راحت الحلقوم یا لوکوم همان شیرینی نرم، شیرین و خوشمزهای است که وقتی در مقابل شما قرار میگیرد، چشم و دلتان به سمت آن پرواز میکند. طرز تهیه راحت الحلقوم (لوکوم) چندان سخت نیست و این شیرینی که با نامهای دیگری مانند نرمک یا باسلوق نیز شناخته میشود را میتوان در خانه تهیه کرد. کمتر کسی پیدا میشود که دست رد به سینه این خوردنی نرم، شیرین و جذاب بزند. فارغ از انواع نامها و لقبها، بدون شک شما هم تا به امروز حتماً آن را امتحان کردهاید و طعم آن را چشیدهاید. پس با ما همراه شوید تا طرز تهیه آن را یاد بگیرید و بتوانید هر زمان که خواستید آن را تهیه کنید.
راحت الحلقوم (لوکوم) | |
تعداد نفرات | 3 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 5 الی 6 ساعت |
میزان سختی | درجه سختی متوسط |
کالری راحت الحلقوم در 100 گرم | 350 کیلو کالری |
ماجرای راحت الحلقوم یا لوکوم
به زبان انگلیسی راحت الحلقوم را Turkish Delight ترجمه میکنند که یکی از شیرینیهای پرطرفدار در سراسر دنیا است و برای نخستین بار در زمان حکومت سلطان عبدالحمید اول و در ترکیه متولد شد. سلطان عبدالحمید برای جلب نظر ملکه، به شیرینیپزان دربار دستور داد تا دسری بی نظیر و منحصر به فرد را برای او تهیه کنند. قنادان نیز گرد هم آمده و با پیشنهاد یک شاگرد شیرینی پز به نام بکیر افندی که در شرق آناتولی ساکن بود و خود را به استانبول رسانده بود، راحت الحلقوم را تهیه کردند.
راحت الحلقوم نرم و خوشمزه
راحت الحلقوم را از نشاسته شیره و شیر تهیه میکنند که البته در حال حاضر برخی از افراد تمایل دارند تا درون آن پودرژلاتین نیز بریزند. در طرز تهیه لوکوم یا همان راحت الحلقوم که ۲۴ طعم مختلف در سراسر دنیا دارد از طعم دهندههایی مانند کندر، گلاب، قهوه، نعنا، وانیل و سایر عصارههای خوراکی استفاده میشود که در لایه میانی آن مغزهایی مانند گردو، فندق و پسته قرار داده میشود. البته در یکی از شهرهای ترکیه با نام شهر افیون، راحت الحلقومی تولید میشود که در لایه میانی آن سرشیر قرار داده شده و سطح رویی آن با پودر نارگیل مزین میشود.
مواد لازم برای راحت الحلقوم
مواد لازم برای تهیه این شیرینی در جدول زیر آمده است:
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
آب | 2 پیمانه و نیم |
نشاسته گل | 1 پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
شکر | 1 پیمانه و نیم |
مغز گردو یا مغز پسته | به میزان لازم |
پودر نارگیل | به میزان لازم |
روغن مایع یا کره | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه راحت الحلقوم (لوکوم)

طرز تهیه این شیرینی خوشمزه به صورت مرحله به مرحله در ادامه آمده است:
- مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه لوکوم ترکیه شما باید نشسته خود را در یک ظرف مناسب ریخته و 2 الی 3 لیوان آب سرد بر روی نشاسته بریزید.
- مرحله دوم: سپس به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا نشاسته در ترکیب با آب به خوبی ته نشین شود. بعد از آنکه نشاسته در ظرف شما ته نشین شد، آب را به آرامی از نشاسته جدا کنید. مراقب باشید که در زمان جدا کردن آب از نشاسته، نشاستهها را دور نریزید.
- مرحله سوم: در گام بعدی گلاب و همینطور شکر را به نشاسته اضافه کنید و آنها را به خوبی با هم مخلوط کنید تا تمام مواد یکدست و یکنواخت شوند.
- مرحله چهارم: سپس مخلوط را به یک ظرف تفلون منتقل کرده و آن را بر روی شعلهای با حرارت ملایم قرار دهید.
- مرحله پنجم: در مرحله بعد از طرز تهیه راحت الحلقوم (لوکوم) مخلوط خود را به خوبی هم بزنید تا تمام مواد با یکدیگر ترکیب شده و یکدست شوند. دقت کنید که این ترکیب به مرور شروع به سفت شدن میکند اما نباید تحت هیچ شرایطی مواد شما ته بگیرد. اگر هم زدن را متوقف کنید نیز نشاسته ته گرفته و در این پروسه به شکل گلوله گلوله در میآید.
