سیب زمینی تنوری رستورانی، پای ثابت رستورانها و فست فودها است. این غذای خوشمزه بینالمللی، هم به صورت رژیمی و هم غیررژیمی قابل طبخ است و با سادهترین مواد و در زمانی کوتاه میتوانید آن را تهیه کنید. در این مطلب از اسنپ فود، طرز تهیه سیب زمینی تنوری به روشهای مختلف را گرد آوردهایم تا ببینید که به غیر از فر، با گاز، توستر و سولاردام هم میتوان این غذای خوشمزه را تهیه کرد. با ما همراه باشید.
سیب زمینی تنوری | |
تعداد نفرات | 3 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | سختی کم |
سیب زمینی تنوری
در طرز تهیه سیب زمینی تنوری میتوانید از انواع سبزیجات خشک مانند پونه یا آویشن استفاده کنید تا طبع سرد سیبزمینی، تعدیل شود. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه این غذای لذیذ را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه سیب زمینی تنوری
با این مقدار مواد میتوانید برای 3 نفر، سیب زمینی تنوری رستورانی و خوشمزه درست کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سیبزمینی متوسط | 5 عدد |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه و نمک و فلفل | به مقدار لازم |
پودر سیر | به مقدار لازم |
پودر پاپریکا | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه سیب زمینی تنوری
در طرز تهیه سیب زمینی تنوری داخل فر، به این ترتیب عمل کنید:
- مرحله اول: فر را روشن کرده و روی دمای 190 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
- مرحله دوم: سیبزمینیها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس، آنها را به صورت خلالی و درشت خرد کنید و داخل آب سرد بریزید تا نشاسته روی آنها از بین برود.
نکته مهم: میتوانید در طرز تهیه سیب زمینی تنوری رژیمی به جای کندن پوست سیبزمینیها، آنها را با برس تمیز بشویید و به همان صورت، به شکل خلالی خرد کنید. پوست سیبزمینی حاوی فیبر است و افراد را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارد.
- مرحله سوم: سیبزمینیهای شسته شده را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود، سپس آنها را روی یک دستمال مخصوص آشپزی قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
- مرحله چهارم: سیبزمینیها را همراه با نمک و مقدار کافی از ادویهجات، داخل ظرفی گود و جادار بریزید و 2 قاشق غذاخوری زیتون به آنها اضافه کنید.
- مرحله پنجم: سیبزمینیهای مزهدار شده را داخل سینی فر که کمی با روغن چرب کردهاید، بچینید و به مدت نیم ساعت با دمای 190 درجه، داخل فر قرار دهید تا کاملا برشته شوند. میتوانید برای طلایی شدن روی سیبزمینیها، چند دقیقه از گریل فر استفاده کنید.
سیبزمینی تنوری یکی از دورچینهای جذاب برای تزئین غذاهای فست فودی است. اما اگر تنوع بیشتری میخواهید، میتوانید طرز تهیه پیاز سوخاری یا طرز تهیه پنیر سوخاری را هم ببینید.
طرز تهیه انواع سیب زمینی تنوری
اگر به سیب زمینی تنوری علاقه دارید، میتوانید آن را به روشهای متفاوتی تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه سیب زمینی تنوری با گاز، توستر، پنیر پیتزا و … آمده است:
طرز تهیه سیب زمینی تنوری بدون فر
سیب زمینی تنوری روی گاز و بدون فر هم قابل طبخ است. برای این منظور، تعدادی سنگ نانوایی سنگکی تهیه کرده و پس از شستن، آنها را کف قابلمه بچینید. تمام مراحل مشابه قبل است، اما این بار باید سیبزمینیها را روی سنگها بچینید و قابلمه را به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. هر چند دقیقه سیبزمینیها را بررسی کنید و در صورت نیاز بچرخانید تا به صورت یکدست، طلایی شوند.
سیب زمینی تنوری با فویل روی گاز
در این روش که جزو سالمترین روشهای طبخ سیب زمینی تنوری است، چند عدد سیبزمینی را همراه با پوست، تمیز بشویید و و بدون نصف کردن، با چاقو برش بزنید. لابهلای برشها، کمی کره یا روغن زیتون، نمک و ادویههای دلخواه را بریزید و سیبزمینیها را داخل فویل بپیچید. سپس آنها را داخل فر یا داخل تابه رژیمی روی گاز و یا روی بخاری گازی قرار دهید تا کاملا مغزپخت شوند. میتوانید برای امتحان پختن سیبزمینیها، یک چنگال را داخل آنها فرو کنید، و اگر چنگال به راحتی فرو رفت، یعنی سیب زمینی تنوری شما پخته و آماده سرو است.
میتوانید این سیبزمینیهای خوشمزه را به صورت ساده یا همراه با سس دلخواه، سرو کنید. نوش جان
طرز تهیه سیب زمینی تنوری در توستر
طرز تهیه سیب زمینی تنوری در توستر هم مشابه دستورهای قبل است. البته در صورت استفاده از توستر، دمای آن را روی 200 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید سیبزمینیهای مزهدار شده، برای نیم ساعت داخل توستر بمانند تا کاملا مغزپخت شوند. میتوانید 5 دقیقه آخر از گریل استفاده کنید تا سیبزمینیها کاملا طلایی شوند.
اگر میخواهید سرعت کار را بالا ببرید میتوانید از طرز تهیه سیب زمینی تنوری در سولاردام استفاده کنید و درجه دستگاه را با توجه به دفترچه راهنمای آن تنظیم کنید.
سیب زمینی تنوری با پنیر پیتزا
اگر دوست دارید سیب زمینی تنوری با پنیر پیتزا داشته باشید، بعد از برشته شدن سیبزمینیها، مقداری پنیر پیتزا روی سیبزمینیها بریزید و دوباره سینی را برای چند دقیقه داخل فر بگذارید تا پنیرها آب شوند.
طرز تهیه سیب زمینی تنوری با سس قارچ
سیب زمینی تنوری ساده یک غذای سبک و کم کالری است، اما در صورت تمایل و عدم نگرانی از اضافه وزن میتوانید آن را با انواع سسهای دلخواه، مانند سس گوجه یا سس قارچ میل کنید.
برای تهیه سس قارچ، قارچها را در کره تفت دهید و پس از اینکه آب آنها کاملا کشیده شد، ترکیب شیر و خامه را به آن بیفزایید. سپس، مواد را روی حرارت ملایم هم بزنید تا به غلظت مناسب برسند. در ادامه، پنیر پارمزان و نمک و فلفل را اضافه کنید و پس از چند دقیقه، حرارت را خاموش کنید.
میتوانید این سس را روی سیبزمینیهای تنوری بریزید و یا در کاسهای کوچک کنار ظرف سیبزمینی، سرو کنید.
طرز تهیه سیب زمینی تنوری شکم پر
این غذا تنوع بسیار زیادی دارد و میتوانید داخل سیبزمینیها را بعد از تنوری کردن آنها با ترکیبات مختلفی پر کنید. در این روش، سیبزمینیها بزرگ را با پوست بشویید و خشک کنید و روی هر کدام سوراخهای ریزی با چنگال ایجاد کنید. کمی نمک و روغن زیتون روی سیبزمینیها بمالید و آنها را به مدت 60 تا 70 دقیقه داخل طبقه وسط فر با دمای 180 درجه قرار دهید.
پس از این مدت، سیبزمینیها را خارج کنید و صبر کنید تا سرد شوند. روی هر کدام شیاری باریک ایجاد کنید و با یک قاشق کوچک مقداری از سیبزمینی را از این قسمت خارج کنید و به جای آن مخلوطی از کره یا خامه ترش، پنیرخامهای، ادویههای دلخواه و پیازچه خرد شده بریزید.
البته همانطور که گفتیم میتوانید برای سیبزمینی شکمپر، از ترکیبات مختلف دیگری شامل ژامبون، قارچ، گوشت چرخ کرده، پنیر پیتزا، فلفل دلمهای، فیله گوجه فرنگی و … هم استفاده کنید.
وقتشه که به حرف دلت گوش بدی و سیب زمینی تنوری رو سفارش بدی
طرز تهیه سیبزمینی تنوری به روشهای مختلف را برای شما توضیح دادیم. شما میتوانید این سیبزمینی را با پنیر، با قارچ و … تهیه کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. همچنین، اگر وقت کافی برای تهیه آن را ندارید، میتوانید انواع غذاهای فست فودی و سیبزمینی تنوری را از طریق سفارش آنلاین غذا در کوتاهترین زمان ممکن، درب منزل خود تحویل بگیرید.
نظرات کاربران