طرز تهیه خورش سیب یزدی با عطر و بوی زنجبیل و دارچین

طرز تهیه خورش سیب یزدی
1/5 - (3 امتیاز)

خورش سیب درختی یکی از آن خورش‌های اصیل ایرانی است که با ورود به هر شهری، حال و هوای همان شهر را به خود گرفته است. برای مثال، طرز تهیه خورش سیب یزدی، با ادویه‌جات معطری مثل زنجبیل و دارچین کامل می‌شود، اما خراسانی‌ها برای تهیه آن از چاشنی‌هایی مثل زردچوبه و آبلیمو و نمک استفاده می‌کنند و تهرانی‌ها با اضافه کردن رب گوجه و گرد لیموعمانی، مزه متفاوتی از این خورش را طبخ می‌کنند. اما در این مطلب از مجله اسنپ فود، قصد داریم سری به یزد بزنیم و درباره تمام جزئیات پخت این خورش خوشمزه، به سبک یزدی‌ها صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

خورش سیب یزدی

تعداد نفرات 4 تا 5 نفر
زمان آماده سازی حدود 6 تا 8 ساعت برای خیساندن لپه‌ها
زمان پخت غذا حدود 1 ساعت
میزان سختی کم

طرز تهیه خورش سیب یزدی

خورش سیب یزدی

در رسپی اصیل خورش سیب یزدی، از گوشت قرمز استفاده می‌شود، اما شما می‌توانید گوشت مرغ را هم جایگزین کنید. در این صورت، ظاهر این خورش، شباهت زیادی به خورش سیب زمینی با مرغ خواهد داشت. البته این را هم بگوییم که خورش سیب زمینی ساده بدون گوشت و مرغ هم قابل تهیه است. نکته دیگر اینکه، همان‌طور که می‌بینید، تهیه این خورش سیب به روش یزدی، نیازی به نمک ندارد و اگر در مصرف روغن هم حد تعادل را نگه دارید، یک خورش سیب درختی سالم و بسیار خوشمزه خواهید داشت. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه خورش سیب یزدی را با هم می‌بینیم:

مواد لازم برای تهیه خورش سیب یزدی

برای تهیه یک خورش سیب درختی خوشمزه، مواد اولیه را مطابق جدول زیر، آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیب درختی 5 عدد
مرغ یا گوشت 400 گرم
لپه 200 گرم
پیاز 1 عدد
آلو بخارا 15 عدد
زنجبیل 1 قاشق غذاخوری
دارچین 2 قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده 1 استکان
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه خورش سیب یزدی

مراحل تهیه خورش سیب یزدی

از شب قبل، لپه را بخیسانید و پس از آن، مراحل کار را مطابق دستورالعمل زیر، پیش ببرید:

  • مرحله اول: پیاز را بشویید و پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، آن را در قابلمه‌ای مناسب، همراه با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
  • مرحله دوم: تکه‌های مرغ یا گوشت را به قابلمه اضافه کنید و همراه با پیاز، هم بزنید تا کمی سرخ شوند.
  • مرحله سوم: پس از چند دقیقه، 3 قاشق غذاخوری از زعفران دم‌کرده را به همراه نصف مقدار زنجبیل تازه رنده شده، به محتویات قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: در قابلمه‌ای جداگانه، لپه خیس خورده را همراه با مقداری آب، روی حرارت بگذارید، تا بجوشد. برای این کار، حدود 25 تا 30 دقیقه زمان لازم است.
  • مرحله پنجم: حالا لپه پخته شده را همراه با آلوها و 1 قاشق مرباخوری دارچین، داخل قابلمه حاوی مرغ بریزید و مواد را کاملا با هم مخلوط کنید.
  • مرحله ششم: سیب‌ها را بشویید و پوست بگیرید و به شکل مکعبی خرد کنید. سپس، برای جلوگیری از سیاه شدن سیب‌ها، آن‌ها را در مقداری آب سرد بریزید و همراه با همان آب، به خورشت اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: در آخرین مرحله از طرز تهیه خورش سیب یزدی، باقی‌مانده زعفران را همراه با 1 قاشق مرباخوری دارچین در خورش بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا کاملا جا بیفتد.

به همین سادگی، خورش سیب درختی شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرفی مناسب ریخته و همراه برنج، سرو کنید. نوش جان

2 نکته مهم در طرز تهیه خورش سیب یزدی

2 نکته مهم در طرز تهیه خورش سیب یزدی

در تهیه این غذای محلی یزدی، نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • اگر احساس کردید آب خورش کم است، می‌توانید مقداری آب به آن اضافه کنید.
  • در طرز تهیه این خورش هم شبیه خورش سیب آلبالو، سیب‌ها باید در آخرین مرحله به غذا اضافه شوند، تا بر اثر پختن و حرارت زیاد، له نشوند.

خورش سیب، خورشی متفاوت اما خوشمزه

طرز تهیه خورش سیب یزدی را به صورت مرحله به مرحله با هم دیدیم، اما خبر خوب برای ساکنین یزد و مسافرین این شهر آن است که راه آسان‌تری هم برای چشیدن طعم این خورش سنتی وجود دارد و شما می‌توانید در این مورد، از خدمات اسنپ فود کمک بگیرید. به این ترتیب که وارد سایت اسنپ فود شوید و عبارت سفارش اینترنتی غذا در یزد را سرچ کنید. به همین سادگی، نام بهترین رستوران های یزد در کنار منوی غذایی آن‌ها، مقابل شما قرار خواهد گرفت که می‌توانید غذای دلخواه خود را از میان آن‌ها انتخاب کرده و سفارش دهید. البته، ثبت آدرس دقیق مقصد هم لازم است تا پیک‌ها بتوانند در زمانی کوتاه، این خورش خوشمزه را در بسته‌بندی مناسب و به صورت گرم، به محل اقامتتان برسانند. نوش جان

نظرات کاربران

گلریخیان
09.خرداد.1402

سلام تابستان شده فصل سفر به یزد پاشید بیاد شهر ما از غذاهای محلی ما بخورید حالشو ببرید خوردن غذای خورش سیب درختی فراموش نکیند

    snappfoodadmin
    09.خرداد.1402

    سلام شهر یزد همه غذاهاش خوشمزس این غذا خورش سیب درختی هم بسیار خوشمزه هستش

لعیا
09.خرداد.1402

سلام مامان خونه نبود تند تند خورش سیب آلبالو درست کردم تمام سیب ها داخل خورشت له له شده بودن

    snappfoodadmin
    09.خرداد.1402

    سلام گلم سیب‌ها باید در آخرین مرحله به غذا سیب البالو اضافه میکردی ، تا بر اثر پختن و حرارت زیاد، له نشن دفعه بعدی با دقت خورش سیب درست کن

مانا
09.خرداد.1402

سلام سیب ها برای خورش سیب اماده کرده بودم سیاه شده بودن

    snappfoodadmin
    09.خرداد.1402

    سلام برای جلوگیری از سیاه شدن سیب‌ها، آن‌ها را در مقداری آب سرد بریزید و همراه با همان آب، به خورشت سیب اضافه کنید.