آموزش آشپزی

طرز تهیه ترشی کلم قرمز؛ ترشی سرخ و یاقوتی

ترشی کلم قرمز یکی از محبوب‌ترین ترشی‌ها در سفره ما ایرانی‌هاست که روش‌های متنوعی برای تهیه آن وجود دارد. در تهیه این ترشی از سبزیجات مختلف استفاده می‌شود و بسته به ذائقه، ترکیب آن با آبلیمو، سرکه سیب یا آبغوره امکان‌پذیر است. برای داشتن طعم شیرین‌تر در این ترشی هم افزودن مقدار کمی شکر گزینه‌ای مناسب خواهد بود. در نهایت، با ترکیب این مواد، شیشه‌هایی رنگارنگ با طعم‌های متفاوت خواهید داشت.

در این مطلب طرز تهیه ترشی کلم قرمز با انواع طعم‌دهنده‌ها را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله آورده‌ایم. شما با مطالعه این مطلب، طرز تهیه این ترشی را یاد می‌گیرید و با فوت‌وفن‌های مهم و ضروری تهیه این نوع ترشی آشنا می‌شوید.

فیلم تهیه ترشی کلم قرمز

مواد لازم برای ترشی کلم قرمز فوری و رستورانی

در دستور تهیه ترشی کلم معمولا از مواد اولیه اختیاری متنوعی استفاده می‌شود. این موضوع علاوه‌بر ایجاد رنگ بهتر، مزه‌ سبزیجات مختلف را هم با یکدیگر ترکیب می‌کند و ترشی فوق‌العاده خوشمزه‌ای تحویل می‌دهد. بدین ترتیب، برای تهیه تقریبا ۲ شیشه متوسط از ترشی کلم قرمز رستورانی و ویژه به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کلم سرخ ۱ عدد متوسط
سرکه قرمز به میزان کافی
سیر ۲ حبه
گلپر نکوبیده ۱ قاشق غذاخوری
نعناع تازه ۲ سرشاخه کوچک
نمک ۲ قاشق غذاخوری
سیاه دانه ۲ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه ۱ قاشق غذاخوری

ادویه ترشی کلم قرمز

برای تهیه ادویه ترشی کلم قرمز هم می‌توانید علاوه‌بر موارد گفته‌شده در جدول بالا، از فلفل قرمز، رازیانه، تخم گشنیز، زیره سیاه و دارچین هم به مقدار کافی استفاده کنید. در جدول زیر مقادیر لازم برای هر کدام را ذکر کرده‌ایم:

ادویه ترشی کلم قرمز مقدار مورد نیاز
تخم گشنیز ½ قاشق چای‌خوری
رازیانه ۱ قاشق جای‌خوری
فلفل قرمز خشک‌شده ۲ عدد
زیره سیاه ½ قاشق چای‌خوری
دارچین ۱ عدد چوب دارچین

مراحل طرز تهیه ترشی کلم قرمز با سرکه قرمز

در طرز تهیه ترشی کلم قرمز فوری و خوش‌رنگ، می‌توانید دستور ساده زیر را دنبال کنید تا کمتر از ۱ ساعت ترشی شما آماده شود.

ترشی کلم قرمز

مرحله اول: شستن کلم ها

در ابتدای کار به سراغ کلم سرخ بروید و برگ به برگ آن را جدا کنید. سپس، آن‌ها را یکی‌یکی و بادقت بشویید تا از عدم وجود نوزاد کرمی‌شکل حشرات مطمئن شوید. پس از شستن، آن‌ها را روی دستمال پارچه‌ای پهن کنید و اجازه دهید خشک شوند.

مرحله دوم: آماده کردن سیر و نعناع

اکنون باید پوست سیرها را بگیرید و هر کدام را از وسط یک برش بزنید. همچنین، چند نخ نعناع تازه را هم به‌خوبی بشویید.

مرحله سوم: خرد کردن کلم ها

وقتی برگ‌های کلم قرمز به‌خوبی خشک شدند، آن‌ها را به‌صورت بسیار باریک و نواری خرد کنید. دقت داشته باشید می‌توانید کلم قرمز را مانند شیوه‌ای که در طرز تهیه ترشی گل کلم و هویج به کار می‌برید مکعبی یا درشت خرد کنید؛ اما، اگر زیبایی بیشتر ترشی مدنظرتان است، حتما آن را نواری یا رشته‌ای برش بزنید.

مرحله چهارم: آغشته کردن کلم با نمک

در این مرحله از طرز تهیه ترشی کلم قرمز، می‌بایست کلم‌ قرمزهای خردشده را به ظرفی بزرگ انتقال دهید و نمک را روی تمام قسمت‌های آن بپاشید. دقت داشته باشید در این قسمت می‌توانید از دستان خود برای پخش‌کردن نمک استفاده کنید. در نهایت، روی ظرف را با درپوشی بپوشانید و بگذارید برای مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه استراحت کند.

