طرز تهیه شیر پسته مخصوص + نکات تهیه شیر پسته بازاری

طرز تهیه شیر پسته
1/5 - (1 امتیاز)

از نظر بسیاری از افراد، شیر و پسته جادویی‌ترین ترکیب دنیاست ! به همین خاطر است که خیلی از طرفداران این نوشیدنی خوشمزه، به دنبال طرز تهیه شیر پسته مخصوص هستند تا بتوانند آن را در خانه درست کنند. نیازی نیست جای دوری بروید، در مقاله دیگری از وبلاگ اسنپ فود می‌خواهیم درباره طرز تهیه شیر پسته مخصوص صحبت کنیم.

شیر پسته مخصوص

1 نفر تعداد نفرات
5 دقیقه زمان آماده سازی
5 دقیقه زمان پخت غذا
کم میزان سختی

طرز تهیه شیر پسته ساده و خوشمزه چگونه است؟

همان طور که از نام شیرپسته مشخص است؛ این نوشیدنی غلیظ و خوشمزه از دو ماده اصلی از جمله پسته و شیر تهیه می‌شود. البته شما می توانید مقداری طعم دهنده و شیرین کننده به آن اضافه کنید و از شیر پسته خود در صبحانه یا یک عصرانه دلپذیر لذت ببرید.

پس اگر از طرفداران شیر پسته هستید، باید بتوانید این نوشیدنی خوشمزه را در منزل تهیه کنید. هر چه مقدار پسته را بیشتر کنید، هم مزه پسته غالب می شود و هم رنگ سفید شیر به سبز کمرنگ تمایل پیدا می‌کند. حالا به سراغ طرز تهیه شیر پسته بدون ثعلب که خیلی منتظرش بودیم، خواهیم رفت.

مواد غذایی مورد نیاز جهت تهیه شیر پسته برای یک نفر

مواد اولیه در طرز تهیه شیر پسته بدون ثعلب به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آب 5 فنجان
پسته خام 1 پیمانه
نمک 2 پیمانه
هل 4/1 قاشق چایخوری
عصاره وانیل 2/1 قاشق چایخوری
عصاره بادام 4/1 قاشق چایخوری
خامه به مقدار کافی
پودر نارگیل به مقدار کافی

طرز تهیه شیر پسته

درست کردن شیر پسته

برای تهیه شیرپسته خوشمزه، این مراحل را دنبال کنید:

  • مرحله اول: پسته را داخل ظرفی قرار دهید و 2 فنجان آب را به آن اضافه کنید. آب باید پسته را به طور کامل بپوشاند. یک درب روی ظرف بگذارید و آن را به مدت حداقل 6 ساعت تا 12 ساعت در یخچال بگذارید.
  • مرحله دوم: روز بعد پسته‌ها را بیرون بیاورید و آب ظرف را دور بریزید.
  • مرحله سوم: حالا پسته‌های خیس خورده را به همراه 3 فنجان آب و نمک به مخلوط کن اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: پسته‌ها، نمک و آب را در مخلوط کن بریزید. به مدت یک دقیقه یا تا زمانی که پسته‌ها خوب مخلوط شوند و مایع کرم رنگ و سبز کم رنگی ایجاد شود، به مخلوط کردن آن‌ها ادامه دهید.
  • مرحله پنجم: عصاره بادام، عصاره وانیل و هل را به این مخلوط اضافه کرده و برای 5 ثانیه دیگر هم بزنید.
  • مرحله ششم: مخلوط کن را خاموش کرده و شیر پسته را از صافی عبور دهید. می‌توانید از صافی استفاده کنید یا یک پارچه با منافذ ریز را روی یک ظرف شیشه‌ای بزرگی قرار دهید و شیر پسته مخلوط شده را داخل آن ریخته و آرام آرام در آن هم بزنید. همچنین می‌توانید از یک پارچه تمیز استفاده کرده و مخلوط شیر پسته را داخل آن ریخته و آن را تحت فشار قرار دهید تا مایع به آرامی خارج شود.
  • مرحله هفتم: پس از صاف شدن، شیر پسته را در یک بطری شیشه‌ای محکم قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید.
  • مرحله هشتم: همین طور شما می‌توانید بعد از ریختن شیر پسته در داخل لیوان، روی آن را با خامه و پودر نارگیل تزئین کنید. این کار همچنین باعث خوشمزه‌تر شدن شیر پسته می‌شود و هم ظاهر آن را زیبا و مجلسی می‌کند.