- مرحله ششم: بعد از گذشت تقریباً 1 ساعت از هم زدن این مخلوط بر روی حرارت، ماده اولیه شیرینی شما به غلظت مناسب رسیده و پخته شده است. به عبارتی در پایان طرز تهیه لوکوم ترکیه شما با یک ماده کشدار و ژلهای سفت رو به رو هستید که البته به دست شما نخواهد چسبید.
- مرحله هفتم: بعد از آن کره و روغن را نیز به این مواد اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. سپس به محض مخلوط شدن تمام مواد با روغن یا کره، گاز خود را خاموش کرده و اجازه بدهید که مواد شما کمی خنک شوند.
- مرحله هشتم: در گام بعد از طرز تهیه شیرینی راحت الحلقوم یک سینی آماده کنید و بر روی آن نایلون فریزری بکشید. سپس کف آن را پودر نارگیل بپاشید. بعد از آن ماده آماده شده را بر روی سینی بریزید و آن را با قاشق به خوبی صاف و پخش کنید.
- مرحله نهم: سپس مجددا بر روی آن پودر نارگیل بپاشید .بهتر است قطر ماده شما تقریباً یک سانتیمتر و نیم باشد. در نهایت بعد از 4 الی 5 ساعت که راحت الحلقوم شما در یخچال استراحت کرد، شما با یک شیرینی جذاب، نرم و خوش طعم روبرو هستیم که به راحتی با یک چاقوی تیز به شکل دلخواه برش داده شده و یا قالب زده میشود و با تزیین خلال پسته، خلال بادام یا مغز گردو آماده سرو شدن خواهد بود.
نکاتی برای یک راحت الحلقوم راحت
چند نکته برای تهیه یک راحت الحلقوم وجود دارد که شیرینی شما را بدون شک جذاب و دلخواه خواهد کرد.
- همانطور که میدانید در طرز تهیه راحت الحلقوم (لوکوم) میتوان از مواد و رنگهای خوراکی استفاده کرد. برای مثال در طرز تهیه راحت الحلقوم زعفرانی شما به راحتی میتوانید در مرحله نهایی مقداری زعفران دم کرده به ترکیبات خود اضافه کنید.
- فراموش نکنید که در زمان ریختن مواد راحت الحلقوم در سینی نیز، به جای پودر نارگیل میتوانید از آرد سفید استفاده کرد که مانع از چسبندگی مواد به سطح سینی میشود.
- به یاد داشته باشید که حتماً آب جمع شده بر روی ظرف نشاسته را از آن جدا کنید. اگر این پروسه را فراموش کنید مواد راحت الحلقوم شما به غلظت مورد نظر نخواهد رسید.
- نکته مهمتر اینکه حذف کردن کره یا روغن هیچ منعی برای شما نخواهد داشت.
- فراموش نکنید که هم زدن مواد را باید تا زمانی ادامه بدهید که مواد شما حالتی خمیری و سفت به خود بگیرند
- و نکته پایانی اینکه اگر مواد شما بعد از گذشت 1 ساعت به اندازه مورد نظر و کافی سفت نشده باشند یعنی آب مواد زیاد است که البته جای هیچ نگرانی نخواهد بود. فقط باید کمی صبور باشید و حوصله به خرج بدهید تا بعد از پهن کردن مایع بر روی سینی و قرار دادن آن در یخچال، نشاسته دست به کار شده، به مواد شما کمک کند و آنها را به اندازه دلخواه و مناسب سفت کند.
راحت الحلقوم و یک سادگی انکار ناپذیر
در این مطلب با هم طرز تهیه راحت الحلقوم (لوکوم) ترکیه را مرور کردیم. البته طرز تهیه این شیرینی جذاب و همه پسند ممکن است کمی به نظر شما سخت باشد. اما واژه سخت کلمه درستی نیست چون شما فقط باید صبر زیادی داشته باشید تا بتوانید در نهایت یک راحت الحلقوم خوش طعم و لذیذ را تهیه کنید. در هر حال اگر تهیه راحت الحلقوم در منزل برای شما آسان نبود یا پروسه آماده سازی مواد اولیه کمی سخت بود، شما با سفارش آنلاین شیرینی میتوانید یک بسته راحت الحلقوم با طعم و مزه دلخواه خود سفارش داده و آن را به راحتی در یک بازه زمانی کوتاه درب منزل تحویل بگیرید.
نظرات کاربران