مرحله پنجم: ریختن مواد در ظرف

حال می‌بایست دو عدد ظرف شیشه‌ای را که از قبل بسیار خوب شسته شده‌اند و چربی در آن‌ها وجود ندارد، مهیا کنید. ظرف‌های شیشه‌ای بهترین گزینه برای نگه‌داری انواع ترشی‌ها هستند. ابتدا ۱ قسمت از سیر را به‌همراه یک نخ نعناع تازه و ۳ الی ۴ عدد از گلپرها در کف شیشه قرار دهید. البته اگر گلپر نکوبیده در دسترس ندارید، می‌توانید از پودر گلپر بهره ببرید.

مرحله ششم: اضافه کردن ادویه ها

اکنون در این مرحله از طرز تهیه ترشی کلم قرمز فوری می‌بایست چند قاشق غذاخوری کلم‌ قرمز را روی مواد کف شیشه بریزید و قدری فلفل‌پاشی کنید. همچنین، کمی سیاه‌دانه در لابه‌لای مواد قرار دهید. سپس با قاشق یا دست، کلم‌ها را کمی فشرده کنید تا فاصله بین آن‌ها کم شود. در این مرحله می‌توانید سایر ادویه‌های مورد نیازتان را هم اضافه کنید. اکنون دوباره کلم قرمز و باز هم فلفل سیاه و سیاه‌دانه بریزید. این کار را تا زمانی که مواد تقریبا به انتهای شیشه برسند ادامه دهید.

مرحله هفتم: اضافه کردن سرکه

وقتی به اندازه تقریبی ۳ الی ۴ سانتی‌متر، مواد با درِ شیشه فاصله داشتند، از اضافه‌کردن مواد دست بکشید. یک لیوان آب جوشیده را پس از سردشدن با سرکه قرمز ترکیب و سپس محلول را به شیشه اضافه کنید. سرکه باید تمام سطح کلم‌ها را پوشش دهد. اگر احیانا اینطور نشد، یک قاشق از کلم‌ها را خارج کنید و سرکه را بیفزایید.

مرحله هشتم: پوشاندن در

کار تمام است! فقط باید روی ظرف‌های ترشی را با تکه‌ای از پلاستیک فریزر بپوشانید و در آن‌ها را به‌خوبی فیکس کنید. در نهایت، یادتان باشد که نباید شیشه‌ها را در یخچال یا در مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید. شما باید ظرف‌های ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا هم از خراب‌شدن آن‌ها جلوگیری شود و و هم زودتر عمل آیند. این شیوه نگهداری در طرز تهیه خیارشور و انواع دیگر ترشی‌ها هم به‌کار می‌رود.

دیگر روش‌ها برای تهیه ترشی کلم قرمز یا کلم بنفش

روش‌های دیگری هم برای تهیه این نوع ترشی وجود دارد:

طرز تهیه ترشی کلم قرمز با آبغوره یا آبلیمو

برای تهیه این نوع ترشی کلم قرمز تنها کافی است از زیره و فلفل تند سوزنی یا قلمی به‌همراه میزان کافی آبغوره استفاده کنید. تنها نکته‌ای که در مورد این ترشی وجود دارد، مدت زمان ماندگاری آن است. در واقع اگر از آبلیمو یا آبغوره برای تهیه ترشی استفاده کنید، این ترشی‌ها بیش از ۲ الی ۳ ماه دوام نمی‌آورند.

طرز تهیه ترشی کلم قرمز با شکر

بعضی از افراد مزه ملس‌ را در ترشی‌ها بیشتر می‌پسندند. در واقع آن‌ها علاوه‌بر سرکه از شکر هم استفاده می‌کنند. بدین ترتیب در طرز تهیه ترشی کلم قرمز با شکر، مانند روال سابق عمل و تنها از شکر، فلفل قرمز، سرکه سفید و تخم گشنیز استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که در ابتدا باید تخم گشنیز را به‌همراه نمک روی کلم‌های خردشده بریزید و قبل از انتقال به شیشه آن‌ها را خوب مخلوط کنید.

طرز ترشی کلم قرمز با سرکه سفید یا سرکه سیب

تهیه ترشی کلم قرمز شور بدون سرکه شدنی نیست. سرکه سفید، آبلیمو، آبغوره یا مانند این‌ها را می‌توان به جای سرکه قرمز استفاده کرد. بهتر است هنگامی که ترشی کلم قرمز را با سرکه سیب یا سرکه سفید درست می‌کنید، از فلفل سبز سوزنی، شوید و ترخون برای طعم بهتر آن بهره ببرید.

فوت و فن های طرز تهیه ترشی کلم قرمز به شیوه‌ های مختلف

ترشی کلم قرمز

شاید فکر کنید که تهیه ترشی‌ها همانند آماده‌کردن انواع مربا با درنظرگرفتن یکسری از نکات ساده به نتیجه خوبی می‌رسد؛ اما، باید گفت که آماده‌سازی انواع ترشی‌ها پیچیده‌‌تر و نیازمند آگاهی از نکات ریز و درشت بیشتری است. این نکات عبارت‌اند از:

