادمجان، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده کنید.

طرز تهیه ترشی خرفه با بادمجان

خرفه شسته شده را خرد کرده و روی دستمالی پهن کنید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس، بادمجان‌ها را کبابی کنید و پس از گرفتن پوست آن‌ها، به صورت ساطوری خرد کنید. خرفه و بادمجان و سیر کوبیده شده و ادویه‌ها را با هم مخلوط کرده و در ظرفی شیشه‌ای بریزید. ظرف را با سرکه پر کنید و به مدت 10 روز در جایی خنک قرار دهید تا ترشی آماده شود. به این شکل مهم‌ترین بخش از طرز تهیه ترشی خرفه با بادمجان کبابی را انجام داده‌اید.

طرز تهیه ترشی خرفه با هویج

طرز تهیه ترشی خرفه با هویج

برای درست کردن ترشی خرفه با این طعم، سبزی خرفه را مطابق دستورهای قبل آماده و خرد کرده و آن را با مقداری هویج رنده شده، سیر و نعنای خرد شده و نمک و فلفل داخل قابلمه‌ای ریخته و همراه با سرکه بجوشانید. روش دیگر این است که مثل دستور قبل، تمام مواد را داخل ظرفی شیشه‌ای ریخته و سرکه را به آن‌ها اضافه کنید. ظرف را در جایی خنک قرار دهید و چند روز صبر کنید تا ترشی به اصلاح برسد و آماده مصرف شود.

اگر قصد دارید که شور گل کلم در منزل تهیه کنید، می‌توانید با دنبال کردن طرز تهیه شور گل کلم، دستورالعمل آن را بیاموزید.

طرز تهیه ترشی خرفه با خیار و بادمجان

برای تهیه ترشی خرفه به این روش، به ازای 3 تا 4 کیلو خرفه، به نیم کیلو خیار و نیم کیلو بادمجان، 4 بوته سیر و 2 لیتر سرکه نیاز دارید. ادویه‌ها و چاشنی‌های این ترشی هم مخلوطی از نمک، فلفل، رازیانه، نعنای خشک و سیاه دانه است.

برای تهیه آن، خرفه را آماده کنید و کنار بگذارید. بادمجان و خیار نگینی شده را در سرکه و نمک بجوشانید و سایر ادویه‌ها و سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید سرد شود. سپس این ترکیب را همراه با خرفه‌های خرد شده، داخل ظرفی شیشه‌ای بریزید و در صورت تمایل، کمی غوره هم به آن اضافه کنید. این ترشی، به محض آماده شدن، قابل استفاده است.

طرز تهیه ترشی خرفه با سرکه سیب

طرز تهیه ترشی خرفه با سرکه سیب

در طرز تهیه این ترشی، علاوه بر سرکه سفید، از سرکه سیب هم می‌توان استفاده کرد. اما در مجموع، اگر طعم سرکه خاص را در ترشی نمی‌پسندید می‌توانید آن را با مقداری آب جوشیده ترکیب کنید تا ترشی شما طعم ملایم‌تری داشته باشد. دقت کنید که در صورت جوشاندن آب و سرکه، پس از جوشیدن آب، سرکه را اضافه کنید تا خواص سرکه حفظ شود. از سرکه سیب در طرز تهیه ترشی مخلوط نیز استفاده می‌شود.

طرز تهیه ترشی خرفه با آب گوجه فرنگی

اگر بخواهید در تهیه ترشی خرفه(پرپین)، رنگ و لعاب بیشتری ایجاد کرده و در ضمن طعم بهتری به آن بدهید، اضافه کردن آب گوجه فرنگی را پیشنهاد می‌کنیم. برای تهیه ترشی خرفه با آب گوجه فرنگی، کافی است که به مواد آن، آب گوجه فرنگی اضافه کنید. البته در نظر داشته باشید که زیاده روی در اضافه کردن آب گوجه فرنگی، باعث خواهد شد تا طعم و رنگ آن به مواد دیگر ترشی، غلبه کند. از این روی باید در اضافه کردن آب گوجه فرنگی، به ترشی خرفه اعتدال را رعایت کنید.

برای سفارش ترشی خرفه دست دست نکنید…

تا به حال، طرز تهیه انواع ترشیجات؛ مانند طرز تهیه ترشی بامیه ، طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ساده و … را در مجله آشپزی اسنپ فود دیده‌اید. اگر وقت کافی برای درست کردن آن‌ها در منزل ندارید، این ترشی‌های خوشمزه را از طریق سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود سفارش دهید و تنوع بی‌نظیر انواع چاشنی‌ها و طعم‌ها را در سفره‌های خود تجربه کنید.

نوشته های مرتبط

‫5 دیدگاه ها

    1. سلام وقتی ترشی خرفه ای درست میکنید باید در ریختن میزان نمک دقت کنید برای رفع شوری ترشی میتوانید سرکه ترشی را بیشتر کنید
      بزارید جذب مواد ترشی بشود ، مقداری آب گوجه درون ترشی بریز ید شوری ترشی درست میشود و میتوانید یه مقدار از سرکه ترشی
      را خالی کنید یا سرکه جوشیده سرد شده داخل ترشی بریزید یا آب جوشیده سرد شده داخل ترشی بریزید البته اگر آب بریزید ترشی
      ترشی خرفه کم میشود

  1. سلام ترشی خرفه با بادمجان درست کنم بهتر بادمجان سرخ کنم یا کبابی کنم کدام خوشمزه تر میشه

    1. سلام برای درست و تهیه کردن ترشی خرفه با بادمجان بهتر بادمجان ها کبابی کنید مزه و طعم بهتری می گیرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا