طرز تهیه شکلات گلاسه + نکات کافی شاپی
۴ نفر
غذای اصلی
متوسط
30 دقیقه
30 دقیقه
شکلات گلاسه، یکی از بهترین انواع نوشیدنی در روزهای گرم تابستانی محسوب میشود. این نوشیدنی نه تنها خنک و خوشمزه است، بلکه کاکائوی موجود در آن خواص زیادی دارد که باعث میشود تا گزینهای عالی برای تابستان باشد. مصرف به اندازه شکلات تا حدی از آفتاب سوختگی پوست جلوگیری کرده و به افزایش شادابی و بهبود خلقوخو کمک میکند.
شاید شما هم درست کردن شکلات گلاسه در خانه را امتحان کرده باشید، اما بهخوبی آنهایی که در کافی شاپ میل کردهاید، از آب درنیامده باشند. در این مطلب، به نکات ریز و درشت درست کردن طرز تهیه شکلات گلاسه کافی شاپی و ایدههای تزئین حرفهای در خانه خواهیم پرداخت.
شکلات گلاسه |
|
تعداد نفرات | 1 نفر |
زمان آمادهسازی | 5 دقیقه |
زمان تهیه | 10 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه شکلات گلاسه
برای طرز تهیه شکلات گلاسه در خانه، شما میتوانید از سیروپ یا سسهای شکلات آماده که در بازار موجود هستند استفاده کنید. همچنین میتوانید سس شکلات را در خانه تهیه کنید. در این بخش به معرفی مواد لازم برای شکلات گلاسه با سس شکلات آماده میپردازیم. در صورتی که میخواهید سیروپ مخصوص خودتان را درست کنید، میتوانید دستور تهیه سس شکلات را به صورت جداگانه در بخشهای بعدی مطالعه فرمایید.
مواد لازم برای تهیه شکلات گلاسه
برای تهیه شکلات گلاسه مواد اولیه زیر را آماده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
بستنی شکلاتی | نیم پیمانه (۳ الی ۴ اسکوپ) |
شیر کاکائو | نیم پیمانه |
خامه فرم گرفته | 2 قاشق غذاخوری |
پودر کاکائو | به مقدار دلخواه |
سس شکلات | به مقدار دلخواه |
برای اینکه کافه گلاسه شما خوشمزه شود، توصیه میکنیم هنگام تهیه مواد اولیه به نکات زیر توجه کنید:
- مقادیر ذکر شده برای یک لیوان متوسط است. اگر اندازه لیوان شما کوچکتر یا بزرگتر باشد، مقدار تمامی مواد را به یک نسبت تغییر دهید تا طعم نوشیدنی حفظ شود.
- بهتر است از شیر کاکائوی پرچرب استفاده کنید تا نوشیدنی شما غلیظتر شده و طعم بهتری داشته باشد.
- اگر به سس شکلات علاقه ندارید، شکلات آب شده جایگزین مناسبی است. برای این منظور میتوانید شکلاتها را به مدت ۳۰ ثانیه داخل مایکروفر قرار داده یا از روش بن ماری استفاده کنید. ترکیبی از شکلات شیری و شکلات تلخ برای رسیدن به طعم موردنظر ایده جالبی خواهد بود.
دستور تهیه شکلات گلاسه
مراحل درست کردن شکلات گلاسه، بسیار ساده و به شرح زیر است:
- مرحله اول: در اولین گام از طرز تهیه شکلات گلاسه، سس شکلات یا شکلات آب شده را درون لیوان بریزید. میتوانید کل دیواره لیوان را به طور یکنواخت به شکلات آغشته کنید، اما برای زیبایی بیشتر، توصیه میکنیم شکل و فرم جالبی را برای دیواره شکلاتی انتخاب کنید.
- مرحله دوم: بستنی شکلاتی را با اسکوپ زن درون لیوان بریزید.
- مرحله سوم: شیر کاکائو را به لیوان اضافه نمایید و دقت کنید که شیر کاکائو حتماً سرد باشد؛ در غیر این صورت بستنی آب شده و فرم شکلات بر روی دیواره لیوان خراب میشود.
- مرحله چهارم: در نهایت خامه فرم گرفته شده را روی مواد دیگر اضافه کنید. برای فرم دادن به خامه میتوانید از ماسوره با شکل دلخواه یا اسپری خامه استفاده کنید.
- مرحله پنجم: در آخرین گام از طرز تهیه شکلات گلاسه، روی خامه را با مقداری پودر کاکائو تزئين کنید.
تهیه این نوشیدنی خوشمزه به پایان رسید و پیشنهاد میکنیم تا با طرز تهیه انواع کافه گلاسه نیز آشنا شوید و آنها را در منزل تهیه کنید.
نکات مهم در تهیه شکلات گلاسه
برای آنکه شکلات گلاسه شما حرفهای و به سبک کافی شاپی باشد، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- برای بهتر شدن طعم شکلات گلاسه، بهتر است تا از شیرکاکائو پرچرب استفاده کنید.
- توجه داشتید باشید که نباید مقدار زیادی شکر بهکار برد، زیرا خود بستنی نیز شیرین است.
- بهجای سس شکلات میتوانید از سس کارامل یا شکلات آب شده نیز استفاده نمایید.
- بهتر است شکلات گلاسه را در لیوانهای بلوری و بلند سرو کنید.
- هنگام افزودن شیر، دقت کنید تا کاملا سرد باشد؛ در غیر این صورت بستنی ذوب میشود.
درست کردن سس شکلات خانگی
همان طور که گفته شد، در طرز تهیه شکلات گلاسه ، به جای استفاده از سسهای شکلات آماده، میتوانید سیروپ شکلات خانگی مخصوص خود را تهیه کنید. مزیت این سیروپ نسبت به سسهای شکلاتی آماده، عدم استفاده از مواد نگهدارنده است. همچنین میتوانید میزان شیرینی آن را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
مواد مورد نیاز برای تهیه سس شکلات خانگی
برای تهیه سس شکلات به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شکلات تلخ | یک چهارم پیمانه |
پودر کاکائو | نصف پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
آرد سفید | نصف پیمانه |
شیر | ۲ پیمانه |
کره | ۲۰ گرم |
مراحل تهیه سیروپ شکلات خانگی
برای تهیه سس شکلات خانگی مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: شکلات را به ابعاد کوچک تقسیم کنید تا راحتتر و سریعتر حل شوند. همچنین میتوانید از چیپس شکلاتی نیز استفاده کنید.
- مرحله دوم: شکر، آرد و پودر کاکائو را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید.
- مرحله سوم: شیر را به آرامی به این ترکیب اضافه کنید طوری که مواد گلوله نشوند. مخلوط حاصل را مرتب هم بزنید تا کم کم غلیظتر شده و مایع شکلاتی یکدستی ایجاد شود.
- مرحله چهارم: زمانی که مایع شروع به جوشیدن کرد، شعله را خاموش کنید. بلافاصله کره را به همراه شکلاتهای تلخ قطعه قطعه شده، به آن اضافه نمایید.
- مرحله پنجم: اجازه دهید تا کره و شکلاتها به طور کامل آب شوند.
نکات مهم برای بهتر شدن سس شکلات
برای اینکه سس شکلات شما کاملاً حرفهای باشد، به نکات زیر توجه کنید:
- این مایع پس از سرد شدن، غلیظتر میشود. شما میتوانید صبر کنید تا سس شکلات سرد شود و سپس از آن برای تزئین دیواره لیوان استفاده کنید. همچنین میتوانید در حالت گرم که مایع روانتر است، آن را برای ایجاد طرح دلخواه بهکار ببرید. در هر دو حالت، قبل از اضافه کردن بستنی به لیوان، شکلات باید کاملاً سرد شده باشد؛ در غیر این صورت بستنی آب شده و فرم شکلات خراب خواهد شد.
- برای اینکه بدانید شکلات به غلظت کافی رسیده است، چند قطره از آن را روی یک بشقاب بریزید. سپس بشقاب را برگردانید. اگر سس نریخت، به این معنی است که غلظت کافی دارد.
- شیر کاکائو و بستنی به اندازه کافی شیرینی دارند، بنابراین سیروپ شکلات شما باید کم شیرین باشد.
- اگر به جای شکلات تلخ از شکلات معمولی استفاده میکنید، مقدار شکر را کمتر نمایید.
ایدههای تزئین شکلات گلاسه
طرز تهیه شکلات گلاسه خوشمزه، به همین سادگی بود که توضیح دادیم. اگر دوست دارید دسر شما جذابتر به نظر برسد، میتوانید از ایدههای تزئینی بیشتری استفاده کنید. در این بخش، به معرفی ایدههای مجزا برای قسمت شکلاتی و قسمت خامهای دسر خواهیم پرداخت.
تزئین لیوان با شکلات
در مرحله اول، هنگام اضافه کردن سس شکلات، برای تزئین دور لیوان میتوانید از روشهای متفاوتی استفاده کنید. چند نکته و روش کاربردی عبارتند از:
- خودتان را به یک فرم خاص لیوان محدود نکنید و از ظروف متنوع و منحصر به فرد استفاده کنید. به عنوان مثال، استفاده از بطریهایی که شبیه شیشه شیر مدرسه هستند، میتواند حسی نوستالژیک ایجاد کند.
- برای یک تزئین بسیار ساده، دهانه لیوانها را در کمی آب فرو ببرید تا مرطوب شوند. سپس لبه لیوان را روی یک بشقاب پودر کاکائو بغلتانید تا کاملاً به پودر کاکائو آغشته شود.
- یک روش دیگر برای تزئین دهانه لیوان، آغشته کردن آن به سیروپ شکلات است. میتوانید در این حالت، لبه لیوان را در بشقاب حاوی ترافل و چیپسهای شکلاتی فرو ببرید و اجازه دهید خشک شود.
- برای ایجاد طرحهای شکلاتی افقی روی دیواره لیوانهای باریک، لیوان خود را به پهلو روی میز قرار دهید. سس شکلاتی را داخل قیف ریخته و نوک قیف را در انتهای لیوان قرار دهید. سپس لیوان را با فشار نوک قیف بر روی میز بچرخانید تا فرم دلخواه به دست آید.
- برای لیوانهای عریضتر، میتوانید با گرفتن لیوان در دست به حالت افقی و چرخاندن قیف دور تا دور لیوان، فرم افقی مورد نظر خود را ایجاد کنید.
تزئین خامه فرم گرفته
برای تزئین قسمت خامهای نیز میتوانید از روشهای متنوعی استفاده کنید. از جمله ایدههای پیشنهادی ما عبارتند از:
- نی با طرح زیبا و هماهنگ با رنگ شکلاتی استفاده کنید تا لیوان نوشیدنی شما ظاهر جذابتری داشته باشد. به عنوان مثال نیهای خال خالی یا راه راه قهوهای و سفید مناسب خواهند بود.
- استفاده از ویفر رولی با مغز شکلاتی، یا یک قطعه از شکلات کیت کت، یا هر نوع برش عمودی دیگری از شکلات میتواند در کنار نی جلوه جالبی ایجاد کند. خوراکیهای طبیعی هماهنگ با شکلات، مانند چوب دارچین، گزینه مناسب دیگری برای این هدف محسوب میشوند.
- با کمی جستجو در اینترنت و فروشگاههای آنلاین، میتوانید مدلهای متنوعی از ماسوره و آموزشهای مختلف در این زمینه را مشاهده کنید. آشنایی با انواع ماسوره برای ایجاد فرمهای مختلف در خامه، میتواند سطح تزئینات شما را به نحوه چشمگیری افزایش دهد.
- میتوانید قبل از اضافه کردن خامه، یک کیک حلقهای شکلاتی روی لبه لیوان قرار دهید و سپس خامه را وسط آن بریزید. پودر بیسکوئیت نیز گزینه مناسب دیگری برای انجام این کار است.
- با کمک یک صافی، به سادگی فقط مقداری پودر کاکائو روی خامه بریزید. به صورت دلخواه، میتوانید از تزئینات بیشتری استفاده کنید. از جمله گزینههای مناسب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ترافلهای رنگی یا شکلاتی دو رنگ
- چیپس شکلاتی
- تکههای گردو یا پودر پسته
- یک قطعه میوه همچون موز یا توت فرنگی یا گیلاس
شکلات گلاسه، نوشیدنی مناسب روزهای گرم تابستانی!
در این مقاله به معرفی طرز تهیه شکلات گلاسه پرداختیم. شکلات گلاسه، یک نوشیدنی خوشمزه و سالم برای روزهای گرم تابستانی است. بستنی و شیر کاکائو به کار رفته در درست کردن آن، حاوی کلسیم هستند. شکلات نیز اثر مثبت قابل ملاحظهای بر روی سلامت فیزیکی و ذهنی ما دارد. البته حتماً میدانید که زیادهروی در مصرف هر چیز مفیدی، مضر خواهد بود.
در طرز تهیه شکلات گلاسه ، برای به حداقل رساندن شیرینی مصنوعی و مواد نگهدارنده، میتوانید بستنی و شیر کاکائو به کار رفته در این نوشیدنی را نیز با دستورالعملهای خانگی تهیه کنید. بدین ترتیب یک دسر تابستانی کاملاً سالم خواهید داشت.
در پایان، اگر هوس خوردن نوشیدنیهای خنک تابستانی کردهاید اما وقت کافی برای تهیه آنها را در منزل ندارید، میتوانید از سفارش آنلاین از کافه اسنپ فود کمک بگیرید. نوشیدنی موردنظر خود را از نزدیکترین کافه سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.