  • در هنگام خردکردن کلم قرمز از ریختن قسمت‌های سفت و سفید وسط آن خودداری کنید.
  • معمولا اگر گلپر نکوبیده را خورد کنید، مزه به‌خصوصی می‌گیرد که باب میل خیلی از افراد نیست. به همین دلیل، حتما آن را در کف شیشه قرار دهید تا با سایر مواد مخلوط نشود و موقع سرو، راحت‌تر جدا شود.
  • سیاه‌دانه جدا از خواصی که دارد، از آن می‌توانید برای خلق جلوه‌ای مجلسی‌تر در ترشی کلم قرمز استفاده کنید.
  • برای نگهداری ترشی‌ها ترجیحا از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید و آن‌ها را در ظروف شیشه‌ای نگه‌داری کنید.
  • قبل از استفاده از شیشه ترشی، حتما آن را به‌خوبی بشویید و با دستمال خشک کنید.
  • برای رنگ بهتر ترشی کلم قرمز می‌توانید از چند تکه فلفل دلمه‌ای سبزرنگ در آن استفاده کنید. البته این مورد در طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی هم پیشنهاد می‌شود.
  • مراقب باشید در شیشه ترشی به‌خوبی سفت شده باشد تا مبادا هوا به داخل شیشه وارد شود و آن را خراب کند.
  • در طرز تهیه ترشی کلم قرمز با سرکه سفید، فقط کافی است از سرکه سفید به‌جای سرکه قرمز به‌همراه سیر و فلفل سبز استفاده کنید.

هر غذایی با ترشی کلم قرمز، می‌چسبه!

ترشی کلم قرمز یکی از جذاب‌ترین و خوشمزه‌ترین ترشی‌ها برای دورچین و گارنیش نهایی غذاها محسوب می‌شود. ممکن است عمل‌آمدن این ترشی به کمی زمان نیاز داشته باشد؛ اما، بسیار آسان و فوری درست می‌شود. شما با مطالعه این مطلب با طرز تهیه ترشی کلم قرمز فوری و انواع روش‌های تهیه آن آشنا شدید. بنابراین، دست‌دست نکنید و با سفارش آنلاین غذا از اسنپ‌فود، هم غذا و هم ترشی‌های جورواجور کلم قرمز را سفارش دهید.

سوالات متداول

  1. ترشی کلم قرمز چند روزه میرسه؟

عمل‌آمدن این ترشی به روش‌های مختلف تهیه آن بستگی دارد؛ اما، به‌طور کلی می‌توان گفت که بین ۱ هفته تا ۱ ماه زمان نیاز دارد.

  1. برای ثابت ماندن رنگ ترشی کلم قرمز چه کار کنیم؟

برای ثابت ‌ماندن رنگ ترشی کلم قرمز فقط کافی است از ظروف شیشه‌ای مناسب استفاده کنید و آن را دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.

  1. ادویه ترشی کلم قرمز چیست؟

ادویه‌های مورد نیاز برای ترشی کلم قرمز شامل نمک، گلپر، سیاه‌دانه، فلفل قرمز، نعناع تازه، رازیانه، تخم گشنیز و… هستند.

نوشته های مرتبط

‫12 دیدگاه ها

    1. سلام درب شیشه ترشی کلم قرمز به خوبی سفت نکرده بودیدو هوا به داخل شیشه کشیده شده باعث خراب شدن ترشی شده

    1. سلام در ترشی کلم بهتره و معمولا گلپر نکوبیده کف شیشه قرار میدن چون گلپر نکوبیده اگر خورده شود مزه بخصوصی دارد که باب میل خیلی از افراد نیست

    1. سلام ترشی کلم قرمز با سرکه سفید میخوان درست کنید از فلفل سبز سوزنی، شوید و ترخون برای طعم بهتر استفاده کنید

  1. سلام ترشی کلم قرمز با آبغوره گذاشته بودم تو خونه رفتم مسافرت بعد از 4 ماه امدم بخورم خراب شده بود حالم گرفته شد

    1. سلام وقتی ترشی کلم قرمز با آبلیمو یا آبغوره استفاده می کنید، این ترشی‌ها بیش از 2 الی 3 ماه دوام نمی‌آورند.

  2. ترشی کلم قرمز درست کرده بودم تو یخچال گذاشتم امدم بخورم دیدم ترشی خراب شده دلم سوخت

    1. سلام نباید شیشه‌های ترشی کلم قرمز را در یخچال یا در مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید. باید یک جای خشک و خنک برای نگهداری شیشه‌های ترشی پیدا کرده تا هم خراب نشوند و هم زودترعمل آیند

  3. ترش کلم قرمز و بادمجان خیلی فروش خوبی داره مخصوص رستوران ها خیلی خرید دارند فصل ترشی انداختن هم که هستش میتونید درامد کسب کنید
    منم ی کسب کار کوچیک ترشی فروشی خانگی دارم

    1. سلام در طرز تهیه ترشی کلم قرمز با سرکه سفید،فقط کافی از سرکه سفید به جای سرکه قرمز و سیر و فلفل سبز استفاده کنید.
      برای نگهداری انواع ترشی‌ها کلم از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید و آنها را در ظروف شیشه‌ای نگه‌داری کنید و
      درب شیشه ترشی به خوبی سفت کنید که هوا در داخل نشود و ترشی را خراب نکند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا