طرز تهیه شوید پلو به روشهای مختلف و خوشمزه
شوید پلو انتخابی مناسب برای هر زمان و مکان است تا غذایی خوشمزه میل کنید. در طرز تهیه شوید پلو ،ابتدا برنج را با آب و نمک بجوشانید. زمانی که پخت اولیه برنج کامل شد، آن را آبکش کنید و کف قابلمه تهدیگ بگذارید. در ادامه برنج و شوید را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. کمی روغن اضافه کنید و قابلمه روی شعله ملایم بگذارید تا برنج دم بکشد. گوشت قرمز یا مرغ را بپزید و در کنار شوید پلو سرو کنید. البته شوید پلو را میتوان با ماهی یا گوشت قلقلی نیز تهیه کرد.
در ادامه این مطلب از مجله اسنپ فود قصد داریم تا به آموزش تهیه شوید پلو با مرغ، ماهیچه، ماهی، تن ماهی و گوشت چرخ کرده بپردازیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
شوید پلو |
|
تعداد نفرات | ۴ نفر |
زمان آمادهسازی | ۳۰ دقیقه |
زمان پخت | ۶۰ دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه شوید پلو با مرغ
شوید پلو را میتوانید به صورت ساده تهیه کرده یا آن را همراه با انواع گوشت مانند مرغ، ماهی، گوشت قرمز و حتی تن ماهی سرو کنید. در هر حال شوید پلو غذایی خوشمزه است، اما سرو آن در کنار گوشت باعث میشود تا یک غذای مجلسی داشته باشید. در این بخش به سراغ تهیه شوید پلو با مرغ میرویم و در ادامه دیگر روشهای پخت این غذا را معرفی میکنیم.
مواد اولیه موردنیاز شوید پلو با شوید خشک
برای تهیه شوید پلو با مرغ و شوید خشک، ابتدا باید مواد اولیه زیر را آماده کنید که مناسب برای ۴ نفر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | ۴ پیمانه |
مرغ | ۴ تکه متوسط |
شوید خشک | ۴ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد |
فلفل دلمهای | ۱ عدد |
هویج | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | یک و نیم قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت شوید پلو
در ادامه دستور پخت شوید پلو با مرغ را دنبال کنید که یکی از محبوبترین روشهای تهیه این غذا است:
- مرحله اول: برنج را به خوبی بشویید و در آب و نمک به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.
- مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با روغن در قابلمه تفت دهید. پس از اینکه پیاز سبک شد، فلفل و هویج خرد شده را نیز اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله سوم: در این مرحله رب گوجه فرنگی، آبلیمو و ادویهها شامل نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری را نیز به دیگر مواد داخل قابلمه بیفزایید. به تفت دادن مواد ادامه دهید تا خامی رب از بین برود.
- مرحله چهارم: تکههای مرغ را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغ تفت خورده و طعمدار شود. سپس ۲ پیمانه آب اضافه کنید و زمانی که آب به جوش آمد، شعله را کم کنید تا مرغ به آرامی پخته شود. در میانههای پخت مرغ نیز مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید تا رنگ و عطر بهتری ایجاد شود.
- مرحله پنجم: در این مرحله به سراغ برنج شوید پلو بروید. داخل یک قابلمه آب و یک قاشق چایخوری نمک بریزد و روی شعله گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، برنج خیس خورده را داخل آب جوش بریزد.
- مرحله ششم: اجازه دهید تا پخت اولیه برنج سپری شود، به گونهای که قسمتهای بیرونی برنج نرم، اما مغز آن سفت باشد. این مرحله با توجه به نوع برنج شما، بین ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان میبرد. پس از سپری شدن این مدت، برنج را آبکش کنید.
- مرحله هفتم: کف قابلمه کمی روغن بریزید و نان یا سیب زمینی را به عنوان ته دیگ قرار دهید. حالا کمی برنج داخل قابلمه ریخته و شوید را روی برنج بپاشید. به همین ترتیب برنج و شوید را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. مقداری روغن داغ روی برنج ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
- مرحله هشتم: زمانی که گوشت مرغ پخته شد، حرارت را بیشتر کنید تا سس مرغ کاملا غلیظ شود. سپس شوید پلو و برنج را در ظرف موردنظر بریزید و سرو کنید.
طرز تهیه شوید پلو با مرغ ریش ریش
شما میتوانید در طرز تهیه شوید پلو بهجای مرغ تکهای از مرغ ریش ریش شده نیز استفاده کنید که مراحل تهیه این غذا به شرح زیر است:
- مرحله اول: مطابق آنچه در بخش قبل گفته شد، مرغ را بپزید تا کاملا پخته شده و سس مرغ غلیظ شود.
- مرحله دوم: پس از جدا کردن استخوانها، گوشت مرغ را ریش ریش کنید.
- مرحله سوم: برنج را آبکش کنید و کف قابلمه، تهدیگ نان یا سیب زمینی قرار دهید. سپس برنج، شوید و گوشت مرغ ریش ریش را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
- مرحله چهارم: مقداری روغن داغ روی برنج اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
نکته: البته شما میتوانید به جای اضافه کردن مرغ داخل برنج، آن را در کنار مرغ سرو کنید. در این روش مرغ را ریش ریش کرده و روی شوید پلو در ظرف سرو بریزید.
طرز تهیه شوید پلو با ماهی
شوید پلو را میتوان همراه با ماهی نیز تهیه کرد که مجلسی و بسیار خوشطعم خواهد بود. برای تهیه این غذا، علاوه بر مواد اولیه شوید پلو، به ماهی، پیاز، زعفران دم کرده، آبلیمو و روغن زیتون نیاز دارید:
- مرحله اول: پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و به همراه آبلیمو، زعفران دم کرده، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه داخل یک ظرف بریزید و به خوبی مخلوط کنید.
- مرحله دوم: ماهی را شسته، تمیز کنید، برش بزنید و سپس داخل ظرف قرار دهید. تمام قسمتهای ماهی را به مواد آغشته کنید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید تا ماهی طعمدار شود.
- مرحله سوم: برنج را آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ بگذارید. سپس برنج و شوید را لایه لایه داخل قابلمه اضافه کنید.
- مرحله چهارم: پس از طعمدار شدن تکههای ماهی، آنها را از ظرف خارج کرده و در تابه با روغن سرخ کنید. در نهایت شوید پلو را داخل ظرف سرو ریخته و تکههای ماهی را روی آن بچینید.
طرز تهیه شوید پلو با تن ماهی
اگر به طعم تن ماهی علاقه دارید، طرز تهیه شوید پلو با تن ماهی انتخاب مناسب شماست:
- مرحله اول: تب ماهی را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در آب جوش حرارت دهید تا آماده شود.
- مرحله دوم: یک پیاز را نگینی خرد کرده و زمانی که سبک شد، سیر خرد شده را اضافه کرده و به تفت دادن آنها ادامه دهید. وقتی سیر و پیاز سرخ شد، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر لیمو عمانی را بیفزایید.
- مرحله سوم: در انتها تن ماهی را داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید. البته روغن تن ماهی را جدا کنید تا غذا بیش از حد چرب نشود.
- مرحله چهارم: برنج را آبکش کنید، کف قابلمه تهدیگ بگذارید و شوید، تن ماهی و برنج را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. در نهایت درب قابلمه را دمکنی گذاشته و اجازه دهید تا برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
نکته: برای خوشرنگتر شدن غذا میتوانید کمی زعفران دم کرده نیز بین لایههای برنج اضافه کنید.
طرز تهیه شوید پلو با گوشت
در تهیه شوید پلو با گوشت، باید گوشت گردن را به صورت جداگانه بپزید، اما به گوشت رب اضافه نکنید تا طعم خود را حفظ کند:
- مرحله اول: پیاز نگینی را در تابه تفت دهید و پس از سبک شدن پیاز، سیر را اضافه کنید. گوشت را به همراه فلفل به سیر و پیاز اضافه کرده و هم بزنید تا تغییر رنگ دهد.
- مرحله دوم: هویج حلقه حلقه شده را نیز به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. ۲ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا گوشت با حرارت ملایم به مدت ۳ ساعت کاملا پخته شود. در نیم ساعت پایانی پخت گوشت، زعفران دم کرده و نمک را نیز اضافه کنید.
- مرحله سوم: برنج را مطابق آنچه گفته شد، آبکش کرده و شوید پلو را دم کنید.
- مرحله چهارم: در نهایت زمانی که غذا آماده شد، شوید پلو را داخل ظرف سرو ریخته و گوشت را در کنار آن سرو کنید.
نکته: طرز تهیه شوید پلو با ماهیچه نیز مطابق مراحلی است که در بالا توضیح دادیم، تنها تفاوت آن، استفاده از گوشت ماهیچه به جای گوشت گردن خواهد بود.
طرز تهیه شوید پلو با گوشت چرخ کرده
با استفاده از گوشت چرخ کرده نیز میتوان شوید پلو تهیه کرد که روش پخت آن مطابق مراحل زیر است:
- مرحله اول: پیاز را خرد کرده و در تابه تفت دهید، زمانی که پیاز سبک شد، فلفل، نمک و زردچوبه را اضافه کنید.
- مرحله دوم: گوشت چرخ کرده را داخل تابه بریزید و سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد.
- مرحله سوم: مقداری زعفران دم کرده نیز اضافه کنید و هم بزنید تا مواد گوشتی آماده شوند.
- مرحله چهارم: برنج را آبکش کنید، کف قابلمه تهدیگ بگذارید و سپس برنج، شوید و مواد گوشتی را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
- مرحله پنجم: در نهایت درب قابلمه را گذاشته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
طرز تهیه شوید پلو با سیب زمینی
تهیه شوید پلو با سیب زمینی هم یکی از دیگر روشهای درست کردن این غذا است که در تهیه آن از گوشت قلقلی استفاده میشود:
- مرحله اول: پیاز را رنده کنید و پس از جدا کردن آب پیاز، آن را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. کمی نمک و فلفل اضافه کرده و گوشت را ورز دهید. با مخلوط مواد گوشتی، کوفتههای ریز درست کرده و در روغن تفت دهید.
- مرحله دوم: سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
- مرحله سوم: برنج را آبکش کنید و گوشت قلقلی، سیب زمینی سرخ شده، شوید و برنج را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
- مرحله چهارم: در نهایت روی درب قابلمه دمکنی بکشید و اجازه دهید تا برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
فوت و فن های طرز تهیه شوید پلو
برای آنکه یک شوید پلو خوشمزه و مجلسی داشته باشید، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- شما میتوانید سس مرغ و آب گوشت را به همراه غذا سرو کنید.
- زمانی که برنج در حال جوشیدن است، کف روی قابلمه را جمع کنید تا رنگ برنج را تغییر ندهد.
- اگر به عطر کره علاقه دارید، میتوانید مقداری کره نیز پس از دم کردن، روی برنج اضافه کنید.
- در اضافه کردن مقدار شوید زیادهروی نکنید تا ظاهر غذا حفظ شود.
روش نگهداری شوید پلو و جلوگیری از خراب شدن شوید پلو
شوید پلو را مانند کلیه غذاهای دیگر به اندازه مصرف خود در هر وعده تهیه کنید، چراکه غذای تازه، طعم جذابتری دارد. با این وجود اگر مقداری از شوید پلو باقی ماند، آن را داخل ظرفی دربدار ریخته و در یخچال بگذارید. برای افزایش ماندگاری غذا نیز شوید و گوشت (مرغ یا گوشت قرمز) را به صورت جداگانه در ظرف بریزید.
جایگزینها در طرز تهیه شوید پلو
شما ميتوانید بهجای استفاده از شوید خشک، طرز تهیه شوید پلو با شوید تازه را دنبال کنید. در این روش ابتدا شوید را تمیز کرده، بشویید و خرد کنید. پس از ریختن برنج داخل قابلمه، زمانی که شروع به جوشیدن کرد، شوید خرد شده را اضافه کنید. در نهایت برنج را آبکش کنید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم دم بکشد. شوید پلو با شوید تازه را میتوانید به همراه گوشت موردعلاقه خود سرو کنید.
خواص شوید
شوید از جمله سبزیهایی است که به صورت خشک یا تازه مصرف میشود و منبعی از ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و دیگر مواد معدنی و ویتامینها است. خواص شوید برای بدن بسیار زیاد بوده و موجب کاهش کلسترول، سلامت قلب، بهبود فعالیت سیستم گوارش و پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب میشود. شوید به صورت تازه، خشک، دمنوش، روغن و عرق شوید مورد استفاده قرار میگیرد و تمام این روشهای مصرف شوید برای بدن مفید هستند.
از شوید پلو نمیتوان دست کشید…
در این مطلب از مجله اسنپ فود به آموزش تهیه شوید پلو با ۸ روش مختلف پرداختیم و نکات و فوت و فنهای آن را آموزش دادیم. شما میتوانید با صرف چند ساعت زمان، شوید پلو را در منزل تهیه کرده و از خوردن آن در جمع خانواده لذت ببرید. البته اگر زمان کافی برای تهیه غذا ندارید، میتوانید غذای خود را به صورت آنلاین سفارش دهید. برای این کار کافی است تا به سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود مراجعه کرده و پس از سفارش انلاین غذا ، آن را در مدت زمان کوتاهی، در محل آدرس خود تحویل بگیرید.
راستی، شما معمولا شوید پلو مجلسی را چگونه تهیه و سرو میکنید، با مرغ، ماهی، گوشت یا تن ماهی؟ نظرات خود را با ما و دیگر کاربران اسنپ فود به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
شوید پلو را با شوید تازه درست میکنند یا شوید خشک؟
برای تهیه شوید پلو میتوان از شوید تازه یا خشک استفاده کرد. اگر شوید تازه به کار میبرید، پس از به جوش آمدن برنج در قابلمه، شوید را اضافه کنید. برای استفاده از شوید خشک نیز تنها کافی است تا پس از آبکش کردن برنج، شوید خشک و برنج را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
برای مجلسیتر شدن ظاهر شوید پلو چه کنیم؟
شوید پلو با مرغ یا گوشت از جمله غذاهای است که میتوان برای مهمانیها سرو کرد. برای مجلسیتر شدن ظاهر غذا، از خرد یا ریش ریش کردن گوشت و مرغ خودداری کنید. همچنین مقداری از شوید پلو را با زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی برنج بریزید.
آیا شوید پلو را میتوان به صورت کته هم درست کرد؟
بله طرز تهیه شوید پلو کته یکی از روشهای درست کردن این غذا است که البته مناسب مجالس نیست. در این روش باید برنج، نمک و روغن را در قابلمه ریخته و به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج، آب اضافه کنید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، شوید تازه را نیز داخل قابلمه بریزید و منتظر بمانید تا آب برنج کشیده شود. در نهایت برنج را با شعله ملایم دم کنید.
جدیدترین ها
آبان 17, 1403
آبان 16, 1403
آبان 16, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402