جدول ارزش غذایی شیر پسته

بعد از طرز تهیه شیر پسته باید به سراغ ارزش غذایی آن برویم. اگر می‌خواهید که ارزش غذایی شیر پسته را بدانید و بر اساس آن تصمیم به میزان مصرف آن بگیرید، جدول زیر را مطالعه کنید.

کالری ۱۷۸ کیلوکالری
چربی کل ۱۴ گرم
کلسترول ۰ گرم
سدیم ۲۰۵ گرم
کربوهیدرات ۹ گرم
فیبر ۳ گرم
قند ۲ گرم
پروتئین ۶ گرم

چگونه طعم شیر پسته را تقویت کنیم؟

شیر پسته بدون هیچ طعم دهنده‌ای هم خوشمزه است. با این حال، عصاره وانیل، بادام و گلاب، باعث خوشمزه‌تر شدن این نوشیدنی مقوی می‌شوند. همچنین ادویه جاتی مانند هل، جوز هندی یا زنجبیل می‌توانند طعم شیر پسته را خوشمزه‌تر کنند.

از آنجا که ما ترکیب پسته و هل را در این شیر پسته دوست داشتیم، یک ذره هل به این شیر مغز پسته اضافه کردیم. ما همچنین مقداری عصاره وانیل و بادام را نیز به آن اضافه کردیم. همچنین می توانید مقداری شربت افرا یا عسل به مخلوط بیفزایید.

آیا می‌توان از پسته بو داده یا شور در طرز تهیه شیر پسته استفاده کرد؟

شیر پسته ساده و خوشمزه

برای تهیه شیر پسته، پسته خام بهتر خواهد بود زیرا منجر به ایجاد مخلوطی نرم و خامه‌ای می شود. فقط به خاطر داشته باشید که اگر از پسته شور استفاده می‌کنید، شیر پسته به دست آمده ممکن است کمی بیش از حد شور شود.

با وجود اینکه پسته خیس شده و آبی که در آن خیس شده‌اند دور ریخته می‌شود، اما شیر حاصل ممکن است  کمی شور باشد. همچنین، پسته بو داده خشک‌تر است و وقتی خیس شده و با شیر مخلوط شود، شیر پسته به دست آمده به همان اندازه استفاده از پسته خام، صاف و خامه‌ای نخواهد بود.

آیا باید پسته را شب قبل خیس کرد؟

ما توصیه می‌کنیم که پسته را به مدت 6 تا 12 ساعت خیس کنید. خیساندن پسته به مدت یک شب (یا حداقل 6 ساعت)، باعث می‌شود که به خوبی با شیر ترکیب شود و بافت خامه‌ای و نرم‌تری ایجاد کند. همچنین، پسته‌های خیس خورده باعث می‌شوند که تفاله کمتری در ته لیوان باقی بماند.

همچنین خیس کردن پسته‌ها، آنزیم‌های داخل پسته را فعال می‌کند و در نتیجه شیر پسته‌ای مغذی‌تر به دست می‌آید. با اینکه پسته به تنهایی، یک مغز مغذی است. با این حال، اگر می‌خواهید در طرز تهیه شیر پسته مخصوص حرفه‌ای عمل کنید، پسته‌ها را بدون خیساندن آماده کنید. می‌توانید این کار را با استفاده از آب بسیار داغ (نه جوش) هنگام مخلوط کردن با شیر انجام دهید تا شیر پسته به دست آمده تا حد امکان نرم و خامه‌ای شود.

چگونه می‌توان شیر پسته را غلیظ یا رقیق کرد؟

با نسبت 1 فنجان پسته به 3 فنجان آب، شیر پسته‌ای شیرین، غنی، صاف و غلیظ درست خواهید کرد. با این حال، اگر ترجیح می‌دهید شیر پسته غلیظ‌تری داشته باشید که شبیه خامه باشد، فقط به جای 3 فنجان از 2.5 فنجان آب استفاده کنید. اگر ترجیح می‌دهید مخلوط شما رقیق‌تر باشد، هنگام مخلوط کردن به جای 3 فنجان از 3.5 یا 4 فنجان آب استفاده کنید.

فواید شیر پسته چیست؟

فواید شیر پسته

از نظر تغذیه‌ای، شیر پسته یک نوشیدنی بسیار مقوی بوده و منبعی غنی آنتی اکسیدان‌ها، فیتوسترو‌ ها (ترکیبات شیمیایی که با کلسترول مبارزه می‌کنند) است. همین طور این مخلوط خوشمزه سرشار از چربی‌های مفید برای قلب است.

شیر پسته دارای پروتئین یکسانی با شیر جو دوسر و فندق است اما فیبر کمتری نسبت به شیر جو دارد. شیر پسته کالری، کربوهیدرات، فیبر و پروتئین بیشتری نسبت به شیر بادام دارد. در مقایسه با شیر بادام، بادام نسبت به پسته از نظر مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین E بیشتری برخوردار است، در حالی که پسته از نظر ویتامین B ویتامین غنی‌تر است.

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف پسته با بهبود مصرف ریز مغذی‌ها ارتباط دارد و در مقایسه با سایر مغزها، پسته با فشار خون پایین‌تر (احتمالا به دلیل محتوای پتاسیم) ارتباط دارد. اگر رژیم غذایی متعادلی دارید یا ورزشکار حرفه‌ای هستید، شیر پسته را در وعده غذایی خود بگنجانید.

طرز تهیه شیر پسته علی بابا

از شیر پسته‌های معروف تهران می تواند به علی بابا اشاره کرد که بیشتر به خاطر معجون‌های خوشمزه‌اش محبوب است. شیر پسته‌ای که در علی بالا تهیه می‌شود بیشتر شبیه به ویتامینه است که در آن مواد غذایی دیگر مانند گردو، نارگیل، گل محمدی، انجیر خشک، پودر چهار میوه و غیره اضافه می‌شوند. اساس تهیه این شیر پسته همانی است که در بالا شرح داده شد، تنها باید مواد غذایی مختلفی را به آن اضافه کنید تا مخلوط نهایی چیزی شبیه به ویتامینه باشد.

نکات مهم در طرز تهیه شیر پسته بدون ثعلب

از جمله نکات مهمی که برای تهیه این نوشیدنی خوشمزه باید به کار برد، این موارد قابل توجه هستند:

  • پسته را خوب چک کنید تا مطمئن شوید که خراب نیست: پسته مانند دیگر آجیل‌ها، می‌تواند به سرعت خراب شود، به ویژه اگر در محیط مناسبی قرار نداشته باشد. مطمئن شوید که آجیل‌ها را در یخچال ذخیره می‌کنید. قبل از خیساندن پسته‌ها را مزه کنید.
  • دقت کنید که شیر و پسته خوب مخلوط شوند تا ترکیبی یکدست ایجاد شود: هنگام تهیه شیر پسته از یک مخلوط کن قوی استفاده کنید تا مخلوط مناسبی تهیه شود. یک مخلوط کن خوب و با قدرت بالا، در نتیجه یک شیر پسته نرم و خامه‌ای به شما ارائه می‌دهد.
  • شیر پسته را پس از مخلوط شدن صاف کنید تا یکدست شود: روش‌های مختلفی برای صاف کردن شیر پسته وجود دارند. می‌توانید از صافی استفاده کنید یا یک پارچه با منافذ ریز را روی یک ظرف شیشه‌ای بزرگی قرار دهید و شیر پسته را از طریق آن عبور دهید تا مخلوطی یکدست حاصل شود. البته در طرز تهیه معجون ، این صاف کردن را نداشته و می‌خواهیم تکه‌های مغزها در آن احساس شوند.

شیر پسته را حتما امتحان کنید…

در بالا نگاهی به طرز تهیه شیر پسته انداختیم و مراحل آماده سازی آن را دنبال کردیم. به جز این شما می‌توانید از طریق کافه آنلاین اسنپ فود، شیر پسته و دیگر نوشیدنی‌های مقوی خوشمزه را به صورت اینترنتی سفارش داده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید. این تجربه‌ای عالی خواهد بود تا بهترین طعم از این نوشیدنی را تجربه کنید.